Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 11:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 56  Następna strona
 na kogo zagłosujesz ? 

na kogo zagłosujesz ?
PiS 22%  22%  [ 31 ]
PJN 4%  4%  [ 6 ]
PO 37%  37%  [ 53 ]
PSL 1%  1%  [ 2 ]
SLD 17%  17%  [ 24 ]
SDPL 1%  1%  [ 1 ]
UPR 6%  6%  [ 9 ]
inna opcja? 13%  13%  [ 18 ]
Liczba głosów : 144

na kogo zagłosujesz ? 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: na kogo zagłosujesz ?
Wybrał, że będzie głosił swoje poglądy, z nadzieją, że ludzie zobaczą do czego prowadzi obecna sytuacja. Nie robi niczego pod publikę, nawet nie jest poprawny politycznie. Np tu http://www.wykop.pl/link/336092/janusz- ... go-lewaka/ :D

Pt wrz 02, 2011 10:18

Commander napisał(a):
Nie robi niczego pod publikę, nawet nie jest poprawny politycznie. Np tu http://www.wykop.pl/link/336092/janusz- ... go-lewaka/ :D

Robi to pod swoją publikę.

Pt wrz 02, 2011 10:30
zbanowany na stałe

Oj to wielka mi publika, raczej garstka. I nigdzie nie zmienia zdania, trzyma się swoich poglądów, więc trzyma się swojej garstki, jak zresztą widać, więc kim raczej jest? Nie populistą lecz outsiderem. :)

Pt wrz 02, 2011 10:38

Masz rację, źle użyłem określenia populista :oops:. Chodziło mi o te, że jest demagogiem.

Pt wrz 02, 2011 11:06
zbanowany na stałe

W jaki sposób jest demagogiem, "prowadzącym lud"? Od kiedy to schlebia wszystkim naokoło, kłamie itp? Nie, nie jest demagogiem w negatywnym sensie, jest sobą po prostu. Takim indywiduum które głosi idee z którymi się zgadza. :)

Pt wrz 02, 2011 11:19

W sensie takim, jak podaje Słownik Języka Polskiego: demagogia - odwoływanie się do emocji czy pochlebstwa lub popieranie oczekiwań albo żądań grupy ludzi, w celu zdobycia ich poparcia

JKM odwołuje się do emocji, co widać chociażby na zalinkowanym przez Ciebie filmiku. Odwołuje się do pochlebstwa, dając swoim wyborcom poczucie elitarności (o czym pisałem wyżej).

Pt wrz 02, 2011 11:29
zbanowany na stałe

Na tym filmiku odwołał się do prezentowanej przez socjalistów postawy życiowej dyskredytując ją, nie spłycaj proszę jego wypowiedzi, uniósł się przy tym trochę bo nie akceptuje takiej postawy. Demagogiem w pojęciu tym słownikowym JKM nie jest, wystarczy go posłuchać. Wypowiada się że jeśli by mógł to wprowadził by taki system, że każdy będzie miał tyle na ile go stać, a on nikomu pomagał nie będzie, i system także. Kompletny liberalizm, postawienie na indywidualizm, to jest pochlebstwo, emocjonalne podejście do sprawy?

Pt wrz 02, 2011 11:54

Commander napisał(a):
Na tym filmiku odwołał się do prezentowanej przez socjalistów postawy życiowej dyskredytując ją, nie spłycaj proszę jego wypowiedzi,

Tam nie ma nic do spłycania ;) Zresztą podzielam Twoje zdanie - zamiast odnieść się do konkretnego argumentu (mniej czy bardziej sensownego), JKM odwołał się do prezentowanej przez socjalistów postawy życiowej dyskredytując ją.

Commander napisał(a):
Wypowiada się że jeśli by mógł to wprowadził by taki system, że każdy będzie miał tyle na ile go stać, a on nikomu pomagał nie będzie, i system także. Kompletny liberalizm, postawienie na indywidualizm, to jest pochlebstwo, emocjonalne podejście do sprawy?

Nie, istotę pochlebstwa tłumaczyłem wcześniej - jak głosujesz na PO/PiS/SLD/PSL to jesteś półgłówkiem, po całe główki głosują na JKM.

Pt wrz 02, 2011 12:18
zbanowany na stałe

W zasadzie nie może być inaczej w przypadku JKM skoro pod rządami systemu liberalnego półgłówki mają przerąbane, bo są zdane na własny rozum. jeśli 90 % społeczeństwa nie myśli, to jak może resztką rozumu głosować na JKM? :)

Co do reszty to każda z tych partii próbuje z ludzi zrobić idiotów większych niż nimi są w istocie. :mrgreen:

Pt wrz 02, 2011 12:34

Commander napisał(a):
W zasadzie nie może być inaczej w przypadku JKM skoro pod rządami systemu liberalnego półgłówki mają przerąbane, bo są zdane na własny rozum. jeśli 90 % społeczeństwa nie myśli, to jak może resztką rozumu głosować na JKM? :)

Co do reszty to każda z tych partii próbuje z ludzi zrobić idiotów większych niż nimi są w istocie. :mrgreen:

A Ja bym chciała głosować na Ciebie. Co Twoja partia mi zaproponuje?

Pt wrz 02, 2011 12:40

Commander napisał(a):

Czyli przebłyskiem geniuszu tych 90% bezmyślnych półgłówków byłoby głosowanie na system, w którym mieliby przerąbane :lol:

Pt wrz 02, 2011 12:43
zbanowany na stałe

Ja nie kandyduję nigdzie bo z moim usposobieniem i zachowaniem zrobiłbym z sejmu cyrk. Mi wystarcza banan do życia, od czasu do czasu.

Cytuj:
Czyli przebłyskiem geniuszu tych 90% bezmyślnych półgłówków byłoby głosowanie na system, w którym mieliby przerąbane :lol:

Resztę rozumu mają, na tyle dużą żeby zrozumieć kto obiecuje większego banana. Niestety nie nauczyli się, że banany same nie wpadają do paszczy. Tylko ktoś musi je najpierw zabrać tym którzy je mają. Jeśli wszyscy chcą bananów a nikomu nie chce się ich zbierać, to co mają wszyscy? Nic. No i muszą jeszcze parę zebrać na tą małpę naczelną która im to obiecała i siedzi na najwyższym drzewie, wymachując swoją maczugą.Przyjdzie inna małpa która obieca więcej bananów i będzie tak samo. :P

A JKM mówi, chcecie bananów, to sami będziecie je zbierać i każdy będzie miał tyle ile zbierze.

Pt wrz 02, 2011 12:50

Commander, moze i elita glosuje na JKM, ale jej cecha nie jest dalekowzrocznosc. Jako mloda, samowystarczalna osoba SAMA inwestujaca we wlasna emeryture z pelna swiadomoscia glosuje na UMIARKOWANYCH socjalistow bo wiem, ze bez odpowiednich swiadczen homosovietikusy przyjda je sobie sila odebrac... ode mnie.

Pt wrz 02, 2011 12:52
Niskie poparcie dla JKM bierze się stąd, że ludzie nie chcą być poddani kolejnemu eksperymentowi społecznemu tym razem pod tytułem: tworzenie wolnorynkowego raju w Polsce. Piędziesiąt lat eksperymentów społecznych w Polsce zraziło większą część społeczeństwa do bycia poligonem doświadczalnym w budowaniu kolejnego idealnego systemu. Trudno się temu dziwić, bo jak uczy historia to co brzmi pięknie w teorii nie zawsze sprawdza się w praktyce.

Pt wrz 02, 2011 12:57
Ukyo napisał(a):
Commander, moze i elita glosuje na JKM, ale jej cecha nie jest dalekowzrocznosc. Jako mloda, samowystarczalna osoba SAMA inwestujaca we wlasna emeryture z pelna swiadomoscia glosuje na UMIARKOWANYCH socjalistow bo wiem, ze bez odpowiednich swiadczen homosovietikusy przyjda je sobie sila odebrac... ode mnie.

Dokładnie....utopia w realu nie sprawdza się.

Pt wrz 02, 2011 12:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 56  Następna strona