Autor |
Wiadomość |
anmara
|
 Re: Kto ma rację ?
mareta napisał(a): Ja bym na waszym miejscu poszukała odpowiedzi w katechizmie podręcznikach chemii, fizyki, biologii. Wybaczcie ,ale wasze wypowiedzi brzmią, jakby spierały się Jagna Borynowa z Dominikową, a one przecież nie chodziły do szkoły. Pozdrawiam Napisz kto to jest ta Jagna i Dominikowa czy one są z twojego miasta, czy chodzą do kościoła. Może zaangażują się swoja modlitwą.
_________________ *****
|
Śr lis 23, 2011 18:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
anmara napisał(a): mareta napisał(a): Ja bym na waszym miejscu poszukała odpowiedzi w katechizmie podręcznikach chemii, fizyki, biologii. Wybaczcie ,ale wasze wypowiedzi brzmią, jakby spierały się Jagna Borynowa z Dominikową, a one przecież nie chodziły do szkoły. Pozdrawiam Napisz kto to jest ta Jagna i Dominikowa czy one są z twojego miasta, czy chodzą do kościoła. Może zaangażują się swoja modlitwą.  Upraszam modercję o niezamykanie tego wątku.
|
Śr lis 23, 2011 19:25 |
|
 |
mareta
|
anmara napisał(a): mareta napisał(a): Ja bym na waszym miejscu poszukała odpowiedzi w katechizmie podręcznikach chemii, fizyki, biologii. Wybaczcie ,ale wasze wypowiedzi brzmią, jakby spierały się Jagna Borynowa z Dominikową, a one przecież nie chodziły do szkoły. Pozdrawiam Napisz kto to jest ta Jagna i Dominikowa czy one są z twojego miasta, czy chodzą do kościoła. Może zaangażują się swoja modlitwą. Chodziły do kościoła, były niepiśmienne, to bohaterki powieści Władysława Reymonta "Chłopi". Akcja tej powieści toczy sie na wsi, pod koniec osiemnastego wieku. Wtedy nie mając podstawowej szkolnej wiedzy, bardzo wierzono w przesądy. Przepraszam za żart.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Cz lis 24, 2011 18:13 |
|
|
|
 |
mareta
|
Oczywiście akcja toczy sie po roku 1890.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Cz lis 24, 2011 18:14 |
|
 |
Biznesy_Sopla_com
|
[quote="anmara"]U nas na wieży w kościele jest duża antena jakiejś sieci, pewnie GSM. Koleżanka mówiła mi, że miała jeszcze pół roku temu dwa guzki po 3 milimetry na tarczycy, a teraz ich nie ma bo te prądy z antny ją wyleczyły. A ja myślę, że to modlitwa wstawiennicza w kościele, czy ja mam rację. Ona ma chyba nie tak po kolei.[/quote]
Ta antena na kościele to tzw przekaznik i zapewniam cię na 100 % że nie ma to żadnego związku.
Bo jedno do drugiego pasuje jak do lwa kopyta.
|
Cz lis 24, 2011 18:30 |
|
|
|
 |
mareta
|
Albo jak pięść do nosa
|
Cz lis 24, 2011 21:27 |
|
|
|