Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 02, 2025 15:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Znak Krzyża 
Autor Wiadomość

Post Re: Znak Krzyża
wielu z was nie tylko się nie modli, ile ani nie zrobi znaku Krzyża Świętego na sobie. A gdy się lekceważy Krzyż, wtedy zły duch przychodzi i obejmuje nad duszą władanie. Czyny takiej duszy stają się złe, ona sama siebie zatraca, wszystko wkoło ją drażni, nudzi, męczy, dusza skłócona z otoczeniem . A to wszystko jest działaniem złego ducha, a ma on prawo dostępu, bo Krzyż święty nie był złożony z wiarą i ufnością w milosierdzie Boże. Dzieci Moje, wy wszyscy obecnie wstydzicie się przeżegnać. Gdy wyruszacie w drogę, w podróż, czy to pociągiem, czy samolotem, czy samochodem, śmiejecie się i mówicie, że to takie
staroświeckie i właśnie dlatego szatan ma dostęp do serc waszych I umysłów. I dojazd wasz nie zawsze jest pomyślny, nie dojeżdżacie ii, miejsc przeznaczenia, a bardzo często giniecie w katastrofie. przestrzegam was wszystkich: Krzyż Swięty broni przed złymi wydarzeniarni, przed działaniem złych mocy. Rozważcie to dzieci moje . to nie jest dzieło przypadku te ciągłe katastrofy kolejowe,
samochodowe, zbyt często się zdarzają. To jest dzieło złych mocy, przewrotnych szatanów, oni mają dostęp do was. Bo jeśli wy nie zapewnicie sobie Krzyżem Świętym pomyślnej drogi, to złe duchy przybliżają się i starają się was skrzywdzić. Zapamiętajcie to: Krzyż Święty i gorąca modlitwa broni przed złymi wydarzeniami, które powodują kursujące po świecie złe moce i szatani. Pamiętajcie o świętej modlitwie, ona ma wielką moc, usuwa zło. Miejcie zawsze ze sobą Różaniec święty, módlcie śię, nie wstydźcie się, bo jesteście chrześcijanami. Wszyscy jesteście zanurzeni w Chrystusa Pana i mocą Ducha Swiętego bierzmowani.

N gru 04, 2011 4:13
Post Re: Znak Krzyża
DOŚĆ. Dzięki, wyłowiłem kilka interesujących mnie informacji, dziękuję za odpowiedzi.
Temat mnie zaciekawił, bo widziałem tu pewny związek ze znakiem krzyża jaki czynią katolicy wchodząc do kościoła lub przechodząc przed ołtarzem za którym jest przechowywana Eucharystia. Domyślałem się pewnego stylu pobożności z przeniesieniem tego zwyczaju także na figury, kapliczki czy wolnostojące krzyże (przeniesienie byłoby zrozumiałe przy naśladowaniu bez zrozumienia istoty).
Widzę jednak, że ma to znacznie starszy początek, przeniesienia maja inne źródło, są wielostronne i żyja własnym życiem i teologią.
Jeszcze raz dzięki za info.

N gru 04, 2011 7:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2