Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 22, 2025 10:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Łuska z karpia w portfelu, czy to grzech i pogaństwo? 
Autor Wiadomość

Post Re: Łuska z karpia w portfelu, czy to grzech i pogaństwo?
Z byka spadłeś?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... &_ticrsn=3

Zły? Być może.. dobry? A czemu... nie tak wiele znów pychy we mnie...
Dajcie zyć po swojemu grzesznemu a i świętym żyć będzie przyjemniej.

N sty 01, 2012 14:40

Ale czemu reagujesz tak agresywnie? Proszę nie posuwaj się dalej w stronę ataków osobistych. Wszystkie podane przez Ciebie informacje to doniesienia prasowe oparte na mało wiarygodnych sensacjach. Parę dekad temu podobno wierzono, że elektroniczne zegarki ściągają pioruny (przyszłoby to komuś teraz do głowy?).

labcio napisał(a):
Tak. Jak się okazuje używanie telefonu komórkowego podczas burzy zwiększa ryzyko porażenia piorunem. Chociaż ta kwestia to czyste prawa fizyki i chemii, to jednak nie wszyscy wiedzą w jak wielkim zagrożeniu się znajdują. Krople wody w chmurach zawierają ładunki elektryczne. (źródło: http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/99 ... ac-komorki)

A mi właśnie o te czyste prawa fizyki i chemii chodzi. Wiesz jakie to prawa? Ja takich nie znalazłem, a prof fizyki nazywa te doniesienia "skończoną głupotą". Z tego względu, na obecną chwilę, sprawa jest dla mnie jasna - to pseudonaukowa bujda.

N sty 01, 2012 14:48

Dla mnie opinia profesora to nie jest żaden autorytet. Poznałem bardzo dużo profesorów i często samoucy bez dyplomu mgr mają wiekszą wiedzę na dany temat niż niby jakiś profesor. Którego czesto wykłady i praca polega na odczytaniu przygotowanych wiele lat wczesniej materiałow.
Nie bede siedział w googlach i czytal za ciebie. Nie bede uczył i pisał o polu elektromagnetycnzym i jonizacji powietrza. Widzę ze twoja dyskusja mniej wiecej zmierza do tego że nie udowodniono naukowo ze uderzanie młotkiem w palec boli.

Zły? Być może.. dobry? A czemu... nie tak wiele znów pychy we mnie...
Dajcie zyć po swojemu grzesznemu a i świętym żyć będzie przyjemniej.

N sty 01, 2012 15:00

Jestem przekonany, że nie znasz tematu (chociażby po tym jaki link cytujesz). Podważasz autorytet osoby, która całe życie poświeciła nauce i zajmuje się najnowocześniejszymi badaniami. A kogo masz naprzeciw? wp.pl i inne strony w internecie?

Jeśli chodzi o jonizację ośrodka przez promieniowanie elektromagnetyczne - owszem, jednak odpowiada za to tylko część widma fal o odpowiedniej energii (ultrafiolet i dalej) natomiast promieniowaniem jonizującym nie jest już światło widzialne, a tym bardziej promieniowanie mikrofalowe (wykorzystywane w komórkach). Te fale nie przenoszą energii wystarczającej do zjonizowania chociażby powietrza.

Nie chcę w tym miejscu udowodnić Ci Twojej znajomości bądź nieznajomości tematu. Popatrz sam, czy masz odpowiednią wiedzę oraz czy znalazłeś wystarczająco wiarygodne dowody.

N sty 01, 2012 15:57
prof z mgr buhahahahahaha :D :D :D
świetny żart :) ktoś kto ejst samoukiem raczej ma marne szanse na naukowy tytuł profesora. Ocywiscie zaczyna się od magistra ale jest się wtedy tylko magistrem.

Jeszcze nam powiedz wszystkim, że komórki nagrzewaja mózg czy tam promieniują :D :D

obalaliśmy to 2 lata temu na fizyce.

N sty 01, 2012 19:53

Promieniują to akurat na pewno ;) W zakresie mikrofal.

Rzecz w tym, że promieniowaniem nazywamy zarówno jądrowe i zabójcze gamma jak i światło widzialne czy fale radiowe. Promieniowanie promieniowaniu nierówne - nie każde jest groźne, niektóre są wręcz niezbędne do życia.

N sty 01, 2012 20:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2