Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 12:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
 Krolestwo niebieskie jest na ziemi, nie w zaswiatach! 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Krolestwo niebieskie jest na ziemi, nie w zaswiatach!
Królestwo niebieskie jest tu na ziemi! To są słowa Jezusa! Mimo tego, że czytacie te swoje Biblie każdego dnia, albo nawet wręcz i w nocy, to czytacie ją bez żadnego jej zrozumienia, bezmyślnie, a to nic nie znaczy, to tylko strata czasu! czemu tak uważam? Bo w tej Biblii którą każdy zapewne ma w swoim domu jest napisane:

Królestwo Boże jest tu na Ziemi!

To jedno zdanie każe się już zastanowić nad tym co wy robicie! A co robicie? Wierzycie w to, że to co dobre przyjdzie do was na tamtym świecie! Wierzycie w zbawienie po śmierci! Bo tak jesteście uczeni od samej dosłownie kołyski! Bo tam mówią wam katecheci na religii, czy ksieza z ambony! Którzy sami właściwie te przekonania wzieli. Nie chciało się nikomu trochę pomysleć, prawda?

A przecież to zdanie jest proste! Prawda? Mówi jasno i wyraźnie o tym, że zbawienie jest tu na ziemi! Że nie musicie umierać! Ale nie ma was wiary i zamiast cieszyć się zyciem w krolestwie niebieskim na ziemi, wy gardzicie tym życiem i marzycie o życiu w niebie po śmierci....

Gdyby tak było, czyżby słowa Jezusa nie były inne, np takie, byscie się umartwiali i modlili, by zasłużyć na zycie w niebie? Ale Jezus mówił i powtarzał: Tu na ziemi jest królestwo niebieskie, ale nie dostanie się do niego nikt , kto nie jest czysty!

A Wy jesteście czysci? Każdego dnia kogoś skreslicie! Kazdego dnia kogoś ośadzicie! Każdego dnia wyrazicie swoją nienawisc, zazdrość... Nie ma w was żadnej miłości, żadnego szacunku!

Zamiast naprawdę zrozumieć słowa Jezusa ktore sa proste, jeśli już chcecie się nimi kierować, to wy słuchacie faryzeuszy XX wieku! Księży i biskupinów którzy nic nie wiedzą! Sami nie weszli i nie pozwalają wejść innym! Nauczają nie o tym jak życ, lecz o tym jak umrzeć!

Kiedyś religie wyrażały Życie! Było to wtedy, gdy ludzkei serca były żywe!

Dziś religie wyrażają śmierć. Ludzie serca dziś są martwe, pełne niezrozumienia i strachu...!

Żywe serce doskonale wie, że ciemność nie ma wstępu tam gdzie jest światło, martwe serca zawsze się bały o to, że ciemność ich uwięzi... Na nic wasza wiara! Wasza wiara to śmiech na sali! To FARSA!

Tak więc nie ma w was żadnego życia!
A smród waszych gnijących ciał rozchodzi się na kilometry....

N lut 05, 2012 15:06
Zobacz profil WWW

Post Re: Krolestwo niebieskie jest na ziemi, nie w zaswiatach!
Co prawda dobrym znawcą Biblii to ja nie jestem ale co powiedział Jezus do umierającego na krzyżu, kiedy to sam umierał?!..; "Zaprawdę, powiadam ci: Dziś ze Mną będziesz w raju"

N lut 05, 2012 15:14

po co zresztą ja to komentowałem... zwykła herezja

N lut 05, 2012 15:17

Jak się powołujesz na Biblię to podawaj wersety bo inaczej to lipa. Jeśli chodzi o Królestwo:
(Objawienie 11:15) I zadął w trąbę siódmy anioł. I w niebie rozległy się donośne głosy, mówiące: „Królestwo świata stało się królestwem naszego Pana i jego Chrystusa, i będzie królował na wieki wieków”.

(Jana 8:31, 32) I przemówił Jezus do Żydów, którzy mu uwierzyli: „Jeżeli pozostajecie w moim słowie, to rzeczywiście jesteście moimi uczniami 32 i poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli”.

N lut 05, 2012 20:02

Królestwo niebieskie czy niebiańskie?

Pn lut 06, 2012 15:48

jazzmina1 napisał(a):
Królestwo niebieskie czy niebiańskie?
Dosłownie: królestwo niebios (l.mn.) - βασιλεία τῶν οὐρανῶν (basileia tōn ouranōn).

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn lut 06, 2012 21:07

Królestwo Niebios a Królestwo Boże znaczy to samo?

Wt lut 07, 2012 18:08

Wy wszyscy powołujecie się na jakieś słowa, biblię inne pisma, myślicie, że inni też muszą? Biblia to tylko zawartość opowiadająca pewną przepiękną historię, ci którzy jej nie znają, mogą ją tylko cytować i się na nią powoływać, lecz pewni ludzie przeszli tą drogą! Oni nie muszą powoływać się na żadne z tych pism! Ponieważ to oni je tworzą! W tej sytuacji to Biblia i inne osławione pisma powołują się właśnie na NICH!

Nie jestem wyznawcą żadnej religii, jest odwrotnie, religie są moimi wyznawcami!
Dobrze mi służą wiedzą i mądrością!

Jeśli macie rozum, spróbujcie pomyśleć, co znaczą te słowa.

Jam jest Droga, Prawda i Życie!
Jestem tym, czym jestem.
I tak to jest.

Ostatnio edytowano Cz lut 09, 2012 15:01 przez idiota, łącznie edytowano 1 raz

Cz lut 09, 2012 14:51
idiota napisał(a):
Jam jest ten, którym jest!
I tak to jest.

I kto to powiedział?
Cytuj:
idiota

Cz lut 09, 2012 14:58

Moja droga Lizo, wiem doskonale co znaczy każde zdanie w tej księdze, którą tak wywyższacie ponad wszelkie ludzkie oblicza! Znam doskonale jej przekład w pełnym oryginale. Wiem co zostało dodane, a co z niej zostało usunięte. Jestem Tym czym Jestem, Mesjaszem, Zbawicielem, Królem.

Cz lut 09, 2012 15:03
idiota napisał(a):
Moja droga Lizo, wiem doskonale co znaczy każde zdanie w tej księdze, którą tak wywyższacie ponad wszelkie ludzkie oblicza! Znam doskonale jej przekład w pełnym oryginale. Wiem co zostało dodane, a co z niej zostało usunięte. Jestem Tym czym Jestem, Mesjaszem, Zbawicielem, Królem.

Przesadzasz. Uczono mnie, że IQ masz poniżej 50. Nie nadajesz się do uczenia i nie potrafisz opanować prostych czynności życiowych. Chwalisz się... ;)

Cz lut 09, 2012 15:16
zbanowana na stałe

Liza napisał(a):
Przesadzasz. Uczono mnie, że IQ masz poniżej 50. Nie nadajesz się do uczenia i nie potrafisz opanować prostych czynności życiowych. Chwalisz się... ;)

Porzuć prekognicję bo to grzech.
Daj lepiej jakąs sumkę na zbożny cel. Np na ofiary księży pedofili :D

Cz lut 09, 2012 16:31

Dyskusji na poziomie w temacie nie widać. Apeluje na razie głownie do Angella_S o powstrzymanie się o bezsensownych komentarzy.

Pt lut 10, 2012 13:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 13 ]