Uważali, że ich córka to czarownica, więc ją przypalali
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Uważali, że ich córka to czarownica, więc ją przypalali
Ale to chyba najlepiej w osobnym wątku
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt mar 02, 2012 10:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Też kiedyś myślałem, że "Maryśka" zostanie czarownicą więc ją przypalałem. 
|
Pt mar 02, 2012 10:25 |
|
 |
Elbrus
|
Nigeryjska apostołka - łowczyni młodych czarownic: http://www.youtube.com/watch?v=X5klKretrsw - Child Witch Hunter "If a child under the age of two screams in the night, cries, and is always feverish with deteriorating health, he or she is a servant of Satan." (Helen Ukpabio, Unveiling the Mysteries of Witchcraft - Zdemaskowanie tajemnic czarnoksięstwa) /*tłum.: Jeśli dziecko poniżej wieku dwóch lat krzyczy w nocy, płacze i jest ciągle rozgorączkowane z pogarszającym się stanem zdrowia, on lub ona jest sługą Szatana. */
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Wt mar 06, 2012 22:45 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
O rany, to ja też byłem sługą Szatana 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr mar 07, 2012 11:59 |
|
 |
Jajko
|
Bluźnisz synu.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr mar 07, 2012 12:35 |
|
|
|
 |
WZasadzieNiegroźny
|
Nie wiem, czy trzeba szukać aż tak drastycznych i efektownych przypadków fatalnych skutków połączenia wiary i głupoty , gdy na podorędziu mamy Świadków Jehowy, zabijających swoje dzieci przez odmawianie im transfuzji po czym entuzjastycznie tym się chwalących...
|
Cz mar 08, 2012 8:25 |
|
 |
Jajko
|
Ekstrema religijne mają różną postać. Dziś w prasie napisali o tym, jak pochodząca z Czarnej Afryki para zamęczyła na śmierć 15-latka, chcąc wypędzić z niego złe duchy. Podtapiany w wannie utonął w Boże Narodzenie 2005 r. To kolejny przypadek stosowania przez imigrantów w Wielkiej Brytanii zwyczajów i obrzędów z rodzimych krajów. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... e=warszawaZastanawiam się czy data śmierci tego chłopaka była tylko przypadkiem, czy może to "nawróceni" na chrześcijaństwo neofici chcieli wykazać się gorliwością i "oczyścić" krewniaka przed wielkim świętem chrześcijańskim....
|
Cz mar 08, 2012 10:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Zastanawiam się czy data śmierci tego chłopaka była tylko przypadkiem, czy może to "nawróceni" na chrześcijaństwo neofici chcieli wykazać się gorliwością i "oczyścić" krewniaka przed wielkim świętem chrześcijańskim.... To są jak zwykle szajbnięci ewangelikalni protestanci. Ci jak soć dostrzegą w Biblii( nawet jak pokrętnie przeinaczone) to wezmą to dosłownie
|
Cz mar 08, 2012 20:25 |
|
|
|