Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 21:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Dziwaczni ewangeliczni protestanci 
Autor Wiadomość
Post Dziwaczni ewangeliczni protestanci
Znalazłem taki oto wątek

http://forum.protestanci.info/viewtopic ... 41&start=0

Szczególnie mnie rozbawiło
Cytuj:
Nigdzie nie znajduje w Biblii powolywania do wiedzy. Nigdzie w NT nie pisze, uczcie sie i poznawajcie, uczcie sie greki lub aramejskiego do pojmowania Pisma. Greka w tamte czasy byl jezykiem popularnym jak dzisaj angielski. Ani Pawel ani Piotr nie zachecal uczenia sie czegos innego niz Slowo

idąc ich tokiem myślenia należy zrezygnowac ze wszystkich osiagnieć nauki i cywilizacji i zamieszkać gdzieś w jaskini .

Pn mar 05, 2012 16:42

Post Re: Dziwaczni ewangeliczni protestanci
Powyższe forum ogólnie opanowane jest przez "geniuszy", więc różne dziwne rzeczy można tam znaleźć.
Ja również znalazłem tam coś dla siebie, jak choćby fałszywki "paleontologii kreacjonistycznej".

Śr mar 07, 2012 15:37
Rutus napisał(a):
Powyższe forum ogólnie opanowane jest przez "geniuszy", więc różne dziwne rzeczy można tam znaleźć.
Ja również znalazłem tam coś dla siebie, jak choćby fałszywki "paleontologii kreacjonistycznej".

Takich przykładów jaki podałem jest tam mnóstwo. Kreacjonizm to jedna z nielicznych ich bajek

Śr mar 07, 2012 16:27

Małe pytanie: dlaczego "nielicznych"? Czyżby reszta ich urban legends była prawdą?
Może chodzi o literówkę? Może powinno być "niezliczonych" (choć nie wmuszam tu innego słowa).

So mar 10, 2012 7:27
No może to moje przejęzyczenie :)

So mar 10, 2012 17:24
Znalazłem jeszcze lepsze :
http://biblia.webd.pl/forum/viewtopic.php?t=2218 - gość fword wypisuje niezłe farmazony

Cytuj:
Jak na razie widzę próbę bronienia nauk szatańskich podważających Biblię.

Ponieważ Heliocentryzm jest sprzeczny z Biblią i jest ewidentnie nauką Szatana, mającą na celu podważenie naszej wiary w Słowo9 Boże oraz w Boga i Jezusa

No sory. Dla mnie to zaczadzenie umysłu

Wt kwi 03, 2012 20:06

Użytkownika fword znam doskonale.
Był założycielem już nieistniejącego forum zbawienie jako nick thewordwatcher. Po rozłożeniu przeze mnie jego "argumentów naukowych" dotyczących biologii (z teorią ewolucji na czele) oraz fizyki (z astronomią, a raczej pseudoastronomią) skasował forum, aby nie dopuścić do dalszej ucieczki od niego swoich zwolenników - zaczęli po prostu go opuszczać widząc dno.
Teraz te same bzdury z zakresu geocentryzmu powtarza na wyżej wskazanym forum. Zresztą moje odpowiedzi widnieją we wskazanym wątku kilka stron wcześniej. Pomaga mu równie wyprany z intelektu użytkownik o nicku Hardi.

Śr kwi 04, 2012 8:47

Rutus napisał(a):
Użytkownika fword znam doskonale.
Był założycielem już nieistniejącego forum zbawienie jako nick thewordwatcher. Po rozłożeniu przeze mnie jego "argumentów naukowych" dotyczących biologii (z teorią ewolucji na czele) oraz fizyki (z astronomią, a raczej pseudoastronomią) skasował forum, aby nie dopuścić do dalszej ucieczki od niego swoich zwolenników - zaczęli po prostu go opuszczać widząc dno.
Teraz te same bzdury z zakresu geocentryzmu powtarza na wyżej wskazanym forum. Zresztą moje odpowiedzi widnieją we wskazanym wątku kilka stron wcześniej. Pomaga mu równie wyprany z intelektu użytkownik o nicku Hardi.

Rutus - pamiętam Twoją dyskusję na tym forum z AndrzejemAntonim i dzięki linkowi, który podałeś kiedyś w jednym z postów przeczytałem kilka wątków z forum na którym poznałeś Andrzeja Gdulę :-).
W jaki sposób udaje Ci się znaleźć wolny czas na tak aktywny udział w wielu forach?

Śr kwi 04, 2012 9:03

Ileż na świecie byłoby milczenia, gdyby każdy wypowiadał się o kwestiach które naprawdę rozumie.

Wt maja 15, 2012 14:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9 ]