Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 22:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Ksiądz skazany za pedofilię na 9,5 roku więzienia 
Autor Wiadomość

Post Ksiądz skazany za pedofilię na 9,5 roku więzienia
Na dziewięć i pół roku więzienia skazał sąd w Genui byłego proboszcza miejscowej parafii, księdza Riccardo Seppię, za pedofilię i nakłanianie nieletnich do prostytucji. To jeden z najgłośniejszych skandali we włoskim Kościele.
W trakcie śledztwa w sprawie handlu narkotykami ustalono, że duchowny dzwonił do znajomego dilera narkotyków, by ten zaaranżował mu seksualne spotkania z nieletnimi chłopcami w zamian za narkotyki, które im oferował. Stawiał warunek, by mieli oni mniej niż 16 lat.

http://www.rp.pl/artykul/2,869543-Wloch ... filie.html

Czy ktokolwiek słyszał o podobnym przypadku wśród przedstawicieli innych grup zawodowych niż kler katolicki?

Pt maja 04, 2012 10:29

Post Re: Ksiądz skazany za pedofilię na 9,5 roku więzienia
Ksiądz nie ksiądz, według mnie każdy pedofil powinien zostać poddany chemicznej kastracji. I zastanawiam się, czy ta kara, którą dostał to nie jest za mało.

Pt maja 04, 2012 10:39

Tak! Znam! np. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=1e633. Nie znam wprawdzie zawodu tej kobiety, ale przedstawicielką "kleru katolickiego" raczej nie była.

BTW skoro adwokat księdza zapowiedział apelację, to znaczy, że wyrok nie jest jeszcze prawomocny. Zobaczymy.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt maja 04, 2012 10:40
Aditu napisał(a):
Ksiądz nie ksiądz, według mnie każdy pedofil powinien zostać poddany chemicznej kastracji.

Ja też jestem za kastracją. Nie tylko pedofilów zresztą. I niekoniecznie chemiczną.

Pt maja 04, 2012 10:43

@Aditu:
Ale poza kastracją powinien pójść do pierdla. Tam mu koledzy zrobią z odbytnicy Armageddon.

@Johnny
Nieco podobne, ale jednak odległe. Uzależniona narkomanka, jedno dziecko. A tu proboszcz, osoba szanowana, uzależnia od narkotyków chłopców (w tym ministranta), żeby móc ich przelatywać... zawsze zadaję sobie w takich sytuacjach (obydwu) pytanie: gdzie jest Jezus?

Pt maja 04, 2012 10:45

W sumie Vi racja.. Pedofile, gwałciciele powinni być fizycznie kastrowani - najlepiej jakimś zardzewiałym narzędziem :D

Jajko - w więzieniu i tak się nim zajmą. Podobno więźniowie nienawidzą tych, którzy krzywdzą dzieci.

Pt maja 04, 2012 10:48

Jajko napisał(a):
Ale poza kastracją powinien pójść do (censored). Tam mu koledzy zrobią z odbytnicy Armageddon.

A na koniec powieśmy sk**** za ***** i wywieśmy na rynku, takie potwory na nic lepszego nie zasługują!

Cytuj:
Nieco podobne, ale jednak odległe.

Już zaczynam szukać kogoś z Włoch, kto został skazany dokładnie na 9,5 roku więzienia, bo sądzę, że nic innego cię nie zadowoli.

Cytuj:
zawsze zadaję sobie w takich sytuacjach (obydwu) pytanie: gdzie jest Jezus?

A to ty wierzysz w Jezusa? :-D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt maja 04, 2012 10:53

Johnny99 napisał(a):
Jajko napisał(a):
Ale poza kastracją powinien pójść do (censored). Tam mu koledzy zrobią z odbytnicy Armageddon.

A na koniec powieśmy sk**** za ***** i wywieśmy na rynku, takie potwory na nic lepszego nie zasługują!

Ktoś, kto krzywdzi dzieci, dokładnie na to zasługuje. I nieważne jest, czy to ksiądz, mleczarz, policjant, nauczyciel czy operator wózka widłowego.

Pt maja 04, 2012 10:56

Uważam, że kara publicznej chłosty bardzo by się przydała. Jestem przekonany o jej zniechęcającym/odstraszającym wpływie na potencjalnych naśladowców. Zresztą nie musi być chłosta. Jakby jednego z drugim w dyby zakuć i na kilka dni na rynku wystawić, to też by odniosło skutek. O ile by przeżył noc.

Poszukaj jakiegoś nauczyciela czy wychowawcy na koloniach, który odurzał narkotykami nieletnich by móc ich potem przelatywać. To będzie adekwatny przykład. Ja na razie kler w tej niechlubnej konkurencji wygrywa.

No właśnie trudno mi uwierzyć, skoro pozwala na takie rzeczy. Po co ludziom tacy bogowie, którzy palcem nie kiwną nawet w obronie ministrantów.

Pt maja 04, 2012 11:00

Aditu napisał(a):
Ktoś, kto krzywdzi dzieci, dokładnie na to zasługuje.

Aaa, zapomniałem - a wcześniej zamknijmy to zwierzę, tego demona w ludzkiej skórze, Szatana (grhhghhhh!!!) w lochu i pozwólmy mu paroma torturkami odczuć, jakim jest ścierwem! Co powiesz np. na małe rozciąganko przy użyciu koni, a później łamanko kołem? Następnie można by wlać mu do gardła trochę wrzącej smoły (ale ostrożnie, żeby ta kupa g*** nie zdechła za szybko!), może potem ewentualnie jakieś nabijanko na pal? Tak jak w filmie Ogniem i Mieczem np. to nawet by bardzo symbolicznie wyglądało? Wszak ktoś, kto krzywdzi dzieci, dokładnie na to zasługuje!

Jajko napisał(a):
Uważam, że kara publicznej chłosty bardzo by się przydała. Jestem przekonany o jej zniechęcającym/odstraszającym wpływie na potencjalnych naśladowców. Zresztą nie musi być chłosta. Jakby jednego z drugim w dyby zakuć i na kilka dni na rynku wystawić, to też by odniosło skutek. O ile by przeżył noc.

No wiesz, Jajko, można by zadbać o to, żeby nie przeżył.. parę godzin na torturkach, z katem, który ma doświadczenie i zna się na rzeczy.. w końcu, pomyśl: a jak się diablisko uwolni i zdąży skrzywdzić jeszcze jakieś dziecko???? :shock: Zresztą, znam jeszcze lepszy sposób na odstraszenie: za każdego pedofila zabijemy 10 mieszkańców miasta, w którym mieszka. W ten sposób ludzie sami szybko się z problemem rozprawią!

Cytuj:
Poszukaj jakiegoś nauczyciela czy wychowawcy na koloniach, który odurzał narkotykami nieletnich by móc ich potem przelatywać. To będzie adekwatny przykład. Ja na razie kler w tej niechlubnej konkurencji wygrywa.

A zamiast narkotyków może być np. alkohol? Czy to też zbyt duża różnica?

Cytuj:
No właśnie trudno mi uwierzyć, skoro pozwala na takie rzeczy. Po co ludziom tacy bogowie, którzy palcem nie kiwną nawet w obronie ministrantów.

A po co ludziom takie prawo, które barbarzyńsko zniosło tortury, przez co nie można adekwatnie ukarać tych hitlerów naszych czasów??

Pt maja 04, 2012 11:10
Johnny99 napisał(a):
Aaa, zapomniałem - a wcześniej zamknijmy to zwierzę, tego demona w ludzkiej skórze, Szatana (grhhghhhh!!!) w lochu i pozwólmy mu paroma torturkami odczuć, jakim jest ścierwem! Co powiesz np. na małe rozciąganko przy użyciu koni, a później łamanko kołem? Następnie można by wlać mu do gardła trochę wrzącej smoły (ale ostrożnie, żeby ta kupa g*** nie zdechła za szybko!), może potem ewentualnie jakieś nabijanko na pal? Tak jak w filmie Ogniem i Mieczem np. to nawet by bardzo symbolicznie wyglądało? Wszak ktoś, kto krzywdzi dzieci, dokładnie na to zasługuje!

Ja akurat, jeśli chodzi o przestępców sadystów, jestem za. Popieram zasadę oko za oko. Nie ma we mnie litości dla bandytów.

Pt maja 04, 2012 11:14

Johnny99 napisał(a):
Aditu napisał(a):
Ktoś, kto krzywdzi dzieci, dokładnie na to zasługuje.

Co Ty bierzesz? :roll:
Nic nie mówiłam o żadnych torturach, w dodatku nie posługuję się takim językiem, jaki tu przedstawiłeś, więc daruj sobie.
Cóż, dla mnie ktoś, kto krzywdzi niewinne istoty zasługuje, oprócz więzienia, przynajmniej na karę chłosty o której powiedział Jajko. Powieszenie za wiadomo co - też na to zasługuje. Ale to, na co kto zasługuje, a zarządzić to jako karę, to dwie inne sprawy. Nie jestem potworem. Ale gdyby ktoś skrzywdził moje dziecko, to bym go zabiła. Jeżeli tego nie rozumiesz, to pozostaje mi współczuć.

Pt maja 04, 2012 11:16

według mnie, jak ktoś skrzywdził dziecko to dożywotnie więzienie i praca społeczna na swoje utrzymanie w więzieniu, bo w samym więzieniu to telewizja, internet, siłownia, baseny, rozrywki itd mają za darmo.
Chłosta, owszem, dobry sposób, ale jeżeli powtarzane codziennie - a wtedy to już tortury. Nie zamieniajmy się w zwierze, które sądzimy - ale zadbajmy o to by to bydle i każdy następny miał świadomość, że jak raz to zrobi, to nie wyjdzie za 3-4 (ewentualnie 9) lat z więzienia, tylko będzie tam siedział i pracował aż do końca swych dni! Jedyne rozrywki tam - sport, kościół i książki. Dzienna praca i tyle.
Aditu - nie wiem jakbym zareagował, jakby ktos moje dziecko skrzywdził...ale może też bym się nie pohamował.

Pt maja 04, 2012 11:25
A! I zapomniałam w ostatnim poście... To nie jest zwierzę. Zwierzęta nie są okrutne. Jeśli zabijają, krzywdzą, to nie dla przyjemności czy dla "zabawy". Dla mnie każde zwierzę stoi wyżej niż bandzior.

Pt maja 04, 2012 11:27

Johnny nieco przesadził, wzorując się na działalności Inkwizycji, która przecież to wszystko robiła, aby człowiek mógł zostać zbawion. :D
Zgadzam się z przedmówcami, że kara dla okrutnych bandytów powinna być dotkliwa. Nasz system prawny zbyt łagodnie traktuje takie przypadki. W wielu krajach za handel narkotykami jest czapa. A ten przypadek jest aż śmieszny. Facet uzależniał nieletnich narkotykami po to by ich chędożyć, zniszczył im przecież tym życie, a prokurator żąda niecałych 12 lat więzienia. Ile ostatecznie księżulo dostanie, to się jeszcze okaże. Potem, za dobre sprawowanie, wyjedzie warunkowo po 3-4 latach. I pewnie obejmie probostwo w odległym regionie kraju, albo za granicą. To jest śmieszne, choć wcale mi nie do śmiechu.

Obawiam się jednak, że w UE zmiana prawa pozwalająca na zastosowanie kary chłosty jest nierealna. W imię wartości humanitarnych. Ble. Ciekawe co na ten temat sądzi przyszły prezydent ;) - Janusz Palikot?

Pt maja 04, 2012 11:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona