Ksiądz skazany za pedofilię na 9,5 roku więzienia
| Autor |
Wiadomość |
|
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Ksiądz skazany za pedofilię na 9,5 roku więzienia
Na dziewięć i pół roku więzienia skazał sąd w Genui byłego proboszcza miejscowej parafii, księdza Riccardo Seppię, za pedofilię i nakłanianie nieletnich do prostytucji. To jeden z najgłośniejszych skandali we włoskim Kościele. W trakcie śledztwa w sprawie handlu narkotykami ustalono, że duchowny dzwonił do znajomego dilera narkotyków, by ten zaaranżował mu seksualne spotkania z nieletnimi chłopcami w zamian za narkotyki, które im oferował. Stawiał warunek, by mieli oni mniej niż 16 lat. http://www.rp.pl/artykul/2,869543-Wloch ... filie.htmlCzy ktokolwiek słyszał o podobnym przypadku wśród przedstawicieli innych grup zawodowych niż kler katolicki?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Pt maja 04, 2012 10:29 |
|
|
|
 |
|
Aditu
|
 Re: Ksiądz skazany za pedofilię na 9,5 roku więzienia
Ksiądz nie ksiądz, według mnie każdy pedofil powinien zostać poddany chemicznej kastracji. I zastanawiam się, czy ta kara, którą dostał to nie jest za mało.
|
| Pt maja 04, 2012 10:39 |
|
 |
|
Johnny99
|
Tak! Znam! np. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=1e633. Nie znam wprawdzie zawodu tej kobiety, ale przedstawicielką "kleru katolickiego" raczej nie była. BTW skoro adwokat księdza zapowiedział apelację, to znaczy, że wyrok nie jest jeszcze prawomocny. Zobaczymy.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pt maja 04, 2012 10:40 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Aditu napisał(a): Ksiądz nie ksiądz, według mnie każdy pedofil powinien zostać poddany chemicznej kastracji. Ja też jestem za kastracją. Nie tylko pedofilów zresztą. I niekoniecznie chemiczną.
|
| Pt maja 04, 2012 10:43 |
|
 |
|
Jajko
|
@Aditu: Ale poza kastracją powinien pójść do pierdla. Tam mu koledzy zrobią z odbytnicy Armageddon.
@Johnny Nieco podobne, ale jednak odległe. Uzależniona narkomanka, jedno dziecko. A tu proboszcz, osoba szanowana, uzależnia od narkotyków chłopców (w tym ministranta), żeby móc ich przelatywać... zawsze zadaję sobie w takich sytuacjach (obydwu) pytanie: gdzie jest Jezus?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Pt maja 04, 2012 10:45 |
|
|
|
 |
|
Aditu
|
W sumie Vi racja.. Pedofile, gwałciciele powinni być fizycznie kastrowani - najlepiej jakimś zardzewiałym narzędziem  Jajko - w więzieniu i tak się nim zajmą. Podobno więźniowie nienawidzą tych, którzy krzywdzą dzieci.
|
| Pt maja 04, 2012 10:48 |
|
 |
|
Johnny99
|
Jajko napisał(a): Ale poza kastracją powinien pójść do (censored). Tam mu koledzy zrobią z odbytnicy Armageddon. A na koniec powieśmy sk**** za ***** i wywieśmy na rynku, takie potwory na nic lepszego nie zasługują! Cytuj: Nieco podobne, ale jednak odległe. Już zaczynam szukać kogoś z Włoch, kto został skazany dokładnie na 9,5 roku więzienia, bo sądzę, że nic innego cię nie zadowoli. Cytuj: zawsze zadaję sobie w takich sytuacjach (obydwu) pytanie: gdzie jest Jezus? A to ty wierzysz w Jezusa? 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pt maja 04, 2012 10:53 |
|
 |
|
Aditu
|
Johnny99 napisał(a): Jajko napisał(a): Ale poza kastracją powinien pójść do (censored). Tam mu koledzy zrobią z odbytnicy Armageddon. A na koniec powieśmy sk**** za ***** i wywieśmy na rynku, takie potwory na nic lepszego nie zasługują! Ktoś, kto krzywdzi dzieci, dokładnie na to zasługuje. I nieważne jest, czy to ksiądz, mleczarz, policjant, nauczyciel czy operator wózka widłowego.
|
| Pt maja 04, 2012 10:56 |
|
 |
|
Jajko
|
Uważam, że kara publicznej chłosty bardzo by się przydała. Jestem przekonany o jej zniechęcającym/odstraszającym wpływie na potencjalnych naśladowców. Zresztą nie musi być chłosta. Jakby jednego z drugim w dyby zakuć i na kilka dni na rynku wystawić, to też by odniosło skutek. O ile by przeżył noc.
Poszukaj jakiegoś nauczyciela czy wychowawcy na koloniach, który odurzał narkotykami nieletnich by móc ich potem przelatywać. To będzie adekwatny przykład. Ja na razie kler w tej niechlubnej konkurencji wygrywa.
No właśnie trudno mi uwierzyć, skoro pozwala na takie rzeczy. Po co ludziom tacy bogowie, którzy palcem nie kiwną nawet w obronie ministrantów.
|
| Pt maja 04, 2012 11:00 |
|
 |
|
Johnny99
|
Aditu napisał(a): Ktoś, kto krzywdzi dzieci, dokładnie na to zasługuje. Aaa, zapomniałem - a wcześniej zamknijmy to zwierzę, tego demona w ludzkiej skórze, Szatana (grhhghhhh!!!) w lochu i pozwólmy mu paroma torturkami odczuć, jakim jest ścierwem! Co powiesz np. na małe rozciąganko przy użyciu koni, a później łamanko kołem? Następnie można by wlać mu do gardła trochę wrzącej smoły (ale ostrożnie, żeby ta kupa g*** nie zdechła za szybko!), może potem ewentualnie jakieś nabijanko na pal? Tak jak w filmie Ogniem i Mieczem np. to nawet by bardzo symbolicznie wyglądało? Wszak ktoś, kto krzywdzi dzieci, dokładnie na to zasługuje! Jajko napisał(a): Uważam, że kara publicznej chłosty bardzo by się przydała. Jestem przekonany o jej zniechęcającym/odstraszającym wpływie na potencjalnych naśladowców. Zresztą nie musi być chłosta. Jakby jednego z drugim w dyby zakuć i na kilka dni na rynku wystawić, to też by odniosło skutek. O ile by przeżył noc. No wiesz, Jajko, można by zadbać o to, żeby nie przeżył.. parę godzin na torturkach, z katem, który ma doświadczenie i zna się na rzeczy.. w końcu, pomyśl: a jak się diablisko uwolni i zdąży skrzywdzić jeszcze jakieś dziecko????  Zresztą, znam jeszcze lepszy sposób na odstraszenie: za każdego pedofila zabijemy 10 mieszkańców miasta, w którym mieszka. W ten sposób ludzie sami szybko się z problemem rozprawią! Cytuj: Poszukaj jakiegoś nauczyciela czy wychowawcy na koloniach, który odurzał narkotykami nieletnich by móc ich potem przelatywać. To będzie adekwatny przykład. Ja na razie kler w tej niechlubnej konkurencji wygrywa. A zamiast narkotyków może być np. alkohol? Czy to też zbyt duża różnica? Cytuj: No właśnie trudno mi uwierzyć, skoro pozwala na takie rzeczy. Po co ludziom tacy bogowie, którzy palcem nie kiwną nawet w obronie ministrantów. A po co ludziom takie prawo, które barbarzyńsko zniosło tortury, przez co nie można adekwatnie ukarać tych hitlerów naszych czasów??
|
| Pt maja 04, 2012 11:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Aaa, zapomniałem - a wcześniej zamknijmy to zwierzę, tego demona w ludzkiej skórze, Szatana (grhhghhhh!!!) w lochu i pozwólmy mu paroma torturkami odczuć, jakim jest ścierwem! Co powiesz np. na małe rozciąganko przy użyciu koni, a później łamanko kołem? Następnie można by wlać mu do gardła trochę wrzącej smoły (ale ostrożnie, żeby ta kupa g*** nie zdechła za szybko!), może potem ewentualnie jakieś nabijanko na pal? Tak jak w filmie Ogniem i Mieczem np. to nawet by bardzo symbolicznie wyglądało? Wszak ktoś, kto krzywdzi dzieci, dokładnie na to zasługuje! Ja akurat, jeśli chodzi o przestępców sadystów, jestem za. Popieram zasadę oko za oko. Nie ma we mnie litości dla bandytów.
|
| Pt maja 04, 2012 11:14 |
|
 |
|
Aditu
|
Johnny99 napisał(a): Aditu napisał(a): Ktoś, kto krzywdzi dzieci, dokładnie na to zasługuje. Aaa, zapomniałem - a wcześniej zamknijmy to zwierzę, tego demona w ludzkiej skórze, Szatana (grhhghhhh!!!) w lochu i pozwólmy mu paroma torturkami odczuć, jakim jest ścierwem! Co powiesz np. na małe rozciąganko przy użyciu koni, a później łamanko kołem? Następnie można by wlać mu do gardła trochę wrzącej smoły (ale ostrożnie, żeby ta kupa g*** nie zdechła za szybko!), może potem ewentualnie jakieś nabijanko na pal? Tak jak w filmie Ogniem i Mieczem np. to nawet by bardzo symbolicznie wyglądało? Wszak ktoś, kto krzywdzi dzieci, dokładnie na to zasługuje! Co Ty bierzesz? Nic nie mówiłam o żadnych torturach, w dodatku nie posługuję się takim językiem, jaki tu przedstawiłeś, więc daruj sobie. Cóż, dla mnie ktoś, kto krzywdzi niewinne istoty zasługuje, oprócz więzienia, przynajmniej na karę chłosty o której powiedział Jajko. Powieszenie za wiadomo co - też na to zasługuje. Ale to, na co kto zasługuje, a zarządzić to jako karę, to dwie inne sprawy. Nie jestem potworem. Ale gdyby ktoś skrzywdził moje dziecko, to bym go zabiła. Jeżeli tego nie rozumiesz, to pozostaje mi współczuć.
|
| Pt maja 04, 2012 11:16 |
|
 |
|
Kazeshini
|
według mnie, jak ktoś skrzywdził dziecko to dożywotnie więzienie i praca społeczna na swoje utrzymanie w więzieniu, bo w samym więzieniu to telewizja, internet, siłownia, baseny, rozrywki itd mają za darmo. Chłosta, owszem, dobry sposób, ale jeżeli powtarzane codziennie - a wtedy to już tortury. Nie zamieniajmy się w zwierze, które sądzimy - ale zadbajmy o to by to bydle i każdy następny miał świadomość, że jak raz to zrobi, to nie wyjdzie za 3-4 (ewentualnie 9) lat z więzienia, tylko będzie tam siedział i pracował aż do końca swych dni! Jedyne rozrywki tam - sport, kościół i książki. Dzienna praca i tyle. Aditu - nie wiem jakbym zareagował, jakby ktos moje dziecko skrzywdził...ale może też bym się nie pohamował.
_________________ "The weak shall perish, the strong shall triumph. Prevail over my sword, and I shall grant it to thee. For honor..., let us fight"
|
| Pt maja 04, 2012 11:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A! I zapomniałam w ostatnim poście... To nie jest zwierzę. Zwierzęta nie są okrutne. Jeśli zabijają, krzywdzą, to nie dla przyjemności czy dla "zabawy". Dla mnie każde zwierzę stoi wyżej niż bandzior.
|
| Pt maja 04, 2012 11:27 |
|
 |
|
Jajko
|
Johnny nieco przesadził, wzorując się na działalności Inkwizycji, która przecież to wszystko robiła, aby człowiek mógł zostać zbawion. Zgadzam się z przedmówcami, że kara dla okrutnych bandytów powinna być dotkliwa. Nasz system prawny zbyt łagodnie traktuje takie przypadki. W wielu krajach za handel narkotykami jest czapa. A ten przypadek jest aż śmieszny. Facet uzależniał nieletnich narkotykami po to by ich chędożyć, zniszczył im przecież tym życie, a prokurator żąda niecałych 12 lat więzienia. Ile ostatecznie księżulo dostanie, to się jeszcze okaże. Potem, za dobre sprawowanie, wyjedzie warunkowo po 3-4 latach. I pewnie obejmie probostwo w odległym regionie kraju, albo za granicą. To jest śmieszne, choć wcale mi nie do śmiechu. Obawiam się jednak, że w UE zmiana prawa pozwalająca na zastosowanie kary chłosty jest nierealna. W imię wartości humanitarnych. Ble. Ciekawe co na ten temat sądzi przyszły prezydent  - Janusz Palikot?
|
| Pt maja 04, 2012 11:28 |
|
|
|