Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 10:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 Patriotyzm - czyli jeden wielki.....OBCIACH ??? 
Autor Wiadomość
Post Re: Patriotyzm - czyli jeden wielki.....OBCIACH ???
quas napisał(a):
Najważniejsza jest dobra zabawa,serce i uśmiech, to widzę w tej pisoence i tych paniach.

Problem w tym, że jedni widzą w tej piosence uśmiech i dobra zabawę, a inni doznają doznają szoku estetycznego podczas słuchania. :-D
Val napisał(a):
No cóż- typowe polskie narzekanie. Moglibyście docenić coś nieszablonowego i oryginalnego

Chętnie docenię, tylko powiedz, gdzie mam tego szukać? :-D To Koko jest przecież zwykłą zrzynką z tych ruskich babuszek

Pt maja 04, 2012 20:10
A słuchałeś pozostałych finalistów? Jakiś rap, ckliwe teksty, nadęty patos, depresyjne kawałki...
Porównywanie piłkarzy do powstańców w jednym z utworów mnie zatkało. Spośród takich piosenek to ten zespół wypada dobrze. Poziom nie był wysoki.

Koko i babuszki. Łączy je gatunek muzyczny co najwyżej :P. Rosyjskie babuszki śpiewają o synkach i o tym, jak się przygotowują na ich przyjście, o tym, że kot i pies się cieszy i że impreza będzie buuum buum :D . Tekst typowo o niczym.
Jarzębinki mają sensowny tekst. Styl też swój. Więc nie wiem na czym ta zrzynka ma polegać?

Tylko jeden zespół mi się podobał, ale nie wygrał.

Pt maja 04, 2012 20:24
Cytuj:
Jarzebinki mają sensowny tekst

Typowa układanka rymów częstochowskich
http://www.tekstowo.pl/piosenka,jarzebi ... spoko.html
Hymn w wykonaniu E. Górniak i "Koko" jednakowo "ambitne".

Pt maja 04, 2012 20:32
Val napisał(a):
A słuchałeś pozostałych finalistów? Jakiś rap, ckliwe teksty, nadęty patos, depresyjne kawałki...Porównywanie piłkarzy do powstańców w jednym z utworów mnie zatkało. Spośród takich piosenek to ten zespół wypada dobrze. Poziom nie był wysoki.

Nie znam pozostałych piosenek. W środę włączyłem telewizor, by obejrzeć ogłoszenie kadry na Euro i niechcący zostałem uraczony oficjalnym przebojem polskiej reprezentacji. Teraz muszę to odreagować. :D
Val napisał(a):
Więc nie wiem na czym ta zrzynka ma polegać?

Zrzynka polega na wykorzystaniu tego samego pomysłu. Bierze się babinki żywcem wyjęte z cepelii i każe śpiewać charakerystycznym wokalem do podkładu jakieś współczesnej muzyki, co ma wzbudzać uśmiech i sympatię widza. Ruskie to wymyślili na eliminacje Eurowizji, Polacy dokładnie skopiowali ten pomysł na konkurs piosenki na Euro. Jak widać w obu wypadkach chwyciło.

Pt maja 04, 2012 21:03
W/g Lecha Makowieckiego:Patriotyzma na dziś-to mieć dzieci i wychować ich na dobrych ludzi:
http://www.youtube.com/watch?v=6gfbf9wevR0

So maja 05, 2012 17:35
Mimo to, jako piosenka reprezentacji jak ulał pasuje do naszych piłkarzy, którzy grają na poziomie....no comment :x .

Gito- sprawdziłaś: -> http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=36&t=30351&start=585 ??

So maja 05, 2012 18:03

mauger napisał(a):
Zrzynka polega na wykorzystaniu tego samego pomysłu. Bierze się babinki żywcem wyjęte z cepelii i każe śpiewać charakerystycznym wokalem do podkładu jakieś współczesnej muzyki, co ma wzbudzać uśmiech i sympatię widza. Ruskie to wymyślili na eliminacje Eurowizji, Polacy dokładnie skopiowali ten pomysł na konkurs piosenki na Euro. Jak widać w obu wypadkach chwyciło.

Wyobraź sobie, że te panie śpiewają od ponad 20 lat. Muzyka nie jest współczesna tylko ludowa (Kilar podobną wykorzystał do piosenki dla Śląska).
Nie jestem przekonany czy akurat ta piosenka powinna być "hymnem" na EURO. Może nie. Ale denerwuje mnie oburzenie "światowców" zażenowanych "ludowym obciachem". Tych samych którzy podrygują w rytm prymitywnej muzyki afroamerykańskich slumsów albo diabolicznych porykiwań satanistów.

So maja 05, 2012 18:34
Val napisał(a):
Mimo to, jako piosenka reprezentacji jak ulał pasuje do naszych piłkarzy, którzy grają na poziomie....no comment

Nie musiałaś tego pisać. :-D
pawell napisał(a):
Muzyka nie jest współczesna tylko ludowa

Raczej wariacja na temat ludowych melodii we wspólczesnej aranżacji.
pawell napisał(a):
Ale denerwuje mnie oburzenie "światowców" zażenowanych "ludowym obciachem".

Ludowa muzyka nie jest obciachem. Obciachem jest zrobienie z niej popkulturowej papki.
pawell napisał(a):
Tych samych którzy podrygują w rytm prymitywnej muzyki afroamerykańskich slumsów albo diabolicznych porykiwań satanistów.

Ooo, widzę, że mamy do czynienia z wybitnym znawcą muzyki. Czapki z głów. :-D

So maja 05, 2012 20:46

Jakieś bardziej rzeczowe argumenty?

Jak dla mnie doskonały komentarz (do Koko ale i całego EURO) przedstawił Ziemkiewicz:
http://fakty.interia.pl/felietony/ziemk ... aj,1792418
Co za obciach! Jaki wstyd przed cała Europą! Żenada! Kompromitacja! Hołota powariowała! - oj, sypią się gromy na wiejskie babiny, które miały czelność wygrać esemesowy konkurs na "oficjalny hit piłkarskiej reprezentacji Polski". A bardziej jeszcze na esemesową publiczność, która po raz kolejny dowiodła, że ogół Polaków nie dorasta do swych światłych elit w żadnej dziedzinie, także jeśli chodzi o wysmakowany gust. O dziwo, pogarda dla koko-spoko połączyła na Twitterze i portalach społecznościowych ludzi uważanych za wyrazicieli opinii salonu z tymi, którym lemingi zwykły ubliżać od "pisowców".

So maja 05, 2012 21:12
pawell napisał(a):
Jakieś bardziej rzeczowe argumenty?

Najpierw przedstaw swoje rzeczowe argumenty to na nie odpowiem.
pawell napisał(a):
O dziwo, pogarda dla koko-spoko połączyła na Twitterze i portalach społecznościowych ludzi uważanych za wyrazicieli opinii salonu z tymi, którym lemingi zwykły ubliżać od "pisowców".

To mnie akurat nie dziwi. Na tym forum linia "sporu" również nie przebiega zgodnie z prefernacjami wyborczymi.

So maja 05, 2012 21:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7