Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 16:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi do moderacji II
Tak Koziołku - ale sytacja, gdy zdeklarowany ateista poucza katolika co mu wolno i jak pisać na forum chrzescijańskim, to już totalna przewałka.

So cze 02, 2012 9:01
Toteż ja proponuję stworzenie takiego przedsionka w formie działu, który posłuży do obrzucania się argumentami. Forum miało służyć wzajemnemu zbudowaniu a obecnie co wejdę to odechciewa mi się odzywać bo wszędzie tylko plucie jadem. I co ma przepędzenie handlarzy do tego co napisałem?

A Ty Kozioł nie udawaj owieczki bo zauważyłem że gdy w grę wchodzi opluwanie KK nagle nabierasz wody w usta i "obiektywnie" zgadzasz się z opluwaczami, kimkolwiek by nie byli.

So cze 02, 2012 9:03
Alus napisał(a):
Tak Koziołku - ale sytacja, gdy zdeklarowany ateista poucza katolika co mu wolno i jak pisać na forum chrzescijańskim, to już totalna przewałka.

Brzmi to dziwnie, fakt. Nie znam szczegółów.
Nie mniej nazwa "chrześcijański" nie oznacza ograniczenia swobód niechrześcijan, czy większe prawa chrześcijan. Nieco przewrotnie niechrześcijanie maja te same prawa, a chrześcijanie czasem powinni powstrzymać się od pełnego korzystania ze swoich. Bo obowiązuje nas prawo nadrzędne, o którym często zapominamy ze mną na czele: prawo miłości.

So cze 02, 2012 9:16
Pozwolenie na to żeby ktoś z butami wchodził w Twoją przestrzeń i niszczył ją nie ma chyba nic wspólnego z miłością.

So cze 02, 2012 9:43
wloczykij napisał(a):
Pozwolenie na to żeby ktoś z butami wchodził w Twoją przestrzeń i niszczył ją nie ma chyba nic wspólnego z miłością.

Tylko ze Kościół nie jest twoja przestrzenią, ale przestrzenią Boga! A On owa przestrzeń przeznaczył dla każdego, a dla zagubionych wręcz szczególnie.

So cze 02, 2012 9:45
Eeeee tam, przesadzacie.

Wystarczy zainteresować się charakterem poszczególnego działu. Jak ktoś chce rozmawiać z katolikami i mieć pewność, że forum jest katolickie to specjalnie dla takich osób utworzono działy:
"Żyć wiarą"- i tu jest specjalnie dział dla katolików, którzy chcą rozmawiać w duchu katolickiej myśli.
"Rodzina Chrześcijańska"
"Duchowość chrześcijańska"
"Modlitwa i formacja"

Jak ktoś ma ochotę na rozmowy z różnowiercami, to ma do tego pozostałe działy.

A jak ktoś jest niegrzeczny, to już Otto wyjaśniał, że w prawym dolnym rogu niekulturalnej wypowiedzi jest [!], który oznacza "zgłoś ten post"

Ja ze swojej strony mam tylko prośbę, aby w rubryczce "powód" zamiast "Warez" była od razu opcja "Offtopic"

Ostatnio edytowano So cze 02, 2012 9:55 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

So cze 02, 2012 9:51
"Zagubionych"?! Jajko siedzi tu już 3 lata i bynajmniej nie po to żeby odnaleźć drogę tylko po to żeby zepchnąć z niej innych.

Mówiłem wyraźnie - chodzi mi o zadymiarzy i wojujących. Do obrażanych na kościół 13 latków nic nie mam, oni faktycznie mogą być zagubieni. Ale spójrzmy trzeźwo na rzeczywistość i nazwijmy rzeczy po imieniu - siedzą tu starzy wyjadacze których jedyną misją jest niszczyć. Więc dajmy im "przedsionek" żeby nie zatruwali życia innym.

Cytuj:
Tylko ze Kościół nie jest twoja przestrzenią, ale przestrzenią Boga!

Orly? Rozumiem więc żeby gdyby imć Dawkins zapragnął zrobić występ w Twoim zborze nie będziesz miał nic przeciwko, no bo przecież to przestrzeń Boga nie Twoja.

So cze 02, 2012 9:52
Val napisał(a):
Wystarczy zainteresować się charakterem poszczególnego działu. Jak ktoś chce rozmawiać z katolikami i mieć pewność, że forum jest katolickie to specjalnie dla takich osób utworzono działy:
"Żyć wiarą"
"Rodzina Chrześcijańska"
"Duchowość chrześcijańska"
"Modlitwa i formacja"

Trochę tego namnożyłaś.
Enklawa jest tylko w działach: "Prawdy wiary" i "Żyć Wiarą"

Swoja droga: dział "Prawdy wiary" jest ukryty dla wybranych, czy tez istnieje tylko w zamyśle? Nie mogę go znaleźć.

So cze 02, 2012 9:57
wloczykij napisał(a):
Orly? Rozumiem więc żeby gdyby imć Dawkins zapragnął zrobić występ w Twoim zborze nie będziesz miał nic przeciwko, no bo przecież to przestrzeń Boga nie Twoja.

Chętnie zaprosiłbym go na godzinę biblijną ale wątpię, czy zaproszenie by przyjął. Trudno byłoby mu przed przygotowanym audytorium.

So cze 02, 2012 9:59
Nie mówiłem o godzinie biblijnej z wyselekcjonowaną publicznością tylko o prześmiewczym wykładzie, teatrze jednego aktora.

W dodatku - porównują do działalności forumowych ateistów - nie byłby to jednorazowy event tylko smutna codzienność.

Ostatnio edytowano So cze 02, 2012 10:05 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So cze 02, 2012 10:02
Kozioł wejdź na stronę główną, tam to ładnie widać każdy dział:
http://forum.wiara.pl/

Tylko "żyć wiarą" służy wyłącznie do rozmów w duchu katolickim. Reszta jest łagodniejsza, z tych co wymieniam i jest dla chrześcijańskich rozmów.
A dla innowierców i bezwierców to są odpowiednio:

1."Wierzyć, nie wierzyć"
2."Wiara i prawda"
3."Wiara a nauka"
4."Prawdy wiary"

I są to bardzo liberalne działy dla wszystkich światopoglądów.

Jest jeszcze kategoria "Różności" i "Filozofia" - też dla wszystkich bez wyjątku.

Więc wystarczy zaglądać do odpowiednich działów, jak ktoś chce uniknąć konfrontacji z innowiercami i brakowiercami ;)

So cze 02, 2012 10:04
Czyli na chrześcijańskim forum jest 1 dział dla wierzących i 6 dla ateistów - yeah.

So cze 02, 2012 10:06
Val napisał(a):
Tylko "żyć wiarą" służy wyłącznie do rozmów w duchu katolickim. Reszta jest łagodniejsza, z tych co wymieniam i jest dla chrześcijańskich rozmów.
A dla innowierców i bezwierców to są odpowiednio:

1."Wierzyć, nie wierzyć"
2."Wiara i prawda"
3."Wiara a nauka"
4."Prawdy wiary"

I są to bardzo liberalne działy dla wszystkich światopoglądów.

Val, to jest tylko i wyłącznie twoja daleko idąca zyczeniowa interpretacja. Regulamin stanowi jednoznacznie: szczególnym zasadom podlega dział tylko "Żyć wiarą". Wszystkie pozostałe czynne działy maja takie same zasady!

So cze 02, 2012 10:10
wloczykij napisał(a):
Czyli na chrześcijańskim forum jest 1 dział dla wierzących i 6 dla ateistów - yeah.

Nie, jest jeden dział dla wszystkich ale wypowiadać się muszą w duchu katolicyzmu, a pozostałe działy są otwarte na wszystkie poglądy.
Polecam regulamin. Zatwierdzałeś go przy rejestracji.

So cze 02, 2012 10:13
wloczykij :| :| :|

Nie działów to raz. Są dwie kategorie, które mają również swoje działy- nie liczyłam ich :roll:

Napiszę jeszcze raz: jest jeden dział TYLKO dla rozmów w duchu katolickim. To taki ukłon, dla niechętnych do rozmów z nie swoim stadem.
Pozostałe wymienione, to są dla wierzących chrześcijan -> 5 działów + 1 stricte katolicki j.w.

Różnica polega na tym, że o ile wierzący mogą swoje poglądy wyrażać we WSZYSTKICH działach, to ateiści, agnostycy i niechrześcijanie nie mogą swoich poglądów głosić w 6 działach, chyba że będą one chrześcijańskie :twisted:

Kozioł- no sorry, ale kiedyś dostałam ostrzeżenie od moda, że w dziale nie są mile widziane rady niechrześcijańskie, więc ufam, że modzi wiedzą co robią. Zresztą niedługo zajrzą, to nam łopatologicznie wyłożą co i jak 8)

Ostatnio edytowano So cze 02, 2012 10:31 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So cze 02, 2012 10:17
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 222  Następna strona