Wierzycie? Nie wierzycie? I czemu?
| Autor |
Wiadomość |
|
plant
|
 Re: Wierzycie? Nie wierzycie? I czemu?
Poeta???...to mile...dziekuje...
|
| Pn cze 04, 2012 18:32 |
|
|
|
 |
|
plant
|
Lisa...to Ty jestes Tym KOTEM a znam Cie...z bajki... Poeta???...a gdziez by mi tam jest tyle znakomitosci....ktore pisza ale dziekuje Dalas mi otuche...moze cos??? ...wciaz jednak szukam??? ale czego???...Boga??? ...i dlaczego nie znajduje??? pomoz mi w TWYM zwatpieniu
|
| Pn cze 04, 2012 19:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Znasz mnie z bajki? Cieszę się. Ja jestem wredną kocicą i tylko czepiam się userów. Jestem antidotum na wiarę. Musisz więc szukać dalej. Ja tylko lubię czytać piękne wiersze. Pisz dalej, wzdychaj a nadzieja się z pewnością pojawi. Każdy chwali i szuka Boga tak jak potrafi. Poeta, poeta...eh... 
|
| Pn cze 04, 2012 19:32 |
|
|
|
 |
|
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Liza napisał(a): Znasz mnie z bajki? Cieszę się. Ja jestem wredną kocicą i tylko czepiam się userów. Jestem antidotum na wiarę. Musisz więc szukać dalej. Ja tylko lubię czytać piękne wiersze. Czekałem Tego wyznania Już nie mam wątpliwości Skąd mię się kojarzyłaś W onej sierściuchowości O Lizo kotko nasza Umiłowana powabna Nie strasz usera nowego Kocim pazurem dyjabła Załącznik:
widzieliscie-catwoman-ten-film-to-calkowita-bzdura.jpg [ 58.21 KiB | Przeglądane 988 razy ]
Wiem Lizuś, że mój pean Wzruszył Cię aż dogłębnie Buzi mi dasz zaś później, Gdy mię obejrzysz namiętnie Tem czasem Cię pozdrawiam I życzę powodzenia Dobranoc słodka Lizo Wkrótce do zobaczenia Zaiste piękne! Prawda? 
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
| Pn cze 04, 2012 20:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wierzycie? Nie wierzę! I czemu? Dwóch poetów jednego dnia chwali Boga i otacza opieką nowego usera. Czyż mamy gdzieś ciekawsze niż to forum? Lustereczko, lustereczko powiedz mi przecie, które forum jest najpiękniesze na świecie? Dla niejednego człowieka łatwiej jest spełnić przysługę, niż ją przyjąć. Najczęściej wchodzi tu w grę podrażniona ambicja. Człowiek lubi być niezależny i jak najwięcej zawdzięczać sobie. Nie lubi prosić ani okazywać wdzięczności. Jest w tym po prostu brak poczucia rzeczywistości: nawet najbardziej niezależny człowiek na każdym kroku w swym bytowaniu i w swoim działaniu uzależniony jest od drugich. Dziękuję... 
|
| Pn cze 04, 2012 20:40 |
|
|
|
 |
|
plant
|
...i jest...ktos jeszcze...KTO chwali...czyli jestesmy przeciw Kocicy!!! ale piszesz pieknie...dziekuje...moze Twoje NIE...to jest TAK moze To Ty masz racje...a moze Ja???...ten DRUGI nie wchodzi w opcje BOG... mam nadzieje ze to ON postawil CIE na tym forum a moze ktos inny abys zaprzeczala... PISZ
|
| Pn cze 04, 2012 21:05 |
|
 |
|
Wera1996
|
Tak wierze...nie mam co do tego wątpliwości...Bóg jest był i będzie...Podstawa to Pismo Święte ktoś Błogosławiony kiedyś powiedział że nieznajomość Bibli to jak nieznajomość Jezusa CHrystusa .. w pełni się z tym zgadzam..
|
| Wt lip 03, 2012 17:52 |
|
 |
|
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Ja wątpliwości mam. Ale nie wierzę.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Wt lip 03, 2012 18:16 |
|
 |
|
Iwona19
|
Wera1996 napisał(a): Tak wierze...nie mam co do tego wątpliwości...Bóg jest był i będzie...Podstawa to Pismo Święte ktoś Błogosławiony kiedyś powiedział że nieznajomość Bibli to jak nieznajomość Jezusa CHrystusa .. w pełni się z tym zgadzam.. Tak dokładnie to te słowa należą do św. Hieronima.
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
| Wt lip 03, 2012 21:05 |
|
 |
|
Johnny99
|
Jajko napisał(a): Ja wątpliwości mam. Ale nie wierzę. A jak często miewasz te wątpliwości? Bo chyba nie wtedy, kiedy o prawdach wiary piszesz per "bajki"?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Śr lip 04, 2012 13:32 |
|
 |
|
Iwona19
|
Johnny99 napisał(a): Jajko napisał(a): Ja wątpliwości mam. Ale nie wierzę. A jak często miewasz te wątpliwości? No właśnie Jajko odpowiedz na to pytanie. A może opiszesz jak u ciebie te wątpliwości wyglądają. ?
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
| Śr lip 04, 2012 13:36 |
|
 |
|
moc
|
Rozpętałam poważna dyskusję  . Cieszę się. Miło się czyta Wasze posty.
|
| Śr lip 04, 2012 18:58 |
|
 |
|
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Często w bajkach jest ziarno prawdy. Czy mity greckie do dla Was bajki czy też prawda,a może i to i to po trosze?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Pt lip 06, 2012 10:26 |
|
 |
|
Lurker
|
Mit - to mit. Żadna bajka, tylko historia przekazująca pewną prawdę o świecie w baśniowej konwencji.
Niemniej - nie jestem Grekiem, to nie są moje "bajki". Kurczę, czy jest tu jeszcze jakiś rodzimowierca, żeby mógł polecić jakiś zgrabny zbiorek polskich podań ludowych? O diable, co Bogu w stwarzaniu świata pomaga i tak dalej...
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
| Pt lip 06, 2012 11:03 |
|
 |
|
Johnny99
|
I co, Jajko, na każdą opowieść, która "zawiera z pewnością ziarnko prawdy" mówisz per bajka?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pt lip 06, 2012 11:05 |
|
|
|