Matka Boża znieważona. Cały świat protestuje
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Matka Boża znieważona. Cały świat protestuje
Cytuj: Sprobuj jednak geja nazwac pedałem, A czemu chrześcijanin miałby to robić?
|
| Pn paź 22, 2012 15:20 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
Dobre pytanie.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pn paź 22, 2012 15:21 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
wloczykij napisał(a): Cytuj: Sprobuj jednak geja nazwac pedałem, A czemu chrześcijanin miałby to robić? A co w tym złego? No ale dobra....powiedzmy, ze to obraźliwe ( to takie delikatne chlopcyki i moga sie poczuc urazone). Dlaczego jednak nie można czynów homoseksualnych (potocznie pedalstwa) nazywac publicznie obrzydliwością? Skoro jest to określenie zgodne z Pismem Świętym?
|
| Pn paź 22, 2012 15:26 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
Cytuj: Dlaczego jednak nie można czynów homoseksualnych (potocznie pedalstwa) nazywac publicznie obrzydliwością? Skoro jest to określenie zgodne z Pismem Świętym? Bo PŚ nie jest żadną powszechnie przyjętą instancją, zaś w tym wypadku odwoływanie się do niego nosi znamiona przestępstwa, jako że PŚ nawołuje do zabijania osób popełniających tę, jak mówisz chrześcijaninie, obrzydliwość.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pn paź 22, 2012 15:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Cytuj: Dlaczego jednak nie można czynów homoseksualnych (potocznie pedalstwa) nazywac publicznie obrzydliwością? Skoro jest to określenie zgodne z Pismem Świętym? Bo PŚ nie jest żadną powszechnie przyjętą instancją, zaś w tym wypadku odwoływanie się do niego nosi znamiona przestępstwa, jako że PŚ nawołuje do zabijania osób popełniających tę, jak mówisz chrześcijaninie, obrzydliwość. Nawołuje, ale nie chrześcijan 
|
| Pn paź 22, 2012 15:39 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
Tylko wyznawców JHWH, no tak.
|
| Pn paź 22, 2012 15:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): wloczykij napisał(a): Cytuj: Sprobuj jednak geja nazwac pedałem, A czemu chrześcijanin miałby to robić? A co w tym złego? No ale dobra....powiedzmy, ze to obraźliwe ( to takie delikatne chlopcyki i moga sie poczuc urazone). Dlaczego jednak nie można czynów homoseksualnych (potocznie pedalstwa) nazywac publicznie obrzydliwością? Skoro jest to określenie zgodne z Pismem Świętym? To określenie jest obraźliwe, nie musimy się co do tego umawiać ("powiedzmy, że..."). Co prawda nie nazwałeś nikogo konkretnego w ten sposób, ale to jest forum chrześcijańskie i nie powinno się tu używać określeń o tak wyraźnie pejoratywnym wydźwięku w stosunku do osób, które się o homoseksualizm nie prosiły, a dla wielu stał się on krzyżem na całe życie.
|
| Pn paź 22, 2012 18:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To określenie jest obraźliwe, nie musimy się co do tego umawiać ("powiedzmy, że..."). Co prawda nie nazwałeś nikogo konkretnego w ten sposób, ale to jest forum chrześcijańskie i nie powinno się tu używać określeń o tak wyraźnie pejoratywnym wydźwięku w stosunku do osób, które się o homoseksualizm nie prosiły, a dla wielu stał się on krzyżem na całe życie. Ojojoj....straśne.... A czy moge sobie zrobic podpis "Zakaz pedałowania" plus odpowiedni (znany dosyć) avatar? Nie po to by obrażać, czy prowokować.....ale jako taka zapozyczona kompozycje, tudziez w celu wytworzenia surrealistycznego i naturalistycznego klimatu. Mogę?
|
| Pn paź 22, 2012 18:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Proponuję powrót do podstaw wiary i odnowę duchową bo chyba się wypaliłeś i przynosisz wstyd, nie tyle nawet sobie ile chociażby mnie i innym wierzącym.
|
| Pn paź 22, 2012 18:50 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
wloczykij napisał(a): Proponuję powrót do podstaw wiary i odnowę duchową bo chyba się wypaliłeś i przynosisz wstyd, nie tyle nawet sobie ile chociażby mnie i innym wierzącym. Na jakiej podstawie tak sądzisz? Czyżbym niewygodne pytania zadawał? A może wypaleni sa ci co obojetnie przechodza wobec prowokacji tłumacząc ja na wszelkie sposoby? Moze stali sie letni....a co sie stanie z letnimi to chyba nie musze przytaczać?
|
| Pn paź 22, 2012 19:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wszystko możesz, ale raczej odradzam.
|
| Pn paź 22, 2012 19:04 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wszystko możesz, ale raczej odradzam. ...bo dostane bana  Dlatego też tego nie robie, a jedynie ukazuje jak wyglada tzw. poprawnośc polityczna. No ale oczywiście ja jestem tylko katolem kompletnie nie rozumiejacym sztuki....inteligentniejsi ode mnie juz sie tutaj wypowiedzieli....i nawet wiem za kogo mnie uważają  Za takiego tepola, który powinien wrócić do "podstaw wiary".....tylko jakiej wiary?
|
| Pn paź 22, 2012 19:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Twoim problemem jest przedkładanie spraw doczesnych i "walka ze złem". Walka ze złem - owszem, ale swoim, nie czyimś. Czy Jezus powiedział choćby słowo na prowokacyjne pytania arcykapłanów czy Heroda? Ano nie. Stał niewzruszenie bo wiedział, cierpienie i zniewagi na tym łez padole są niemal wpisane w życie wierzącego a to dlatego że "Królestwo moje nie jest z tego świata". Ja nie tłumaczę prowokacji - ja mam ją po prostu gdzieś. Nie ja będę rozliczał bluźnierców ani prowokatorów. A dla Ciebie "świat" stał się celem, a nie drogą do celu. Chcesz się bawić w sędziego - spoko, ale jaką miarą odmierzysz, taką i Tobie odmierzą.
Póki co Twoje wypowiedzi są poniżej poziomu - próbujesz być dowcipny i silisz się na cięty język ale czytając Ciebie przychodzi mi na myśl jedynie kolęda "Ach ubogi żłobie"...
|
| Pn paź 22, 2012 19:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
wloczykij napisał(a): Twoim problemem jest przedkładanie spraw doczesnych i "walka ze złem". Walka ze złem - owszem, ale swoim, nie czyimś. Czy Jezus powiedział choćby słowo na prowokacyjne pytania arcykapłanów czy Heroda? Ano nie. Stał niewzruszenie bo wiedział, cierpienie i zniewagi na tym łez padole są niemal wpisane w życie wierzącego a to dlatego że "Królestwo moje nie jest z tego świata". Ja nie tłumaczę prowokacji - ja mam ją po prostu gdzieś. Nie ja będę rozliczał bluźnierców ani prowokatorów. A dla Ciebie "świat" stał się celem, a nie drogą do celu. Sory, ale ty już sie wypowiedziałeś wyżej.....i na nauczyciela a juz z pewnosci a psychoanalityka cie z pewnoscia nie wezmę. po prostu sie do tego nie nadajesz. Daruj wiec sobie roztrząsanie moich "problemów"...zajmij sie swoimi. Moze i ja "ubogi złób"...ale ty mi sie kojarzysz z "ciemna nocą"
|
| Pn paź 22, 2012 19:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wszyscy wariaci mówią, że są normalni. Trudno się nie zgodzić  Pozdrawiam.
|
| Pn paź 22, 2012 19:17 |
|
|
|