Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 15:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Włochy - upada tabu 25 grudnia 
Autor Wiadomość

Post Re: Włochy - upada tabu 25 grudnia
Co nieobiektywnego jest w podaniu informacji o zmianie prawa dotyczącego handlu we Włoszech?

N gru 23, 2012 23:56
Moderator

Jajko napisał(a):
Co nieobiektywnego jest w podaniu informacji o zmianie prawa dotyczącego handlu we Włoszech?

Nie obrażaj inteligencji czytających ten wątek. I nie udawaj głupszego niż jesteś.

Odpowiadam teraz na wyżej zadane przez Ciebie pytanie: Nie ma w tym nic nieobiektywnego.
Nieobiektywny jest natomiast dobór wklejanych przez Ciebie informacji. Chyba, że masz jakąś swoistą defincję obiektywizmu.

N gru 23, 2012 23:59
Zobacz profil WWW
Jajko napisał(a):
Przecież każdy nowy wątek jest zaproszeniem do dyskusji, nie?

Widzisz, a ja odniosłem wrażenie że dyskusja Cię za bardzo nie interesuje poza wklejeniem tekstu wymieżonego w wiarę. Zacytowałeś tekst, dałeś mu taki a nie inny tytuł, a na moje pytanie co znaczy dla Ciebie ,, obalenie tabu 25 grudnia'' i gdzie tu jest jakieś tabu że niby ludzie mogą pracować, a raczej będzie im to narzucone by pracować w święta, odpowiadasz że tylko coś tam sobie cytujesz. Rzuciłeś jakimś cytatem, sam nie miałeś ochoty się do niego odnieść nawet jak dwa razy pytałem. To wygląda tak jak inni piszą, zwykła prowokacja i prztryczek w nos od ateisty, przy czy pokazałeś że dyskusja Cię za bardzo nie interesuje. Oczywiście to nie jest typowy wojujący ateizm.

Pn gru 24, 2012 0:00

A co ja robię od kilku godzin ja nie dyskutuję???????

Pn gru 24, 2012 0:23
Jajko napisał(a):
A co ja robię od kilku godzin ja nie dyskutuję???????

I na tym polega twoja dyskusja? Na ignorowaniu pytań?
quas napisał(a):
Zacytowałeś tekst, dałeś mu taki a nie inny tytuł, a na moje pytanie co znaczy dla Ciebie ,, obalenie tabu 25 grudnia'' i gdzie tu jest jakieś tabu że niby ludzie mogą pracować, a raczej będzie im to narzucone by pracować w święta, odpowiadasz że tylko coś tam sobie cytujesz.
]

Pn gru 24, 2012 0:59

Nie możecie zrzucać na mnie odpowiedzialności za tytuły prasowe! To po pierwsze. Po drugie, tytuł jest dość jasny.
Tabu – w najogólniejszym sensie terminu głęboki i fundamentalny zakaz kulturowy, którego złamanie powoduje spontaniczną i niejednokrotnie gwałtowną reakcję ze strony ogółu przedstawicieli tej kultury, gdyż jest przez nich odbierane jako zamach na całą strukturę tej kultury i jej integralność, a więc jako zagrożenie dla dalszego istnienia danego społeczeństwa.

Owym tabu był właśnie zakaz pracy, a w zasadzie handlu (bo dla innych zajęć robiono wyjątki) w święta. Jak widać, obalenie tego tabu, powoduje jednak wspomnianą wyżej spontaniczną i gwałtowną reakcję (w forumowej skali reakcji) - najeżdżacie na mnie, bogom ducha winnego człowieka, który wkleił tu informację o tym co się dzieje w niegdyś tak katolickim kraju.

Pn gru 24, 2012 12:26
Jajko napisał(a):
Nie możecie zrzucać na mnie odpowiedzialności za tytuły prasowe!

Jajko, nie rżnij głąba, albo przestań robić z nas idiotów. To po pierwsze.
Jajko napisał(a):
(bo dla innych zajęć robiono wyjątki)
Wyjątki dotyczyły pracy niezbędnej dla utrzymania życia ludzi np. służby publiczne, elektrownie itp. oraz te, w których wygaszanie i wznawianie produkcji wiązało się z wielkimi nakładami i utrudnieniami. To po drugie.

A po trzecie.
Życzę Ci zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i wielu łask Bożych (zupełnie szczerze).

Pn gru 24, 2012 13:17

Helenka napisał(a):
Jajko napisał(a):
Nie możecie zrzucać na mnie odpowiedzialności za tytuły prasowe!

Jajko, nie rżnij głąba, albo przestań robić z nas idiotów. To po pierwsze.

Nie rżnę i nie robię. Sami z siebie robicie atakując mnie za to, że przekazałem informację.

Helenka napisał(a):
Jajko napisał(a):
(bo dla innych zajęć robiono wyjątki)
Wyjątki dotyczyły pracy niezbędnej dla utrzymania życia ludzi np. służby publiczne, elektrownie itp. oraz te, w których wygaszanie i wznawianie produkcji wiązało się z wielkimi nakładami i utrudnieniami. To po drugie.

Czy telewizja jest niezbędna dla utrzymania życia ludzi???

Helenka napisał(a):
A po trzecie.
Życzę Ci zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i wielu łask Bożych (zupełnie szczerze).

Dziękuję. Niechaj bogowie i nad Tobą czuwają.

Pn gru 24, 2012 14:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4