Autor |
Wiadomość |
Karolinagq
Dołączył(a): Pn sty 14, 2013 17:30 Posty: 1 Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
|
 Re: dziewczyna
W pełni się zgadzam z tym, że macie prawo mieć swoje zdanie, ale zawsze szacunek do rodziców powinien być. Trochę to mizernie wróży na przyszłość jeśli chcielibyście mieszkać z nimi pod jednym dachem skoro już teraz "wtrącają się" i popieram przedmówce czasem warto wyfrunąć wcześniej i szybciej ustabilizować się.
|
Pn sty 14, 2013 17:43 |
|
|
|
 |
nokia
|
poki co nie planujemu konkretnie slubu tylko mowimy ze kiedys tam bedzie i na tym sie konczy, jestesmy jescze młodzi po co tracic młodość, potem dzici obowiązki itd teraz jest dobrze po co to psuc
_________________ „Nie to jest miłością co czujesz, a to co postanawiasz.”
|
Wt sty 15, 2013 11:18 |
|
 |
Inka_1
|
Wasza decyzja kiedy weźmiecie  , ale moim skromnym zdaniem po 20 spokojnie można, a pisałeś że macie sporo ponad 20 lat.Widocznie każdy inaczej na to patrzy.
|
Wt sty 15, 2013 17:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Perspektywa się zmienia, gdy @nokia1 tłumaczy, że chce regularnie współżyć i wymusza to na swojej dziewczynie.
nokia1 ślub się bierze wtedy, gdy jest się pewnym uczuć do drugiej osoby. Ślub nie oznacza zaraz dzieci, nowego domu itp. Można wziąć ślub i żyć tak jak dawniej. Tyle że dla dziewczyny będzie to oznaczało brak wyrzutów sumienia.
|
Wt sty 15, 2013 17:39 |
|
 |
nokia
|
Po slubie to całkeim inne zycie,wiązało by sie to z jej przprowadzkaa, moja dziewczyna nawet nie ma pracy dobrej a nawet mogła by nie pracowac to raczej jest ona zbyt dobra i chyba nie jest gotowa na zupelnie nowe zycie, jest uzalezniona od rodziców i słucha sie ich we wszytkim a ja chałbym zeby miaął swoje zdanie, ona musi sie zminic i dojrzec do pewnych rzeczy, bo ja jestem gotowy do zawraci małżeństwa mimo ze jestem od niej młodszy, pracuje i zarabiam ze mogłbym utrzymac nas obydwoje
|
Wt sty 15, 2013 17:49 |
|
|
|
 |
agvis
|
Jest dokładnie tak, jak mówi Val. Mamy niejednych znajomych z kilkuletnim stażem małżeńskim bez dzieci. Planują później po prostu, albo jeśli się "Przytrafi". Podróżują, korzystają z wolności.
A skąd wiesz, że aż taka z niej śliweczka, że w tym wieku potrzebuje mamusi i tausia w domu? Wybacz mój ton, ale to anormalne, jeśli tych 20 lat skończyła. Może tylko tak Ci się wydaje?
|
Wt sty 15, 2013 18:23 |
|
 |
nokia
|
agvis napisał(a): Jest dokładnie tak, jak mówi Val. Mamy niejednych znajomych z kilkuletnim stażem małżeńskim bez dzieci. Planują później po prostu, albo jeśli się "Przytrafi". Podróżują, korzystają z wolności.
A skąd wiesz, że aż taka z niej śliweczka, że w tym wieku potrzebuje mamusi i tausia w domu? Wybacz mój ton, ale to anormalne, jeśli tych 20 lat skończyła. Może tylko tak Ci się wydaje? bo znam ja nie od dzis i widze co jest
|
Wt sty 15, 2013 18:31 |
|
 |
Inka_1
|
Nokia niedawno pisałes ze twoja dziewczyna ma zal do twoich rodziców ze sie wtracaja, a teraz piszesz ze sama swoich to sie słucha we wszystkim, troszke dziwne chyba. I też uważam że to dziwne jak sie ma ponad 20 lat.
|
Wt sty 15, 2013 18:36 |
|
 |
nokia
|
Inka_1 napisał(a): Nokia niedawno pisałes ze twoja dziewczyna ma zal do twoich rodziców ze sie wtracaja, a teraz piszesz ze sama swoich to sie słucha we wszystkim, troszke dziwne chyba. I też uważam że to dziwne jak sie ma ponad 20 lat. no do mich ma zal a swoich nie widzi, jak tak sobie pozwolila to tak ma, jest od nich uzlezniona finansowo i psychicznie,
|
Wt sty 15, 2013 18:55 |
|
 |
agvis
|
A czy ona pochodzi z bogatej rodziny?
|
Śr sty 16, 2013 16:15 |
|
 |
nokia
|
a co to ma za zwiazek
|
Śr sty 16, 2013 21:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Łatwo się uzależnić od pieniędzy, szczególnie cudzych. I jeszcze poświęcić siebie w tym celu, przyjmując postawę konformistyczną. Pewnie stąd pytanie o zamożność rodziców dziewczyny.
Skoro już tyle czasu ze sobą jesteście, a ona nadal jest uzależniona od rodziców, to Ty liczysz na cud tj. że kiedyś ją oświeci, że status qou kiepsko dla niej rokuje?
|
Śr sty 16, 2013 22:13 |
|
 |
nokia
|
jej rodzice nie nalezą nawet do zamożnych osób wiec strzelasz kulą w płot, zawsze jak gdzies wychodzimy ja płace za nas i nigdy grosza od niej nie wziołem,
|
Cz sty 17, 2013 8:31 |
|
 |
Denkor
|
Tak jak Val wspomniała dla mnie to też dziwne, że ma pretensje tylko do wtrącania się Twoich rodziców. Porozmawiaj z nią i powiedz jej jak to z Twojej strony wygląda.
_________________ biustonosze do karmienia
|
Cz sty 17, 2013 16:59 |
|
 |
Inka_1
|
A ta dziewczyna nie pracuje? jesli nie to troche dziwne skoro macie ponad 20 lat, chyba że tak długo studiuje.
|
Cz sty 17, 2013 17:50 |
|
|
|