Jezus na Stadionie Narodowym 2013
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jezus na Stadionie Narodowym 2013
mauger napisał(a): Okazja! Za jedyne 40 zł Jezus na stadionie! Nie rozumiem po co płacic 40 złotych by spotkać Jezusa na stadionie skoro wystarczy pójść do lasu rozłupać kawałek drewna bądź podnieśc kamień leżący na ścieżce i go tam znaleźć wedle jego słow. W dodatku za darmo. 
|
Pt lut 01, 2013 16:48 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Ba, nawet z domu wychodzić nie trzeba. Niemniej niektórzy wolą w grupie. Podobnie jak niektórzy wolą oglądać 22 facetów i jedną kulkę z kanapy, a inni preferują być w tłumie na deszczu. Co kto lubi.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt lut 01, 2013 16:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elo, to jest jak z koncertem zagranicznej grupy rockowej. Przecież nikt nie musi iść na koncert, można posłuchać w domu bądź przez słuchawki za free(nie licząc kosztu zakupu płyty) będąc w niemal dowolnym miejscu. I wyjdzie na to samo. Ale kto co lubi 
|
Pt lut 01, 2013 17:02 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Tu się z Val zgadzamy w 100%.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt lut 01, 2013 17:09 |
|
 |
JedenPost
|
Nieno, koncert a płyta to jednak zupełnie inna materia dźwiękowa. Natomiast Jezus - chyba wszędzie jest taki sam?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt lut 01, 2013 17:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak sie jedzie na rekolekcje to sie uiszcza opłatę za - posiłki i noclegi. Natomiast płacenie za uczestnictwo w Eucharystii, Różańcu i Koronce jest kolejnym przegieciem. Czemu sie jednak nie dziwię, gdyż organizatorem jest Kuria Warszawsko-Praska i "sławetny" bp Solarczyk. Co ciekawe: Cytuj: 15.Ofiary składane na tacę przeznaczone będą na potrzeby diecezji warszawsko-praskiej oraz na działalność o.Johna w Ugandzie No tak.....Kuria musi zapłacic bp Solarczykowi za "występ" homilijny, sama zarobic, a co zostanie to "na murzynków" sie da. Ta Kuria ostatnio wyjątkowo "sławna" sie staje...szkoda, że to sława niezbyt chwalebna. Jak to dobrze, ze nie jestem Warszawiakiem...uffffff
|
Pt lut 01, 2013 21:40 |
|
 |
Jajko
|
O bogowie! Co by było gdybym to ja a nie humalgo to napisał. Zaraz byście mnie zjechali na maksa, że suponuję iż kler jest pazerny!
|
Pt lut 01, 2013 21:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No więc nie martw sie...tym razem (nie pierwszy zreszta raz) to ja zbiore cięgi za wytykanie klerowi tego co mi sie bardzo nie podoba 
|
Pt lut 01, 2013 21:49 |
|
 |
Jajko
|
Ja za bardzo wytykałem i dostałem pozaregulaminowy zakaz.... 
|
Pt lut 01, 2013 21:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): Jak sie jedzie na rekolekcje to sie uiszcza opłatę za - posiłki i noclegi. Natomiast płacenie za uczestnictwo w Eucharystii, Różańcu i Koronce jest kolejnym przegieciem. Czemu sie jednak nie dziwię, gdyż organizatorem jest Kuria Warszawsko-Praska i "sławetny" bp Solarczyk. Co ciekawe: Cytuj: 15.Ofiary składane na tacę przeznaczone będą na potrzeby diecezji warszawsko-praskiej oraz na działalność o.Johna w Ugandzie No tak.....Kuria musi zapłacic bp Solarczykowi za "występ" homilijny, sama zarobic, a co zostanie to "na murzynków" sie da. Ta Kuria ostatnio wyjątkowo "sławna" sie staje...szkoda, że to sława niezbyt chwalebna. Jak to dobrze, ze nie jestem Warszawiakiem...uffffff Coś ty się tak przypiął do tego biskupa, sakrę biskupia przyjął w listopadzie 2011r i już go na tyle znasz, że tak oceniasz i krytykujesz? 
|
Pt lut 01, 2013 22:16 |
|
 |
WIST
|
zefciu napisał(a): Mnie to też się dziwaczne wydaje. Więc podziel się wątpliwościami, bo ogólniki to mało.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So lut 02, 2013 0:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): Jak sie jedzie na rekolekcje to sie uiszcza opłatę za - posiłki i noclegi.Natomiast płacenie za uczestnictwo w Eucharystii, Różańcu i Koronce jest kolejnym przegieciem. Czemu sie jednak nie dziwię, gdyż organizatorem jest Kuria Warszawsko-Praska i "sławetny" bp Solarczyk. Dlaczego w taki sposób piszesz o Eucharystii, Różańcu i Koronce? Jeżeli nie podoba Ci się takie spotkanie ludzi z Bogiem to przynajmniej nie oczerniaj tego w ten sposób. W Kościele Katolickim nie płaci się za udział w Ofierze Chrystusa, jako wierzący powinienneś to wiedzieć i napewno wiesz. Stadion będzie wynajęty na cały dzień.
|
So lut 02, 2013 3:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dlaczego w taki sposób piszesz o Eucharystii, Różańcu i Koronce? W jaki sposób? Nie rozumiem o co ci chodzi. Pisze jak jest. Cytuj: 6.W spotkaniu może uczestniczyć każda osoba chętna, która się zapisze i opłaci swój udział. Czy zatem bedzie ktos mógł wejść na stadion o godz 17.00 po to by uczestniczyc we Mszy św....bez opłat? Jeżeli tak. To zwracam homor i odwołuje wcześniejsze słowa. Jeżeli jednak nie....to podtrzymuje wszystko co wcześniej napisałem. No i nie wiem co ja złego napisałem o Eucharystii, Różańcu i Koronce.....przecież to nie ja żądam kasy za uczestnictwo w nich.
|
So lut 02, 2013 9:03 |
|
 |
ziutecki
|
mauger napisał(a): Czytałem kiedyś, odnoście organizacji żużlowej Grand Prix, że koszt wynajęcia Stadionu Narodowego wynosi ok. 500 000 zł. Nie wiem za ile organizatorzy tej imprezy wynajęli Stadion Narodowy, zakładając, że za podobną kwotę to przy pełnej frekwencji ok. 50 000 uczestników, którzy zapłacili za wejściówki 40 zł i 20 zł (przyjąłem proporcję 75 % normalnych i 25 % ulgowych) zysk organizatorów powinien wynieść ok. 1 250 000 zł minus koszty obsługi technicznej i zabezpieczenia. Czyli taka impreza może przynieść nawet ok. 1 000 000 zł organizatorom. Coś to za szybko taki zysk ci wyszedł Koszt wynajęcia zależy w głównej mierze od czasu widowiska. Żużel - ile godzin? 3-4? Tutaj cały dzień; czyli halogeny, nagłośnienie i inne "prądożerne" rzeczy. Obsługa techniczna - śmiem twierdzić, że pół bańki będzie mało. Sami ochroniarze na ponad 24h, ba - same kibelki na taka ilość osób to będzie spora kwota  Do tego policz koszty przelotu i noclegów zaproszonych gości, koszty reklamy, strony internetowej i innych rzeczy - za to pewnie odpowiedzialna jest spora ekipa i raczej nie pracuje za darmo 
|
Śr lut 06, 2013 19:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Ponadto- takie wydarzenia z płatnym wstępem, są normą od dawna. Trudno nie zauważać rozwieszonych plakatów informujących o wydarzeniu, wraz z podaną ceną. Jeżeli okaże się, że są zyski, to niczego nie zmieni, gdyż takie rzeczy nie dzieją się od dziś. Pewnie masz rację i od dawna normą w Polsce są odpłatne biletowane nabożeństwa organizowane przez Kościół katolicki, tylko ja po prostu o tym nie słyszałem. W końcu nie jestem ekspertem od nabożeństw  . Dziękuję za wyprowadzenie z błędu. ziutecki napisał(a): Coś to za szybko taki zysk ci wyszedł Koszt wynajęcia zależy w głównej mierze od czasu widowiska. Żużel - ile godzin? 3-4? Koszt wynajmu Stadionu Narodowego zależy każdorazowo od indywidualnych negocjacji między operatorem stadionu a organizatorem imprezy. Nie sądzę aby czas trwania samej tylko imprezy z publicznością miał tu jakiekolwiek znaczenie. W przypadku żużlowego Grand Prix, stadion musi być do dyspozycji organizatorów co najmniej przez kilka dni: trzeba zbudować tor, położyć nawierzchnię, a dzień wcześniej musi odbyć się oficjalny trening. Podobnie sprawa wygląda przy organizacji meczów piłkarskiej reprezentacji Polski. W związku aferą dachową wyszło na jaw kilka organizacyjnych szczegółów np. to, że PZPN – organizator meczu przejął stadion od NCS już pięć dni przed spotkaniem z Anglią. Koszt wynajęcia miał sięgnąć podobno 700 000 zł. Niewykluczone jednak, że w przypadku Jezusa na stadionie, ze względu na charakter wydarzenia, kurii warszawsko-praskiej udało się wynegocjować znacznie korzystniejsze warunki najmu. Kto wie, może nawet sporo poniżej stawek obowiązujących przy innych komercyjnych imprezach. ziutecki napisał(a): Obsługa techniczna - śmiem twierdzić, że pół bańki będzie mało. Sami ochroniarze na ponad 24h, ba - same kibelki na taka ilość osób to będzie spora kwota Z podanych informacji wynika, że sprawami porządkowymi będą zajmować się nie ochroniarze, a wolontariusze. To już spore oszczędności. Trzeba jeszcze pamiętać, że dodatkowo będą również zbierane datki na tacę. Licząc, że każdy uczestnik, na potrzeby diecezji warszawsko-praskiej i o. Johna da średnio 5 zł, to dochód organizatorów powiększy się o dodatkowe ćwierć miliona złotych. Tak więc myślę, że moje wyliczenia dotyczące milionowego zysku z takiej imprezy są całkiem realne. Oczywiście przy pełnej frekwencji.
|
Cz lut 07, 2013 0:13 |
|
|
|