Apel do Tuska i rządzących - próba samopodpalenia w Polsacie
Autor |
Wiadomość |
Andy72
|
 Re: Apel do Tuska i rządzących - próba samopodpalenia w Pols
Zyjemy teraz w raju w porównaniu z PRL. To znaczy nie żyjemy w raju ale na ziemi, ale kto chce zbudować raj na ziemi, wychodzi mu piekło.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pn mar 11, 2013 13:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Jak PO może planować nacjonalizajce banków No nie może. Cytuj: jak ze szpitali robi prywatne firmy Niestety PO nie robi tego. Cytuj: a nawet z chorych ludzi kapitał Gdyby ktoś umiał zrobić kapitał z chorych ludzi, to byłby cudotwórcą. Cytuj: którym trzeba łatać długi i dziury z okradania Polski po kątach. Wyjaśnij. Cytuj: Jak PO może planować zakaz zwalniania pracowników jak wysyła ludzi na bruk Na czym polega to wysyłanie? Cytuj: a młodych wypędza z własnego kraju. Przypominam, że to PiS starał się swego czasu, aby młodzi, który dorobili sobie w UK nie wrócili (przez upieranie się przy podwójnym opodatkowaniu) Cytuj: Jeżli chodzi o kumune czy totalitaryzm to PO już dawno we wszystkim przebiło PIS Proszę wyjaśnić, jak to zmierzyłeś. Cytuj: Oddać zycie w akcie desperacji przeciwko takim rządom to można za Polskie dzieci zabijane już w dwóch Polskich miastach dzięki PO Wyjaśnij. Cytuj: a nie za kupy na chodniku. Coś Ty się tak tych kup uczepił. Ja o kupach nie pisałem. I nie pisałem o oddaniu życia, tylko o podpaleniu bluzy, które nazwałeś kłamliwie "samopodpaleniem".
|
Pn mar 11, 2013 13:43 |
|
 |
JedenPost
|
Sam się podpalił, nikt mu nie pomagał, wszystko się zgadza.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn mar 11, 2013 14:21 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Alus napisał(a): Jakoś nie potrafię odczuć zniewolenia...ani za czasów rządów SLD, ani w IV RP, ani aktualnie. Co chce to robie A ja np. każdorazowo jak chcę zapalić sobie marihuanę, to muszę to dobrze przemyśleć logistycznie, bo to państwo nakazuje stosować przemoc wobec takich groźnych przestępców jak ja. \ups, sorry za podwójny post\
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn mar 11, 2013 14:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Sam się podpalił Bluzę, a nie się.
|
Pn mar 11, 2013 14:30 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Ale na sobie. Nieważne zresztą - koleś raczej nie robi z siebie cierpiętnika, mówi jasno jaki cel chciał osiągnąć, więc nie widzę powodu żeby się z niego nabijać.
|
Pn mar 11, 2013 14:33 |
|
 |
Andy72
|
Ale ten koleś jest niepoważny, jak mawia Wałęsa 
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Pn mar 11, 2013 14:40 |
|
 |
JedenPost
|
Problemy ma całkiem poważne.
|
Pn mar 11, 2013 14:44 |
|
 |
Andy72
|
JedenPost napisał(a): A ja np. każdorazowo jak chcę zapalić sobie marihuanę, to muszę to dobrze przemyśleć logistycznie, bo to państwo nakazuje stosować przemoc wobec takich groźnych przestępców jak ja. A po co palić marihuanę?
|
Pn mar 11, 2013 15:01 |
|
 |
JedenPost
|
Są na ten temat osobne wątki na forum, zatem nie rozkładajmy tematu.
|
Pn mar 11, 2013 15:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zefciu No nie może. Jak nie może to po co o tym pisałeś jeszcze jakby to był jakiś sukces PO. Niestety PO nie robi tego. Prywatyzuje szpitale. Gdyby ktoś umiał zrobić kapitał z chorych ludzi, to byłby cudotwórcą. Tusk nie od dziś jest naszym największym cudotwórcą w powszechnej opinni. Tylko zamiast cudu drugiej Irladi wychodzi mu druga Grecja. Żyjemy w świcie gdzie ludzmi rządzą pieniądze a człowiek, nawet jego życie i śmierć ma swoją wartość w pieniądzu jaką Tusk wyznaczył wprowadzając zabijanie polskich dzieci. Na czym polega to wysyłanie? Między innymi na tym że młodzi ludzie masowo za PO uciekli z Polski za chlebem na utrzymanie rodzin. Przypominam, że to PiS starał się swego czasu, aby młodzi, który dorobili sobie w UK nie wrócili (przez upieranie się przy podwójnym opodatkowaniu) A co ma rzekome ,,upieranie się'' do realnych czynów. A realne czyny i skutki są takie że masowa emigracja Polaków za chlebem i pracą do innych krajów to największy sukces rządów Tuska (wypędzenie przyszłości Polski). Więc skończ już z tym PISem, bo rzaden rząd tak jak PO nie pozbawił Polski jej siły, młodych ludzi. Proszę wyjaśnić, jak to zmierzyłeś. Metrówką a Ty jak? Coś Ty się tak tych kup uczepił. Ja o kupach nie pisałem. I nie pisałem o oddaniu życia, tylko o podpaleniu bluzy, które nazwałeś kłamliwie "samopodpaleniem".
Bluzę, a nie się. A może Twoim zdaniem dopiero by podpalił siebie jak by wyskoczył w programie na golasa. Trochę logiki. I nie kłamałem tylko pisałem za artykułem gdzie pisze że się podpalił i to zrobił. Odniosłeś się do mnie, a ja pisałem też o oddaniu życia w akcie desperacji przeciwko np. zabijaniu polskich dzieci pod prawem wprowadzonym przez rząd Tuska. Dlatego Twój argument przy obronie życia dzieci jest dla mnie adekwatny do samopodpalenia pod kancelarią Tuska za psie kupy na chodnikach.
Zefciu pisz do rzeczy bardziej ujmując sens wypowiedzi bo nie chce mi się bawić w Twoje rozdrabnianie prostego zdania na 10 wątków podzielonych po trzy słówka.
|
Pn mar 11, 2013 15:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Jak nie może to po co o tym pisałeś jeszcze jakby to był jakiś sukces PO. Sukces nie sukces. Jak mam do wyboru partię, co nic nie robi i drugą, co chce się cofać, to wolę tę pierwszą. Cytuj: Prywatyzuje szpitale. Niestety za wolno. Tak samo proces rozpieprzania NFZ-u jest zbyt powolny. Cytuj: Między innymi na tym że młodzi ludzie masowo za PO uciekli z Polski za chlebem na utrzymanie rodzin. Nie rozumiem. Jak uciekli, to więcej "miejsc pracy" u nas. Cytuj: Przypominam, że to PiS starał się swego czasu, aby młodzi, który dorobili sobie w UK nie wrócili (przez upieranie się przy podwójnym opodatkowaniu) A co ma rzekome ,,upieranie się'' do realnych czynów. Nic - zostali przegłosowani. Ale upieranie się nie było rzekome, tylko realne. Słabą pamięć masz. Cytuj: A realne czyny i skutki są takie że masowa emigracja Polaków za chlebem i pracą do innych krajów to największy sukces rządów Tuska (wypędzenie przyszłości Polski). Emigracja była i za poprzednich rządów. Widzę, że brak argumentów merytorycznych próbujesz zasłonić chamskimi odzywkami. Cytuj: A może Twoim zdaniem dopiero by podpalił siebie jak by wyskoczył w programie na golasa. Nie. Podpaliłby siebie, gdyby rzeczywiście ten ogień jakoś mu zagrażał. Ryszard Siwiec i Thich Quang Duc dokonali samopodpalenia (nie byli na golasa). A ten zapalił skraj odsuniętej od ciała bluzy i szybko ją zdjął. Więc nie rób sobie jaj. Cytuj: I nie kłamałem tylko pisałem za artykułem gdzie pisze że się podpalił i to zrobił. To weryfikuj źródła. Zajęło mi 15 sekund znalezienie tego filmiku. Cytuj: zabijaniu polskich dzieci pod prawem wprowadzonym przez rząd Tuska. Ponawiam prośbę o wyjaśnienie.
|
Pn mar 11, 2013 15:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Jakoś nie potrafię odczuć zniewolenia...ani za czasów rządów SLD, ani w IV RP, ani aktualnie. Co chce to robie, gdzie chcę to wyjeżdżam, co chcę przeczytać to czytam, chcę iść do koscioła, na pielgrzymkę to idę. Na czym niby polega owo zniewolenie? A to że za PO w jednej ręce trzymasz krzyż Jezusa a w drugiej poparcie dla zabijania polskich dzieci wprowadzone przez Tuska i partię którą jesteś gotowa bronić ponad wszystko, co jest Twoim zadaniem tu na forum, ....uważasz to też za swoją wolność czy raczej zniewolenie 
|
Pn mar 11, 2013 15:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): poparcie dla zabijania polskich dzieci wprowadzone przez Tuska Po raz trzeci proszę o wyjaśnienie o co chodzi.
|
Pn mar 11, 2013 16:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Alus napisał(a): Jakoś nie potrafię odczuć zniewolenia...ani za czasów rządów SLD, ani w IV RP, ani aktualnie. Co chce to robie, gdzie chcę to wyjeżdżam, co chcę przeczytać to czytam, chcę iść do koscioła, na pielgrzymkę to idę. Na czym niby polega owo zniewolenie? A to że za PO w jednej ręce trzymasz krzyż Jezusa a w drugiej poparcie dla zabijania polskich dzieci wprowadzone przez Tuska i partię którą jesteś gotowa bronić ponad wszystko, co jest Twoim zadaniem tu na forum, ....uważasz to też za swoją wolność czy raczej zniewolenie  Jeśli Ci chodzi o in vitro, to racz zauważyć, że w IV RP nie zakazano tej techniki. Jeśli zaś chodzi o uregulowanie, aby nie działano z zarodkami jak dotychczas na zasadzie "róbta co chceta", uważam, że jest konieczne.
|
Pn mar 11, 2013 16:14 |
|
|
|