| 

| Autor | Wiadomość |  
			| Klapi 
   |   Re: Dobry kawał :)Polak, Czech i Niemiec spotkali diabla.  Kazał im przynieść jakąś roślinkę.  Polak przyniósł tulipana, Niemiec dziką różę a Czecha jeszcze nie ma...  Diabeł nie czekając kazał im to zjeść.  Polak zjadł bez problemu.  Niemiec natomiast je, i płacze i śmieje się jednocześnie..  - Czemu płaczesz - spytał diabeł  - Bo muszę zjeść dziką różę, to boli!  - A czemu się śmiejesz?  - Bo Czech idzie z kaktusem! 

|  
			| Wt sie 06, 2013 11:24 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Berti017 
   |   Re: Dobry kawał :)W luksusowym hotelu przy basenie stoi elegancko ubrany pan i krzyczy z zachwytem:- Wspaniałe, niewiarygodne!
 Podchodzi drugi elegancko ubrany pan i kulturalnie pyta:
 - A czym to się pan tak zachwyca?
 Na to on odpowiada:
 - Proszę tylko spojrzeć, to moja cudowna żona. Wczoraj nauczyła się pływać, a dzisiaj nurkuje i już pól godziny wytrzymuje pod wodą.

|  
			| Śr sie 07, 2013 23:56 | 

|  
		|  |  
			| Dorius 
   |   Re: Dobry kawał :)Kobieta po pięćdziesiątce staje przed lustrem i mówi do męża.- Ojejku przybyło mi zmarszczek, przytyłam, te włosy takie jakieś nijakie... Zbrzydłam. Powiedz mi, kochanie, coś miłego!
 - Wzrok masz dalej dobry!

|  
			| Pt sie 16, 2013 7:37 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Dobry kawał :)Dowcip, który podaję poniżej, nie jest fenomenalny, ale interesujące (no dobra, tak naprawdę to nie jest zbyt ciekawe, lecz mówię w przenośni) jest to, że nie działa on w języku polskim. Działa natomiast w języku angielskim (i nic dziwnego - jest to angielski kawał).
 Why is six afraid of seven? Because seven ate nine!

|  
			| Pt sie 16, 2013 21:09 | 

|  
		|  |  
			| Mentech 
   |   Re: Dobry kawał :)Pewnego dnia szef dużego biura zauważył nowego pracownika. Kazał mu przyjść do swego pokoju.- Jak się nazywasz?
 - Jurek - odparł nowy.
 Szef się skrzywił:
 - Słuchaj, nie dociekam, gdzie wcześniej pracowałeś i w jakiej atmosferze, ale ja nie zwracam się do nikogo w mojej firmie po imieniu. To rodzi poufałość i może zniszczyć mój autorytet. Zwracam się do
 pracowników tylko po nazwisku, np. Kowalski, Malinowski. Jeśli wszystko jasne, to jakie jest twoje nazwisko?
 - Kochany - westchnął nowy. - Nazywam się Jerzy Kochany.
 - Dobra, Jurek, omówmy następną sprawę.

|  
			| Pn sie 19, 2013 8:56 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Miksik 
   |   Re: Dobry kawał :)Dwaj robotnicy na budowie rzucają monetą.- Jak wypadnie reszka, gramy w karty - mówi jeden.
 - Jak wypadnie orzeł, idziemy na piwo - dodaje drugi.
 - A jak stanie na sztorc?
 - Trudno, pech to pech, wtedy zabieramy się do roboty...

|  
			| Wt sie 20, 2013 13:24 | 

|  
		|  |  
			| Ashi 
   |   Re: Dobry kawał :)Janie, kiedy to ostatnio polowaliśmy na jelenia? - Wczoraj, Jaśnie Panie.
 - No widzisz! To dlaczego dziś na obiad znowu jest konina?
 - Proszę wybaczyć, ale kucharz serwuje tylko to, co Jaśnie Pan raczy trafić!

|  
			| Cz sie 22, 2013 20:17 | 

|  
		|  |  
			| Suas 
   |   Re: Dobry kawał :)- Jednego- Ilu potrzeba jasnowidzów do odkręcenia żarówki?

|  
			| Cz sie 22, 2013 21:21 | 

|  
		|  |  
			| Ksamper 
   |   Re: Dobry kawał :)Idzie narkoman po pustyni. Nagle zauważa zakopaną w piachu amforę. A że spragniony był to z nadzieją wyciaga zatyczkę. Ale zamiast kropli wody z butli wyłazi Dżin i zagaduje do narkomana:- Masz trzy życzenia!
 Narkoman bez zastanowienia:
 - Daj mi i sobie po działce! Zapalimy!
 - Dobra, proszę!
 Zapalili. Dżin nieprzyzwyczajony, schował się z powrotem do amfory, ale po chwili wychyla się niezdarnie i mówi:
 - Dawaj drugie życzenie...
 - Daj jeszcze raz to samo - odpowiada narkoman. - Dla mnie i dla Ciebie!
 - Dobra. Proszę! Chociaż mógłbyś wymyśleć coś mądrzejszego.
 Zapalili. Dżin znowu schował się w butli. Trochę trwało zanim znowu z niej wylazł:
 - Dawaj trzecie życzenie... Tylko pomyśl najpierw, bo to ostatnie...
 - Trzeci raz to samo! - ordynuje narkoman. - Dla Ciebie i dla mnie, a co... raz się zyje...
 - No mądry to Ty nie jesteś - mruknął Dżin, ale spełnił i to życzenie.
 Zapalili, podumali, Dżin z powrotem wlazł do amfory. Mija godzina, dwie. Dżin wyłazi z butli:
 - No dobra.... Dawaj czwarte życzenie...

|  
			| So sie 24, 2013 15:13 | 

|  
		|  |  
			| Aerian 
   |   Re: Dobry kawał :)- Jaką szkołę musi ukończyć polityk, żeby spełnił wszystkie swoje obietnice?- Hogwart.

|  
			| So sie 24, 2013 23:07 | 

|  
		|  |  
			| Stasiu1 
   |   Re: Dobry kawał :)Dlaczego w "Titanicu" obsadzili w głównej roli Di Caprio? Bo Rysiek z Klanu by wszystkich uratował. 

|  
			| Pn sie 26, 2013 9:28 | 

|  
		|  |  
			| Djmiks 
   |   Re: Dobry kawał :)Kolega z klasy powiedział Jasiowi, że wymyślił dobry sposób na szantażowanie dorosłych: - Mówisz tylko "Znam całą prawdę" i każdy dorosły głupieje, bo na pewno ma jakąś tajemnicę, której nie chciałby ujawnić...
 Podekscytowany Jasio postanowił wypróbować świeżo zdobytą wiedzę w domu. Przyszedł do mamy, powiedział Znam całą prawdę i... dostał 50 złotych, z przykazaniem, żeby nic nie mówił ojcu.
 Zachwycony pobiegł szybko do ojca, powiedział "Znam całą prawdę" i dostał 100 złotych - z zastrzeżeniem, żeby nic nie powiedział matce.
 Rozochocony Jaś postanowił więc wypróbować nową metodę również na kimś spoza rodziny.
 Nadarzyła się okazja, kiedy listonosz przyniósł pocztę.
 - Znam całą prawdę! - powiedział z szelmowskim uśmiechem Jasio.
 Listonosz pobladł, poczerwieniał, rzucił listy na ziemię, rozłożył ramiona i wzruszonym głosem wyszeptał: - W takim razie uściskaj tatusia...

|  
			| Pn sie 26, 2013 12:15 | 

|  
		|  |  
			| Dorius 
   |   Re: Dobry kawał :)Blondynka pyta swojego chłopaka:- Czy to prawda, że płazy nie mają mózgu?
 - Prawda żabciu.

|  
			| Wt sie 27, 2013 8:11 | 

|  
		|  |  
			| Trango02 
   |   Re: Dobry kawał :)Na jednej z uczelni student podchodził do egzaminu w sesji zerowej. Bardzo mu zależało na wcześniejszym terminie, ale też nie przygotował się jak należy. Profesor, zdegustowany stanem wiedzy młodego człowieka, otworzył drzwi i zwrócił się do oczekujących na egzamin:- Przynieście siano dla osła.
 - A dla mnie herbaty! - dodał egzaminowany.

|  
			| Śr sie 28, 2013 16:41 | 

|  
		|  |  
			| Mentech 
   |   Re: Dobry kawał :)Jaś wita ciocię, która przyjechała w odwiedziny:- Dzień, dobry ciociu! Ale się tata ucieszy! Woła radośnie.
 - A to dlaczego, kochanie?
 - Bo przed chwilą powiedział, że tylko ciebie brakuje nam do szczęścia.

|  
			| Cz sie 29, 2013 8:09 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach