Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 23:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Opętanie. 
Autor Wiadomość

Post Re: Opętanie.
Widzę, że niezły off-topic zrobił się z założonego tematu. Niestety sam dołożę, bo czytając o fascynacji cierpieniem, nieomal samobiczowaniu, ofiarowaniu swej męki - jasny szlaczek mnie trafia.
I nachodzi refleksja - co jeszcze ci współcześni "zbawiciele" robią przed ekranem komputera? Piszą nawiedzone, górnolotne farmazony na forum, zamiast - w te pędy - zatrudnić się w najbliższym hospicjum, jako wolontariusze. A wówczas zobaczą z bliska czym jest cierpienie i realnie pomagając bliźnim - przysłużą się ludzkości i własnemu zbawieniu.

Mocne słowa? Mocne i takie miały być!

Pt lut 24, 2012 20:06

To może coś z praktyki?

Świadectwo osoby która była opętana, szczęśliwie doświadczyła też później uwolnienia.
Btw. bardzo ciekawe i mówione normalnym, nienawiedzonym jeżykiem ;)

http://wyslijto.pl/files/download/ihcwp7ypex

Pn lut 27, 2012 4:38

limmud napisał(a):
To może coś z praktyki?

Takie oto wpisy z internetu
Cytuj:
Cały cywilizowany świat wie, że Polska jest ostatnim w Europie matecznikiem zabobonu. Dlatego tylko u nas kwitnie szamanizm oparty na egzorcyzmach i innych "wynalazkach" ułatwiających ubezwłasnowolnienie ludzi, którzy boją się myśleć samodzielnie. Tych "nawracaczy" sprowadza do Polski miejscowy kler, któremu nie wystarcza preparowanie kolejnych "cudów", by utrzymać ludzi w zabobonnym ogłupieniu dla osiągania wymiernych korzyści finansowych. Przecież tylko o to chodzi w tym religijnym biznesie.

Pn lut 27, 2012 5:53

Anneliese Michel cierpiała za cały naród niemiecki

Pn lut 27, 2012 9:29
anmara :D no to nie wiedziałam, że żyjemy w kraju rodem z horroru. Czas rozesłać zaproszenia dla amerykańskich reżyserów, aby nakręcili porządny dreszczowiec.

We Francji z kolei ludzie oświeceni, racjonaliści chodzą do wróżek, szamanów i innych gości, którzy na podstawie szklanej kuli, fusów, kart tarota, indywidualnego horoskopu dowiedzą się, co ich czeka i co powinni zrobić :D , rzecz jasna za "drobną opłatą"

Polecam zajrzeć na allegro- indywidualne horoskopy cieszą się w naszej zaściankowej Polsce olbrzymią popularnością- toż to idziemy za postępem nowoczesności, widać światełko w tunelu, co by wstydu nie przynosić :P
No i jeszcze moja znajoma pracująca jako wróżka na sms- łosiów potrafią "obstrzyc" na kilka tysięcy miesięcznie nawet, bo koszt smsa to kilkadziesiąt złotych, a chętnych nie brakuje.
No i jeszcze takie kursy Silvy i inne jak zdobyć "kontrolę nad umysłem"- za dwa dni kilkaset zł.
I tak dalej i tak dalej- naiwnych, bez względu na płeć, narodowość, kolor skóry-nie brakuje. I zlikwidowanie wszystekiego co katolickie spowoduje, że pozostałe "biznesy" zyskają więcej klientów.

Pn lut 27, 2012 9:40

http://www.youtube.com/watch?v=SgAd9mN1lrk - opętanie, choroba, czy może dzieciak po prostu dobrze się bawi ?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt paź 29, 2013 6:35

zabawy z szatanem
http://books.google.pl/books?id=WtXDVYq ... ie&f=false

Wt paź 29, 2013 14:56

Interesujące. Wedle logiki autora tego tekstu Biblia jest niebezpiecznym tekstem okultystycznym.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt paź 29, 2013 17:27

Jest jakiś sposób jak to rozpoznać, kiedy to jestesmy my ,a kiedy mr.Hyde się budzi ze snu?

Śr gru 04, 2013 22:31

Jak można zdiagnozować opętanie?

Wt gru 10, 2013 14:04

Bożydar napisał(a):

W 8-9 minucie JKM odpowiada na Twoje pytanie.
http://www.youtube.com/watch?v=6GpAuMlgmJ4#t=533

Wt gru 10, 2013 14:19

brunero napisał(a):
Bożydar napisał(a):

W 8-9 minucie JKM odpowiada na Twoje pytanie.
http://www.youtube.com/watch?v=6GpAuMlgmJ4#t=533

Już wolał bym widzieć w sejmie JKM niż resztę tych osób plujących na krzyż i kościół.
Pokazałeś marną prowokację...

Wt gru 10, 2013 15:03

Nie rozumiem, o jakiej prowokacji piszesz?
A tak przy okazji: wolałbym.

Wt gru 10, 2013 15:14

Jak to prawdziwy polak popełniam, błedy jak każdy nie jestem polonista.
Jaką ,mimo że jestem mało bystry zwróciłem na to od razu uwagę? A no zwróć Pan uwagę na ankiete, na początku mówione jest że 90% polaków to katolicy. Pod koniec programu owa ankieta pokazuje że 65% polaków nie chce krzyża w sejmie ,a 35% chce żeby on tam został. To ja chyba żyję w innej Polsce.
Zawsze tu pisałem że media kłamią i manipulują opinnią publiczną i tu chyba to wszystko zdaje się potwierdzać.
Wierzy pan że te statystyki tej ankiety nie były zmienione pod publikę dla programu, mi jakoś nie chcę się wierzyć że aż tyle procent Polakom przeszkadza krzyż...

Wt gru 10, 2013 15:28

11sprawiedliwy napisał(a):
Jak to prawdziwy polak popełniam, błedy jak każdy nie jestem polonista.
Jaką ,mimo że jestem mało bystry zwróciłem na to od razu uwagę? A no zwróć Pan uwagę na ankiete, na początku mówione jest że 90% polaków to katolicy. Pod koniec programu owa ankieta pokazuje że 65% polaków nie chce krzyża w sejmie ,a 35% chce żeby on tam został. To ja chyba żyję w innej Polsce.
Zawsze tu pisałem że media kłamią i manipulują opinnią publiczną i tu chyba to wszystko zdaje się potwierdzać.
Wierzy pan że te statystyki tej ankiety nie były zmienione pod publikę dla programu, mi jakoś nie chcę się wierzyć że aż tyle procent Polakom przeszkadza krzyż...

Racja, ale ja od dawna nie patrzę na takie liczby, wykresy, itp., może dlatego nie zauważyłem, skupiłem się na dyskusji i masakrycznej różnicy intelektualnej pomiędzy JKM i tym człowieczkiem.

Wt gru 10, 2013 15:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona