Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 71  Następna strona
 PiS - Populizm i Socjalizm 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
W swoim "programie" PIS oczywiście przedstawia obecny rząd polski w jak najczarniejszych barwach. Niemniej, czasami wymykają się im ...pochwały. Serio!

Cytuj:
Ilość zasiłków wypłacanych
na dzieci w latach 2007-2012 spadła z 4,3 mln do 2,7 mln zł, a w 2013 roku nadal spada.

Albo
Cytuj:
stosunek do niepełnosprawnych: tylko
w 2012 roku zmniejszono środki na wspieranie ich pracy o 300 mln zł.

i

Cytuj:
...służba zdrowia. Nie ma wątpliwości, że cały sposób działania władz jest wynikiem przekonania, że służba zdrowia powinna być prywatna i płatna.

Ta ostatnia pochwała jest jednak mocno na wyrost. Nawet, jeżeli faktycznie PO uważa, ze służba zdrowia powinna być sprywatyzowana, to bardzo niewiele w tym kierunku niestety, robi. :(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr lut 19, 2014 9:30

pilaster napisał(a):
Doprawdy? Nie było wiadomo, że właśnie wtedy będą rozgrywane igrzyska? Nie było wiadomo, że właśnie w sobotę będzie startował Stoch, mający duże szanse na medal, nawet złoty?

Oczywiście, że było wiadomo, ale wcześniej już w historii się zdarzało, że Polak zdobywał złoty medal na igrzyskach, więc nie byłoby to wydarzenie historyczne :-D

Cytuj:
Po pierwsze, PIS starty Polaków na olimpiadzie kompletnie zlekceważyło. W końcu zawodnicy reprezentują Polskę, a nie PIS, nie są zatem "patriotami" a polska flaga, hymn, etc są dla PIS obce i wstrętne (pamiętamy w końcu jak pisoprezydent z ostentacyjnym obrzydzeniem wywieszał polską flagę do góry nogami) Program PIS jest skierowany do genetycznych patriotów, a nie do Polaków.

Jak rozumiem, warunkiem bycia prawdziwym polskim patriotą wg pilastra jest nielekceważenie startów Polaków na igrzyskach? :-D A co z tymi, którzy np. w ogóle nie interesują się sportem? Nie mają prawa nazywać się Polakami albo polskimi patriotami? :-D

Pamiętamy również, jak platfoprezydent Komorowski z widocznym obrzydzeniem przypinał sobie (i polecał to innym!) kokardę narodową, nie tylko pogardliwie nazywając ją "kotylionem", ale na dodatek odwracając barwy narodowe - co opisał Newsweek: http://polska.newsweek.pl/prezydent-juz ... 8,1,1.html :-D Jaka szkoda, że dla Platformy również polska flaga, hymn etc są obce i wstrętne :-D

Cytuj:
Istnieje jednak i druga możliwość. PIS konferencję w środku olimpiady zorganizowało ...specjalnie. Liczyło zaś na to, że polscy zawodnicy, zwłaszcza faworyci, tacy jak Stoch, czy Kowalczyk, spektakularnie ...przegrają.

Ja w ogóle myślę, że to Kaczyński jest winny złamanej stopy Kowalczyk - z pewnością to PiS ją podstępnie zaatakował i złamał jej stopę, licząc na to, że w ogóle nie wystartuje i przez to w kraju zapanuje powszechna degrengolada, depresja i zamieszki, co, oczywiście, PiS wykorzysta :-D Wiemy już przecież, że to Kaczyński zamordował abp Życińskiego i groził śmiercią Benedyktowi XVI, więc taki mały sabotażyk to dla niego pestka :-D

Kabaret pilastra w wysokiej formie :D

Cytuj:
Ta ostatnia pochwała jest jednak mocno na wyrost. Nawet, jeżeli faktycznie PO uważa, ze służba zdrowia powinna być sprywatyzowana, to bardzo niewiele w tym kierunku niestety, robi. :(

Oczywiście, że PO chce, by służba zdrowia była "prywatna" (mówiąc słowami Sawickiej - żeby "biznesy w służbie zdrowia były robione"), tyle, że nie na zasadach wolnorynkowych, tylko.. korupcyjnych: http://www.fakt.pl/afera-w-szpitalu-w-k ... 981,1.html. Ma to mniej więcej tyle wspólnego z prawdziwą prywatyzacją i wolnym rynkiem, co krzesło z krzesłem elektrycznym :(

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lut 19, 2014 11:28

Johnny99 napisał(a):

Cytuj:

Oczywiście, że PO chce, by służba zdrowia była "prywatna" (mówiąc słowami Sawickiej - żeby "biznesy w służbie zdrowia były robione"), tyle, że nie na zasadach wolnorynkowych, tylko.. korupcyjnych

Tak, tak oczywiście. Wszak w szpitalach państwowych leczą wszystkich potrzebujących za darmo. A w szpitalach prywatnych tylko za łapówkę. Wszyscy w PIS to wiedzą, zatem to prawda. :D

Cytuj:
Kabaret pilastra

Oczywiście, kiedy nie da się w żaden sposób merytorycznie podważyć, tego co pisze pilaster, należy użyć metody leninowskiej. :roll:

Przypominam, że racjonalnego a zarazem innego niż pilastrowe, wytłumaczenia faktu, dlaczego PIS wybrał za moment ogłoszenia swojego kasandrycznego, wieszczącego katastrofę, totalny upadek, i całkowitą degrengoladę "Programu" moment w którym w Polsce zapanowała euforia, a uwaga Polaków (nie wszystkich oczywiście, ale na pewno większości) była skierowana zupełnie gdzie indziej, nadal nie ma. :roll:

Śr lut 19, 2014 12:07

Po prawdzie nie mogę wyjść z podziwu, ze PIS, oprócz najcięższych możliwych zarzutów wobec polskiego rządu, o zdradę i wysługiwanie się zagranicznym interesom, potrafi jednak obiektywnie znaleźć jasne punkty i PO i Tuska czasami w "programie" pochwalić. Oto kolejny taki ustęp:

Cytuj:
Działania zmierzające do radykalnego ograniczenia funkcji telewizji publicznej mają coraz bardziej zaawansowany charakter. Trwa wyprzedaż mienia prowadzona w ten sposób, że ma to utrudnić albo wręcz uniemożliwić podjęcie przez telewizję działalności produkcyjnej fi lmów, seriali, programów. Chodzi bez wątpienia o ochronę interesów producentów prywatnych. Poważne osłabienie integracyjnej i kulturotwórczej roli tych instytucji już jest faktem, a wiele świadczy, że kolejnym celem jest ich likwidacja lub marginalizacja.

Pilaster uchodzi na forum za wielkiego fana PO (zresztą niezasłużenie), ale nawet on nie widział, jakoby Tusk faktycznie faktycznie dążył do likwidacji telewizji, za przeproszeniem, "publicznej", co byłoby z wielkim pożytkiem dla rynku mediów w Polsce. A PIS widział!

I dalej:
Cytuj:
Dziś wydatki na publiczne radio i telewizję stanowią w naszym kraju zaledwie 0,3 promila PKB,
podczas gdy w Niemczech – prawie 3 promile, i to przy dużo wyższej wartości PKB. Nawet we Włoszech, rządzonych do niedawna przez właściciela wpływowych mediów prywatnych, na publiczną radiofonię i telewizję przeznacza się ponad 1,2 promila PKB, co stanowi część PKB czterokrotnie większą niż w Polsce.

Nie wiem, czy przytoczone dane są prawdziwe, w przypadku PIS, zawsze należy to sprawdzić, ale nawet gdyby były, oznacza to, że PIS chwali Tuska, ze marnotrawi na publiczną telewizję 10 razy mniej pieniędzy podatników niż Niemcy i cztery razy mniej niż Włosi. :o Oczywiście te 0,3 promila to nadal o 0,3 za dużo. Ale pilaster zawsze powtarzał, ze sytuację w kraju należy oceniać poprzez porównanie z innymi krajami. I to właśnie zrobił PIS, wystawiając Tuskowi laurkę.

Brawo!

Przyznaję, że nie spodziewałem się po genetycznych patriotach takiego obiektywizmu. :roll:

Śr lut 19, 2014 12:23

pilaster napisał(a):
Tak, tak oczywiście. Wszak w szpitalach państwowych leczą wszystkich potrzebujących za darmo. A w szpitalach prywatnych tylko za łapówkę. Wszyscy w PIS to wiedzą, zatem to prawda. :D

Skoro tyle tylko pilaster z tego zrozumiał.. :-D

Cytuj:
Oczywiście, kiedy nie da się w żaden sposób merytorycznie podważyć, tego co pisze pilaster, należy użyć metody leninowskiej. :roll:

Niech pilaster spróbuje raczej podważyć merytorycznie to, co pisze J99, zamiast używać cały czas metody przemilczania :-D

Cytuj:
Przypominam, że racjonalnego a zarazem innego niż pilastrowe, wytłumaczenia faktu, dlaczego PIS wybrał za moment ogłoszenia swojego kasandrycznego, wieszczącego katastrofę, totalny upadek, i całkowitą degrengoladę "Programu" moment w którym w Polsce zapanowała euforia, a uwaga Polaków (nie wszystkich oczywiście, ale na pewno większości) była skierowana zupełnie gdzie indziej, nadal nie ma. :roll:

I nie będzie, bo tylko fanatycy w rodzaju pilastra mogliby suponować Kaczyńskiemu zdolności prorockie :-D Ale cóż, skoro Kaczyński jest Szatanem, to niewątpliwie posiada również moce paranormalne :-D

Cytuj:
Pilaster uchodzi na forum za wielkiego fana PO (zresztą niezasłużenie)

A jednak pilaster głosował i zamierza głosować na PO, pomimo, że, jak już na podstawie jego własnych kryteriów wykazaliśmy, nienawidzi ona Polski co najmniej tak samo, jak PiS :D Widać więc, że nie Polska jest tu istotna, wręcz przeciwnie, istotne jest tylko dobro Partii :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lut 19, 2014 12:24

Możemy ponadto się łatwo przekonać, że pilaster ani jednym słowem nie zareagował na tak wspaniały i historyczny sukces Polaków, jak dwa złote medale w jednym dniu na igrzyskach, co dowodzi, że pilaster jest całkowicie wyzuty z polskości i nienawidzi polskiego hymnu, barw narodowych itp. co najmniej tak samo, jak PiS :D Potwierdza się więc to, co J99 twierdzi od wielu lat - że PiS i PO niewiele się w gruncie rzeczy od siebie różnią :D

Śr lut 19, 2014 12:36
Cytuj:
Pamiętamy również, jak platfoprezydent Komorowski z widocznym obrzydzeniem przypinał sobie (i polecał to innym!) kokardę narodową, nie tylko pogardliwie nazywając ją "kotylionem", ale na dodatek odwracając barwy narodowe - co opisał Newsweek: http://polska.newsweek.pl/prezydent-juz ... 8,1,1.html :-D Jaka szkoda, że dla Platformy również polska flaga, hymn etc są obce i wstrętne :-D

Czyli to Komorowski dukał Marsz Dąbrowski z ziemi wolskiej do wolskiej....a ja głupia myślałam, że J. Kaczyński.
I przed pałacem prezydencki to ekipa Komorowskiego a nie śp L. Kaczyńskiego wywiesiła flagi Monako :D

Cytuj:
Oczywiście, że PO chce, by służba zdrowia była "prywatna" (mówiąc słowami Sawickiej - żeby "biznesy w służbie zdrowia były robione"), tyle, że nie na zasadach wolnorynkowych, tylko.. korupcyjnych: http://www.fakt.pl/afera-w-szpitalu-w-k ... 981,1.html. Ma to mniej więcej tyle wspólnego z prawdziwą prywatyzacją i wolnym rynkiem, co krzesło z krzesłem elektrycznym :(

Służba zdrowia w 60% jest prywatna. Prywatyzacja wszystkich przychodni rejonowych, specjalistycznych w moim mieście została przeprowadzona w latach 2006/2007. Pani poseł z PiS koordynowała prywatyzację, osobiście wraz z 3 osobami przejęła kilka przychodni rejonowych.

Śr lut 19, 2014 12:50

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):

Skoro tyle tylko pilaster z tego zrozumiał.. :-D

No to może od drugiej strony. Czy prywatyzacja jakiegoś sektora gospodarki (np handlu detalicznego, jaka nastąpiła w Polsce na przełomie lat 80/90 XX wieku) zwiększa w tym sektorze poziom korupcji, czy zmniejsza?

Cytuj:
Cytuj:

I nie będzie, bo tylko fanatycy w rodzaju pilastra mogliby suponować Kaczyńskiemu zdolności prorockie :-D

Ciekawe, ze jakoś takie zdolności prorockie miał Tusk, skoro pojawił się w Zębie w newralgicznym momencie. :D

Kaczyński rzecz jasna nie interesuje się sportem, ale chyba powinien mieć doradców, którzy by mu podpowiedzieli, że wybór tego terminu na ogłoszenie "Programu" jest co nieco ...ryzykowny? :roll:

No chyba,że jest tak jak pisze J99. PIS to tylko i wyłącznie Jarosław Kaczyński i absolutnie nikt więcej. (bo grona przybocznych dupowłazów nie wliczamy).

Maiłoby to pewne uzasadnienie, bo ów "Program" na ten przykład, pod względem stylistyki, doboru określeń, sposobu konstruowania fabuły, etc.. wygląda w 100% na autorskie, jednoosobowe dzieło Kaczyńskiego, do którego nikt inny się nie przyłożył

Cytuj:
Ale cóż, skoro Kaczyński jest Szatanem,

No proszę Johnny99 uważa, że Kaczyński jest szatanem, a nawet Szatanem. :roll:

Śr lut 19, 2014 13:33

I kolejne czytanie z "Programu" PIS, tym razem dotyczące nauki i szkolnictwa wyższego

Cytuj:
spadek udziału wydatków w PKB na dziedziny ważne
dla innowacyjności, z 0,82% do 0,75%.

Zauważmy, że dla PIS miarą sukcesu w jakiejś dziedzinie jest ilość wydanych na nią pieniędzy podatników. Tymczasem w rzeczywistości jest dokładnie odwrotnie. Im mniej się państwo gdzieś wtrąca tym większa jest szansa na rozwój. Dokładnie tak samo jest z polską nauką. Nawet jeżeli faktycznie nakłady państwowe na nią spadły (jak zwykle nie można mieć żadnego zaufania do liczb podawanych przez PIS), to zapewne właśnie dlatego, udział polskiej nauki w nauce światowej mierzony rankingiem szanghajskim wzrósł w latach 2007-2012 o jedną trzecią. Dla porównania udział tak podziwianej przez genetycznych patriotów Rosji, niewiele, ale jednak ...spadł. :)

Zresztą dalej znów PIS ...chwali rządy Tuska także w tej dziedzinie:

Cytuj:
Wprowadzono też odpłatność za drugi kierunek studiów, co boleśnie uderzyło
w niektóre kierunki, grozi likwidacja wydziałów filozoficznych i humanistycznych w większości
ośrodkach akademickich.

Czy należy przypomnieć, że likwidacja tych akademickich pasożytów spowoduje przekierowanie środków do prawdziwej nauki?

Studenci "przechowywali" się na tych wydziałach, bo były one "darmowe", ale jak się okazuje, za własne pieniądze nikt żadnej relacji potencjalnej i istotności bytu w odbycie studiować jednak nie ma ochoty. :D

Cytuj:
Nastąpiła marginalizacja szkół wyższych

Co ciekawe, według rankingu szanghajskiego, jak już pilaster wspomniał, było wręcz przeciwnie. :D PIS jak zwykle łże. :(

Śr lut 19, 2014 13:47

pilaster napisał(a):
No to może od drugiej strony. Czy prywatyzacja jakiegoś sektora gospodarki (np handlu detalicznego, jaka nastąpiła w Polsce na przełomie lat 80/90 XX wieku) zwiększa w tym sektorze poziom korupcji, czy zmniejsza?

Zależy to od tego, czy jest to faktyczna prywatyzacja, czy np. uwłaszczenie nomenklatury :-D

Cytuj:
Ciekawe, ze jakoś takie zdolności prorockie miał Tusk, skoro pojawił się w Zębie w newralgicznym momencie. :D

Oczywiście że nie, bo przewidywano, że Stoch ma duże szanse na złoto na dużej skoczni, aczkolwiek medalu dla Bródki mało kto się spodziewał ;-)

Cytuj:
Kaczyński rzecz jasna nie interesuje się sportem, ale chyba powinien mieć doradców, którzy by mu podpowiedzieli, że wybór tego terminu na ogłoszenie "Programu" jest co nieco ...ryzykowny? :roll:

Może i nie był to zbyt szczęśliwie wybrany termin, ale niespecjalnie to zaszkodziło, bo o programie PiS i tak mówiono i dyskutowano we wszystkich telewizjach, w każdym razie w TVN-ie na pewno :-D

Cytuj:
No chyba,że jest tak jak pisze J99. PIS to tylko i wyłącznie Jarosław Kaczyński i absolutnie nikt więcej. (bo grona przybocznych (censored) nie wliczamy).

Maiłoby to pewne uzasadnienie, bo ów "Program" na ten przykład, pod względem stylistyki, doboru określeń, sposobu konstruowania fabuły, etc.. wygląda w 100% na autorskie, jednoosobowe dzieło Kaczyńskiego, do którego nikt inny się nie przyłożył

Nie sądzę, ale to by nieźle o nim świadczyło - raczej wątpliwe, czy Tusk byłby w stanie coś takiego napisać, w przerwach między graniem w piłkę i w tenisa :-D

Cytuj:
No proszę Johnny99 uważa, że Kaczyński jest szatanem, a nawet Szatanem. :roll:

J99 wcale tak nie uważa, zdaniem J99 Kaczyński jest zupełnie normalnym człowiekiem, który nie mógł przewidzieć, że w tym samym dniu, w którym zaplanowano ogłoszenie programu, nastąpi "historyczne wydarzenie" w postaci dwóch złotych medali dla Polaków w jednym dniu igrzysk zimowych :-D

Cytuj:
Zauważmy, że dla PIS miarą sukcesu w jakiejś dziedzinie jest ilość wydanych na nią pieniędzy podatników.

I już wiemy, dlaczego dopiero za rządów PO zaczęły płynąć realne pieniądze na "świątynię Opatrzności Bożej" - PO po prostu chce, by ten projekt nie odniósł sukcesu :-D

Śr lut 19, 2014 14:10

Warto też w tym kontekście zajrzeć do wydanej przez PO broszury "5 lat stabilnego rozwoju", w którym czytamy m.in.:

Wartość poświadczeń wydatków kwalifikowanych przekazanych w 2012 r. przekroczyła już plan
certyfikacji nałożony na Ministerstwo Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej i wynosi
17,11 mld zł wydatków kwalifikowanych (przy zaplanowanych 16,91 mld zł).

Ile to więc procent planu PO wykonała, pilaster? Ty jesteś dobry z matematyki :-D

A w jaki sposób PO dba np. o innowacje?

Ministerstwo Gospodarki inicjuje kontakty przedsiębiorców z jednostkami naukowymi. W latach 2008–2010 ponad tysiąc firm otrzymało łącznie 16,5 mln zł na ten cel. W 2011 r. do kolejnych przedsiębiorców trafiło ponad 8 mln zł.

Skoro więc PiS twierdzi, że miarą sukcesu w jakiejś dziedzinie jest ilość wydanych na nią pieniędzy podatników, to w rzeczywistości jest z całą pewnością odwrotnie. W tym kontekście, patrząc na przechwałki PO odnośnie tego, jakież to olbrzymie sumy z pieniędzy podatników wydała na najróżniejsze dziedziny (raport "5 lat stabilnego rozwoju" obfituje w podobne kwiatki), stwierdzenia PiS o powszechnej degrengoladzie i katastrofie nabierają zupełnie nowego znaczenia :D Na drogi wydała podobno najwięcej w historii, podobny "sukces" szykuje już także dla wojska - w 2014 r. wydatki mają być również największe w historii :-D

Śr lut 19, 2014 14:23

Johnny99 napisał(a):
A w jaki sposób PO dba np. o innowacje?

A u was biją murzynów :D

To jest temat o PIS, a nie o PO. :)

Zresztą Kaczyński w "Programie" napisał wprost, że PO zmniejszyło środki na innowację, czyli dla genetycznych patriotów jest to Prawda :D

Zresztą to typowe dla fanatyków PIS, ze o PIS bardzo nie lubią mówić i wolą dyskutować o ...PO. Nawet "Program", teoretycznie przecież mający być "programem PIS", jest poświęcony PO przynajmniej w 1/4 :D

Śr lut 19, 2014 14:35

pilaster napisał(a):
Zresztą to typowe dla fanatyków PIS, ze o PIS bardzo nie lubią mówić i wolą dyskutować o ...PO. Nawet "Program", teoretycznie przecież mający być "programem PIS", jest poświęcony PO przynajmniej w 1/4 :D

Ciekawe, czy pilaster pisze częściej o PiS, czy o PO? :-D

Skoro rozmawiamy o programie PiS, a w programie PiS "przynajmniej 1/4" traktuje o PO, to trudno uniknąć tematu PO, rozmawiając o programie PiS, czy nie tak? :-D

Zresztą PiS jest partią opozycyjną, a więc naturalne jest, że pozostaje przede wszystkim w relacji do tego, względem czego jest "opozycją", czyli aktualnie względem PO :-D To raczej ten niezwykły pociąg wśród fanatyków PO (jak np. pilastra) do gadania o PiS pomimo tego, że PiS nie rządzi już przeszło 7 lat (nie mówiąc już o tym, że zdaniem części fanatyków PO, w tym pilastra, nigdy więcej już nie będzie rządzić), domaga się wyjaśnienia :-D Przykładowo, domaga się wyjaśnienia fakt, że pilaster konsekwentnie przemilcza "przynajmniej 1/4" (a zwykle znacznie więcej) treści postów J99 w kwestiach dotyczących PO, a zamiast tego woli gadać o PiS :-D

Śr lut 19, 2014 14:51

Po jeremiadach o totalnej katastrofie, jeremiadach, które choć zajęły 1/4 całości utworu, nie zostały poparte żadnymi konkretnymi danymi i przykładami (jeżeli już jakieś były, to kłamliwe), przyszła wreszcie pora na program pozytywny, czyli to co zamierza z tym wszystkim zrobić PIS

Jakie są recepty PIS na rozwój? Oczywiście te same co zwykle

Cytuj:
Wielką wagę przywiązujemy do utworzenia Ministerstwa Gospodarki i Rozwoju,

Cytuj:
powołamy do życia Ministerstwo Energetyki,

Cytuj:
zostanie odtworzone, funkcjonujące w okresie rządów Prawa i Sprawiedliwości, Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej.

(aż chciałoby się żeby zerwać z tym minimalizmem i od razu powołać odrębne Ministerstwo Żeglugi Śródlądowej, a nawet dodatkowo ministerstwa odpowiednio Żeglugi Rzecznej i Żeglugi Jeziornej ;-) )

Cytuj:
Powstanie Ministerstwo Polityki Rodzinnej

(czyżby chodziło o rodziny prominentów PIS?)

Cytuj:
W rządzie Prawa i Sprawiedliwości powstanie samodzielne Ministerstwo Integracji Europejskiej

Tak jest, PIS powoła nowe Urzędy. Samych ministerstw, jak widzimy, co najmniej pięć, każde ma się rozumieć z dziesiątkami przeróżnych agencji i dziesiątkami tysięcy posad dla wypróbowanych w patriotyzmie patriotów.

Cytuj:
Poszukując oszczędności i przeciwstawiając się zbędnemu zatrudnianiu osób związanych z PO
i PSL
, zlikwidujemy rozbudowane w ostatnich latach gabinety polityczne.

Oczywiście, wszak przeciwstawiając się zatrudnianiu osób związanych z PO i PSL utorujemy tym samym drogę do zatrudniania osób związanych z PIS i TR. :D

Cytuj:
Członkowie korpusu służby cywilnej będą korzystać z ochrony i wsparcia

No naturalnie, wszak "swoim" żadna krzywda stać się nie może. :D

Cytuj:
Powrócimy do koncepcji państwowego zasobu kadrowego, z którego rekrutować się będą kandydaci do wyższych stanowisk w administracji. Osoby aspirujące do wejścia w skład zasobu, czyli potencjalni wyżsi urzędnicy państwowi, muszą spełniać wysokie wymagania kwalifikacyjne potwierdzone odpowiednimi egzaminami w Krajowej Szkole Administracji Publicznej.

Czyli na stanowiska państwowe nie będzie mógł być mianowany absolutnie nikt, spoza rządzącej sitwy. W czasach PRL istniało właśnie coś takiego i nazywało się "nomenklatura" Wojewodą, czy innym urzędnikiem, nie mógł zostać nikt, kto nie zajmował w nomenklaturze odpowiedniego szczebla. Istniała w PRL również odpowiednik KSAP, tylko nazywał się inaczej.

jest to ważny, ale tylko jeden z wielu elementów, za pomocą których PIS chce odbudowania PRL, swoistego ideału solidarnego państwa :roll:

Cytuj:
Jeżeli chodzi o liczbę województw, to potwierdzamy sygnalizowany już wcześniej zamiar
wyodrębnienia województwa warszawskiego.

Co da kolejne tysiące posad dla wypróbowanych w patriotyzmie patriotów. Trzeba przyznać, że apetyty pisopalikotyzmu są olbrzymie :x

Cytuj:
Poprawie sytuacji fi nansowej gmin i powiatów będzie służyć także powstrzymanie postępującego pod rządami PO-PSL procesu likwidacji instytucji publicznych o zasięgu powiatowym i gminnym oraz odtwarzanie znacznej części tych instytucji, które zlikwidowano.

Zwróćmy uwagę na żelazną logikę. Powoływanie nowych i odtwarzanie "instytucji publicznych" ma "poprawić sytuację finansową"? :o

Jest to możliwe tylko w jednym przypadku. Jeżeli owe "instytucje" będą zajmować się ni czym innym, tylko ...łupieniem podatników. Straże miejskie z fotoradarami to tylko jedna z możliwości.

Jest to jawna zapowiedź drastycznego wzrostu podatków na poziomie gminnym, jaki planuje PIS. :(

Cytuj:
ograniczenia w czasie – do dwóch kadencji – nieprzerwanego pełnienia tej samej funkcji
przez wójtów, burmistrzów i prezydentów miast

Natomiast kadencje władz centralnych, w tym oczywiście premiera, nie będą naturalnie nijak ograniczane. Fajnie, nie. ;)

Śr lut 19, 2014 15:10

I znów, nie mogąc, czy nie chcąc pisać o sobie, PIS pisze o PO:

Cytuj:
Na masową skalę zlikwidowano posterunki Policji w wielu wsiach i małych miastach. Z 817 posterunków Policji funkcjonujących w 2007 roku do końca 2013 roku przestało istnieć 817 posterunków policji.

W ten nieco zagmatwany sposób PIS obwieszcza, ze rząd Tuska zlikwidował ...wszystkie posterunki Policji :o

Zauważmy, ze PIS nie dba nawet o to, żeby swoje łgarstwa jakoś w oczach polskiego czytelnika uprawdopodobnić. Przeciwnie, są to łgarstwa "gobbelsowskie" :-(

Cz lut 20, 2014 9:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 71  Następna strona