Samowola na forum dyskusyjnym
| Autor |
Wiadomość |
|
Gość
|
 Samowola na forum dyskusyjnym
Witam, proszę głownego ,,operatora" o otworzenie tematu ,,Ban na chacie". Belizariusz ma lekką rękę do wyrzucania z chatu - niech napiszą inni o swoich przypadkach. Inni opkowie mogą mieć podobne skłonności. Znam kilka czatów - ten właśnie tym się wyróżnia, że wylatuje się z chatu za drobiazg, np. stwierdzenie możliwości wyłączenia prądu opkowi w nieokreślonej przyszłości - nigdzie takie samowoli nie ma. Mam wrażenie, że tu zawiazało się silne towarzystwo wzajemnej adoracji. To jest forum dyskusyjne, jeśli się tokomuś nie podoba - niech nie czyta, a nie ,,ukręca łeb tematowi". Kto dał prawo niejakiej Jo_tce, która zamknęła w/w temat, do takiego działania!
ŻĄDAM PODANIA PODSTAWY REGULAMINOWEJ - TYLKO BEZ ,,DZIKIEJ" SAMOINTERPRETACJI. Jeśli jej nie ma - żądam ukrócenia samowoli. Jak się Jo_tece zabierze uprawnienia na pewien czas - drugi raz pomyśli, nim wprowadzi w życie własne ,,widzimisię" (mni się inaczej ,,widzi" i regulamin jest po mojej stronie).
JEŚLI SIĘ KOMUŚ TEMAT NIE PODOBA, niech pieli kwiatki w ogródku, a nie zamyka tematy, jak drzwiczki od segmentu w kuchni. To nie kuchania. Ban na chacie jest częsty i temat winien być stale otwarty inaczej następnym razem każdy, kto czuje się poszkodowany będzie tworzył kolejny temat i będzie bałagan.
|
| Wt cze 07, 2005 15:08 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Znam kilka czatów - ten właśnie tym się wyróżnia, że wylatuje się z chatu za drobiazg, np. stwierdzenie możliwości wyłączenia prądu opkowi Przyznaje sie do błedu.......powinienes wyleciec juz po pierwszym zdaniu, czyli w momencie gdy zaczałes zarzucac Lence wrednosc. Poprawie sie i bede cie wyrzucał z miejsca.....obiecuje. Szkoda czasu na jałowe dyskusje z kims kogo celem obnecnosci na czacie jest prowokacja....... Cytuj: Ban na chacie jest częsty
W tym wzgledzie ...jezeli chodzi o Ciebie.....takze obiecuje zwiekszyc czestosc
|
| Wt cze 07, 2005 19:13 |
|
 |
|
Gość
|
Pmarzyć o władzy dobra rzecz. Służyć to wyzwanie.
|
| Wt cze 07, 2005 19:28 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Bede ci zatem SŁUŻYŁ.......szybszymi BANAMI
|
| Wt cze 07, 2005 19:29 |
|
 |
|
Gość
|
Do poprzedniej wypowiedzi Belizariusza:
O. Tadeusz Rydzyk uczy: ,,edukacja, formacja, akcja (tu: służba)" - w takiej kolejności.
Zanim kolejny raz złamiesz Regulamin poczytaj go...
Wyciąg z Regulamin Forum:
§ II: Prawa i obowiązki użytkownika:
5. Nie dopuszcza się (...) jednozdaniowych lub jednowyrazowych wstawek
|
| Wt cze 07, 2005 19:38 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zapamietałem pouczenie regulaminowi i apeluje do moderatorów o wyciecie mojego poprzedniego postu....jak równiez jednozdaniowego postu rzepaka o tresci:
Cytuj: Pmarzyć o władzy dobra rzecz. Służyć to wyzwanie.
"Edukacja, formacja, akcja".........Pomyliles kolejność, pisząc jednozdaniowy post
|
| Wt cze 07, 2005 19:47 |
|
 |
|
Gość
|
Cytuj: Pmarzyć o władzy dobra rzecz. Służyć to wyzwanie.
Człowieku przestań pisać głupoty. Tu są dwa zdania.
|
| Wt cze 07, 2005 19:50 |
|
 |
|
Meg
|
Beli widzisz jak o Tadeus Rydzyk ładnie głosi  wszyscy powinnyśmy go słuchać.
Teoretycznie, to podstawa do zbanowania użytkownika była już po nazwaniu Lenki wredną i następnym razem napewno nastąpi 
|
| Wt cze 07, 2005 22:07 |
|
 |
|
Gość
|
Meg napisał(a): Teoretycznie, to podstawa do zbanowania użytkownika była już po nazwaniu Lenki wredną i następnym razem napewno nastąpi 
Posłuchaj młoda Damo, jak zachowuje się emocjonalnie dojrzały opek:
1. Za pierwsze narusznie netykiety - upomna i prosi o zaprzestanie,
2. Po drugim naruszeniu - może już usunąć z chatu,
3. Jesli rzecz nie była duża - to zabanować wienien dopiero za trzecie narusznie.
Wyjatek:
Jeśli narusznie netykiety był strasznie poważne i nie ma nadziei na poprawę: np. ktoś wpisał bardzo niecenzuralne zdanie, obliczone na wywołanie zgorszenia czatujących - można go od razu zaabanować.
U mnie było tak: Belizariusz upomniał MNIE - ja się NATYCHMIAST zastosowałem, a po kilku minutach pomimo to mnie WYRZUCIŁ I ZABANOWAŁ.
Powyższe wskazówki dotczą opków emocjonalnie dojrzałych, dlatego nie mówię, że każdy musi je stosować. Człowiek z wiekeim dopiero dojrzewa i nie wymagam, żeby ktoś przeskakiwał swój wiek.
|
| Wt cze 07, 2005 22:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Szkoda klawiatury na to by kolejny raz wałkowac ten sam temat.....do Ciebie i tak nic nie dociera.
Widac, ze ten "uraz psychiczny" jakiego doznałes wczoraj.......ma powazny przebieg
|
| Wt cze 07, 2005 22:54 |
|
 |
|
Meg
|
Rzepaku, przepraszam jeśli to Ciebie urazi, ale kto wymyśla zasady według któych powinien się zachowywać Opik? Napewno nie są to zasady, które ustanowiłęś z powodu Swego "widzimisie".
|
| Wt cze 07, 2005 22:58 |
|
 |
|
Gość
|
Meg, mądrość przychodzi z latami.....
|
| Wt cze 07, 2005 23:02 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Meg, mądrość przychodzi z latami.....
Meg.....musisz pilnowac by cie owa madrosc nie omineła czasami.....jak co poniektórych 
|
| Wt cze 07, 2005 23:03 |
|
 |
|
Gość
|
ciąg dalszy - żeby nie był jednozdaniowy post:....i dlatego jest to związane z rozwojem emocjonalnym człowieka i z jego rozwojem umysłowym. Pewnie wykształcenie także odgywa tu rolę. Człowiek stale się rozwija....
|
| Wt cze 07, 2005 23:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
a propos madrosci
Na tym Forum znajduje sie osobny dział dotyczacy czata.
Nie wiem zatem jakaz to madrosc kierowała twórca tego i poprzedniego topicu, ze umiescił je w nie tym co powinien dziale.
Zaiste dziwna sprawa.......
|
| Wt cze 07, 2005 23:06 |
|
|
|