Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 07, 2025 9:05

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Komu i dlaczego nie wierzę 
Autor Wiadomość

Post Re: Komu i dlaczego nie wierzę
gazkam napisał(a):
Niekoniecznie, wystarczyłoby zmienić całkowicie charakter tego forum. Wprowadzić wstępną moderację i cenzora w osobie jakiegoś radykalnego księdza. Żadnej wypowiedzi niezgodnej z "tym, co Kościół mówi" nie przepuszczać, a autora banować.

Można i tak, ale nie takim ma być to forum.

Śr mar 26, 2014 0:32

WIST napisał(a):
Amadeuszu, co prawda nie banowałem Kobry, ale decyzja mnie w ogóle nie zaskakuje. Mam nadzieję że to co napiszę pozwoli Ci zrozumieć perspektywę moderacji, natomiast jeśli nie, to będzie to pewna szkoda. Ty możesz sprawę widzieć inaczej i masz do tego prawo, natomiast mieliśmy tu do czynienia z człowiekiem nie tyle o innych poglądach, bo takich mamy wielu i nikt ich nie banuje, lecz z prowokatorem. Mam nadzieję że zrozumiesz iż banowanie u nas nigdy nie ma charakteru osobistych porachunków, czy kneblowania ust. Po prostu łatwo zobaczyć kto przychodzi oskarżać, drażnić, atakować, a kto rozmawiać. Nie do końca zgadzam się z Gitą w jednym - nie chodzi o demoralizację i takie argumenty jeśli padają, są dla mnie niezrozumiałe. Forum jest pełne treści które mogą w takim pojmowaniu komuś zaszkodzić. Jeśli ktoś ma dziecięcą wiarę, bez wątpliwości, a informacje i wiedzę uproszczoną, to szybko zostanie wyprowadzony z błędu. Wchodząc nad forum trzeba się liczyć z tym że nie będzie to klub wzajemnej adoracji. Jedyne wyjście realne aby w taki sposób kogoś ocalić od demoralizacji jest zarazem największym absurdem - musielibyśmy zamknąć to forum.

WIST, ogolnie oczywiscie sie zgadzam z tym co napisales i masz racje jesli chodzi o prowokatorow ktorzy probuja siac zamet na forum, mnie osobiscie zainteresowalo co lub kto doprowadzil Kobre do takiego stanu, mozna zgadzac sie lub nie z religia czy z tym lub innym Kosciolem, ale stan Kobry jest zastanawiajacy i moze nalezalo mu pomoc, to mialem na mysli :)

Śr mar 26, 2014 8:23

WIST napisał(a):
gazkam napisał(a):
Niekoniecznie, wystarczyłoby zmienić całkowicie charakter tego forum. Wprowadzić wstępną moderację i cenzora w osobie jakiegoś radykalnego księdza. Żadnej wypowiedzi niezgodnej z "tym, co Kościół mówi" nie przepuszczać, a autora banować.

Można i tak, ale nie takim ma być to forum.

I dobrze. Jak dla mnie obecny styl moderacji jest optymalny, nie mam na ogół problemów z rozeznaniem co można a co nie i wiem, że mający takowy (bądź celowo ignorujący tę kwestię) psujący forum szkodnicy zostaną stosunkowo szybko i skutecznie spacyfikowani, z reguły zresztą nie bez otrzymania szansy poprawy. Nawiedzając forum od 7 lat widzę konsekwentny kurs na lepsze, kiedyś bolączką bywały nieadekwatne do tego co się działo, sprawiające wrażenie przypadkowych akcje moderacyjne z doskoku - dziś wszystko ogarniane jest na bieżąco i chyba zawsze wiadomo kto, komu i za co.

Choć nie wiem na pewno, czy pochwała akurat z mojej strony to przypadkiem nie niedźwiedzia przysługa :D

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Śr mar 26, 2014 8:48
Niech Ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzi :D

Ewentualne dalsze pytania i uwagi do moderacji proszę umieszczać w Uwagach do moderacji.
W porozumieniu z modem działu temat zamykam.

Śr mar 26, 2014 10:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2