Teologia Pana Janusza Palikota
Autor |
Wiadomość |
anna_marta
|
 Re: Teologia Pana Janusza Palikota
SPRYTNY WYBIEG
|
Cz kwi 25, 2013 15:47 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
MARIEL napisał(a): Może z uwagi na osoby posłów (Piotr Chmielowski, Roman Kotliński, Jacek Kwiatkowski) Widzę, że posłowie nie mają już w tym kraju co robić i próbują sił w kabarecie? Spoko, poziom na pewno wyższy niż nie tak dawno dyskutowane Limo.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz kwi 25, 2013 16:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): MARIEL napisał(a): Może z uwagi na osoby posłów (Piotr Chmielowski, Roman Kotliński, Jacek Kwiatkowski) Widzę, że posłowie nie mają już w tym kraju co robić i próbują sił w kabarecie? Spoko, poziom na pewno wyższy niż nie tak dawno dyskutowane Limo. Krypto kabaret, a właściwie obraz bezdennej głupoty.
|
Pt kwi 26, 2013 8:45 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Cóż, ja uważam, że jeśliby coś takiego było na serio to byłby to naturalnie debilizm nieskalany, ale jako tekst humorystyczny (autoparodia?) - lepsze niż większość tego, co oferują współcześni polscy mainstreamowi kabareciarze.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt kwi 26, 2013 9:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A Palikot znów popłynął: Rzeczpospolita napisał(a): Janusz Palikot był gościem środowego programu Moniki Olejnik wraz z prezesem Solidarnej Polski Zbigniewem Ziobro. Rozmowa dotyczyła m.in. spraw międzynarodowych i gospodarki, ale kiedy zeszła na tematy światopoglądowe, szefowi Twojego Ruchu wyraźnie puściły nerwy. – A pan się nie widział z Hoserem? A pan się nie widział z Michalikiem, z Rydzykiem, ze Sławojem Głódziem? To są księża pedofile! Księża pedofile, którzy bronili pedofilów! – krzyczał w kierunku Ziobry, a uspokoić próbowała go Olejnik. Doniesienie do prokuratury w sprawie "pomówienia i znieważenia hierarchów kościoła" mają złożyć SP i PiS. http://www.tv.rp.pl/artykul/10,1110078- ... ature.html
|
Cz maja 15, 2014 17:30 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Palikot po prostu desperacko próbuje odzyskać elektorat, który najwyraźniej odpłynął do Korwina  Jego sukces w wyborach był chwilowym skokiem emocji antyklerykalnych, które odpłynęły po tym, gdy lud odkrył to, co oczywiste - że Palikot, poza krzyczeniem, nie ma niczego innego do zaoferowania.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz maja 15, 2014 17:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlatego osobiście gdyby to było możliwe poczekałabym z doniesieniem na czas po wyborach, teraz to tylko dla niego darmowa reklama.
|
Cz maja 15, 2014 17:43 |
|
 |
Johnny99
|
Myślę, że nawet taka reklama w niczym mu nie pomoże. Czas błaznowania minął, teraz trzeba by było zamienić się w poważnego polityka, któremu warto powierzyć władzę. Owszem, Palikot wiele razy próbował to zrobić, ale jakoś ani razu mu nie wyszło. Gęba, jaką sam sobie przyprawił, okazała się być zbyt silna  To samo zresztą czeka Korwina, jeśli mu się teraz powiedzie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz maja 15, 2014 18:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W Gazecie Prawnej napisali, że Palikot chce z kolei skierować do prokuratury zawiadomienie ws abp Michalika i abp Hosera: Palikot napisał(a): "Przypomnę tylko, że arcybiskup Michalik w czasie mszy świętej z imienia i nazwiska wyczytywał osoby, których dzieci były molestowane przez jednego z księży z jego parafii, grożąc im piekłem, odsądzając od czci i wiary publicznie" Nie przypominam sobie takiej akcji, żeby Michalik groził piekłem rodzicom ofiar pedofilów... Dodatkowo, bo mogłoby być za mało zamieszania zamierza pozwać w trybie wyborczym Prawo i Sprawiedliwość za określenie, które padło z ust Jaworskiego pod adresem TR (partia faszystowska).
|
Cz maja 15, 2014 18:18 |
|
 |
Johnny99
|
Sytuację Palikota dobrze opisał Jan Rokita w "WSieci" - on próbuje wrócić do tego, co było, tylko że nie ma już powrotu. Rokita zresztą uważa, że Palikot sam na siebie ukręcił bicz. To on wywołał rewolucję w przestrzeni publicznej, której teraz staje się ofiarą. Po prostu nie trzeba już Palikota, żeby doszło np. do pozwania-biskupa-do-sądu, które w latach 90-tych wszystkich by szokowało. Inni już też abp Michalika pozywają, oskarżają o chronienie pedofilów, temat tych wszystkich milionów, które idą na Kościół, jest obecny w mediach regularnie itp.itd. Palikot może sobie teraz pozwać cały Episkopat i w niczym mu to już nie pomoże, wręcz może nawet przeszkadza, bo kanalizuje emocje antyklerykalne, które same w sobie są cokolwiek płytkie. Dowiodło tego również wiele postów zwolenników Palikota na tym forum, co wielokrotnie im wytykałem. Oni nie myślą głęboko - im wystarczy, że ktoś raz dziennie "dowali czarnym", bo dowalanie czarnym sprawia im przyjemność, ale żadnych efektów politycznych to już nie ma.
|
Cz maja 15, 2014 18:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ostatnio ten osobnik oskarżył o pedofilię abp. Michalika, L.S.Głódzia i o.Rydzyka, za to powinien dostać wyrok skazujący. Czy chory wymiar sprawiedliwości stanie tym razem na wysokości zadania?
|
Pt maja 16, 2014 9:24 |
|
 |
mareta
|
gita napisał(a): Ostatnio ten osobnik oskarżył o pedofilię abp. Michalika, L.S.Głódzia i o.Rydzyka, za to powinien dostać wyrok skazujący. Czy chory wymiar sprawiedliwości stanie tym razem na wysokości zadania? Pewno będzie jak zwykle. Pamiętam komentarze po wyborach: - dlaczego głosowałem na pana P? bo na pewno w sejmie będzie wesoło! 
|
Pn maja 19, 2014 12:36 |
|
|
|