Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Teologia Pana Janusza Palikota 
Autor Wiadomość

Post Re: Teologia Pana Janusza Palikota
SPRYTNY WYBIEG

Cz kwi 25, 2013 15:47

MARIEL napisał(a):
Może z uwagi na osoby posłów (Piotr Chmielowski, Roman Kotliński, Jacek Kwiatkowski)

Widzę, że posłowie nie mają już w tym kraju co robić i próbują sił w kabarecie? Spoko, poziom na pewno wyższy niż nie tak dawno dyskutowane Limo.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Cz kwi 25, 2013 16:39
JedenPost napisał(a):
MARIEL napisał(a):
Może z uwagi na osoby posłów (Piotr Chmielowski, Roman Kotliński, Jacek Kwiatkowski)

Widzę, że posłowie nie mają już w tym kraju co robić i próbują sił w kabarecie? Spoko, poziom na pewno wyższy niż nie tak dawno dyskutowane Limo.

Krypto kabaret, a właściwie obraz bezdennej głupoty.

Pt kwi 26, 2013 8:45

Cóż, ja uważam, że jeśliby coś takiego było na serio to byłby to naturalnie debilizm nieskalany, ale jako tekst humorystyczny (autoparodia?) - lepsze niż większość tego, co oferują współcześni polscy mainstreamowi kabareciarze.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt kwi 26, 2013 9:15
A Palikot znów popłynął:

Rzeczpospolita napisał(a):
Janusz Palikot był gościem środowego programu Moniki Olejnik wraz z prezesem Solidarnej Polski Zbigniewem Ziobro. Rozmowa dotyczyła m.in. spraw międzynarodowych i gospodarki, ale kiedy zeszła na tematy światopoglądowe, szefowi Twojego Ruchu wyraźnie puściły nerwy. – A pan się nie widział z Hoserem? A pan się nie widział z Michalikiem, z Rydzykiem, ze Sławojem Głódziem? To są księża pedofile! Księża pedofile, którzy bronili pedofilów! – krzyczał w kierunku Ziobry, a uspokoić próbowała go Olejnik.

Doniesienie do prokuratury w sprawie "pomówienia i znieważenia hierarchów kościoła" mają złożyć SP i PiS.
http://www.tv.rp.pl/artykul/10,1110078- ... ature.html

Cz maja 15, 2014 17:30

Palikot po prostu desperacko próbuje odzyskać elektorat, który najwyraźniej odpłynął do Korwina :-D Jego sukces w wyborach był chwilowym skokiem emocji antyklerykalnych, które odpłynęły po tym, gdy lud odkrył to, co oczywiste - że Palikot, poza krzyczeniem, nie ma niczego innego do zaoferowania.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 15, 2014 17:41
Dlatego osobiście gdyby to było możliwe poczekałabym z doniesieniem na czas po wyborach, teraz to tylko dla niego darmowa reklama.

Cz maja 15, 2014 17:43

Myślę, że nawet taka reklama w niczym mu nie pomoże. Czas błaznowania minął, teraz trzeba by było zamienić się w poważnego polityka, któremu warto powierzyć władzę. Owszem, Palikot wiele razy próbował to zrobić, ale jakoś ani razu mu nie wyszło. Gęba, jaką sam sobie przyprawił, okazała się być zbyt silna :-D To samo zresztą czeka Korwina, jeśli mu się teraz powiedzie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 15, 2014 18:06
W Gazecie Prawnej napisali, że Palikot chce z kolei skierować do prokuratury zawiadomienie ws abp Michalika i abp Hosera:
Palikot napisał(a):
"Przypomnę tylko, że arcybiskup Michalik w czasie mszy świętej z imienia i nazwiska wyczytywał osoby, których dzieci były molestowane przez jednego z księży z jego parafii, grożąc im piekłem, odsądzając od czci i wiary publicznie"

Nie przypominam sobie takiej akcji, żeby Michalik groził piekłem rodzicom ofiar pedofilów...
Dodatkowo, bo mogłoby być za mało zamieszania zamierza pozwać w trybie wyborczym Prawo i Sprawiedliwość za określenie, które padło z ust Jaworskiego pod adresem TR (partia faszystowska).

Cz maja 15, 2014 18:18

Sytuację Palikota dobrze opisał Jan Rokita w "WSieci" - on próbuje wrócić do tego, co było, tylko że nie ma już powrotu. Rokita zresztą uważa, że Palikot sam na siebie ukręcił bicz. To on wywołał rewolucję w przestrzeni publicznej, której teraz staje się ofiarą. Po prostu nie trzeba już Palikota, żeby doszło np. do pozwania-biskupa-do-sądu, które w latach 90-tych wszystkich by szokowało. Inni już też abp Michalika pozywają, oskarżają o chronienie pedofilów, temat tych wszystkich milionów, które idą na Kościół, jest obecny w mediach regularnie itp.itd. Palikot może sobie teraz pozwać cały Episkopat i w niczym mu to już nie pomoże, wręcz może nawet przeszkadza, bo kanalizuje emocje antyklerykalne, które same w sobie są cokolwiek płytkie. Dowiodło tego również wiele postów zwolenników Palikota na tym forum, co wielokrotnie im wytykałem. Oni nie myślą głęboko - im wystarczy, że ktoś raz dziennie "dowali czarnym", bo dowalanie czarnym sprawia im przyjemność, ale żadnych efektów politycznych to już nie ma.

Cz maja 15, 2014 18:27
Ostatnio ten osobnik oskarżył o pedofilię abp. Michalika, L.S.Głódzia i o.Rydzyka, za to powinien dostać wyrok skazujący. Czy chory wymiar sprawiedliwości stanie tym razem na wysokości zadania?

Pt maja 16, 2014 9:24

gita napisał(a):
Ostatnio ten osobnik oskarżył o pedofilię abp. Michalika, L.S.Głódzia i o.Rydzyka, za to powinien dostać wyrok skazujący. Czy chory wymiar sprawiedliwości stanie tym razem na wysokości zadania?

Pewno będzie jak zwykle. Pamiętam komentarze po wyborach: - dlaczego głosowałem na pana P? bo na pewno w sejmie będzie wesoło! :|

Pn maja 19, 2014 12:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2