Konflikt wokół proboszcza w Miasteczku Śląskim
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mikael napisał(a): Powinien jednak posłuchać swego biskupa.
(Dz 5,29)
Tym bardziej, że - jak wieść gminna niesie - poszło o użycie do remontu "niewłaściwych" firm.
Sapienti sat.
|
| Wt cze 14, 2005 20:44 |
|
|
|
 |
|
Mikael
|
pjo napisał(a): Mikael napisał(a): Powinien jednak posłuchać swego biskupa. (Dz 5,29) Tym bardziej, że - jak wieść gminna niesie - poszło o użycie do remontu "niewłaściwych" firm. Sapienti sat.
Kościół to nie Państwo, nie ma obowiązku organizować przetargów.
_________________ Mikael - Któż jak Bóg!
|
| Śr cze 15, 2005 12:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mikael napisał(a): Kościół to nie Państwo, nie ma obowiązku organizować przetargów.
No właśnie. Przecież napisałem, że firmy były NIEWŁAŚCIWE. Napisałem również, że "mądremu wystarczy". Pan widać nie rozumie.
|
| Śr cze 15, 2005 12:50 |
|
|
|
 |
|
Mikael
|
pjo napisał(a): Mikael napisał(a): Kościół to nie Państwo, nie ma obowiązku organizować przetargów. No właśnie. Przecież napisałem, że firmy były NIEWŁAŚCIWE. Napisałem również, że "mądremu wystarczy". Pan widać nie rozumie.
Rozumiem, i uważam, że biskup może wybrać kogo chce - i tego polecić proboszczowi.
|
| Cz cze 16, 2005 8:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mikael napisał(a): Rozumiem, i uważam, że biskup może wybrać kogo chce - i tego polecić proboszczowi.
A ja uważam, że proboszcz może SWOBODNIE wybrać kogo innego. Swoją drogą - ciekawe czyją stronę w tym sporze trzyma pan Wieczorek? (o burmistrza mi chodzi ;-)
|
| Cz cze 16, 2005 8:40 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Kościół to nie Państwo, nie ma obowiązku organizować przetargów.
Pod warunkiem wszakze, ze płaci z kasy parafialnej. W momencie gdy dostaje dotację od Państwa (np. konserwatora zabytków)....proboszcz MUSI urzadzic formalny przetarg i dac o nim zawiadomienie
|
| Cz cze 16, 2005 10:14 |
|
 |
|
Mikael
|
Belizariusz napisał(a): Cytuj: Kościół to nie Państwo, nie ma obowiązku organizować przetargów. Pod warunkiem wszakze, ze płaci z kasy parafialnej. W momencie gdy dostaje dotację od Państwa (np. konserwatora zabytków)....proboszcz MUSI urzadzic formalny przetarg i dac o nim zawiadomienie
Tak, tak, zgadza się.
|
| Cz cze 16, 2005 12:03 |
|
 |
|
Meg
|
Mnie się wydaje, że powinni pozwolić kapłąnowi zostać... ks. Jankowskiego też mieli wywalić "na zbity pysk" z parafii, a jednak został, przez protesty ludzi. Jeśli Kościół chce być sprawiedliwy to... albo zostają obaj, albo prałąt też wylatuje! I niech mi nie próbuje wciskać wina ze swoją podobizną (i tak kupiłam  )
|
| Cz cze 16, 2005 15:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Meg napisał(a): I niech mi nie próbuje wciskać wina ze swoją podobizną (i tak kupiłam :D )
A dobre chociaż? ;-)
http://photos1.blogger.com/img/3/1291/6 ... %20016.jpg[img]
[/img]
|
| Cz cze 16, 2005 21:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Tak powinno być, ale sie mi klikło :)
Ratzin'Bier ;-)