Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 12:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona
 Tusk szefem Rady Europejskiej 
Autor Wiadomość

Post Re: Tusk szefem Rady Europejskiej
Kael napisał(a):
Nadinterpretacja ze rzucil dziadkiem z Wehrmachtu w odpowiednim momencie

Odpowiedział na pytanie. Rzucił kto inny, gdzie indziej i wcześniej.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt wrz 05, 2014 13:51
A jak odpowiedzial? Przeciez pisalam co w tej odpowiedzi jest manipulacja i polprawda. W tym Kurski jest mistrzem.

Pt wrz 05, 2014 13:56

gita napisał(a):
Kael! Nie znam różnych kategorii Volkslist. Moi rodzice i rodzeństwo moich rodziców powiedziało Niemcom NIE, nikt nie podpisał volslisty i dlatego nikt nie służył w Wermachcie jak dziadek Tuska.
Dzieci i wnuki rodziców, którzy podpisali te listy do dzisiaj mają miękkie kręgosłupy, podatne na różne układy.
Tusk w RE będzie wasalem Angeli Merkel i to jest jasne.

Gito, to dziwne, że nie znasz różnych kategorii volkslist, pochodząc z Gdańska. Ja pamiętam, że w którymś podręczniku, w gimnazjum czy w liceum, mieliśmy rozpisane, kto się pod jaką kategorię łapał, można z resztą dokładniej doczytać na ten temat, zamiast chwalić się niewiedzą.

Pt wrz 05, 2014 14:01
Dodam, ze linki podalam. Ale trzeba chciec znac prawde. Niektorzy wola nie wiedziec ale lubia osadzac innych na bazie swojej niewiedzy...

Pt wrz 05, 2014 14:18
MayKasahara napisał(a):
gita napisał(a):
Kael! Nie znam różnych kategorii Volkslist. Moi rodzice i rodzeństwo moich rodziców powiedziało Niemcom NIE, nikt nie podpisał volslisty i dlatego nikt nie służył w Wermachcie jak dziadek Tuska.
Dzieci i wnuki rodziców, którzy podpisali te listy do dzisiaj mają miękkie kręgosłupy, podatne na różne układy.

Gito, to dziwne, że nie znasz różnych kategorii volkslist, pochodząc z Gdańska. Ja pamiętam, że w którymś podręczniku, w gimnazjum czy w liceum, mieliśmy rozpisane, kto się pod jaką kategorię łapał, można z resztą dokładniej doczytać na ten temat, zamiast chwalić się niewiedzą.

A co moja wiedza, czy niewiedza ma wspólnego z tym, że Tusk otrzymał fuchę przewodniczącego dzięki Angeli Merkel, dlatego , że prowadził wasalną politykę wobec niej, a ostatnio poparcie Camerona, dlatego, że poszedł na ustępstwa w sprawie Polaków zamieszkujących w WB?
A co moja wiedza, czy niewiedza na temat rodzajów Volslist ma wspólnego z tym, że Tusk nie zna angielskiego, ani francuskiego i będzie się z tego powodu kompromitował jako szef RE?
Powiedz, co jedno z drugim ma wspólnego?

Pt wrz 05, 2014 14:35
gita napisał(a):

Coś ci się nieźle pomyliło - ci co podpisali vokslistę nie byli posyłani na front, ale wysługiwali sie Niemcom w terenie, sprzedając Polaków i pomagając Niemocom mordować rodaków.
Ślązaków, Kaszubów, nie pytano czy zechcą wejść w szeregi Wermachtu i czy ich wolą jest walka na frontach.
Dziwne, że emerytowana nauczycielka nie zna historii swego kraju :( :o :o .....a znasz rocznicę wybuchu powstania warszawskiego...sa tacy, którzy umieszczają je w 1988r :( :(

Papież Franciszek także nie zna wielu języków....skompromitowany zatem? :o

Kurski i uczciwość to równie wiarygodne jak szybujący nad szczytami gór hipopotam :D :D

Pt wrz 05, 2014 14:54
Franciszek nie zna wielu języków? Sześć obcych języków plus łacina i greka, które musiał mieć na studiach to mało? :D

Pt wrz 05, 2014 15:02

MARIEL napisał(a):
Franciszek nie zna wielu języków? Sześć obcych języków plus łacina i greka, które musiał mieć na studiach to mało? :D

A i tak mu wyrzucano, że, jak na papieża, zna za mało. Pamiętam takie komentarze ("nie jest poliglotą"). A potem, kiedy jeszcze nie zachwycił świata swoją postawą życiową, też zdarzały się pretensje, że nie kontynuuje tradycji pozdrawiania pielgrzymów w kilkudziesięciu językach. Na stanowiskach, generalnie rzecz ujmując, międzynarodowych takie rzeczy się liczą.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Ostatnio edytowano Pt wrz 05, 2014 15:07 przez Johnny99, łącznie edytowano 1 raz

Pt wrz 05, 2014 15:05
I tak @gita konfabuluje dalej.. Jak Kurski.

Przeciez Tusk nie moze miec zadnych zalet, wiec oczywiste dla pewnych kregow jest, ze UE stanowiska rozdziela po kumotersku, bez sensu i bez zadnych logicznych przeslanek.
A Merkel to car UE.

Gdyby glupota umiala fruwac...

A o Volkslistach doczytaj. To wiedza podstawowa na terenach na ktoych mieszkasz. Nie wszystko musisz miec podane na tacy w "odpowiedniej" telewizji. Duzo mozesz sama sie dowiedziec. Moze ci sie horyzonty rozszerza?

@MARIEL, jak jeszcze napiszesz, ze aby byc papuezem trzeba znac 8 jezykow obcych to sie zalamie...

Pt wrz 05, 2014 15:06

Kael, zaczynasz sprawiać wrażenie, jakbyś uważała za coś złego czy niegodnego wymagać od kogoś, kto zajmuje poważne i eksponowane stanowisko (zwłaszcza międzynarodowe) znajomości języków obcych. Możesz wyjaśnić, skąd taka postawa? Bo nie ośmielę się mniemać, że chodzi po prostu o to, że to Tusk.

Pt wrz 05, 2014 15:10
Johnny99 napisał(a):
MARIEL napisał(a):

A i tak mu wyrzucano, że, jak na papieża, zna za mało. Pamiętam takie komentarze ("nie jest poliglotą").

Bo w porównaniu do Jana Pawła II czy Benedykta XVI - nie jest ;)
Kael napisał(a):
@MARIEL, jak jeszcze napiszesz, ze aby byc papuezem trzeba znac 8 jezykow obcych to sie zalamie...

Nie wiem czemu miałabym tak pisać. Nie rozumiem tylko po co przekłamywać rzeczywistość i podawać go jako przykład osoby, która "nie zna wielu języków". Franciszek zna języki obce, choć przyznał kiedyś że wymowa angielskiego sprawia mu problemy, dlatego unika posługiwania się tym językiem.

Pt wrz 05, 2014 15:12
To raczej niektorzy uwazaja, ze bez plynnej znajomosci jezykow i to wielu, nie mozna sie znac na niczym. Jakby kryterium jezykowe zalatwialo reszte...

Pt wrz 05, 2014 15:15
Jest to jakiś minus, bo prasa zachodnia co i rusz o tym przypomina, ale akurat z tym powinien sobie jakoś poradzić. Będzie miał motywację jak nigdy dotąd, a przez trzy miesiące można bardzo dużo nadrobić jak się chce (wiem po sobie ;) ).

Pt wrz 05, 2014 15:20
Cytuj:
Nie wiem czemu miałabym tak pisać. Nie rozumiem tylko po co przekłamywać rzeczywistość i podawać go jako przykład osoby, która "nie zna wielu języków". Franciszek zna języki obce, choć przyznał kiedyś że wymowa np. angielslądkij się znajdzie.
Czy rzeczywiście znajomość języków obcych stanowi kryterium oceny wartości człowieka?

MARIEL napisał(a):
Jest to jakiś minus, bo prasa zachodnia co i rusz o tym przypomina, ale akurat z tym powinien sobie jakoś poradzić. Będzie miał motywację jak nigdy dotąd, a przez trzy miesiące można bardzo dużo nadrobić jak się chce (wiem po sobie ;) ).

Prasa zachodnia nie po pierwszym jeździ, gdy żyje się w przekonaniu o własnej wyższości, siłą rzeczy inni są głupsi, mniej godni.....
Oglądałam kiedyś dokumentalny film o zdobyciu Monte Cassino produkcji angielskiej. Ukazywano bitwę dzień, po dniu, godzina po godzinie. Ostateczny atak Polaków poprzedzono komentarzem, ze Niemcy tak już yli wykończeni walką, że tylko czekali aby się poddać i akurat trafiło na Polaków.

Ostatnio edytowano Pt wrz 05, 2014 15:28 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt wrz 05, 2014 15:23
Minus jest. Ale nie jest to brak nie do nadrobienia.
Niestety jak ktos chce psa uderzyc to kij zawsze znajdzie.
@gita ma caly spis wyobrazen jaki to Tusk jest beznadziejny, bo przeciez w jej wizji swiata miesci sie Tusk- zdrajca i opcja niemiecka ale nie Tusk - normalny polityk.

Pt wrz 05, 2014 15:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 210 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona