Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 23, 2025 20:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 zagubiona 
Autor Wiadomość

Post Re: zagubiona
czekolada napisał(a):
Jak Bóg może mi pomóc skoro przytaczasz fragment, że watpiacy nie otrzymaja nic? Ja nie proszę o wiele, pragnę jedynie miłości. Czy Bóg może mi odmówić miłości, bo trudno mi w nia uwierzyć?

Czasami jest tak że możemy nie odczuwać emocjami Bożego zainteresowania nami. Dlatego powinniśmy uchwycić się wiarą Jego obietnic, przykładowo w tym popularnym tekście :
"Tak bowiem Bog umilowal swiat, ze Syna jednorodzonego wydal, aby kazdy, kto w Niego wierzy, nie zginal, lecz mial zycie wieczne."
[J 3;16]
Bóg ukochał ludzi i Ofiara Jego Syna na krzyżu Golgoty, jest największym tego dowodem. Jeśli dochodzą wątpliwości, o czym On doskonale wie. To jedynym lekarstwem jest karmienie się Jego Słowem. Czyli czytanie Biblii i słuchanie, oglądanie nauczania na podstawie Słowa Bożego.

Pt gru 26, 2014 18:43

Jaabes napisał(a):
(...)Bo Kościół to WSZYSTKIE dzieci Boże z różnych religii.
Pomóc może Ci jedynie Bóg, a nie instytucja. (...)

Czyli, że uważasz, że Kościół - myślę o kościele Chrystusowym - to śmietnik na różne pomysły religijne? :mrgreen:
A sam Kościół Rzymsko-Katolicki, jako instytucja Bosko-ludzka jest nieistotna ... :roll:

Czy możesz mi to wytłumaczyć jakoś łopatologicznie?

Pt gru 26, 2014 19:38

ratio

Jak masz życzenie rozmowy z heretykiem, to proszę załóż stosowny wątek i poinformuj, okej ?

So gru 27, 2014 8:36

Jaabes napisał(a):
ratio

Jak masz życzenie rozmowy z heretykiem, to proszę załóż stosowny wątek i poinformuj, okej ?

Odnoszę wrażenie, że właśnie z heretykiem rozmawiam :?

So gru 27, 2014 11:12

Zagubiona rzeczywiście zagubiona. Chciałaby prowokować, ale brak woli i pomysłów.

N gru 28, 2014 21:59

andej napisał(a):
Zagubiona rzeczywiście zagubiona. Chciałaby prowokować, ale brak woli i pomysłów.

A twój post co wnosi? Tylko tyle potrafisz napisać, nie odnoszac się w żaden sposób do moich postów? Słabo.

Pn gru 29, 2014 19:21

Albowiem to, co pisać raczysz jest niespójne. Wewnętrznie sprzeczne. Jeśli szukasz drogi, to starasz się wyjść z labiryntu. A Tobie labirynt sprawia uciechę. Chcesz ciastko zjeść, ale je zachować. Dlatego uważam, że wcale nie szukasz. Tylko starasz sę zabawić na tym forum. Choć być może szukasz sobie podobnych. Dla lepszej zabawy.

Śr gru 31, 2014 15:28
I tak to jest, jak szukasz wszędzie spisku, a górę lodową oceniasz po wierzchołku.
Pudło, @andej, wielkie pudło.

Posty były pisane na przestrzeni roku. Wiele się w tym czasie zmieniało, wiele się wydarzyło.

Śr gru 31, 2014 21:28

andej, ale co jest dla ciebie sprzeczne? że można szukać miłości? że trudno wierzyć i w tym trwać? że można bać się zaufać i zmienić życie?

Cz sty 01, 2015 11:42

czekolada napisał(a):
andej, ale co jest dla ciebie sprzeczne? że można szukać miłości? że trudno wierzyć i w tym trwać? że można bać się zaufać i zmienić życie?

Czy Ty jesteś gotowa na wymianę myśli z heretykiem ? Gdyż użytkownik ratio już mnie przekreślił, czy robisz podobnie ? Bo w kwestii miłości, wiary i zaufania Bogu, mogę coś powiedzieć jako praktyk !

Cz mar 05, 2015 11:03

Ja nikogo nie przekreslam chyba ze ktos przekresla mnie. Jesli jestes w stanie powstrzymac sie od uwag, ze kosciol jest mi niepotrzebny to chetnie porozmawiam.

Wt mar 17, 2015 8:43

czekolada napisał(a):
Ja nikogo nie przekreslam chyba ze ktos przekresla mnie. Jesli jestes w stanie powstrzymac sie od uwag, ze kosciol jest mi niepotrzebny to chetnie porozmawiam.

To dobrze że nie odrzucasz mojego głosiku, pomimo że nie jestem częścią denominacji Rzymsko Katolickiej. Ja też nikogo nie przekreślam, nawet moich oponentów. Najwyżej w takiej sytuacji milknę...
Widzę jednak że Twoja deklaracja odnośnie nieprzekreślania, jest warunkowa. Bo chcę Ci właśnie powiedzieć że do przekonania się o Bożych intencjach co do człowieka, nie jest potrzebny JAKIKOLWIEK kościół bo gdzie dwóch albo trzech spotyka się w imieniu Jezusa to On jest pośród nich.

Wt mar 17, 2015 11:57

ale ja chce byc w kosciele, taka decyzje podjelam. Czy rozmowa ma sie krecic wokol byc czy nie byc w kKosciele?

Wt mar 17, 2015 12:32

Szanuję Twój wybór i nie wskazuję na opuszczenie tworu ludzkiego. O tym fakcie to przekonuje Duch Święty a nie człowiek.
Najważniejsze żeby być w Jezusie, w centrum woli Bożej. Budować wiarę na fundamencie Jezusa Chrystusa, apostołów i proroków.

Wt mar 17, 2015 13:05
@Jaabes
Czy istnieje chrześcijaństwo indywidualne, samotne, bez wspólnoty?

Wt mar 17, 2015 13:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona