|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Jaabes
|
 Re: zagubiona
Kozioł napisał(a): @Jaabes Czy istnieje chrześcijaństwo indywidualne, samotne, bez wspólnoty? Zadajesz retoryczne pytanie, każdy trzeźwo myślący chrześcijanin doskonale wie że społeczność z innymi wierzącymi jest nieodzowna. Myślę że gdzieś w historii ludzkości można znaleźć przypadki, kiedy uczęszczanie do jakiegoś kościoła było niemożliwe. Podobnie jak też są przypadki, gdy przyjęcie chrztu wiary było niemożliwe. Czy w takich przypadkach, Bóg ich nie zbawi ?
_________________ Tak więc, jeśli ktoś jest w Chrystusie, nowym jest stworzeniem; stare przeminęło, oto wszystko stało się nowe
|
| Wt mar 17, 2015 15:37 |
|
|
|
 |
|
czekolada
|
Jaabes napisał(a): Szanuję Twój wybór i nie wskazuję na opuszczenie tworu ludzkiego. O tym fakcie to przekonuje Duch Święty a nie człowiek. Najważniejsze żeby być w Jezusie, w centrum woli Bożej. Budować wiarę na fundamencie Jezusa Chrystusa, apostołów i proroków. Nie mowimy o tworze ludzkim tylko o kosciele Chrystusa. Piszesz, ze "gdzie dwoch lub trzech" tylko gdzie ich znalezc poza kosciolem? wszedzie tylko ateisci lub ludzie obojetni. Zycie bez kosciola konczy sie zycie bez Boga, zerknij w moj pierwszy post-mam do tego wrocic?
|
| Wt mar 17, 2015 16:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jaabes napisał(a): Zadajesz retoryczne pytanie.... Skoro tak, to dlaczego zakładasz, ze opuści swoją wspólnotę? Czy twoja lub moja nie jest także wytworem ludzkim? Chcesz się licytowac która jest bardziej lub mniej ludzka?
|
| Wt mar 17, 2015 17:26 |
|
|
|
|
|