Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 23, 2025 20:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
 zagubiona 
Autor Wiadomość

Post Re: zagubiona
Kozioł napisał(a):
@Jaabes
Czy istnieje chrześcijaństwo indywidualne, samotne, bez wspólnoty?

Zadajesz retoryczne pytanie, każdy trzeźwo myślący chrześcijanin doskonale wie że społeczność z innymi wierzącymi jest nieodzowna. Myślę że gdzieś w historii ludzkości można znaleźć przypadki, kiedy uczęszczanie do jakiegoś kościoła było niemożliwe. Podobnie jak też są przypadki, gdy przyjęcie chrztu wiary było niemożliwe. Czy w takich przypadkach, Bóg ich nie zbawi ?

Wt mar 17, 2015 15:37

Jaabes napisał(a):
Szanuję Twój wybór i nie wskazuję na opuszczenie tworu ludzkiego. O tym fakcie to przekonuje Duch Święty a nie człowiek.
Najważniejsze żeby być w Jezusie, w centrum woli Bożej. Budować wiarę na fundamencie Jezusa Chrystusa, apostołów i proroków.

Nie mowimy o tworze ludzkim tylko o kosciele Chrystusa. Piszesz, ze "gdzie dwoch lub trzech" tylko gdzie ich znalezc poza kosciolem? wszedzie tylko ateisci lub ludzie obojetni.

Zycie bez kosciola konczy sie zycie bez Boga, zerknij w moj pierwszy post-mam do tego wrocic?

Wt mar 17, 2015 16:54
Jaabes napisał(a):
Zadajesz retoryczne pytanie....

Skoro tak, to dlaczego zakładasz, ze opuści swoją wspólnotę? Czy twoja lub moja nie jest także wytworem ludzkim? Chcesz się licytowac która jest bardziej lub mniej ludzka?

Wt mar 17, 2015 17:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6