|
|
|
|
|
|
matka chrzestna wątpliwości.
| Autor |
Wiadomość |
|
Roza444
|
 Re: matka chrzestna wątpliwości.
Kael napisał(a): A masz w ogole zaswiadczenie od proboszcza, ze sie "nadajesz"? Nie mam jeszcze jutro się muszę wybrać po zaświadczenie.
|
| N mar 29, 2015 19:28 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No to, jesli bedziesz szczera i uczciwa, moze go nie dostaniesz i zrobisz co prawda klopot rodzicom dziecka, ale unikniesz dylematow, ze bedziesz musiala cos robic i przyrzekac (bo przy chrzcie rodzice chrzestni tez przyrzekaja), czego nie chcesz robic.
Nie wiem jak odnosisz sie do klamstw i wymuszonych przyrzeczen. Moze znacza dla ciebie mniej niz klopoty towarzyskie.
|
| N mar 29, 2015 19:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Roza444 napisał(a): Nie mogę teraz już się wycofać bo zostało mało czasu i nikogo innego nie znajdą... Jeżeli nie chcesz być chrzestną, bo traktujesz to powaznie, to możesz wystapić jako swiadek chrztu. Tak chyba się tu na forum przewineło, że w KRK wystarczy jeden rodzic chrzestny, a druga osoba moze tylko swiatkować. Rozważ taka możliwość.
|
| N mar 29, 2015 20:45 |
|
|
|
 |
|
andej
|
Skorzystaj z szansy. Przyjmij zobowiązanie i wypełnij je. Może to znak dla Ciebie? Znak abyś weszła na Drogę. Jezus wziął, z MIŁOSCI, na siebie Twoje winy. Skorzystaj z Jego zmartwychwstania. Triduum okazją do zgłębienia tajemnicy. Proś o łaskę. A ja proszę korespondentów, aby wspierali Cię swoimi modlitwami. Sam też to uczynię. Od dziś.
|
| Pn mar 30, 2015 8:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Odrzuć. Dwoje chrzestnych to tylko tradycja. Wystarczy jedna osoba, więc jeżeli Ty zrezygnujesz, to nic się nie stanie.
|
| Wt mar 31, 2015 13:22 |
|
|
|
|
|