Autor |
Wiadomość |
Lideczka
Dołączył(a): Pn kwi 11, 2005 10:43 Posty: 219 Lokalizacja: Słupsk
|
 c.d. psa w kościele....i nie tylko....
hellou:-))
nie szokoują mnie stworzenia w kosciele..no...może oprócz okropnych pająków....w zakamarkach ..fujjj
ostatnio wszedł sobie kotek do koscioła ...i spał przy ołtarzu... a ksiądz do dzieci na to..  . widzicie dzieci nawet takie małe stworzenia jak kotki pragną bliskości ....Boga
jakie to cudne stwierdzenie..prawda???
pozdrawiam 
|
Pt lip 01, 2005 12:00 |
|
|
|
 |
bobo
|
Faktycznie, Lideczka, pięknie powiedział ów ksiądz. Aczkolwiek i kot jest stworzeniem boskim.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Pt lip 01, 2005 13:34 |
|
 |
nospheratu
|
Ten okropny pająk też 
_________________ Mors dicit
|
Pt lip 01, 2005 14:40 |
|
|
|
 |
Meg
|
A fuuuuj  Ten okropny pająk nie 
|
Pt lip 01, 2005 22:41 |
|
 |
bobo
|
Meg, Nospher ma rację. Tygryski, pająki, o żabki nawet to stworzenia boskie.
Ja się też brzydzę pająków, ale przecież czy musimy kochać wszystkie te stworzenia? A tygryska to np. się boję, no i jak go można kochać, chyba, że tylko wirtualnie, bo wtedy jestem bezpieczna.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
So lip 02, 2005 8:05 |
|
|
|
 |
Meg
|
tygryska, tak jak i tego ochydnego pająka (a fuuuuj  ) można oswoić 
|
So lip 02, 2005 22:24 |
|
 |
bobo
|
Tygryska można, ale pająka? Nie wyobrażam sobie, a w ogóle dlaczego Nospher wypalił nagle z tym paskudnym pająkiem? 
|
N lip 03, 2005 8:11 |
|
 |
Nutka
|
 Re: c.d. psa w kościele....i nie tylko....
Lideczka napisał(a): ..no...może oprócz okropnych pająków....w zakamarkach ..fujjj 
To nie Nospher zaczął o pająku 
N lip 03, 2005 9:23 |
|
 |
Nutka
|
A co myslicie ludziach , którzy nie wyłączają komórek w kościele  Moim zdaniem okazują oni wten sposób brak szacunku, kultury,... Coraz częściej zdarza się, że dzwoni komuś komórka w czasie kazania naprzykład  Albo sprzęga się z elektroniką kościelną i slychać takie fajne :/ sygnałki
strasznie mnie to denerwuje i wytrąca z równowagi/skupienia
a was?
N lip 03, 2005 9:31 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Co prawda brak kultury zostawiać na głosie, ale czemu od razu wyłączać? Wibre so włączyć. Czasem są sytuacje gdy trzeba być pod telefonem nawet w kościele... Choć od tych w kościele bardziej nie przapadam za tymi co nie wyłączają w teatrach/operach, kinach, koncertach...
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N lip 03, 2005 10:53 |
|
 |
Yamaha
|
Dokładnie właczyć wibracje
Co do pająków hmm co wy od nich chcecie, ja bardzo lubię pająki  ostatnio łaził mi jeden taki mały po ręce  przyjemne stworzonka BOSKIE jak kazde inne!!
Pozdrawiam 
_________________ Jade jade na motorze....włosy mi rozwiewa wiatr :D.....
|
N lip 03, 2005 15:34 |
|
 |
bobo
|
Nutka oraz A. uważam, że powinno się w kościele wyłączać komórę. Nikogo nie zbawi ta godzina czasu poświęcona Bogu na modlitwę (mówię o tym, że czego mamy się dowiedzieć o 8,00 np. dowiemy się o 9,00).
A, co bylo, kiedy nie bylo komrek w ogole_ dawali sobie ludzie rade, dawali.
Modlili sie bez zbytniego obciazenia nasluchiwaniem: zadzwoni, nie zadzwoni_
Czy takze w kosciolach zrobic zakaz, jak w kinach, operach i teatrach. Ludzie kosciol to tym bardziej wymagajace miejsce spokoju, odosobnienia, intymnosci, rozmowy z Bogiem, gdzie mam sie wyciszyc, a nie *wahlowac* komorka.
|
N lip 03, 2005 17:50 |
|
 |
Gość
|
Hi bobo
Kiedys ludzie tez sobie dawali rade bez Jezusa, teraz jak widac niektorzy nie moga - a przynajmniej nie chca.
Pozdrawiam - zastanawiajacy sie, jak mozna zyc bez komorek - Amper
|
N lip 03, 2005 21:49 |
|
 |
Meg
|
Ale czasami poprostu zapomni się wyłączyć telefon... też się zdarza 
|
N lip 03, 2005 22:00 |
|
 |
wanilia
|
bobo napisał(a): A podczas chrztu św. czy wtedy zabrania się tym dzieciaczkom płakać, kwilić, siusiać i tp.?
O bobo napisała o chrzcie, a mi się przypomniała inna historyjka
Ksiądz mi postantio opowadał, że miał kiedyś takie zdarzenie. Udzielał chrztu małemu dziecku i w środku Mszy matka zaczęła to dziecko karmić piersią :/ Troche dziwna sytuacja  No ale jak widać takie rzeczy też są mozliwe
Nie mam dzieci, no ale wiem że jak kobieta ma to jej juz jest podobno wszystko jedno czy ktoś widzi jak karmi czy nie, moze karmić w parku, tramwaju..... no ale w kościele :/  ?
Apel do wszystkich matek  !
Nie karmijcie swoich pociech w kościele 
_________________ CZŁOWIEKU NAUCZ SIĘ TAŃCZYĆ, BO INACZEJ ANIOŁOWIE W NIEBIE NIE BĘDĄ WIEDZIELI CO Z TOBĄ ZROBIĆ !
św. Augustyn
|
N lip 03, 2005 22:30 |
|
|
|