Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 22, 2025 22:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Homoseksualizm, pedofilia, masoneria, w KK. 
Autor Wiadomość
Post Re: Homoseksualizm, pedofilia, masoneria, w KK.
Soul33 napisał(a):
Nie tylko dużo słów i uzasadnienia brak ale jeszcze zainteresowało mnie to stwierdzenie sugerujące przeciwieństwo do "zagmatwanych i niezrozumiałych interpretacji".

sapper, co to w takim razie konkretnie oznacza (pomijając pierwsze zdanie):
glejt napisał(a):
...takie nauczanie które naucza inaczej niż Jezus jest oszustwem. Jest podobne do odpuszczania grzechów jakiego używał Jan Chrzciciel w opozycji do odpuszczania grzechów przez Jezusa w Duchu św -Duchu Prawdy. Podobne do sądzenia jakie jest w dzisiejszych czytaniach. Gdzie sądzący staje się równocześnie związany z osądzanym tak iż odpowiada za to co osądził. Bo w prawdzie jesteśmy jednością. Jednym duchem. I jeżeli słyszę takie "doniesienia" o księżach to i ja mam zostać oszukana po to by osądzić.

Odpowiedz jest krotka; Milosc Blizniego.
Z tego mozesz sobie wyprowadzic wszelkie poprawne Chrzescijanskie dzialania, a nawet interpretacje Biblii, i PS.
Jesli gdzies po drodze zgubiles ta podstawe Milosc Blizniego, to znaczy ze jestes, lub zszedles na zla droge-interpretacje.

Śr paź 14, 2015 18:03
Moderator

Nie piszesz jednak o tym fragmencie, o który pytałem. Co to znaczy "...odpuszczania grzechów jakiego używał Jan Chrzciciel w opozycji do odpuszczania grzechów przez Jezusa"? Czyli Jan działał w opozycji do Jezusa? Albo że "sądzący staje się równocześnie związany z osądzanym tak iż odpowiada za to co osądził"? I w jakim sensie jesteśmy jednością i jednym duchem?

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr paź 14, 2015 18:13
Soul33 napisał(a):
Nie piszesz jednak o tym fragmencie, o który pytałem. Co to znaczy "...odpuszczania grzechów jakiego używał Jan Chrzciciel w opozycji do odpuszczania grzechów przez Jezusa"? Czyli Jan działał w opozycji do Jezusa? Albo że "sądzący staje się równocześnie związany z osądzanym tak iż odpowiada za to co osądził"? I w jakim sensie jesteśmy jednością i jednym duchem?

Tak to wychodzi jak ktos doszukuje sie czegos innego, a nie mysli o tym co czyta.
W porownaniach, ktorym jest to zdanie, slowo "w opozycji" nie oznacza przeciwko, tylko "w porownaniu", innaczej, itp.
Z sadzeniem to wlasnie tak jest, sadzacy odpowiada nie tylko za swoj sad, ale i za osadzonego bo od jego sadu zalezy los sadzonego. Popelniajac blad w sadzie-osadzie, masz sadzonego na swoim sumieniu i odpowiadasz za swoj sad.
No oczywiscie nie ma to odzwierciedlenia w sadach cywilnych, i lawa przysieglych, ktora zwykle jest manipulowana opinia publiczna, lub niewiedza prawa dlatego w materialnym swiecie mamy sady jakie mamy, ze skazuje sie matki na wieloletnie wiezienie za to ze jej niemowle zmarlo z nieznanych przyczyn itp , a sedziowie nawet nie powiedza przepraszam.
Ostatnie pytanie to sadze ze odpowiedz jest oczywista i dziwi mnie to pytanie.

Śr paź 14, 2015 19:07
Moderator

Ludzie potrafią mieć bardzo dziwne poglądy, albo należeć do wspólnot o takich poglądach, więc nie zawsze wystarczy chaotycznie napisać coś z grubsza mniej więcej na temat. O wiele lepiej jest pisać jasno.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr paź 14, 2015 19:17
Soul33 napisał(a):
Ludzie potrafią mieć bardzo dziwne poglądy, albo należeć do wspólnot o takich poglądach, więc nie zawsze wystarczy chaotycznie napisać coś z grubsza mniej więcej na temat. O wiele lepiej jest pisać jasno.

Z tego co piszesz to wynikalo by ze jesli trafisz na wypowiedz osoby o innym widzeniu i rozumieniu takiej jak twoja wiary, czy np. innego wyznania czy innej kompletnie wiary to nawet jesli byla by ta wypowiedz zgodna z twoja wiara to bedziesz ja negowal? I niezgadzal sie odrzucajac taka wypowiedz i tresci nawet ze swojej wiary, tylko dlatego ze osoba o innym wyznaniu to napisala.
Czy takie jest wlasciwe podejscie i rozumienie prawd?
Prawda jest prawda, niezaleznie od tego kto ja glosi.

Śr paź 14, 2015 21:36
Jesli bedziesz w kazdym szukal dzialania szatana to on ci sie szybko objawi i pokieruje twoimi dzialaniami, a jak bedziesz w kazdym szukal Boga to poznasz prawde.

Śr paź 14, 2015 21:57
Moderator

Czytam i czytam ale nijak nie dostrzegam jak Twoje wnioski miałyby wynikać z mojego postu. Twierdzę głównie tyle, że najlepiej starać się pisać jasno, oraz że ludzie miewają bardzo dziwne poglądy. Niektórzy np. uważają, że istnieje Czwórca Święta, a inni z kolei, że światem rządzą kosmici. I tacy autentycznie trafiali czasem na forum.

Dlatego, widząc niejasną wypowiedź, niekiedy mam wątpliwości, czy za tym kryje się sens.

Zauważ, że tutaj np. z kontekstu wynika, że oszustwo zostaje porównane do odpuszczania grzechów jakiego używał Jan Chrzciciel. W tym momencie ja naprawdę nie wiem co to ma znaczyć.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr paź 14, 2015 22:54

sapper napisał(a):
Jesli bedziesz w kazdym szukal dzialania szatana to on ci sie szybko objawi i pokieruje twoimi dzialaniami, a jak bedziesz w kazdym szukal Boga to poznasz prawde.

To powinno się powiesić nad łóżkiem aby stale pamiętać.
Jednak funkcjonując w tym świecie i ucząc się jak być doskonalszym i jak poznać prawdę o sobie i Bogu często podlegamy myślom ,które nie są tak jednoznaczne i nie skłaniają do jednoznacznego myślenia a przede wszystkim wymagaja od nas działań kompletnie nie adekwatnych do naszej wiary.

Cytuj:
.....takie nauczanie które naucza inaczej niż Jezus jest oszustwem.. ..

Oczywiście niezamierzonym. I często w połączeniu z dokonywanymi osadami. Co w wykonaniu kapłana wskazuje na głoszenie prawdy. Jednak jak zaznaczył to Jezus tylko Bóg Ojciec jest dobry i sprawiedliwy ( dlatego to właśnie On dokona ostatecznego sądu). Bo tylko Bóg zna wszyskie przyczyny i skutki wszystkiego tak aby sprawiedliwie osądzać.
Cytuj:
.odpuszczania grzechów jakiego używał Jan Chrzciciel w opozycji do odpuszczania grzechów przez Jezusa"?

Może nie użyłam dosyć szczęśliwego sformułowania w opozycji miałam na myśli bardziej w odróżnieniu lub będącego innym odpuszczniem grzechów. Ponieważ odpuszczanie grzechów przez Jana czyni go właśnie jednym z najmniejszych wśród ludzi jak to mówił Jezus. Podczas gdy Jezus nieustannie zaznaczał , że twoja wiara cię uzdrowiła lub odpuszczają ci sie twoje grzechy. co ważne nie odpuszczam ci. Ponieważ w sytuacji oszustwa szatana osoba , która nie ma świadomości tego oszustwa nie może być winna. Kolejnym punktem uniewinniającym jest fakt tzw projekcji jeżeli ktoś wierzy, że druga osoba ma skłonność do jakiegoś zła to zaprzecza prawdzie jego bycia dzieckiem Boga i jedności w Chrystusie. To tak jakby ktoś nie miał świadomości, że jest tą samą osobą co ktoś drugi ( ale na skutek manipulacji czasu i przestrzeni) widzi siebie jako kogoś odrębnego i następnie wyraża przekonanie ,że ma postąpić inaczej niż tego chce ten drrugi. Dlatego Jezus odpuszczał w Duchu św Duchu Prawdy. Bo Duch św widząc prawdę o niewinności duszy ludzkiej zaświadcza to. Bo On WIE ,ŻE GRZECHU NIE MA. Bo On patrzy tak jak Ojciec i Syn. A Jan chrzciciel odpuszczał grzech uznajac go najpierw prawdziwym. Jak Bóg który jest prawdą i miłością może funkconować w takim szaleństwie? Nie może to właśnie z tej przyczyny zsyła swojego Syna aby ten uczył rozpoznawać prawdę jak i Ducha św swój głos mówiacy o prawdzie i o Ojcu. Syn mówi o tym, że Ojciec wysyła go aby przywrócić łaczność z Ojcem. Jeżeli łączność istnieje to grzechu nie może być co najwyżej podlega sie oszustwu , że ten grzech jest. Co często powoduje błedne działanie i błędne decyzje.

Bo trzeba dokładnie zrozumieć czym jest osąd. Osąd jest uznawaniem czegoś za prawdziwe lub nie.
Dokonawszy już wyboru tego osądu, traktujemy go zwykle jako istniejącą "prawdę" i to jest nasza "prawda". Tyle tylko, że takich "prawd" jest dokładnie tyle ile ludzi ma opinii na ten konkretny temat. I te "prawdy" wcale nie są identyczne. A przecież prawda może być tylko jedna i taka jest i zna ją w naszym świecie tylko Bóg.
Jednak w tym świecie zmuszani do szybkich działań i reakcji posługujemy się naszą "prawdą", jak protezą prawdy, co powoduje błędne działania i błędne wnioski w stosunku do wielu zagadnień i przedsięwzięć. Co więcej nieświadomi tego, że wyrażając niejako prawdę o kimś drugim nie zdajemy sobie sprawy, że wyrażamy prawdę o "sobie". Szatan zwodząc nas o drugiej osobie podsuwając błędną ocenę domaga sie ocenienia prawdy i wyrażenia jej. Następnie już gdy ta druga osoba chce działać to jest uwięziona w niby swojej a jednak nie wydanej przez siebie ocenie i przedstawiona "prawda" musi być odegrana. I na nic zalecenia kochaj bliźniego swego jak siebie samego. Skoro nikt nie traktuje tego bliźniego jak siebie samego bo w to nie wierzy. A nawet temu zaprzecza. Z tej samej przyczyny na sądzie ostatecznym, istnieje zdziwienie tych, którym sie wydaje , ze dokonują cudów a tu Jezus nagle mówi nie znam was. Gdyby zdawali sobie sprawę z tego, że się uczą nauczjąc wiedzieli by, że te cuda nie sa ważne choć pomocne w rozpoznawaniu prawdy. I wiedzieli by , że to nie oni dokonują tych cudów ale Duch św który rozpoznaje prawdę i ku prawdzie prowadzi. I cuda przestają być potrzebne gdy uczeń Chrystusa rozpoznał prawdę i świadectw Ducha św juź nie potrzebuje.

Śr paź 14, 2015 23:17

sapper napisał(a):
Po to ucza sie tyle lat w seminarium aby miedzy innym i wlasnie to wiedziec.
Czyzbys byl ksiedzem?
Skoro nie wiedza to albo nie przykladali sie do nauki, albo sa zbyt slabi duchowo i poddaja sie, albo liczac na spowiedz pozwalaja sobie na zbyt wiele.
Przeczytaj sobie posty kol. glejt kilka razy to moze choc nieco zrozumiesz jesli nie zrozumiales przy pierwszym czytaniu, bo jest tam duzo dobrych wyjasnien.

Ksiądz spowiada się jak każdy. Niech to starczy za odpowiedz. Teologia grzechu, łaski itp. czeka na Twoje studia.

Cz paź 22, 2015 0:40

Teologia grzechu... Przecież grzech ma być wtedy kiedy świadomie i dobrowolnie człowiek go dokonuje. Tyle tylko, że właśnie ta dobrowolność jest wątpliwa. Ponieważ cokolwiek robi źle to dlatego, że nie umie przestać choć często chciałby. A Jezus dlatego mówił o niewoli grzechu. Jeżeli ksiądz spowiada tak iż osądza spowiadającego ( choć wg moich wiadomości nie wolno mu osądzać) to działa wbrew Duchowi św bo tylko Duch św Duch prawdy zdolny jest do rozpoznania Prawdy o spowiadającym się i to On dokonuje korekty takiej iż to co spowiadający się przedstawia zostaje anulowane z anulowaniem przyczyny tego grzechu. Musi to jednak mieć swój oddźwięk w umyśle spowiadającego i spowiadanego, który uznaje, że uległ błędnej wierze a zatem nie może działać prawidłowo. Służą temu nauki podczas spowiedzi korygujące błędną wiarę. Bo po to kapłan otrzymuje Ducha św aby mógł nauczać i widzieć to co błędne w wierze. Niestety jeżeli kapłan sam grzeszy to sam pobłądził a zatem znalazł się w tej samej sytuacji potrzebującego korekty wiary i ponownej pomocy Ducha św. Bo jeżeli teologia grzechu opiera się na tym iż grzech jest siłą taką która skutecznie potrafi przeciwstawić się Bogu to ustanawia innego bożka , którego czci bo ten zwyciężył Boga. A jeżeli pokazuje , że darowanie win w Duchu św odcina go od korzeni i przyczyny , która powoduje ten grzech tak iż spokojnie można powiedzieć "idź i nie grzesz więcej" staje się rękojmią naprawy i łączności w Duchu św z Ojcem i Synem.

Cz paź 22, 2015 10:51

Jaaqob napisał(a):
Tajemnicą poliszynela jest to, że faktycznie ponad 50% kleru, to osoby o orientacji homoseksualnej.
Lewacy robią "coming out" - szczycą się że są homoseksualistami, prawicowy za to "po cichu" - "gwałcą dzieci" - Ś.P Józef W. czy kler - "tłusty"......
Każdy wie, że 50% kleru to ateiści i masoni, i za wiele z prawdą i Jezusem Chrystusem nie mają nic wspólnego. oto - przykład lewackiego kleru - Krzysztofa Charmasy.

https://www.youtube.com/watch?v=c9Xu-AcSjLk

Masz jakieś poważniejsze żródła oprócz youtube.com?
Bo jeżeli nie masz nic innego nie - twoje "odkrycia" są funta kłaków nie warte.

So paź 24, 2015 20:14

Nie ma znaczenia jakie jest źródło i czy grzechy sa prawdziwe lub nie. Jedynie ważna jest nasza postawa. Postawa tego, który ma belkę w oku a czyni wiele krzyku o źdźbło w oku drugiego brata. Bo to właśnie uznanie tego źdźbła i domaganie sie reakcji na ta okoliczność świadczy, że nie rozumiemy czym jest ta belka. Bo o ile nie trzeba się martwić co stanie się z naszym ciałem i jak zostanie doświadczone to jednak gdy ktoś domaga sie uznania naszego grzechu to jest to domaganiem się aby to źdźbło świadczące o oddalaniu sie od Boga stało sie naszą belką która świadczy o oddzieleniu od Boga i co może nie jest wyraźnie widoczne o nienawiści do brata aby go od Boga odciąć za najmniejszy przejaw błędu i przewinienia. To dlatego bójcie się tych, którzy wyszukują w was grzechy a już w szczególności tych , którzy głoszą , że grzech jest niezwyciężony. I stale to trzeba przypominać aby ktoś nie pomyślał, z<e dzięki łasce może zwyczajnie stać sie źródłem miłości dla każdego brata. Dlatego w kazdej sytuacji w której widzisz kogokolwiek jako tego, który robi coś co cię gorszy módl się aby Bóg pobłogosławił tego, który błądzi i ie pozwolił szkodzić swojej duszy. Gdy zostawi sie to Bogu i Duchowi św On dokona reszty i będzie jak z murami Jerycha one runą.
Ps. Obecnie tak bardzo utożsamiliśmy sie z ciałem, że już wielu nie pamięta ,że jesteśmy przede wszystkim duchem.
Rz8;(8-17)
A ci, którzy żyją według ciała, Bogu podobać się nie mogą. 9 Wy jednak nie żyjecie według ciała, lecz według Ducha, jeśli tylko Duch Boży w was mieszka. Jeżeli zaś kto nie ma Ducha Chrystusowego, ten do Niego nie należy. 10 Jeżeli natomiast Chrystus w was mieszka, ciało wprawdzie podlega śmierci ze względu na [skutki] grzechu duch jednak posiada życie na skutek usprawiedliwienia. 11 A jeżeli mieszka w was Duch Tego, który Jezusa wskrzesił z martwych, to Ten, co wskrzesił Chrystusa z martwych, przywróci do życia wasze śmiertelne ciała mocą mieszkającego w was swego Ducha.
12 Jesteśmy więc, bracia, dłużnikami, ale nie ciała, byśmy żyć mieli według ciała. 13 Bo jeżeli będziecie żyli według ciała, czeka was śmierć. Jeżeli zaś przy pomocy Ducha uśmiercać będziecie popędy ciała - będziecie żyli.

Synostwo Boże chrześcijan4

14 Albowiem wszyscy ci, których prowadzi Duch Boży, są synami Bożymi. 15 Nie otrzymaliście przecież ducha niewoli, by się znowu pogrążyć w bojaźni, ale otrzymaliście ducha przybrania za synów, w którym możemy wołać: «Abba, Ojcze!» 16 Sam Duch wspiera swym świadectwem naszego ducha, że jesteśmy dziećmi Bożymi5. 17

Pn paź 26, 2015 18:32

Dobra. Kto tu jest zwolennikiem doktryn neoprotestanckich natentychmiast się przyznawać.

Śr paź 28, 2015 0:40

O rany smoku przypomniałam sobie jaka jest definicja protestantyzmu i wygląda na to iż wiele z nim mam wspólnego. Jednak muszę się przyznać, że nie był on moim źródłem. Wychowywałam się i tkwię w tradycji katolickiej. Ze względu jednak na poważne traktowanie wiary, oraz spostrzeżenie, że samodzielnie moje wysiłki nie przynoszą najmniejszych nawet dobrych rezultatów modliłam się o wsparcie a przede wszystkim o możliwość zrozumienia i poznania tego co błędne a zatem prowadzące na manowce. Związane to jest z osobistym objawieniem, którego nie zrozumiałam natychmiast choć wiedziałam, że jest prawdziwe. A które to objawienie przez lata dociera do mnie coraz wyraźniej. Jest jakby drogą na której uczę się jak być takim jak Chrystus ( bo każdy z nas musi się tego nauczyć od tego nie ma odwrotu).
Przez te lata nauczyłam się , że walka jest bez sensu i tylko każe temu co bezsensowne nadawać treść , której niema.
Myślę, że bardziej można mnie przybliżyć do ekumenizmu. Ekumenizmu w którym Jezus mówi do uczniów oburzonych na ludzi uzdrawiających w imię Jezusa. Nie zabraniajcie im bo zaraz nie będą mogli źle mówić o mnie. Ludzie ze wzgledu na swoją łączność z systemem myślowym ego mają bezustanną skłonność do dzielenia i oddzielania się. A Bóg jest tylko jeden i cały w swoim Synu. Jest bowiem tak iz to z czym walczymy i uznajemy za wrogie stanie się naszym Waterlo i naszym upadkiem. Ponieważ właśnie tego szatan użyje przeciwko nam. A im bardziej z tym walczymy tym szybciej tego użyje. Dlatego Bóg z niczym nie walczy i we wszystkim pokłada nadzieję. bo gdy oprzemy się na Nim możemy stac się bezbronni jak dzieci a On nas wesprze bo opieramy się na nim ale jednocześnie pozwoli z miłością naprawić to co błędne u brata po to aby daremnie nie błądził na drodze , która ma go zwieść i odciągnąć od jedności jaką jest i będzie zawsze Bóg.

Śr paź 28, 2015 10:36

Jak udaje się wam odbierać prywatne wiadomości? Bo ja przez reklamę robyga nie mam szans. Mam wyćwiczyć swoją cierpliwość.
Sorry ,że nie na temat ale nie widzę miejsca gdzie można zgłosić problemy techniczne. Liczę na wyrozumiałość i ewentualne skasowanie po likwidacji problemu.

Śr paź 28, 2015 10:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona