Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 22:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna strona
 Tęsknota za życiem 
Autor Wiadomość

Post Re: Tęsknota za życiem
Co Cię tak wzięło na zaczepki Robek, wrzuciłeś se Britney Spears na obrazek i grandy robisz ludziom bogobojnym.

Widzisz, że Zenon to człowiek, który nie zaspokaja potrzeb metafizycznych na meczu piłki nożnej jak Ty, wyciągnij rękę do człowieka, to i do Ciebie kiedyś ktoś wyciągnie.

Wt sty 05, 2016 22:05

chwat napisał(a):
Co Cię tak wzięło na zaczepki Robek, wrzuciłeś se Britney Spears na obrazek i grandy robisz ludziom bogobojnym.

Z tego co widze, to bogobojnych ludzi na tym forum, nie ma zbyt wiele.
chwat napisał(a):
Widzisz, że Zenon to człowiek, który nie zaspokaja potrzeb metafizycznych na meczu piłki nożnej jak Ty

A to gdzie zaspokaja?
chwat napisał(a):
wyciągnij rękę do człowieka, to i do Ciebie kiedyś ktoś wyciągnie.

Wątpie.

Wt sty 05, 2016 23:30

Zenon odszedl niedawno i ja prowadze jego dzielo, może trudne do zrozumienia ale dla niego bardzo ważne. Zenon odszedł w poczuciu niskiej wartości, opuszczenia, krytyki. Wychodził z domu rzadko, a jak wychodził pod koniec swego ciężkiego życia, bardzo stłamszony, bez woli walki, bez sił. Byłem u niego wówczas ale nie zdążyłem.

Śr sty 06, 2016 2:39

zenon52 napisał(a):
Zenon odszedl niedawno i ja prowadze jego dzielo, może trudne do zrozumienia ale dla niego bardzo ważne. Zenon odszedł w poczuciu niskiej wartości, opuszczenia, krytyki. Wychodził z domu rzadko, a jak wychodził pod koniec swego ciężkiego życia, bardzo stłamszony, bez woli walki, bez sił. Byłem u niego wówczas ale nie zdążyłem.

Kiedy dokładnie odszedł zenon?
Czy ty miałeś kiedyś żone?

Śr sty 06, 2016 13:42

A czemu masz takie duże uszy, a czemu masz takie duże zęby?

Śr sty 06, 2016 14:51

ja nie mialem bo jestem jeszcze mlodym czlowiekiem i jestem sporo mlodszy od Zenona

So sty 09, 2016 1:02

Jeżeli jak piszesz jesteś wrażliwy i często bywasz smutny to wyłącznie dobrze o Tobie świadczy. Ponadprzeciętna wrażliwość, zwłaszcza gdy występuje z niemałą inteligencją sprawia, że życie staje się udręką. To połączenie wykończyło już wielu "dziwaków". Można by w tym miejscu wymienić ze dwie setki pisarzy, poetów czy innych malarzy, którzy sposobami chałupniczymi postanowili zrobić sobie eutanazję.
Ten świat i zasady nań panujące promują głownie gruboskórnych egoistów, silnych i zaradnych typów, które to w każdych warunkach wygodnie sobie wyścielą, bez względu na wszystko. Dobrze zdaje się mieć także ogromna rzesza prostaków i debili niezdolnych do egzystencjalnej zadumy. Ich wszystkie problemy rozwiązuje instynkt. Nawet zrobiono kiedyś badania wg których intelekt i depresja zazwyczaj chodzą w parze. Cóż, ciężki jest los "dziwaka", mylonego czasem z ciepła kluchą.
A na poparcie powyższego wywodu zacytuję intelektualistę, który zapytany o to dlaczego nie zdecydował się mieć dzieci odpowiedział tak:
"Bo to bardzo nieładnie decydować o czymś za dzieci. Mówię o sobie. Ja osobiście uważam, że dziecko nie ma przyszłości. Choć pozornie każdy ma przyszłość - jak dorośnie, coś tam będzie robić. Ale ten świat taki, jakim się on staje, nie ma przyszłości. I ja to kończę. To nie jest dobre miejsce, żeby mieć tu dzieci."
Sławomir Mrożek

Wybaczcie, ale naszła mnie jakaś wena tej nocy. Trzymajcie się mimo to!

So sty 09, 2016 2:23

bardzo dziekuję za tą akceptacją mojej osoby, bo mi zawsze brakowalo akceptacji, nie ważne co bym robił. Zawsze byłem niedoceniany, chocbym nawet wszystko umiał. Zawsze stawiałem sobie wysokie ambicje ale wiem ze nikt tego nie doceni albo mi sie tak wydaje przez wypaczone myslenie. Dla mnie sie liczy tylko swiat idealny

So sty 09, 2016 15:36
tanie_wino napisał(a):
Jeżeli jak piszesz jesteś wrażliwy i często bywasz smutny to wyłącznie dobrze o Tobie świadczy.

W jakim sensie częste odczuwanie smutku przez człowieka dobrze o nim świadczy?

tanie_wino napisał(a):
Ponadprzeciętna wrażliwość, zwłaszcza gdy występuje z niemałą inteligencją sprawia, że życie staje się udręką.

To zależy jak ktoś, kogo obdarzono takim talentem z niego korzysta, żaden dar nie jest kulą u nogi, jest czymś pięknym, czym możemy się dzielić z innymi, czyniąc ten świat lepszym. Bardzo ważne jest określenie celowości talentów, które wykorzystujemy, bowiem jeżeli budujemy na piasku, szybko poczujemy się wypaleni i utracimy sens naszych działań.

tanie_wino napisał(a):
Ten świat i zasady nań panujące promują głownie gruboskórnych egoistów, silnych i zaradnych typów, które to w każdych warunkach wygodnie sobie wyścielą, bez względu na wszystko.

W ich żyłach nie płynie inna krew, ich mózg nie jest innego sortu, nie są zbudowani z innych atomów, są takimi ludźmi jak ...tanie_wino, którzy tak jak on, są podatni na zranienia i boli ich krzywda ludzka, tylko wybrali inne metody kontrolowania sfery emocjonalnej. Za grubą skórą największego egoisty, jakiego znasz, może się kryć wrażliwość o którą go nawet nie podejrzewasz, to kwestia poznania człowieka. Ubiera pancerz silnego, bo to jego ochronna zbroja przed światem, który go przytłacza. Ludzie wstydzą się przyznać do swoich słabości, zakładają maski udając kogoś kim nie są, często nawet siebie nie znają i boją się dotrzeć do tej głębi, która w nich jest. Każdy pragnie zrozumienia, ale nie każdy pragnie zrozumieć kogokolwiek poza sobą samym.

zenon52 napisał(a):
Zawsze byłem niedoceniany, chocbym nawet wszystko umiał.

Jak często zdarzało Ci się doceniać i chwalić innych ludzi? Rozmawiałeś z innymi na temat jakości tego co robisz?

zenon52 napisał(a):
Zawsze stawiałem sobie wysokie ambicje ale wiem ze nikt tego nie doceni

Wysokie ambicje mogą toksycznie wpływać na naszą energię, a także zaburzać proces regeneracji, ciągnąc nas w dół, wysysając z nas siły do działania i to nie dlatego, że z góry wiemy, że nie zostaniemy docenieni, lecz źródła energii, z których czerpiemy są złe, bowiem wiążą się z chciwością. Człowiek, który im się poddaje traci kontakt z sobą i z tym, co w danej chwili robi. Źródła związane z chciwością nie pochodzą z głębi życiodajnego źródła, lecz z popękanej cysterny, która wprawdzie daje człowiekowi energię, ale jest zatruta, dlatego po pewnym czasie człowiek wewnętrznie doświadczy destrukcyjnych owoców źródeł, z których czerpał.

zenon52 napisał(a):
Dla mnie sie liczy tylko swiat idealny

Miotasz się pomiędzy swoim światem idealnym, który wyczuwasz, że jest destrukcyjny i zły, a prawdą jaką jest rzeczywistość. Tęsknisz za nią, ale ona się nie liczy, bowiem wyżej cenisz fałsz. Póki będziesz tkwił w świecie fantazji, będziesz nieszczęśliwy.

So sty 09, 2016 21:27

Nie będę tu opisywał swojego życia i tego co uczyniłem dla innych, bo wiem że zostanę przez większość skrytykowany. Wiem jedno aby z czegoś wyjśc muszę liczyć tylko na siebie.

So sty 09, 2016 23:10

Często też doświadczałem w swoim życiu obecności Boga, który mnie wyprowadzał z wielu sytuacji

So sty 09, 2016 23:14

tanie_wino napisał(a):
Dobrze zdaje się mieć także ogromna rzesza prostaków i debili niezdolnych do egzystencjalnej zadumy.

A jaki ty masz pożytek z tej egzystencjalnej zadumy?
Na co to komu potrzebne?
zenon52 napisał(a):
Nie będę tu opisywał swojego życia i tego co uczyniłem dla innych, bo wiem że zostanę przez większość skrytykowany.

Jesteś seryjnym mordercą? gwałcicielem?

N sty 10, 2016 19:00

tęsknie za życiem, bardzo

Pn sty 11, 2016 13:44
zenon52 napisał(a):
tęsknie za życiem, bardzo

Uzalaniem sie nad soba nic nie osiagniesz, wyjdz do ludzi, to oni Cie wtedy zauwaza.

Mialem wiele razy przypadki ludzi ktorym chcialem pomoc i pomagalem znajdujac prace, ubrania, zakwaterowanie, itp. a okazywalo sie ze oni zwyczajnie mnie wykorzystywali, a gdy ten fakt stawal sie ewidentny to mieli pretensje ze nie chce im pomoc, bo uznali ze wszyscy maja obowiazek im pomagac, a oni nic nie musza robic.
Nie rozczulaj sie nad soba i moze troche obniz poprzeczke dla tych ktorzy mogli by Ci pomoc, bo nikt jej nie przeskoczy jesli ustawiles ja za wysoko. Wszyscy inni ktorzy mogli by Ci pomoc tez maja problemy i czesto wieksze od twoich, tylko nie oglaszaja tego dookola.

Pn sty 11, 2016 13:53

ciesze sie że mogę poznać wszystkowiedzących ludzi

Pn sty 11, 2016 14:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna strona