Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 12, 2025 22:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
A to już nie do mnie pytanie.
Wielka i nieomylna GW stwierdziła, że agencje ratingowe to oszuści, złodzieje i niewiarygodni uzurpatorzy.
Oczywiście nie wtedy gdy oceniają państwo rządzone przez PiS.

Śr sty 27, 2016 14:05
Zobacz profil WWW

medieval_man napisał(a):
Wielka i nieomylna GW stwierdziła, że agencje ratingowe to oszuści, złodzieje i niewiarygodni uzurpatorzy.

A w swej wielkości i nieomylności bohatersko stanęła w obronie demokracji w USA :lol: Może sami zaczną wystawiać ratingi :?:

Dla mnie to oczywista oczywistość, że państwa stabilne politycznie są wiarygodniejsze niż państwa niestabilne. Najwyraźniej dla redaktora GW (i nie tylko) jest to coś niesłychanie dziwnego...

A co do ocen agencji ratingowych, jest z nimi trochę tak jak z prognozami pogody - generalnie są pożyteczne. Przynajmniej takie moje zdanie ;)

Śr sty 27, 2016 15:42
medieval_man napisał(a):
A to już nie do mnie pytanie.
Oczywiście nie wtedy gdy oceniają państwo rządzone przez PiS.

No właśnie....ci niewiarygodni oszuści i złodzieje dawali Polsce oceną AAA w czasach gdy była ruiną budowaną z dykty.

Śr sty 27, 2016 16:00

Najwyższą ocenę (AAA) miały USA, nasza "ruina" jedynie AA- ;)

Śr sty 27, 2016 17:25

Jan Szyszko robi inwentaryzacje w swoim resorcie i stwierdza ze po porzednikach gdzies sie " zapodzialo " poltora miliarda zlotych . no i co na to te wszystkie wasze tak zwane agencje " ratingowe " ?

Śr sty 27, 2016 19:12

http://polska.newsweek.pl/prezydent-and ... 352,1.html

Już się nie mogę doczekać, by się dowiedzieć, dlaczego gdy robiono to za PO była to dyktatura i komuna, ale gdy robi się to za PiS jest to właściwa reakcja państwa na popełnienie przestępstwa.

Śr sty 27, 2016 19:35
Moderator

No i dowiesz się czegoś zupełnie innego

Ziobro napisał(a):
Jeśli kogoś krytykować za to zdarzenie, a my do tej krytyki się w pełni przyłączamy jako posłowie i przedstawiciele rządu Prawa i Sprawiedliwości, to właśnie tę niezależną prokuraturę

Jednym słowem, ruch prokuratury w sprawie internauty tylko umocni pretensje Ziobry do połączenia urzędu prokuratora generalnego z urzędem ministra sprawiedliwości.

Śr sty 27, 2016 22:01
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):

Ziobro napisał(a):
Jeśli kogoś krytykować za to zdarzenie, a my do tej krytyki się w pełni przyłączamy jako posłowie i przedstawiciele rządu Prawa i Sprawiedliwości, to właśnie tę niezależną prokuraturę

Jednym słowem, ruch prokuratury w sprawie internauty tylko umocni pretensje Ziobry do połączenia urzędu prokuratora generalnego z urzędem ministra sprawiedliwości.

Niezależną? :o ....czyli panowie nie uzgodnili stanowiska...v-ce min Jaki określa prokuraturę jako platformianą.

Cz sty 28, 2016 9:23
Moderator

Nie moja wina, że nie czytasz do końca.
Podałem linka do artykułu po to, żeby tu nie kopiować całości, ale skoro mam do czynienia z leniami ;-) to zacytuję ciąg dalszy

Ziobro napisał(a):
To niezależna prokuratura powołana i wykreowana przez Platformę dzisiaj zaangażowała się w polityczną akcję, by nie powiedzieć prowokację i wysłała policję do młodego internauty, tak samo jak ta niezależna prokuratura wysłała kiedyś policję do +Antykomora+, młodego studenta anglistyki, dlatego że krytykował Bronisława Komorowskiego

Mam dalej cytować, czy jednak przeczytasz zalinkowany tekst samodzielnie?

Cz sty 28, 2016 11:14
Zobacz profil WWW

medieval_man napisał(a):

Ziobro napisał(a):

Tylko że proponowane lekarstwo jest gorsze od choroby.
Wolę pomyłkę jakiegoś prokuratora, niż ministra ( zwłaszcza takiego...) naprawiającego błąd.
Zwłaszcza, że tak naprawdę chodzi o umożliwienie parcia na szkło z najbardziej medialnymi i dobrze sprzedawalnymi sprawami.

Cz sty 28, 2016 11:33
medieval_man napisał(a):
Nie moja wina, że nie czytasz do końca.
Podałem linka do artykułu po to, żeby tu nie kopiować całości, ale skoro mam do czynienia z leniami ;-) to zacytuję ciąg dalszy

Ziobro napisał(a):
To niezależna prokuratura powołana i wykreowana przez Platformę dzisiaj zaangażowała się w polityczną akcję, by nie powiedzieć prowokację i wysłała policję do młodego internauty, tak samo jak ta niezależna prokuratura wysłała kiedyś policję do +Antykomora+, młodego studenta anglistyki, dlatego że krytykował Bronisława Komorowskiego

Mam dalej cytować, czy jednak przeczytasz zalinkowany tekst samodzielnie?

Nie czytam wypowiedzi ludzi mówiących....Nie ma mowy o powrocie na łono PiS nawet w przypadku porażki. Wady J. Kaczyńskiego uniemożliwiają współprace. On dzieli ludzi...by po roku zostać ministrem w rządzie Kaczyńskiego.

Cz sty 28, 2016 11:44

Witold napisał(a):
http://polska.newsweek.pl/prezydent-andrzej-duda-zabawny-kuc-film-na-youtubie-,artykuly,378352,1.html

Już się nie mogę doczekać, by się dowiedzieć, dlaczego gdy robiono to za PO była to dyktatura i komuna, ale gdy robi się to za PiS jest to właściwa reakcja państwa na popełnienie przestępstwa.

Już się nie mogę doczekać, by się dowiedzieć, dlaczego gdy robi się to za PiS to jest to dyktatura i komuna, ale gdy robiło się to za PO była to właściwa reakcja państwa na popełnienie przestępstwa.

Osobiście, zastanawiam się, czy to aby nie ustawka - wydarzenie miało miejsce w tradycyjnym "mateczniku PiS", zaś reakcja PiS jest wyjątkowo mocna i ostra (nietrudno zauważyć kontrast z poprzednią władzą, kiedy to dwojono się i trojono, by to usprawiedliwiać) - politycy PiS nie cofają się nawet przed inwektywami i wezwaniami do natychmiastowego wywalenia prokuratora z pracy. A jeśli tak, to byłaby to ustawka wyjątkowo zmyślna: nie dość, że doskonale wpisuje się w retorykę "dobrej zmiany" w prokuraturze ("sami widzicie, czym się kończy brak nadzoru, my właśnie TO chcemy zmienić, żeby właśnie dokładnie TAKICH sytuacji nie było!"), to jeszcze niełatwo odmówić tym argumentom wiarygodności, skoro przecież zaatakowano "swojego". Z drugiej strony, PiS był dotąd zbyt wrażliwy na punkcie własnej godności, by stać go było na tak wyrafinowany zabieg. Zobaczymy co będzie dalej. Kontynuując tę retorykę, PiS może zyskać całkiem sporo; na przykład, za chwilę Duda może ogłosić coś w stylu: "dejcie se spokój z tym śledztwem, bo nie ma ono sensu, w razie czego ja i tak tego "gościa" ułaskawię" - tym samym, przynajmniej dla obojętnego prawniczo społeczeństwa, do pewnego stopnia "rozbroi" sprawę nadal mu wypominanego ułaskawienia Kamińskiego. Któż wszakże, poza pryncypialnymi "prawniszczuchami" (którzy tym samym utracą znowu sporo z i tak już niewielkiego autorytetu), odważy się być przeciwko ułaskawieniu "przed prawomocnym wyrokiem" nastolatka, okrutnie prześladowanego przez śledczych za wyśmiewanie prezydenta? :twisted:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz sty 28, 2016 17:49
A teraz porozmawiamy sobie poważnie.

Anonimowy autor anonimowej copypasty, czyli tekstu, który rzekomo prezentując poglądy zamieszczającej go osoby, naprawdę ośmiesza ludzi, którzy takie rzeczy, i nie tylko, potrafią brać w Internecie na serio, napisał(a):
Coś ty o mnie kur... napisał, ty mała biedna kur..? Wiedz śmieciu, że skończyłem studia oficerskie z najwyższymi ocenami i od razu po nich przyjęli mnie do GROM-u, brałem udział w misjach w Kosowie, Nikaragui, Portoryko, Iraku, Afganistanie i Pakistanie i mam ponad 300 zabitych terrorystów na koncie. Jestem doskonale przeszkolony w walce partyzanckiej i jako snajper - dostałem odznaczenie dla najlepszego strzelca wyborowego Wojska Polskiego. Jesteś dla mnie po prostu kolejnym celem, któremu mogę niespodziewanie roz... łeb z 800 metrów. Zmiotę cię śmieciu z powierzchni ziemi z precyzją dotąd nieznaną na tej planecie, słyszysz chu...? (...)

Sami państwo widzą, że same groźby karalne.

Krótko mówiąc, panowie państworoby nie kumają Internetów, które "prawdopodobnie znajdują się we Wrocławiu", jak pisywali policjanci w raportach ze zgłoszeń oszustw na serwisach aukcyjnych, a wypowiedź Ziobry i podnoszenie kwestii, że Prezydent sam się śmieje, ma przykryć kompromitację służb niekoniecznie odpowiedzialnych. Plus za to, że do Ziobry fakt kompromitacji w ogóle dociera.

Cz sty 28, 2016 18:53

Różnica jest taka, że groźby karalne są ścigane wyłącznie na wniosek pokrzywdzonego. Czyli taki wniosek musiał wpłynąć, a w takim przypadku prokuratura ma obowiązek wszcząć postępowanie.

No ale upada moja teoria o ustawce - skoro zarzutów nie postawiono, nie będzie bohaterskiej walki PiS o ratunek dla tłamszonego internauty.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt sty 29, 2016 8:00
Cytuj:
No ale upada moja teoria o ustawce - skoro zarzutów nie postawiono, nie będzie bohaterskiej walki PiS o ratunek dla tłamszonego internauty.

Nic dwa razy się nie zdarza.....PiS wylał wszystkie krokodyle łzy nad losem nękanego twórcy "Antykomor".

Pt sty 29, 2016 9:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 622  Następna strona