Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 5:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 330 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna strona
 Jestem w depresji C.D. 
Autor Wiadomość

Post Re: Jestem w depresji C.D.
Tzn.?

Dostałaś rozgrzeszenie wszystkie grzechy zostały zgładzone.
Jeśli je dostałaś to nie musisz się już martwić,że przyjmujesz komunię świętokradzczą bo tak nie jest.
Jeśli masz wątpliwości co do księdza do przy następnej spowiedzi pójdź do innego i powiedz mu o tym problemie. W spowiedzi nie chodzi o to aby wszystko dokładnie powiedzieć ale żeby sobie uświadomić,że idziemy do miłosiernego Ojca w postaci Kapłana. Chodzi o to,żeby nie iść tam z rutyny lecz dlatego,że chcesz poprawić swoje postępowanie i musisz wiedzieć,że szczera spowiedź zawsze jest skuteczna.

Śr lut 24, 2016 12:12

Czuję jakiś strach, czy dobrze robię, czy godnie przystępuję do komuni. Oglądałam filmiki egzorcystów i się boję bo tam powiedziano , że świętokractwo to wpuszczanie złego do swojego serca. Boję się zasypiać

Cz lut 25, 2016 14:14

rozczarowana30 napisał(a):
Czuję jakiś strach, czy dobrze robię, czy godnie przystępuję do komuni. Oglądałam filmiki egzorcystów i się boję bo tam powiedziano , że świętokractwo to wpuszczanie złego do swojego serca. Boję się zasypiać

Jezus jest Panem, nie bój się takich rzeczy, bo wpadniesz w skrupulanctwo. Kochaj Jezusa całym sercem, On cieszy się Tobą za każdym razem jak z Miłością przyjmujesz Go do swojego serca, pamiętaj o tym :)

N lut 28, 2016 19:23
Boję się zasypiać

Dlaczego?

N lut 28, 2016 21:55

Po oglądaniu filmów egzorcystów bałam się że zobaczę złego ducha :oops: Koleżanka znowu mi namieszała niby niewinne rozmowy a potem robię się podejrzliwa i porównuję obie religie. Dziwna jestem albo coś mam z głową nie tak, inni nie zawracają sobi e tym myśli a ja ciągle analizuję i chcę robić wszystko idealnie- zachowywać, spowiadać itd. Nauka kk mówi że antykoncepcja to grzech C. a ksiądz mi powiedział że ten grzech wyznajemy w spowiedzi powszechnej na początku mszy a koleżanka mówi że żyję w rozdwojeniu i bym zmieniła kościół. Jak ktoś dobrze zauważył, ja szybko wierzę w słowa innych osób. Oglądałam filmiki Witka Wilka i też nasłuchałam się i odrazu wierzę w co mówi a potem trochę z przymrużeniem oka na to patrzę.. pomóżcie

Pn lut 29, 2016 14:20

W co wierzyć jak wierzyć ???

Wt mar 01, 2016 7:39

módl sie na rózancu o wszystkie łaski potrzebne do zbawienia
zeby cie jezus wyleczył bo tylko„Ja jestem drogą i prawdą, i życiem

Wt mar 01, 2016 8:17

merkaba napisał(a):
módl sie na rózancu o wszystkie łaski potrzebne do zbawienia
zeby cie jezus wyleczył bo tylko„Ja jestem drogą i prawdą, i życiem

jeszcze mam taka modlitwe otwurz panie usta moje na błogosławienie imienia twego , oczysc takze serce od wszystkich pruznych niepotrzebnych mysli

i to modlitwa działa jezus oczyszcza z pruznych mysli złych pokus
i dzieki temu znalazłem cała modlitwe
 Otwórz Panie usta moje, na wysławienie świętego Imienia Twego. Oczyść serce moje od wszystkich próżnych, złych i niepotrzebnych myśli. Oświeć rozum mój, zapal wolę moję, a odprawiać będę godnie, z uwagą i nabożnie modlitwy moje i wysłuchasz mnie w obliczu Majestatu Twego, przez Chrystusa Pana naszego. Amen.

Wt mar 01, 2016 8:48
W co wierzyć jak wierzyć ???

Niespokojne jest serce nasze, dopóki nie spocznie w Panu, św Augustyn.
Wierzyć Bogu, zaufać, nie szukać łatwych odpowiedzi u koleżanek bo one mogą tylko siać zamęt.
Poczytaj, posłuchaj np na stronie 7 stacja, deon.
Módl się - nie koniecznie długimi zawiłymi modlitwami, mów do Boga swoimi słowami, krótkimi aktami strzelistymi.
I.....poszukaj mądrego lekarza psychiatry.

Wt mar 01, 2016 9:14

i słuchaj radia maryja

Wt mar 01, 2016 10:02
merkaba napisał(a):
i słuchaj radia maryja

Zdecydowanie odradzam....ludziom w depresji dostarczać czarną wizję świata, to dewastacja.

Wt mar 01, 2016 10:41
Po oglądaniu filmów egzorcystów bałam się że zobaczę złego ducha :oops: Koleżanka znowu mi namieszała niby niewinne rozmowy a potem robię się podejrzliwa i porównuję obie religie. Dziwna jestem albo coś mam z głową nie tak, inni nie zawracają sobi e tym myśli a ja ciągle analizuję i chcę robić wszystko idealnie- zachowywać, spowiadać itd. Nauka kk mówi że antykoncepcja to grzech C. a ksiądz mi powiedział że ten grzech wyznajemy w spowiedzi powszechnej na początku mszy a koleżanka mówi że żyję w rozdwojeniu i bym zmieniła kościół. Jak ktoś dobrze zauważył, ja szybko wierzę w słowa innych osób. Oglądałam filmiki Witka Wilka i też nasłuchałam się i odrazu wierzę w co mówi a potem trochę z przymrużeniem oka na to patrzę.. pomóżcie

Ale jak Ci mamy pomóc? Jakiej dokładnie pomocy oczekujesz?

Jeżeli każda informacja jest w stanie zmienić Twoje myślenie i nawet wbić Cię w lęki plus bezsenność, to biegiem dziewczyno po pomoc, bo to strasznie trudne życie.
Idź proszę na terapię, być może pomoże Ci to w ustabilizowaniu swojej osoby i życia. Poczucie własnej wartości może Ci się podniesie, a w konsekwencji będziesz mniej poddatna na niechciane wpływy.
Wybór wyznania powinien być Twoim wyborem, a nie wypadkową tego z kim akurat się spotkasz i kto co powie.

A chwilowo nie oglądaj filmików i nie karm się treściami, które mogą Ci przeszkodzić w osiągnięciu własnego spokoju. Najpierw ustabilizuj siebie, potem bierz się za relacje z innymi ;-)

Wt mar 01, 2016 11:05

jak czarna wizja jezus nas wyzwolił
w tym radiu takze wypowiadaja sie psycholodzy
w sobote był nawet wykład o depresji powtarzaja lub dodaja cos nowego
http://www.radiomaryja.pl/multimedia/po ... -depresji/

inne porady
http://www.radiomaryja.pl/multimedia/audio/porady/

Wt mar 01, 2016 11:36

:cry: Jest mi źle smutno nie mam w sobie życia

Śr mar 02, 2016 11:26
:cry: Jest mi źle smutno nie mam w sobie życia

Znam.
Pytanie - byłaś u dobrego psychiatry i podjęłaś farmakologiczne leczenie.
Zalecam - księża też zalecają i wielu poddaje sie leczeniu u specjalisty - czcij lekarza czcią należną z powodu jego posług, albowiem i jego stworzył Pan..., Księga (Mądrość) Syracha rozdz 38.

Śr mar 02, 2016 11:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 330 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna strona