PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Tomek44 napisał(a): Ja obstawiam: cztery!!!
1. Nie zlikwidowali, bo postawiono w stan upadłości. 2. W stan upadłości postawiła nie Ewa Kopacz tylko Sąd Gospodarczy, kierujący się nie polityką, tylko Prawem upadłościowym i naprawczym W styczniu ARP kupiła od syndyka majątek składający się na zorganizowaną część KKSM - wydobycia nigdy nie zaniechano. Syndyk wcześniej sprzedał budynek firmy i działki, musi uregulować wierzyciel. Cytuj: 3. Skoro upadłość - to kopalnia źle funkcjonowała a nie "dobrze", W 2011r KKSM kupiła spółka Dolnośląskie Surowce Mineralne, słynna afera z Chińczykami przy budowie A2 spowodowała upadłość DSM, a co zatem idzie i KKSM.
|
Pn maja 16, 2016 13:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I własnie gita potwierdziła, że PiS przekształciło Polskę w ring. Tu nie chodzi o Polskę.
|
Pn maja 16, 2016 13:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): I własnie gita potwierdziła, że PiS przekształciło Polskę w ring. Tu nie chodzi o Polskę. A czy ty wiesz chociaż o co chodzi?
|
Pn maja 16, 2016 13:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i mamy wolność słowa Tomasz Zimoch zawieszony w obowiązkach dziennikarskich. Za wywiad, w którym krytykował PiShttp://polska.newsweek.pl/tomasz-zimoch ... html#fp=nwale cóż, media narodowe, a naród to ten, który stoi po właściwej stronie, właściwej, czyli przyklaskującej prezesowi.
|
Pn maja 16, 2016 14:55 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Helenka napisał(a): No i mamy wolność słowa Tomasz Zimoch zawieszony w obowiązkach dziennikarskich. Za wywiad, w którym krytykował PiShttp://polska.newsweek.pl/tomasz-zimoch ... html#fp=nwale cóż, media narodowe, a naród to ten, który stoi po właściwej stronie, właściwej, czyli przyklaskującej prezesowi. Przypomnijmy sprawę prezesa Rzeplińskiego i zakneblowanie przez niego ust panu Zaradkiewiczowi, dyrektorowi Zespołu Orzecznictwa i Studiów Trybunału Konstytucyjnego. Ci sami ludzie, którzy bronili Rzeplińskiego za zatkanie ust Zaradkiewiczowi, dziś bronią Zimocha, bo mu się rzekomo knebluje usta. Zdecydujcie się na coś
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pn maja 16, 2016 15:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Helenka napisał(a): No i mamy wolność słowa Tomasz Zimoch zawieszony w obowiązkach dziennikarskich. Za wywiad, w którym krytykował PiShttp://polska.newsweek.pl/tomasz-zimoch ... html#fp=nwale cóż, media narodowe, a naród to ten, który stoi po właściwej stronie, właściwej, czyli przyklaskującej prezesowi. Przypomnijmy sprawę prezesa Rzeplińskiego i zakneblowanie przez niego ust panu Zaradkiewiczowi, dyrektorowi Zespołu Orzecznictwa i Studiów Trybunału Konstytucyjnego. Ci sami ludzie, którzy bronili Rzeplińskiego za zatkanie ust Zaradkiewiczowi, dziś bronią Zimocha, bo mu się rzekomo knebluje usta. Zdecydujcie się na coś Piszesz nieprecyzyjnie. Jak podawało TVP Info rozmowę z p. Zaradkiewiczem przeprowadziło 10 sędziów w tym Rzepliński. http://www.tvp.info/25116238/tvp-info-p ... jscie-z-tk
|
Pn maja 16, 2016 16:06 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
A czym się jedna sprawa różni od drugiej? Tak, poza tym? Parafrazując wypowiedź @Helenki: ale cóż, Trybunał Konstytucyjny, a Konstytucja to te przepisy, które stoją po właściwej stronie, właściwej, czyli przyklaskującej prezesowi (Rzeplińskiemu) 
|
Pn maja 16, 2016 16:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): A czym się jedna sprawa różni od drugiej? Tak, poza tym? Parafrazując wypowiedź @Helenki: ale cóż, Trybunał Konstytucyjny, a Konstytucja to te przepisy, które stoją po właściwej stronie, właściwej, czyli przyklaskującej prezesowi (Rzeplińskiemu)  Jeśli odnosisz do mojej wypowiedzi.....no fakt, po co komu liczba pojedyncza czy liczba mnoga .....Ludwik XV mówił królestwo to ja, a Ty kilku sędziów sprowadzasz do sędziowie to Rzepliński.
|
Pn maja 16, 2016 18:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dokładnie Alus. m_m - parafraza Ci nie wyszła, niestety, ale w przypadku rządu i prezydenta, to tu już obojętnie kogo się wymieni, to wiadomo o kogo chodzi. Zawsze o prezesa. No, chyba że ktoś (prezydent) spróbuje mieć własne zdanie (chodzi o wybaczanie), to wtedy nie jest godzien ręki prezesa, ani podniesienia czterech liter z krzesła.
|
Pn maja 16, 2016 19:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Jestem tak głupi, że nie widzę różnicy między sytuacją, gdy pracownik TK podważa autorytet instytucji, którą reprezentuje, a tą, gdy dziennikarz wyraża swoje zdanie. Przecież wiemy, że nie jesteś. Czemu udajesz?
|
Pn maja 16, 2016 20:00 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
@zefciu Dlaczego wkładasz w moje usta słowa, których nie wypowiedziałem? Co do tego zdania, które mi przypisałeś, to jest ono nieścisłe. Powinno wyglądać: Cytuj: nie widzę różnicy między sytuacją, gdy pracownik TK wypowiada się na temat instytucji, którą reprezentuje, a tą, gdy dziennikarz wyraża swoje zdanie na temat instytucji, w której pracuje Zaczynam podejrzewać, że Yarpen miał rację gdy oskarżał cie o fałszowanie cudzych wypowiedzi.
|
Pn maja 16, 2016 20:44 |
|
 |
Johnny99
|
medieval_man napisał(a): Przypomnijmy sprawę prezesa Rzeplińskiego i zakneblowanie przez niego ust panu Zaradkiewiczowi, dyrektorowi Zespołu Orzecznictwa i Studiów Trybunału Konstytucyjnego. Ci sami ludzie, którzy bronili Rzeplińskiego za zatkanie ust Zaradkiewiczowi, dziś bronią Zimocha, bo mu się rzekomo knebluje usta. Zdecydujcie się na coś No dobrze, a ty się na co zdecydowałeś? Trzeba bronić Zaradkiewicza i Zimocha tak samo, czy tak samo wzruszać ramionami?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt maja 17, 2016 8:19 |
|
 |
Johnny99
|
gita napisał(a): Nie zazdroszczę Ci dyskusji z fanami totalnej opozycji, która nie ma NIC do zaproponowania, a jedynie totalną krytykę rządu Prawa i Sprawiedliwości. PiS tak słucha "propozycji", że przepycha ustawy jako projekty poselskie, żeby móc nie przeprowadzać konsultacji społecznych.. W tej chwili w Sejmie jest PIĘĆ projektów ustaw o Trybunale Konstytucyjnym - to jest to NIC, które opozycja ma do zaproponowania, Gito? Ja np. proponuję, żeby PiS opublikował wyrok TK. To moja propozycja. I co, ktoś od was jej posłucha?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
Ostatnio edytowano Wt maja 17, 2016 8:36 przez Johnny99, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt maja 17, 2016 8:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wczoraj tj 16 maja minęło pół roku od zaprzysiężenia rządu Beaty Szydło. Dzisiaj mija pół roku od wygłoszenia expose przez Panią Premier. Czas ucieka wieczności czeka http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... edni-z-was
|
Wt maja 17, 2016 9:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I gita nie odpowie na pytanie, dlaczego inwigilacja wszystkich przez PiS jest cacy, a niektorych przez PO-PSL to katastrofa. Znany schemat "dyskusji" z fanatykami.
Do moderacji: to jest chyba czysty trolling?
Ostatnio edytowano Wt maja 17, 2016 10:02 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Wt maja 17, 2016 10:01 |
|
|
|