Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 19:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Dariusz-555 napisał(a):
do wszystkich anty-pisowcow . jak sie komu nie podoba w Kaczystanie to droga wolna , nikt nikogo w PL pod pistoletem na sile nie trzyma .

Że co? Żaden kaczysta nie będzie mnie wyganiał z mojego kraju, zwłaszcza, że sam uciekł.

Pt maja 20, 2016 20:12
Wyganiał? Wskazał ci wyjście z sytuacji jeżeli nie podoba Ci się to, w jaki sposób PiS sprawuje władzę.

Pt maja 20, 2016 20:19
Takie wskazówki może sobie wsadzić .... . To jest także mój kraj i nie zamierzam zgadzać sie na jego rozwalanie. Nigdzie też sie nie zamierzam stąd ruszać.
Nie wyganiał? Może nie. On tylko powtórzył za posłem PiS Stanisławem Piętą:
"Znaczy, że kto nie popiera PiSu ten zdrajca, kretyn [...] .Nie będziemy się z nimi pieścić. Albo Bóg Honor Ojczyzna, albo wypad z naszej bajki"
http://natemat.pl/68611,posel-na-twitte ... a-kretynem
Nie ma zgody na takie traktowanie Polaków. To Jest Polska a nie PiSlandia.
Chamstwo i bezczelność PiSu i jego elektoratu sięga zenitu. Polska jest przez nich traktowana jak prywatny folwark, a część społeczeństwa jak chłopi pańszczyźniani.

Ostatnio edytowano Pt maja 20, 2016 20:39 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Pt maja 20, 2016 20:34

Helenka napisał(a):
To jest także mój kraj i nie zamierzam zgadzać sie na jego rozwalanie.

Cytuj:
Nie a zgody na takie traktowanie Polaków. To Jest Polska a nie PiSlandia.

[podpis]

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt maja 20, 2016 20:37
I jeszcze jedno. Do tej pory sceptycznie patrzyłam na KOD. Nie podobało mi się to całe zamieszanie, ale Dariusz i Yarpen szala sie przebrała i rozważam uczestnictwo 4 czerwca. Akurat będę w Gdańsku z zaplanowaną wizytą u rodziny. Macie w tym swój udział. Za bardzo PiS czuje sie jak pan na włościach. Mnie nie dotyczy decyzja Kempy, że w tym dniu urzędnicy maja odpracować wolny piątek po Boźym Ciele.

Pt maja 20, 2016 20:45
Jak PO w koalicji z PSL zachowywał się jak pan na włościach i miał Polaków w czterech literach, bo liczył się interes wszystkich, tylko nie obywateli RP, to jakoś wam to nie przeszkadzało. Więc nie wnerwiaj ludzi tekstami, że przeszkadza ci fakt, że PiS mając większość w Parlamencie i prezydenta, rządzi tak, jak uważa za słuszne, bo to zwykła hipokryzja w wykonaniu Twoim i innych zwolenników PO.

Pt maja 20, 2016 21:00

po pierwsze nie jestem kaczysta bo nie tworza ( PiS ) nowych miejsc pracy . po drugie nie ucieklem z PL tylko ewakuowalem zie z " zielonej wyspy irlandzkich cudow gospodarczych " . Szydlo ma u mnie dzisiaj maly plus bo nakrzyczala na unie europejska i na opozycje . istotnie , totalna juz zatankowala paliwo i 4 czerwca beda znowu podpalac Polske .
do Helenki - skoro decydujesz sie na pozostanie w PL to musisz sie dostosowac do regul Jaroslawa , czy ci sie podoba czy nie . wygral wybory wiec ma prawo czuc sie jak pan na wlosciach .

Pt maja 20, 2016 21:01
Yarpen_Zirgin napisał(a):
Jak PO w koalicji z PSL zachowywał się jak pan na włościach i miał Polaków w czterech literach, bo liczył się interes wszystkich, tylko nie obywateli RP, to jakoś wam to nie przeszkadzało. Więc nie wnerwiaj ludzi tekstami, że przeszkadza ci fakt, że PiS mając większość w Parlamencie i prezydenta, rządzi tak, jak uważa za słuszne, bo to zwykła hipokryzja w wykonaniu Twoim i innych zwolenników PO.

Skąd wiesz co mi przeszkadzało, a co nie? To, że nie wypowiadałam się w takich tematach, nie znaczy, że przyklaskiwałam temu co było złe. Nie znoszę jednak hipokryzji, jaką wykazuje ten elektorat i dlatego zaczęłam się udzielać w takich wątkach. O jaka hipokryzje chodzi? Rączki złożone i czapka zdejmowana pod każda figura, ale Ewangelia traktowana wybiórczo. Zamiast miłości bliźniego, egoizm, dbanie o własne 4 litery, a reszta niech ginie na krzyżu czy z poderżniętym gardłem. Zaczęło się własnie od tego.

Pt maja 20, 2016 21:07

Yarpen_Zirgin napisał(a):
Jak PO w koalicji z PSL zachowywał się jak pan na włościach i miał Polaków w czterech literach, bo liczył się interes wszystkich, tylko nie obywateli RP, to jakoś wam to nie przeszkadzało.

:D Jak PO z PSL rządzili, to byłem tu wyzywany od fanatycznych pisowców..

Problem polega na tym, że kiedy PiS zachowuje się jak pan na włościach i ma Polaków w czterech literach, bo liczy się interes wszy.. znaczy, w tym wypadku akurat liczy się interes tylko i wyłącznie pisowców (dla PO liczył się jeszcze interes np. Niemców - tu faktycznie jest różnica), to mi to tak samo przeszkadza. Czego, jak widzę, wielu autentycznie nie potrafi zrozumieć.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt maja 20, 2016 21:07
Dariusz-555 napisał(a):
do Helenki - skoro decydujesz sie na pozostanie w PL to musisz sie dostosowac do regul Jaroslawa , czy ci sie podoba czy nie . wygral wybory wiec ma prawo czuc sie jak pan na wlosciach .

Ani mi się śni. Jestem Polką, a nie tchórzem.

Pt maja 20, 2016 21:10

Dariusz-555 napisał(a):
skoro decydujesz sie na pozostanie w PL to musisz sie dostosowac do regul Jaroslawa , czy ci sie podoba czy nie . wygral wybory wiec ma prawo czuc sie jak pan na wlosciach .

Wygranie wyborów to przede wszystkim zobowiązanie i odpowiedzialność za kraj, z których należy każdą Władzę bezwzględnie rozliczać. Władza to służba narodowi i państwu, a nie branie ich sobie na własność. To przede wszystkim Jarosław musi się dostosować do reguł, a jeżeli nie zamierza tego zrobić, nie ma prawa sprawować władzy.

Pt maja 20, 2016 21:13
Dariusz-555 napisał(a):
- skoro decydujesz sie na pozostanie w PL to musisz sie dostosowac do regul Jaroslawa , czy ci sie podoba czy nie . wygral wybory wiec ma prawo czuc sie jak pan na wlosciach .

"Człowiek do­piero wte­dy jest w pełni szczęśli­wy, gdy może służyć, a nie wte­dy, gdy mu­si władać. Władza im­po­nuje tyl­ko małym ludziom, którzy jej pragną, by nad­ro­bić w ten sposób swoją małość. Człowiek nap­rawdę wiel­ki, na­wet gdy włada, jest służebnikiem." /Stefan Wyszyński/

Pt maja 20, 2016 21:16

Helenko , piszesz " raczki zlozone . . . " . przypomnij sobie poprzedniego prezydenta czyli Komorowskiego i jego zlozone raczki na Jasnej Gorze gdy byla zmiana szat Matki Bozej na Jej wizerunku , przypomnij sobie zlozone raczki Tuska w Wilnie w Ostrej Bramie . no co ? cienko z pamiecia ?

masz okazje i 4 czerwca mozesz wykrzyczec twoje problemy w Gdansku . powodzenia !

Johny - piszesz " odpowiedzialnosc za kraj " . w tym momencie spojrz na porzednia wladze i bedziesz mial pelny obraz odpowiedzialnosci za kraj .

Pt maja 20, 2016 21:16
Jarek zapomnial ze nie dostal zgody na rozwalke panstwa. Skladal rozne obiecanki cacanki na ktore naiwni sie nabrali i zarzucal klamstwo wszystkim rozsadnym, ktorzy mowili ze na te cuda-wianki pieniedzy nie ma.

A teraz kto jest klamca i oszustem? Obietnice prezydenta? Zadne nie zrealizowane, a rok ktory dal sobie publicznie zaraz mija.
Cuda -wianki prezesa? 500+ i ekstra oplaty od wszystkich, zeby starczylo. Ale nia na najbardziej potrzebujacych jak np samotne matki.

O pani Szydlo, ktora zalosnie filmowala sie na tle jakis wyszukanych ruin a zaraz po wyborach kraj jej zakwitl litosciwie nie wspomne.

I co PiS konstruktywnego zrobil? Nic.
Rozwalil resztki wspolnoty, podzielil spoleczenstwo, wygania niepokornych z ich wlasnego kraju i bedzie cenzurowal wszystkich jak komunisci.
Yarpen i mediewal: tak, was tez!

Pt maja 20, 2016 21:21
Dariusz555, zacznij w końcu pisać na temat, a nie usprawiedliwiać własną hipokryzję hipokryzja innych na zasadzie: a pse pani on tes ściagał.

Pt maja 20, 2016 21:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270 ... 622  Następna strona