PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Te dobre zmiany sa raczej dosyc niespojne. Niebieska teczka nie ma zadnej dobrej ogolnej koncepcji dla Polski, tylko temu zabrac, tamtemu przytrzec nosa a z kazdym zadrzec. W sumie to o tyle mnie nie dziwi, ze odpowiada charakterowi prezesa. Jednoczyc i pozytywnie rozwijac to on nie potrafi. Tylko wygrywac jednych przeciw drugim. Na lokalnym podworku mu wychodzi, wiec myslal ze ogra tez reszte. Ale reszta nie z takimi chlopaczkami z przedmiescia sobie (wspolnie i pojedynczo) radzila. I w efelcie bedzie tylko szarpanina z lewa na prawo a pozytku dla nikogo nie bedzie. Oni nas potrzebuja zdecydowanie mniej niz my ich, ale megalomania PiSu nie pozwala im tego przyjac do wiadomosci.
Tak na marginesie: w czym PiSowi przeszkadzaly elektrownie wiatrowe to ja nie moge pojac. Czysta energia powinna byc wspierana w Polsce. Chyba dosyc trucizn z piecow na (podobno) wegiel wdychacie?
|
Śr maja 25, 2016 17:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Tak na marginesie: w czym PiSowi przeszkadzaly elektrownie wiatrowe to ja nie moge pojac. Czysta energia powinna byc wspierana w Polsce. Chyba dosyc trucizn z piecow na (podobno) wegiel wdychacie? Zapominasz o koalicji z Dudą przewodniczącym "S" - powrotu dla górników do edorado jaki mieli w czasach PRL - dla spełnienia obiecanki trzeba wyeliminować wszelkie konkurencyjnie źródła energii.
|
Cz maja 26, 2016 7:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jezeli Narod nie tylko chce doplacac gornikom do miejsc pracy ale i do smierci na zatrucie...
|
Cz maja 26, 2016 7:37 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Kael napisał(a): Tak na marginesie: w czym PiSowi przeszkadzaly elektrownie wiatrowe to ja nie moge pojac. A bo to wiadomo, skąd zawieje?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz maja 26, 2016 7:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Kael napisał(a): Tak na marginesie: w czym PiSowi przeszkadzaly elektrownie wiatrowe to ja nie moge pojac. A bo to wiadomo, skąd zawieje? Przeszkadzały mieszkańcom wsi i miasteczek, ponieważ były ustawiane zbyt blisko domów mieszkalnych.
|
Cz maja 26, 2016 7:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Tak na marginesie: w czym PiSowi przeszkadzaly elektrownie wiatrowe to ja nie moge pojac. Czysta energia powinna byc wspierana w Polsce. Chyba dosyc trucizn z piecow na (podobno) wegiel wdychacie? Najprawdopodobniej Alus ma racje, ale oficjalne usprawiedliwienie tego wygląda inaczej. Podobno wiatraki emanują jakieś fale szkodliwe dla ludzi,turbiny wytwarzają hałas (byłam tuż przy pracującym wiatraku i nic nie słyszałam), ptaki giną wpadając w obracające się łopaty. Ponadto ponoć energia z wiatraków jest droższa od tej wytwarzanej przez elektrownie węglowe . Dla mnie to wszystko jest bzdurą, tak na chłopski rozum. A tu za i przeciw: http://www.zielonaenergia.eco.pl/index. ... Itemid=205gita napisał(a): Przeszkadzały mieszkańcom wsi i miasteczek, ponieważ były ustawiane zbyt blisko domów mieszkalnych. Przeszkadzały, w czym? Nikt nie buduje wiatraków we wsi, ale na polu. W mojej okolicy jest chyba z 10 wiatraków. Nikomu nie przeszkadza, chociaż były opory zanim je wybudowano. Teraz nikt nie narzeka.
|
Cz maja 26, 2016 7:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Biorac pod uwage, ze wiatr jest od Pana Boga za darmo a wegiel coraz drozszy i niebezpieczniejszy w wydobyciu i szkodliwy przy spalaniu, widze ze dobra zmiana wybrala ... dobrze. Jak zwykle krotkowzrocznie i ktos bedzie musial po nich sprzytnac, ale ludzie w pewnym wieku ciagle nie potrafia powiazac ze soba zatrutego powietrza i wczesnej smierci. A potem prezes bedzie grzmial, ze tylko srubki i montaz jest w Polsce a nie wysokowyspecjalizowane technologie! A kto by sie z technologiami pchal do kraju, gdzie z dnia na dzien prawo zmieniaja? Zeby go moze upanstwowili?
|
Cz maja 26, 2016 8:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Biorac pod uwage, ze wiatr jest od Pana Boga za darmo a wegiel coraz drozszy i niebezpieczniejszy w wydobyciu i szkodliwy przy spalaniu, widze ze dobra zmiana wybrala ... dobrze. Jak zwykle krotkowzrocznie i ktos bedzie musial po nich sprzytnac, ale ludzie w pewnym wieku ciagle nie potrafia powiazac ze soba zatrutego powietrza i wczesnej smierci. A potem prezes bedzie grzmial, ze tylko srubki i montaz jest w Polsce a nie wysokowyspecjalizowane technologie! A kto by sie z technologiami pchal do kraju, gdzie z dnia na dzien prawo zmieniaja? Zeby go moze upanstwowili? Tylko śrubki i montaż....i taka radość z sukcesu w postaci montowni silników do mercedesa, przy ogromnych ulgach podatkowych.....sukces pełną gębą.
|
Cz maja 26, 2016 8:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Padło wiele zarzutów do hierarchów Kościoła, że milczą. A tu nawet Uroczystość Najświętszego Ciała i Krwi Pańskiej wykorzystali, aby nawoływać do pojednania. Nauczmy sie w końcu słuchac ich (nie tak jak prezenterzy i komentatorzy narodowej jedynki). Np. abp Hoser i abp Gądecki mówili, że w Polsce mamy dwa zwalczające się obozy, które swoim językiem nienawiści czynią wiele złego. Te przykłady były podane w narodowej jedynce i to wszystko, co było bezstronne, bo potem nastąpiły przykłady tego języka tylko ze strony KOD, jakby z ust PiS płynął sam miód. Manipulacja rodem z PRL.
|
Cz maja 26, 2016 18:44 |
|
 |
Dariusz-555
|
|
Cz maja 26, 2016 18:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szykują się nowe stołki dla kolesiów: Cytuj: Rząd chciałby połączyć OFE w jeden fundusz pod zarządem instytucji kontrolowanej przez Skarb Państwa, dowiedziała się "Rzeczpospolita". Zarządzaniem miałoby się zająć BGK lub PZU. Wówczas wiele spółek mogłoby trafić pod państwowy zarząd. http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 91047.html
|
Pt maja 27, 2016 9:23 |
|
 |
Tomek44
|
Helenka napisał(a): Szykują się nowe stołki dla kolesiów: Cytuj: Rząd chciałby połączyć OFE w jeden fundusz pod zarządem instytucji kontrolowanej przez Skarb Państwa, dowiedziała się "Rzeczpospolita". Zarządzaniem miałoby się zająć BGK lub PZU. Wówczas wiele spółek mogłoby trafić pod państwowy zarząd. http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 91047.htmlMoże chodzić też o finansowanie 500+ z naszych pieniędzy zgromadzonych w OFE. http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,2014 ... BoxNewsImgKolejny zamach na nasze pieniądze zgromadzone w OFE???
|
Pt maja 27, 2016 9:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): Helenka napisał(a): Szykują się nowe stołki dla kolesiów: Cytuj: Rząd chciałby połączyć OFE w jeden fundusz pod zarządem instytucji kontrolowanej przez Skarb Państwa, dowiedziała się "Rzeczpospolita". Zarządzaniem miałoby się zająć BGK lub PZU. Wówczas wiele spółek mogłoby trafić pod państwowy zarząd. http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 91047.htmlMoże chodzić też o finansowanie 500+ z naszych pieniędzy zgromadzonych w OFE. http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,2014 ... BoxNewsImgKolejny zamach na nasze pieniądze zgromadzone w OFE??? bardziej chyba chodzi o 500+.....podatek bankowy nie wypalił, podatek od sklepów też klapa.....a manna z nieba nie spadnie, trzeba łapać co ręce wpadnie.....ciekawe jedynie jak długo...
|
Pt maja 27, 2016 9:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gdzies byly plany dolozenia 80 mln na Swiatowe Dni Mlodziezy z ubezpieczen spolecznych. Tak mi mignelo w zimie. Ktos wie, czy tak sie stalo?
|
Pt maja 27, 2016 10:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Gdzies byly plany dolozenia 80 mln na Swiatowe Dni Mlodziezy z ubezpieczen spolecznych. Tak mi mignelo w zimie. Ktos wie, czy tak sie stalo? http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/9 ... ,id,t.html
|
Pt maja 27, 2016 10:30 |
|
|
|