Nowa STRONA O RADIU MARYJA
Autor |
Wiadomość |
Skaja
|
Wywal ten tekst miedzu HR-ami na dole pod tekstami JPII, bo rzeczywiście aż w oczy kole.
Odnosnie wielkich i drukowanych literek - radze stosować co najwyżej do JPII a nie do ojca dyrektora.
So lip 16, 2005 22:01 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
mlodzi.rm napisał(a): Praktycznie wszytskie cytaty pochodza z wypowidzi Ojca Swietego do Rodziny Radia Maryja podczas pielgrzymek Rodziny do Watykanu. Myślę, że lepiej podać taką informacje niż obecne "słowo wstępne". Istotne byłyby też daty. W szczególności ciekawi mnie data w przypadku słów Cytuj: Już dziś można powiedzieć, że cenny jest wkład Radia Maryja w dzieło nowej ewangelizacji, że wkład ten buduje rodzinę Bogiem silną, wychowuje społeczeństwo, a zwłaszcza młode pokolenie ku cywilizacji miłości.
|
So lip 16, 2005 22:15 |
|
 |
mlodzi.rm
|
Tekst na dole kluje w oczy tych ktorych kluc powinien. Jesli chodzi o daty to postaramy sie poszukac, ale nie jest to takie latwe dokladnie dopasowac date do kazdego cytatu nie popelnajac bledow.
|
N lip 17, 2005 13:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytat pochodzi z marca 1994 roku  ( Pierwsza pielgrzymka Rodziny Radia Maryja do Rzymu )
|
N lip 17, 2005 13:44 |
|
 |
Meg
|
Może Papież wtedy tak powiedział, gdyż radiu z tego co wiem jeszcze wtedy nie odbijało 
|
N lip 17, 2005 21:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Generalnie to wiecie co.... z takim uwielbieniem i oddaniem do przywodcy spotkalem sie .... u ludzi zwiazanych z sektami. Tylko nie obrazajcie sie, jak na katoliku. Nie nazywam Was sekta, ale jak czytalem o stronach z sektami teksty ludzi wciagnietych, cechowalo je to samo.
Crosis
|
N lip 17, 2005 22:07 |
|
 |
SweetChild
|
mlodzi.rm napisał(a): Tekst na dole kluje w oczy tych ktorych kluc powinien. Nie chodzi o to, czy i kogo kłuje. Strona jest jawnie propagandowa i jasną rzeczą jest, że ma kłuć. Zastanawia mnie jedynie, czy cytaty nie są wystarczająco jednoznaczne, że trzeba je było wzmocnić jedynie słuszną interpretacją? mlodzi.rm napisał(a): Jesli chodzi o daty to postaramy sie poszukac, ale nie jest to takie latwe dokladnie dopasowac date do kazdego cytatu nie popelnajac bledow.
To skąd pochodzą te cytaty?
|
Pn lip 18, 2005 10:04 |
|
 |
SweetChild
|
baranek napisał(a): Cytat pochodzi z marca 1994 roku  ( Pierwsza pielgrzymka Rodziny Radia Maryja do Rzymu )
Dzięki  Przyznam, że ten cytat jest dość mocny i jednoznaczny, szczególnie w kontrowersyjnej obecnie kwestii działalności społeczno-politycznej RM. Stąd moim zdaniem istotne jest, kiedy te słowa zostały wypowiedziane.
|
Pn lip 18, 2005 10:10 |
|
 |
mlodzi.rm
|
Cytaty mamy z opracowan nie zawierajcych dat, ale poszukamy dokladnie i moze daty sie znajda. Jedyne co mozemy zagwarantowac na 100% to ich prawdziwosc. Jesli chodzi o to czy w 94 r radio bylo inne?? Tak bylo inne, bardziej radykalne nietolerancyjne, teraz jest zupenie inaczej, Wasze osady opieraja sie na obrazie radia sprzed 5-10lat. Radze dobrze posluchac Radia obecnie i zauwazyc istotne zmiany jakie nastapily. Slowa Papieza sa obecnie tak samo aktualne. Zreszta nie mozna sobie dopasowywac jego slow do walsnych pogladow. Albo sie jego slucha albo nie. Nie ma tak, ze to przyjmuje bo to mi sie podoba, a inne wypowiedzi JPII odrzucam bo mi z tym nie po drodze.
|
Pn lip 18, 2005 10:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To szczerze mówiąc dziwne, że nie sięgnęliście na stronę RM, gdzie daty są
Cytuj: Kolejnym etapem modlitwy powinno być zawierzenie RADIA MARYJA Maryii Pannie, zwróćmy się do niej aby pomogła nam bronić NASZE RADIO MARYJA przed śmiertelnymi wpływami szatana. Ataki jakie dochodzą z róznych stron na NASZE RADIO odeprzemy tylko gorącą i szczerą modlitwą błagalną o wstawiennictwo Maryii u swojego Syna Jezusa Chrystusa Pana Naszego. Jeśli skupimy wszystkie nasze siły w modlitwie to żarem naszych serc i nadprzyrodzoną mocą Boga odeprzemy ataki diabła na NASZE RADIO. Kończąc modlitwę prośmy Boga o to aby miał NASZE UWIELBIONE RADIO MARYJA w opiece i pilnował aby szatan za sprawą swoich wysłanników ziemskich nie czynił zła NASZEMU RADIU.
No cóż ... jestem katoliczką , nie słucham RM i nie uważam , aby przez to moja modlitwa była gorsza ... jak również warunkiem dobbrej modlitwy nie jest posiadanie ołtarzyka, ani planu modlitwy... może słyszeliście o modlitwie spontanicznej?
Sądzę, że na Waszej stronie jest bardzo dużo przesady- jak już pisali moi poprzednicy- pisanie o.Rydzyk i Jan Paweł II dużymi literami, powtarzający się zwrot " kochani" ( wzięty jakby z początku kazania sugeruje raczej, że chcecie głosić, nie informować) oraz liczne błędy merytoryczne - pomijając modlitwę- chociażby fakt pisania o J.P. II - święty...
Cechą informacji jest oddzielenie od opinii .. a na Waszej stronie jest ich mnóstwo.. wszystko opatrujecie komentarzem.. dotyczy to również cytatów , biografii ojców ....
|
Pn lip 18, 2005 10:30 |
|
 |
Skaja
|
Tak teoretycznie - nie lepiej umiescić zdjęcie ojca, podpisać imieniem i nazwiskiem i dodać czym się zajmuje?! Bez cukierków, różu, epitetów, porównań itd. itp. ?!
Pn lip 18, 2005 10:43 |
|
 |
SweetChild
|
mlodzi.rm napisał(a): Cytaty mamy z opracowan nie zawierajcych dat, ale poszukamy dokladnie i moze daty sie znajda. Jedyne co mozemy zagwarantowac na 100% to ich prawdziwosc. Tylko co to za gwarancja? Co to będzie dla Ciebie za gwarancja, że na majej stronie podam jakieś cytaty i na 100% zagwarantuję ich prawdziwość? Podawnie nazwy żródła i daty znacznie podnosi wiarygodność cytatu, bo można go łatwiej zweryfikować. mlodzi.rm napisał(a): Jesli chodzi o to czy w 94 r radio bylo inne?? Tak bylo inne, bardziej radykalne nietolerancyjne, teraz jest zupenie inaczej, Wasze osady opieraja sie na obrazie radia sprzed 5-10lat. Radze dobrze posluchac Radia obecnie i zauwazyc istotne zmiany jakie nastapily. Być może, oby tak było. Natomiast jak spotyka się Świadków Radia Maryja, to na razie trudno zauważyć te zmiany. Ale może potrzeba czasu, aby to nowe ziarno wydało owoce. mlodzi.rm napisał(a): Slowa Papieza sa obecnie tak samo aktualne. Zreszta nie mozna sobie dopasowywac jego slow do walsnych pogladow. Ale można je opatrzyć własnym komentarzem? mlodzi.rm napisał(a): Albo sie jego slucha albo nie. Nie ma tak, ze to przyjmuje bo to mi sie podoba, a inne wypowiedzi JPII odrzucam bo mi z tym nie po drodze.
Dlaczego nie? Czy katolik jest winien pełne posłuszeństwo papieżowi w każdej dziedzinie życia?
|
Pn lip 18, 2005 11:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak IMHO to nie wiem czy jest takie istotne co Karol Wojtyła sądził o toruńskim radiu. To nie były wypowiedzi nieomylnie dogmatycznie, nie były też uzasadnione w oparciu o argumentację odnoszącą się do Pisma Świętego, tradycji kościoła, czy czegokolwiek takiego, więc, jakiejkolwiek by one nie były, są tylko prywatną opinią Karola Wojtyły. Mniej więcej równie ważną jak to, czy któregoś tam dnia uważał, że dzień jest ciepły czy chłodny. Tak, tak, ja wiem - bardzo chłodno traktuję tu papieża, ale ponieważ w oparciu o jego słowa chce ktoś uwiarygadniać radio, to chciałbym zwrócić uwagę, że to nie ma najmniejszego sensu. To, że Karol Wojtyła kiedyś tam mógł uważać Radio Maryja za coś bardzo dobrego i godnego pielęgnacji zupełnie nie dziwi. Skoro jest duże radio katolickiego, to dlaczego by go nie wesprzeć dobrym słowem? Któż wtedy wiedział, że w RM zwyciężą radykalne nastroje. Ciekawe czy gdyby w okresie, gdy JP2 mówił, że Polska powinna się włączyć w proces integracji kontynentu, spytać się go o opinię o RM po uprzednim puszczeniu mu kilku audycji tegoż radia, mówiłby o tym radiu w tym samym tonie. Stosunek JP2 do Radia Maryja był jego prywatną opinią. Jego wypowiedzi nie są obligatoryjne dla wszystkich katolików. Nie ma też pewności, że się w ogóle wgłębiał w temat jaki charakter ma toruńska rozgłośnia, więc nie wiemy w oparciu o jaką wiedzę wypowiadał się o tym radiu.
|
Pn lip 18, 2005 11:52 |
|
 |
SweetChild
|
PTRqwerty napisał(a): Tak IMHO to nie wiem czy jest takie istotne co Karol Wojtyła sądził o toruńskim radiu. To nie były wypowiedzi nieomylnie dogmatycznie, nie były też uzasadnione w oparciu o argumentację odnoszącą się do Pisma Świętego, tradycji kościoła, czy czegokolwiek takiego, więc, jakiejkolwiek by one nie były, są tylko prywatną opinią Karola Wojtyły.
Dokładnie też tak to widzę. Dla mnie prywatna opinia Karola Wojtyły jest jednak istotna, nie dlatego, abym miał ją bezkrytycznie przyjąć jako swoją, ale z uwagi na autorytet, jakim cieszy się JPII, również jako osoba prywatna. Stąd też jego opinia o RM jest dla mnie ważna i uważam część strony poświęconą słowom papieża do słuchaczy RM za potrzebną.
|
Pn lip 18, 2005 12:09 |
|
 |
godunow
|
Cytat ze strony (linka ) Cytuj: LIGA POLSKICH RODZIN jest partią którą popieramy, jest przepiękną inicjatywą, szlachetnego Polaka Romana Giertycha.
Jak JA czytam ze Pan Roman jest szlachetnym człowiekiem. .
To mam .... Wielkie wątpliwości..
Skoro ten Pan publicznie mówił nieprawdę.. ( Publicznie twierdził ż enie spotkał sie z Kulczykiem) Dopiero gdy mu udowodniono ż e jadł z nim obiad zmienił zdanie..
To Jego szlachectwo jest wątpliwej miary..
Pozdrawiam
|
Pt lip 22, 2005 8:25 |
|
|
|