Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 2:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
zefciu napisał(a):
Okazuje się, że się jednak myliłem. Okazuje się, że medieval_man i Yarpen stali się już takimi samymi politycznymi paniami lekkich obyczajów, jak Robur i Jockey. Pora więc się z tego forum zwijać.

I mylisz się nadal. Ani medieval ani Yarpen nikogo nie obrażają. Dyskusje prowadzą na temat, bez ad personam. Czasem m_m nabiera wody w usta, ale to tylko świadczy na korzyść w porównaniu tych dwóch forów własnie z braku ad personam.
Od Robura sie odpierwiastkuj, bo jest bezstronny i nikogo nie gnoi ani ostrzeżeniami, banami a tym bardziej podjazdami personalnymi. Dobrze wiesz, że nie jestes bez winy. Wiele razy próbowałam Cię uspokoić, co znaczy, że jednak, tak jak Pilaster, awanturowałes się.

Cz paź 13, 2016 17:04

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Ja chyba prorok jakiś jestem. Wiedziałem, że jak pilaster rozpocznie forumową partyzantkę, to niedługo zefciu się przyłączy. Pewnie efekt będzie taki sam, jak na k.pl, oboje będą "userami wyklętymi". A już niedługo moderacja a.pl zostanie oskarżona o działalność agenturalną i sprzyjanie PiS przez obu dzielnych "leśnych".

Przykro mi, bo obu lubię i szanuję. Ale już raz to widziałem i nie mogłem zapobiec. Nauka poszła w partyzancki las.

...

(Koh 3:1nn)

Cz paź 13, 2016 21:04
Możesz jasniej?

Cz paź 13, 2016 21:10
Jasniej? Obaj się awanturują. Zefciu znalazł powód w obronie Pilastra, co przewidzial bert :).

Cz paź 13, 2016 21:44
To widzę. Nawet widzę ze moderacja pozwala na takie chamskie wycieczki.
Nie rozumiem tylko o czym dokładnie pisze bert04.

bert04 napisał(a):
Ja chyba prorok jakiś jestem. Wiedziałem, że jak pilaster rozpocznie forumową partyzantkę, to niedługo zefciu się przyłączy. Pewnie efekt będzie taki sam, jak na k.pl, oboje będą "userami wyklętymi". A już niedługo moderacja a.pl zostanie oskarżona o działalność agenturalną i sprzyjanie PiS przez obu dzielnych "leśnych".

Przykro mi, bo obu lubię i szanuję. Ale już raz to widziałem i nie mogłem zapobiec. Nauka poszła w partyzancki las.

Cz paź 13, 2016 22:43
Spójrz na listę ostrzeżeń, a zobaczysz, że wcale moderacja na te wycieczki nie pozwala. A o czym pisze bert..., to dłuższa bajka dla kogoś, kto Pilastra zna od niedawna.

Cz paź 13, 2016 22:52
Helenka napisał(a):
Spójrz na listę ostrzeżeń, a zobaczysz, że wcale moderacja na te wycieczki nie pozwala. A o czym pisze bert..., to dłuższa bajka dla kogoś, kto Pilastra zna od niedawna.

Zależy komu...zależy komu....i zależy który moderator - uogólnianie jest bez sensu.

Pt paź 14, 2016 6:54
Alus napisał(a):
Zależy komu...zależy komu....i zależy który moderator - uogólnianie jest bez sensu.

Przesadzasz. Od 2012 roku dostałaś dwa osty, z tego jeden w grudniu 2014 r, a drugi w sierpniu tego roku. Gita otrzymała dwa osty w przeciągu miesiąca w tym roku. Obie od m_m, więc o jakiej stronniczości mówisz czy uogólnianiu?

Pt paź 14, 2016 9:54
Helenka napisał(a):
Alus napisał(a):

Przesadzasz. Od 2012 roku dostałaś dwa osty, z tego jeden w grudniu 2014 r, a drugi w sierpniu tego roku. Gita otrzymała dwa osty w przeciągu miesiąca w tym roku. Obie od m_m, więc o jakiej stronniczości mówisz czy uogólnianiu?

Otrzymałam w sierpniu ubiegłego roku i w grudniu ubiegłego roku - jeden za "obrażanie hierarchów", choć napisałam ogólnie - (gdy M_M pisze o konkretnym zakonniku jako o durnym starcu - tak na marginesie), drugi za przepychanki z M_m......oba od M-M i w działach moderowanych
Przyjęłam.
Gita - oba dostała za "obraźliwe wycieczki osobiste", oba od Y_Z.....nie dokładnie sprawdziłaś :)

Pt paź 14, 2016 11:23
Nie interesowało mnie za co dostałyście (oba razy dostałaś za obrażanie hierarchów), ale tylko to, że macie zupełnie inne poglądy a jednak gita tez dostała ostrzeżenie.. Nie napisałaś "zależy za co", ale "zależy komu".

Pt paź 14, 2016 12:31
Helenka napisał(a):
Nie interesowało mnie za co dostałyście (oba razy dostałaś za obrażanie hierarchów), ale tylko to, że macie zupełnie inne poglądy a jednak gita tez dostała ostrzeżenie.. Nie napisałaś "zależy za co", ale "zależy komu".

8 grudnia 2015r zacytowałam słowa św Jana Pawła II o sekrecie prawdziwych sukcesów duszpasterskich i w odpowiedzi na wyliczanki materialnych dokonań o. Rydzyka, wysunęłam argument, że o. Maciel ma większe dokonania materialne - co M-M uznał z a złośliwość.
Pierwszy ostrzeżenie tyczyło słów - Szkoda, że podobnie wybiórczo i złośliwie myślą ludzie, którym Chrystus powierzył pasterską opiekę nad swoją trzodą, a ci zachowują sie jak jak pastuchy, postrzegając powierzonych jak durne, bezmyślne stada.
Zasadniczy i podstawowy mój błąd, to brak słowa niektórzy, ale z treści zupełnie nie wynika, że piszę o hierarchach.....podejrzewam, ze gdybym napisała tacy jak ks Lemański, nie byłoby sprawy.
Koniec polemiki, każdy ma prawo mieć swoje osobiste zdanie, w tym także o moderatorach.

Pt paź 14, 2016 13:02
Moderator

zefciu napisał(a):
Helenko - porównanie administracji "wiary" z administracją "katolika" miało na celu zwrócenie uwagi na różnicę w podejściu tych dwóch gron. Chciałem wyrazić myśl, że o ile administracja "katolika" nie toleruje myśli nielewackiej, o tyle ta z "wiary" stara się tworzyć medium w miarę neutralne.

Okazuje się, że się jednak myliłem. [ciach - obraźliwe uwagi - s33]. Pora więc się z tego forum zwijać.

Jakiś czas temu ustaliliśmy, że nie chcemy, aby stawiano tu oskarżenia wobec moderacji innego forum zważywszy na fakt, że ich tu nie ma i nie mogą się bronić, ani nie mają też obowiązku śledzić innych miejsc w sieci.

Po drugie, moderatorów też nie można obrażać, a ta Twoja wypowiedź na pewno przekroczyła standardy tego forum.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt paź 14, 2016 16:33

Soul33 napisał(a):
Jakiś czas temu ustaliliśmy, że nie chcemy, aby stawiano tu oskarżenia wobec moderacji innego forum zważywszy na fakt, że ich tu nie ma i nie mogą się bronić, ani nie mają też obowiązku śledzić innych miejsc w sieci.
Dlaczego tego samego nie ustaliliście wobec polityków, blogerów, dziennikarzy czy kogokolwiek innego, kogo również tu nie ma i nie może się bronić, a tym bardziej (bardziej niż ludzie z katolika) nie ma szans na śledzenie forów o tematyce religijnej?
Zresztą moderatorzy katolika tu są, śledzą (chociażby przez pośredników) i bronią się, ale u siebie (i to dość szybko):
http://dyskusje.katolik.pl/viewtopic.php?p=1055323#p1055323 - Lista banicji

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt paź 14, 2016 18:51
Elbrus napisał(a):
Dlaczego tego samego nie ustaliliście wobec polityków, blogerów, dziennikarzy czy kogokolwiek innego, kogo również tu nie ma i nie może się bronić,

Ponieważ są to osoby publiczne, które czerpią korzyści ze swojej pracy. Moderatorzy swoja pracę wykonują społecznie i na jednym forum, a więc wszelkie spory z moderacja powinny być załatwiane w miejscu ich "pracy". Jasne? Mam nadzieję, że tak, bo prawdę mówiąc tak taniego usprawiedliwienia czyjegoś niewłaściwego zachowania nie spodziewałam sie po Tobie, Elbrusie.

Pt paź 14, 2016 21:16
Moderator

Dodam tylko, że na katoliku jest zakaz przenoszenia sporów z innych miejsc w sieci i moderacja reaguje na zarzuty wobec naszego forum.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt paź 14, 2016 22:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272 ... 498  Następna strona