Czy ofiara Pana Jezusa to Eucharystia?
| Autor |
Wiadomość |
|
Andy72
|
 Re: Czy ofiara Pana Jezusa to Eucharystia?
Ale uważasz że msza jest krwawą ofiarą? Znasz się lepiej od teologów?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| Pt gru 16, 2016 14:20 |
|
|
|
 |
|
krzysiekniepieklo
|
Andy72 ; napisałem prosty logiczny wywód - czy uważasz, że teologów logika nie obowiązuje?
|
| Pt gru 16, 2016 14:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
krzysiekniepieklo napisał(a): Yarpen, ja właśnie mówię, że to jest ofiara przeblłagalna i żadna inna więc tym fragmentem mnie nie nastraszyłeś. To zadam jeszcze raz jedno pytanie: krzysiekniepieklo napisał(a): Widzisz Sapper, w tej modlitwie jest wyraźnie powiedziane, że ofiara Ciała i Krwi Pana Jezusa to jest ofiara ,, na przebłagalnej za grzechy nasze i świata całego" i Bóg oczekuje, ze w ten sposób będzie składana. "W ten" czyli w jaki sposób?
|
| Pt gru 16, 2016 14:29 |
|
|
|
 |
|
Andy72
|
Z tego wywodu wynika że co godzinę we wszystkich kościołach Jezus cierpi tak jak na Golgocie??
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| Pt gru 16, 2016 14:32 |
|
 |
|
krzysiekniepieklo
|
Właśnie w taki sposób jak to jest ujęte w koronce do miłosierdzia Bożego.
|
| Pt gru 16, 2016 14:33 |
|
|
|
 |
|
Andy72
|
Koronka nic na ten temat nie mówi
|
| Pt gru 16, 2016 14:34 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Andy72 napisał(a): Z tego wywodu wynika że co godzinę we wszystkich kościołach Jezus cierpi tak jak na Golgocie?? Jezus cierpiał na Golgocie tylko raz. Co godzinę, albo i częściej we wszystkich kościołach i na wszystkich ołtarzach następuje za to sakramentalne uobecnienie (a nie powtórzenie) tej Męki.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Pt gru 16, 2016 14:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72:Andy72 napisał(a): Z tego wywodu wynika że co godzinę we wszystkich kościołach Jezus cierpi tak jak na Golgocie?? Przeczytaj jeszcze raz fragment KKK, który przytoczyłem. Ale tym razem dokładnie. krzysiekniepieklo:krzysiekniepieklo napisał(a): Właśnie w taki sposób jak to jest ujęte w koronce do miłosierdzia Bożego. W Koronce do Miłosierdzia nic na ten temat nie podano.
|
| Pt gru 16, 2016 14:37 |
|
 |
|
krzysiekniepieklo
|
A czy odmawiałeś kiedyś koronkę?
|
| Pt gru 16, 2016 14:40 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Odmawiałem wiele razy. Nie zmieniaj tematu na mnie tylko odpowiedz na zadane pytanie: krzysiekniepieklo napisał(a): Widzisz Sapper, w tej modlitwie jest wyraźnie powiedziane, że ofiara Ciała i Krwi Pana Jezusa to jest ofiara ,, na przebłagalnej za grzechy nasze i świata całego" i Bóg oczekuje, ze w ten sposób będzie składana. "W ten" czyli w jaki konkretnie sposób?
|
| Pt gru 16, 2016 14:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekawe, czy modlitwe “Ojcze nasz“ tez mozna do tego stopnia opacznie zrozumiec?
Modlitwa ma zmieniac nas, a nie Pana Boga.
Ofiara Jego Syna to Jedyna, Prawdziwa Ofiara za naszw grzechy i przy odmawianiu Koronki mamy o tym pamietac i miec to przed oczami. To Cialo i Krew sa Ofiara “na przeblaganie za grzechy swiata“. Sa, bo u Boga nie ma czasu. Tak jak Eucharystia to uobecnienie tej Ofiary, tak jest ona jedna i ta sama na zawsze. Ponad czasem. Dokonala sie raz w czasie i jest wazna na wieki.
My odmawiajac Koronke swiadomie Bogu ja skladamy duchowo. To ma byc nasze przyjecie i oddanie Bogu tej jednej, jedynej Ofiary a nie jej wieczne powtarzanie i dokonywanie. Ona sie dokonala raz, ale wielu nie zdaje sobie sprawy z jej wagi, jej znaczenia i jej owocow.
|
| Pt gru 16, 2016 14:45 |
|
 |
|
krzysiekniepieklo
|
,,Na przebłaganie za grzechy nasze i świata całego" właśnie w ten sposób i żaden inny.
|
| Pt gru 16, 2016 14:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
krzysiekniepieklo napisał(a): ,,Na przebłaganie za grzechy nasze i świata całego" właśnie w ten sposób i żaden inny. To jest cel, a nie sposób.
|
| Pt gru 16, 2016 14:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
“Na przeblaganie“ to Cialo i Krew zostaly zlozone i ofiarowane. Ale chrzescijanie maja je takze spozywac na Pamiatke Jezusa i Jego Ofiary. I za te Ofiare dziekowac.
Gdzie tu problem?
To nie jest zerojedynkowe: tylko jedna “funkcja“ a reszta odpowiedzi zla.
|
| Pt gru 16, 2016 14:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Ale uważasz że msza jest krwawą ofiarą? Znasz się lepiej od teologów? Bezkrwawa ofiara jest odwolaniem sie, przypomnieniem- potwierdzeniem prawdziwosci Krwawej Ofiary Jezusa. "to czyncie na moja pamiatke".
|
| Pt gru 16, 2016 15:07 |
|
|
|