Soul33
Moderator
Dołączył(a): So paź 23, 2010 23:17 Posty: 8670
|
Re: naturalne antybiotyki
Moderatorzy na tym forum wiedzą, że nie można zastąpić poważnego leczenia środkami typu czosnek.
Poza tym to nie jest forum medyczne ani reklamowe, więc tę stronę i suplementy reklamuj gdzie indziej.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Anonim (konto usunięte)
|
Re: naturalne antybiotyki
Kolego co nazywasz poważnym leczeniem ? My tu na dole powinniśmy my sobie pomagać i wiedzieć jak bardzo żeruje na nas kartele farmacetyczne ... Przede wszystkim powinniśmy dbać o siebie i wzmacniać swoją odporność by nasz komputer (ciało) jak najlepiej działał w zdrowym ciele zdrowy duch a nic tak nas nie wzmacnia jak natura i to co nam stwórca i zaprojektował czyli moc natury w której tkwi wielka moc .
Ocet jabłkowy. Zawiera kwas jabłkowy, który skutecznie zwalcza wirusy, grzyby i bakterie. Ponadto absorbuje toksyny dzięki czemu oczyszcza organizm i zapobiega uszkodzeniu tkanek. Czosnek. Działa antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwwirusowo, zwalcza infekcje, obniża ciśnienie krwi. Jego regularne stosowanie, nawet w niewielkich ilościach, skutecznie przeciwdziała różnym problemom zdrowotnym (m. in. przerost Candida, wysokie ciśnienie krwi, przeziębienie, choroby układu sercowo-naczyniowego). Imbir. Stosowany jako silny środek przeciw grypie i przeziębieniu. Jego spożycie podnosi temperaturę ciała, co powoduje pocenie się. Wówczas nasz organizm uwalnia substancje chemiczne, które niszczą drobnoustroje. Cebula. Ma podobne właściwości do czosnku. Łagodzi ból, poprawia krążenie oraz łagodzi stany zapalne. Przynosi ulgę w przypadku uporczywego kaszlu, grypy i przeziębienia. Liść oliwny. Wykazuje działanie antybiotyczne, bakteriobójcze, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i przeciwzapalne. (Więcej możesz przeczytać tu: “Liść oliwny- mało znany o wielkich właściwościach leczniczych”). Witamina C. Skutecznie wzmacnia układ odpornościowy, zapobiega infekcjom, przyspiesza gojenie ran. Olej z pestek grejfruta. Początkowo znany jako lek przeciwpasożytniczy. Ekstrakt ten hamuje rozwój bakterii, grzybów i wirusów. Bioflawonoidy w nim zawarte przekształcane są w związki, które przeciwdziałają grypie, niszczą grzyby Candida, gronkowca, opryszczkę, bakterie E.coli, pasożyty i inne. Chrzan. Pobudza odporność organizmu, podnosi temperaturę ciała, stymuluje dopływ krwi do wszystkich jego części. Lotne olejki zawarte w chrzanie wykazują silne działanie antybiotyczne oraz przeciwbakteryjne. Pomocne w przypadku infekcji gardła i dróg oddechowych. Eukaliptus. Powszechnie stosowany jako miejscowy antybiotyk, wykazuje silne działanie antyseptyczne. Miód Manuka. Pochodzi z Australii i Nowej Zelandii. Działa antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo, antyseptycznie, przyspiesza gojenie. Ma właściwości antyoksydacyjne. Stosowany również w przypadku zakażeń i szczepów odpornych na antybiotyki (np. MRSA). Gorzknik kanadyjski (Goldenseal). Działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, przeciwbiegunkowo oraz antynowotworowo. Obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi. Mirra. Wonna żywica o której pisano już w Biblii. Ma właściwości antybiotyczne, przeciwwirusowe, antyseptyczne. Przydatna w przypadku bólu gardła, zapaleniu oskrzeli, owrzodzeniach jamy ustnej oraz nieświeżym oddechu. Podnosi również poziom białych krwinek. Uwaga! Ze względu na silny wpływ na nerki nie stosować dłużej niż 2 tygodnie!13. Jeżówka purpurowa (Echinacea). Wzmacnia odporność, ma silne działanie antyoksydacyjne, przeciwwirusowe. Ponadto łagodzi stany zapalne i ból. Niezastąpiona w okresach infekcji. Uwaga! Podczas przyjmowania należy robić przerwy (tydzień zażywania, tydzień przerwy). Cynamon. Powszechnie stosowana przyprawa wykazuje działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, przeciwalergiczne. To silny antyoksydant, nie dopuszcza do rozwoju szkodliwych rodników. Przyspiesza metabolizm, poprawia proces trawienia, hamuje apetyt na słodycze i pomaga schudnąć. Obniża poziom glukozy we krwi (wskazany dla diabetyków). Cynamon rozgrzewa organizm, w związku z tym warto po niego sięgnąć kiedy czujemy, że nasz organizm jest wychłodzony lub we wczesnej fazie przeziębienia.
|