Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 21:21

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość
chodziło o "outsidera" a nie o "perseusa"

Cz lip 05, 2007 17:49

Ja kliknął tak bo...temat dotyczy mnie :-)

Kapłani najróżniejszych religii i sekt [...] lękają się postępu nauki jak wiedźmy jasnego światła poranka. Lęka ich i gniew zarazem, że ktoś demaskuje oszukańcze sztuczki, z których żyli - Thomas Jefferson

Cz lip 05, 2007 17:55

Nie wiem o co chodziło. Faktem jest, że jeśli ktoś pisze o "niesłusznej dyskryminacji" to automatycznie oznacza, że jest jakaś "słuszna" dyskryminacja. To wynika z kontekstu wypowiedzi, rozumienia języka polskiego i logiki.

Ja to rozumiem jako podkreślenie, że w przypadku homoseksualistów jest to niesłuszna dyskryminacja. Tak na wypadek, gdyby ktoś uważał, że dyskryminacja jest wprawdzie słuszna, ale należy jej zaniechać np. w imię politycznej poprawności.

Cz lip 05, 2007 18:36
Twoje "rozumienie" Sweetchild odbieram jako tłumaczenie sobie na siłę wersji najbardziej usprawiedliwiającej i nie godzącej w majestat nieomylnej organizacji pt "kościół katolicki".

Obojętnie jakie intencje kierowały duchownymi katolickimi w pisaniu o "niesłusznej dyskryminacji", nie trudno się nie dopatrzyć w tym stwierdzeniu błędu logicznego i niefortunności w doborze słów.

Cz lip 05, 2007 19:23

Twoje "rozumienie" Sweetchild odbieram jako tłumaczenie sobie na siłę wersji najbardziej usprawiedliwiającej i nie godzącej w majestat nieomylnej organizacji pt "kościół katolicki".

Nie, jak czytałem Wasze posty, to po prostu tak to zrozumiałem. Potem przedstawiłeś swoją interpretację i zaskoczyło mnie, że tak też można te słowa odebrać. Poza tym nie uważam KK za organizację nieomylną we wszystkim co głosi. Nieomylne jest jedynie tzw. "nauczanie uroczyste", a stanowisko wobec homoseksualizmu nie zostało w ten sposób ogłoszone.

derek napisał(a):
Obojętnie jakie intencje kierowały duchownymi katolickimi w pisaniu o "niesłusznej dyskryminacji", nie trudno się nie dopatrzyć w tym stwierdzeniu błędu logicznego i niefortunności w doborze słów.

Powiedziałbym, że można się dopatrzeć pewnej nadmiarowości, bowiem dyskryminacja z definicji jest niesłuszna. Nie nazwałbym tego niefortunnością, a już zupełnie błędem logicznym.

Cz lip 05, 2007 22:08
ja wiem że wyłącznie piszesz na tym forum za to nie czytasz....

otóż nie ja napisałem o holandii lecz user o nicku... ssolex:
cytuję:

Cytuj:
Nigdy nie byłem w Holandii, ale domyślam się, że tam nastolatki też są homofobiczne (ale z tego wyrastają w przeciwieństwie do Polaków). Zresztą, jeśli chodzi o ten kraj, to nie wydaje mi się, by tam te statystyki były takie same. Na moje oko problem homofobii (wśród dorosłych) tam nie istnieje, a u nastolatków też z pewnością jest niższy.

natomiast ja pisze o holandii jako o miejscu, w którym pomimo społecznej akceptacji zachowań dewiacyjnych , spora grupa..... jak wynika ze statystyk od40 do 60% owych dewiantów nadal ma ogromne problemy psychiczne....
wniosek jest taki:
na problemy psychiczne pedziów nie wpływa społeczeństwo - o co pedzie nieustannie owe społeczeństwo oskarżają :D

poza uprawianiem pedziowskiej propagandy dobrze byłoby czasem poczytać inne posty

zenkognito - co znowu?
a... wiem karma kazała ci tak napisac bo wolnej woli to ty nie posiadasz....
każdy post czyni pokój - buhahahahaha
zła karma nie lubi outsidera - buhahahahahaha
ty także jestes pedziem zenek? - w sumie buddyzm to dobra filozofia dla pedziów - relatywistyczna, subiektywna, no i zdeterminowana - zero wolnej woli...
jesteś tym w jaki sposób uprawiasz sex :D

kilkng - joke

ty także przeczytaj uważnie moj dialog z ssolixem
a.... pytanie... co to jest to IQ o którym piszesz bo szukałem tego w domu ale nie znalazłem

a drogie pedzie
zadam znów pytanie - czym wytlumaczycie fakt, iz po zmianie społeczeństwa psychiczne problemy pedziów nie znikająstatystycznie procent zaburzeń psychicznych wśród pedziów jest taki sam jak w krajach homofobicznych, których spoleczeństwo nie akceptuje dewiacyjnych zachowań

no pedzie - do odpowiedzi....
fakty są takie.... jakie są
czyzby znów spisek homofobów?

Pt lip 06, 2007 10:19
outsider, nie wiem czy smiac sie czy plakac jak czytam to co piszesz:D:D:D

buddyzm jest religia dla pedziow....byuahahahah gorszego glupstwa nawet polonium by ie wymyslil:D a bo co, katolicyzm jest tylko religia dla heterykow?? spojrz na panow w sukienkach, ci dopiero uwielbiaja chlopcow, w dodatku mlodych.

jak juz predzej pisalem, wraz z postepem spoleczenstwa powstaja nowe problemy nie mozna porownac polski i holandii bo to sa 2 rozne kraje zarowno pod wzgledem geograficznym. mentalnym i kultrurowym, a porownanie ze przez to ze mlodzi ludzie sa sklonni do zalaman bo sa gejami to jak porownanie korelacji noworodkow do zageszczenia bociana :]

co do inteligenci to bylo wiele postow, twoich postow z ktorych mozan to wywnioskowac:)

p.s.
co to jest pedziostwo?? czekam bo mi nie odpowiedziales

Pt lip 06, 2007 10:51
Ja faktów nie widzę w twoich postach homofobie.
Póki co nie przedstawiłeś źródła danych, na których się opierasz insynuując, że w Hlandii 40-60% gejów ma problemy psychiczne. Ciekaw jesteś tego źródła i wcale nie zdziwię się jeśli będzie podobnie "obiektywne" i "neutralne" jak 99% twoich poprzednich statystyk, na jakie się powoływałeś w swych żałosnych postach.

To, że Ssolex pisał o Holnadii nie zmienia faktu homofobie, że to ty insynuujesz rzeczy nieprawdziwe o tym kraju. Holandia, która na pewno homofobów pozbawiona nie jest, i tak jest jednym z najbardziej tolerancyjnych i gay friendly krajów.

Nie wiem też co maz na myśli przez "problemy psychiczne". Być może jest to twoja wydumana nadinterpretacja problemów psychologicznych, a na takiej płaszczyźnie to np 80% Amerykanów chodzi do psychologa i moglibyśmy ich uznać twoim wzorem za chorych psychicznie. Pomijając semantykę i prawdopodobną kwestię nadinterpretacji i nagięcia faktów w twoim wykonaniu, nie istenieje póki co żaden dowdód na to, że orientacja seksualna sama w sobie jako taka jest źródłem problemów psychicznych. Tego w żaden sposób nie wykazałeś w swoich postach, a ja mimo dużego zainteresowania tematyką homoseksualizmu i czytania mnóstwa artykułów nt temat nie spotkałem się jeszcze z żadnym stwierdzającym, że homosekusalizm prowadzi do problemów psychicznych. Spotkałem się za to z całą masą badań, które stwierdzają jasno, że to nie homoskeusalizm jest problemem, ale otoczenie w jakim żyje gej czy lesbijka. To od tego jak jest nastawiona do nich ich rodzina, bliscy, znajomi, środowisko pracy, zależy w dużej mierze ich stan mentalny. Ty natomiast bezpodstawnie wszystko zwalasz na samą orientację seksualną, nie podając żadnych ku temu dowodów, a jedynym twoim argumentem na zapytanie jednego z userów "co jest więc przyczyną?" jest twoja żałosna odpowiedź pt. "pedziostwo - a cóżby innego"

Twoje posty należy zlewać, jesteś tutaj zwykłym trollem, który poza obrażaniem użytkowników i kierowaniem do nich pejoratywnych, obraźliwych i pogardliwych sformułowań nie robi absolutnie nic. Odbieram to jako przejaw potrzeby wyładowania swoich emocji i frustracji z powodu niemożności ścierpienia faktu posiadania kilku homoskeusalistów wśród swoich znajomych, a nawet rodziny. Ciekawe, czy "w realu" jesteś wobec nich tak samo bezpośredni i używasz takich słów jak wobec nas tutaj. Już to widzę ;) Pewnie wobec nich jesteś grzeczniutki, a tylko tutaj szczekasz, wylewając swoją frustrację :-D Jesteś po prostu beznajdziejny i żałosny (jak już ktoś tutaj słusznie zauważył). Nie spodziewaj się więcej odpowiedzi z mojej strony, bo na to nie zasługujesz, obojętnie co teraz odpiszesz. Szkoda mi na ciebie więcej czasu, marny człowiecze.

Pt lip 06, 2007 10:55

a drogie pedzie
zadam znów pytanie - czym wytlumaczycie fakt, iz po zmianie społeczeństwa psychiczne problemy pedziów nie znikają

Dowodzi tego, że społeczeństwo holenderskie jest dopiero na początku ścieżki przemian społecznych i większość z nich to odgórne zarządzenia i dostosowywanie się ludzi do prawa a nie pełna akceptacja społeczna. W Holandii jest całkiem sporo ataków na osoby homoseksualne - oprócz normalnych ludzi, którym homoseksualiści są obojętni, jest tam sporo np. fanatyków chrześcijańskich, czy muzułmańskich - tych drugich dużo przybyło w ostatnich latach (imigracja), a wraz z nimi przybyło agresji homofobicznej. Widziałem rok, dwa lata temu film dokumentalny, gdzie urzędniczka do spraw ochrony praw osób homoseksualnych w Holandii żaliła się, że ostatnio musieli zatrudnić więcej ludzi a i tak się nie wyrabiają z pracą, bo mają kilkakrotnie więcej przypadków, którymi się muszą zająć niż kilka lat temu.

Zresztą w przypadku ludzi skrzywdzonych psychicznie, wychowanych w toksycznych warunkach, można się cieszyć gdy choć część z nich da się przywrócić do normalności po bardzo długiej terapii - często niestety nieskutecznej...

Z homofobią jest jak z komunizmem - ich zło zanika dopiero po kilku pokoleniach, gdy poumierają ludzie nimi skażeni...

Pt lip 06, 2007 10:57
Powyższy post oczywiście jest do "outsidera".
Nawązując jeszcze do tego co urodził ów człowiek nt buddyzmu - hehe dobre sobie, toć to ja bardizej relatywistycznej religii od katolicyzmu w życiu nie widziałem, a ten mi będzie pisał, że buddyzm jest relatywistyczny. Patrz najpierw na swoje podwórko homofobie.

Pt lip 06, 2007 10:57

Cytuj:
buddyzm jest religia dla pedziow....byuahahahah gorszego glupstwa nawet polonium by ie wymyslil:D

no a czemu nie.... pedzie są zdeterminowani i nie są wolni w wyborze swych zachowań - buddysta takoż - nie wybiera swych zachowań nie posiada woli... bo karma...
dalej... buddyzm jest drogą w której dobro i zło są zalezne od podmiotu - pedzie sami sobie tworzą wartości... między innymi oddzielając swe dewiacyjne zachowania seksualne o sfery moralnej i obyczajowej

Cytuj:
jak juz predzej pisalem, wraz z postepem spoleczenstwa powstaja nowe problemy nie mozna porownac polski i holandii bo to sa 2 rozne kraje zarowno pod wzgledem geograficznym. mentalnym i kultrurowym,

Możesz napisać jakie czynniki wpływają na to, że tak duży procent pedziów w holandii cierpi na zaburzenia psychiczne??

jak rozumiem w polsce cierpią z powodu homofobicznego społeczeństwa :D, którego jak twierdzicie jesteście ciągle szczutymi i przesladowanymi ofiarami - a jak to jest w holandii - jakie zmiany tam zaszły,m, że procent pedziów z zaburzeniami jest taki sam jak w innych krajch :D
może to z powodu depresji holenderskiej a może za duzo tam tulipanów??

Cytuj:
a porownanie ze przez to ze mlodzi ludzie sa sklonni do zalaman bo sa gejami to jak porownanie korelacji noworodkow do zageszczenia bociana :]

to chyba tekst do ssoliksa a nie do mnie....

ze swej strony tylko dodam, że stwierdzono iz u nastolatków, którzy deklarują się jako omoseksualiści wzrasta o 80% zagrożenie podjęcia próby samobójczej... - pisałem o tym 30 stron wcześniej
a wy jak te katarynki tylko propaganda i propaganda i propaganda...
jak gebels - rzucacie g..... byle coś zostało

p.s.
Cytuj:
co to jest pedziostwo?? czekam bo mi nie odpowiedziales

spojrzyj w lusterko ze swoją dziewczyną... dziewczyna powinienem napisać w cudzysłowie... - no chyba że ty robisz za dziewczynę... to spojrzyj ze swym chłopakiem

Pt lip 06, 2007 11:07
jakieś 30 stron temu znajdziesz linki i cytaty
poszukaj - może pod nowym nickiem się do nich odniesiesz..
bo jako przemo byłeś tylko pieniaczem zarzucającym kłamstwa :D

Pt lip 06, 2007 11:11
ahhhhh no to trzeba było tak od razu gadać, że to chodzi o tamte jakże "neutralne" źródła. Teraz wszystko wiadomo, że są one tak wiarygodne jak to, że jutro będzie koniec świata :D

Pt lip 06, 2007 11:18
rozumiem, że neutralne źródla to tylko te dewiacyjne -
tylko dewianci są wiarygodni dla dewiantów -
tylko dewiacyjne teorie są wiarygodne
i tylko dewianci mogą tworzyć wiarygodne fakty

to doprawdy idealny obiektywizm :D

Pt lip 06, 2007 11:24

Cytat:
a porownanie ze przez to ze mlodzi ludzie sa sklonni do zalaman bo sa gejami to jak porownanie korelacji noworodkow do zageszczenia bociana :]

to chyba tekst do ssoliksa a nie do mnie....

To nie tak. Chodzi o to, że nastolatkowie szczególnie źle znoszą homofobię. Jak zewsząd "bachory" (czyli rówieśnicy którzy są homofobiczni [ bo nastolatkowie raczej częściej na to chorują, choć to tylko moje mocno subiektywne odczucie oparte na danych o homofobii w amerykańskich szkołach] to jest trudno. Zwłaszcza, jak rodzice "za homoseksualizm" wyrzucają dzieci z domu ( dane odnoście USA). Wtedy jest ciężko. Dopiero, jak jest się dorosłym, to łatwiej to znieść (bo nie jest się zależnym od rodziny, bo nie trzeba przebywać w szkołach pełnym młodych homofobów itp) To miałem na myśli.
Cytuj:
rozumiem, że neutralne źródla to tylko te dewiacyjne -
tylko dewianci są wiarygodni dla dewiantów -
tylko dewiacyjne teorie są wiarygodne
i tylko dewianci mogą tworzyć wiarygodne fakty

Dewianci? Przepraszam, ale jeśli nie wiesz, czym jest homoseksualizm, to się nie wypowiadaj. I proszę, byś się opamiętał. Od kiedy tutaj jesteś, temat stał się śmietniskiem, a dyskucja stała się "zła" ze względu na zaniżanie poziomu dyskusji, nic nie wnoszące do tematu "wstawki (nie wiem jak to określić).
A tak w ogóle, to mógłbyś podać linki, bo jak temat ma 150 stron, to określenie "30 stron wcześniej" nie jest zbyt dokładne. Nie wspominając o tym, że takie przeszukiwanie zajęłoby dużo czasu.
Cytuj:
ze swej strony tylko dodam, że stwierdzono iz u nastolatków, którzy deklarują się jako omoseksualiści wzrasta o 80% zagrożenie podjęcia próby samobójczej

Też o tym wspomniałem. Jest to spowodowane homofobią. I nie zaprzeczaj jej złemu wpływowi na stan psychiczny. Wystarczy odwiedzić Wikipedię, by dotrzeć do obiektywnej prawdy.
Cytuj:
spojrzyj w lusterko ze swoją dziewczyną... dziewczyna powinienem napisać w cudzysłowie... - no chyba że ty robisz za dziewczynę... to spojrzyj ze swym chłopakiem

W związkach homo nie ma "ról" chłopaka i dziewczyny. To kolejny stereotyp. Związki te polegają na partnerstwie i sprawiedliwym dzieleniu się obowiązkami (a nie, że kobieta zawsze musi prać, prasować i gotować, a facet naprawiać, wyprowadzać psa itp).

Pt lip 06, 2007 12:43
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 166  Następna strona