Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 18:57

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 133  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce 
Autor Wiadomość
Zapali swieczke i popłynie z prądem.....jeśli już specjaliści od marki i stylu bezsilnie opuszczają ręce :D
http://wiadomosci.onet.pl/1617030,12,item.html

Śr paź 03, 2007 10:26
Kancelaria Prezydenta wydała na alkohol 83 tys.
76 tys złotych na alkohol wydała w ciągu pierwszych czterech miesięcy tego roku Kancelaria Prezydenta - poinformował TVN w programie "Teraz my". Według danych, które do programu nadesłali urzędnicy kancelarii było to nawet 83 tysiące złotych przez 4 miesiące - podaje gazeta.pl.
Kancelaria Prezydenta wyjaśniła autorom programu, że taka suma zebrała się, bo w tym czasie w Pałacu Prezydenckim goszczonych było aż 1930 osób.
( Za Onet.pl)

Czyżby PiS zamierzał obniżyć ceny na alkohol..??
Panowie piją ostro...

Nie masz jak pompa :razz: :razz: :razz:

Obrazek

Śr paź 03, 2007 15:36

Interesująca, ale luźno związana z tematem, politologiczno-ekonomiczna dyskusja o tym jaką politykę gospodarczą powinno prowadzić państwo została wydzielona tutaj:
viewtopic.php?t=13830

Cz paź 04, 2007 7:54
"Zasady zobowiązują" :D (zaznaczam, że fotomontaż zdjęcia zupełnie mi się nie podoba).
http://zasadyzobowiazuja.up.pl/

Cz paź 04, 2007 9:14

"Zasady zobowiązują" :D (zaznaczam, że fotomontaż zdjęcia zupełnie mi się nie podoba).
http://zasadyzobowiazuja.up.pl/

Mnie sie faszyzm się nie podoba ..!! i to zdecydowanie
Ale jak widze fotki z opaską PiS-u na rękawie.. Jakoś to mi sie kojarzy z fotomontażem w linku który podajesz..
Takie skojarzenie.. czy nierzeczywiste..
Dla mnie oczywista Oczywistość.. !!
Ze skłonności wodza w stylu Ili Rzeszy Znowu Oczywista Oczywistość

Cz paź 04, 2007 9:44
Marszałek Dorm ma racje w sprawie moherowych sms-ów :!:

Nawoływanie do chowania dowodów i moherowych beretek, to bez wątpienia chamstwo :!:
I to niewiekle mniejsze od nazwania milionów Polaków hołotą.
Wygląda na to, że marszałek Dorn znowu podstępnie zaatakował swojego pryncypała JARK-a :razz: :razz: :razz: * :razz: :razz: :razz
:

Cz paź 04, 2007 10:03

Cel PiS osiągnięty. Dzięki debacie Kaczyńskiego z Kwaśniewskim partia Tuska przez chwilę znalazła się na marginesie wyborczej walki, a jej notowania spadły aż o pięć punktów. O tyle samo wzrósł wynik dla PiS, który ma już 36 proc. To najlepszy rezultat partii Kaczyńskiego w tym roku.

Z przykrością stwierdzam, że PiS znowu lepiej prowadzi kampanię wyborczą niż PO. Od początku wydaje się, że jest o krok do przodu i narzuca swój styl gry (plakaty PO były odpowiedzią na plakat PiS, spot w telewizji tak samo). Debata z Kwaśniewskim także okazała się dobrym zagraniem, bo na tle rasowego lewicowca Kaczyński prezentował się przynajmniej centrowo. Najpierw wykonał skręt w stronę populizmu, zgarnął wyborców LPR i SO, a teraz wraca do środka i odbija wyborców PO. Mam wrażenie, że reszta polityków jedynie przygląda się tym akrobacjom i co najwyżej usiłuje przeszkadzać.

Cz paź 04, 2007 11:02

Kampania wyborcza nigdy nie jest czysta - w końcu każdy wie, gdzie żyjemy, i jak liczą (a właściwie - nie liczą) się w takich momentach zasady...

Ale to jest przegięcie. Dwa obrazki z dnia dzisiejszego:

1) http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4542220.html
O tym jak to Kaczyński - poza RM - zamierza zbierać elektorat, "przypadkiem" przyspieszając pośmiertne odznaczenia dla ofiar Katynia - zaplanowane na 11.11, a które odbędą się w sam raz przed kampanią. Zbieg okoliczności, prawda? List otwarty w tej sprawie.

2) http://www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4541841.html
O tym, jak Kaczyńscy wprost robią sobie z kościołów plac wiecowy, jak z mszy robią kampanię. Szkoda, że w wersji elektronicznej nie ma zdjęcia - w papierowej jest: po prostu organy w kościele, na nich flaga w polskich barwach narodowych, a na niej? Jedyne słuszne - logo PiS. Po prostu skandal. I nie chodzi o PiS - o jakąkolwiek partię, która by takie numery odstawiała. Krótki artykulik.

Ciekawe były komentarze - słuchając różnych stron, można odnieść wrażenie, że debatę wygrał... każdy z jej uczestników. A nawet - Tusk, który nie brał w niej udziału.

Samopoczucia dobre, co :?:

A że szpitale zamykają, ludzie nie chcą na wybory iść - to się nikt nie martwi.

Ja się nie dziwię tak beznadziejną frekwencją. No bo, powiedzmy sobie szczerze, po co iść :?: Jeśli ktoś nie widzi żadnego kandydata, bo wszyscy którzy startują to kolejne pozmieniane nieco (lub pod nowym szyldem) potworki, które na jakimś tam etapie dorwały się do władzy i "teraz k... my" w ich wykonaniu już było; albo z kolei są inne partie - tak skompromitowane i bezsensowne (Samoobrona - pasuje) że nikt myślący by na nie głosu nie oddał.

Na kogo głosować :?: Co wybrać :?: Nie ma z czego wybierać.

Na marginesie - na debacie i po, wyszedł brak kultury co poniektórych. Fanem Kwaśniewskiego nie jestem - ale zwykła kultura nakazuje zwracać się do byłego prezydenta per "panie prezydencie", a nie "panie Kwaśniewski" czy "proszę pana". Jak widać jednak - nie wszystkich tego nauczyli.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz paź 04, 2007 17:44
Zobacz profil WWW

1) http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4542220.html
O tym jak to Kaczyński - poza RM - zamierza zbierać elektorat, "przypadkiem" przyspieszając pośmiertne odznaczenia dla ofiar Katynia - zaplanowane na 11.11, a które odbędą się w sam raz przed kampanią. Zbieg okoliczności, prawda? List otwarty w tej sprawie.

Z tego już się wycofali:

gazeta.pl napisał(a):
Uroczystości upamiętniające ofiary zbrodni katyńskiej z udziałem prezydenta Lecha Kaczyńskiego zostały przeniesione na późniejszy termin - poinformowała podsekretarz stanu w kancelarii prezydenta Ewa Junczyk-Ziomecka.

Uroczystości odbędą się w dniach 9 - 11 listopada.

Cz paź 04, 2007 19:23
Z tego już się wycofali:

gazeta.pl napisał:
Uroczystości upamiętniające ofiary zbrodni katyńskiej z udziałem prezydenta Lecha Kaczyńskiego zostały przeniesione na późniejszy termin - poinformowała podsekretarz stanu w kancelarii prezydenta Ewa Junczyk-Ziomecka.

Uroczystości odbędą się w dniach 9 - 11 listopada.

Jednakże buta, chamstwo i cynizm nadal bryluje w PiSjańskim modelu rządzenia:
Cytuj:
- Niestety motywy jakimi kierowała się kancelaria zostały fałszywie zinterpretowane. Ta uroczystość została włączona w kampanię wyborczą. Prezydent Lech Kaczyński na takie traktowanie ofiar i ich rodzin oraz najwyższego urzędu w państwie nie wyraża zgody - powiedziała.

To dobre tłumaczenie dla "ciemnego luda" - czyli elektoratu PiS. Każdy chociaż trochę inteligentny człowiek wie, ze przesunięto te uroczystości ze względu na protesty Rodzin katyńskich.
Teraz jednak PiS jak to zwykle bywa z cynizmem, buta i chamstwem będzie wmawiał narodowi o tym jaki to Prezydent wspaniały i jaka to opozycja jest zła.
Czy Kaczory myślą, ze rządzą idiotami?

Cz paź 04, 2007 20:45
Można słusznie założyć, że 11 listopada będzie lało
- powiedział pan senator Romaszewski tłumacząc w Super Stacji
dlaczego uroczystości Katyńskie miały się zacząć dzisiaj.
Mówił znacznie więcej takich bredni i to aroganckim agresywnym tonem.

Wysłuchałem cierpliwie i teraz
mogę słusznie założyć, że oceniając zdolności
pana senatora Romaszewskiegodo autozeszmacenia się,
można je oznaczyć taką położoną na boku ósemką.

Przykro mi, bo do dzisiejszego ranka
mimo wszystko szanowałem pana senatora,
zresztą ostatnio głownie za jego przeszłość :evil: :evil: :evil:

Pt paź 05, 2007 5:17
Z. Romaszewski jako jedyny z działaczy opozycji, tą przeszłość świetnie zagospodarował :D ...."od 4.06.1989r nieprzerwanie zasiada w Senacie RP. choć za każdym razem z innego komitetu" (wikipedia).

Pt paź 05, 2007 16:25
PO podało w swoim spocie informację jakoby za rządów PiS (z ich winy) zginęło na drogach 14 tys. ludzi (przez 2 lata), a w rzeczywistości zginęło 9639.
Ktoś się spyta a co to za różnica skoro i tak jest to wstrzasająca liczba ofiar?
To prawda, tylko mamy tu do czynienia z niezwykle subtelną manipulacją.
Wpiszcie sobie w Google statystyki ofiar wypadków drogowych i znajdziecie w necie informacje, iż co roku (od np. 2000) ginie około 5 tys. osób rocznie, a więc jeżeli przyjmiemy, że zgnęło owe 9 tys. przez dwa lata to mamy średnia statystyczną, czyli nic nowego.
Ani więcej i ani mniej nie zginęło na drogach podczas rządów PiS
Jest to haniebne przypisywanie tego rzadom PiS-u i powoływanie na świadków ofiar.
Obrzydliwośc przekroczyła wszelkie granice.
Już wcześniej mieliśmy do czynienia z takim chamstwem, ale wtedy zarzucił Tusk PiS-owi, że wszystkie krzyże przy drogach to zasługa PiS-u, co już wtedy było świństwem i obrzydlkiwym kłamstwem z jego strony.
Jak zabrakło merytorycznych argumentów zaczyna się obrzucanie gównem.

Pt paź 05, 2007 16:37

Jak zabrakło merytorycznych argumentów zaczyna się obrzucanie gównem.

Widocznie PiS-owi odpowiada ten zapach.. Czyli tak zwany swojski klimat..!!

So paź 06, 2007 7:18
Obrzydliwośc przekroczyła wszelkie granice, gdy premier tysiąclecia nazwał 38 milionowy naród hołotą....jeśli Tobie to nie wadzi - to gratuluję.

So paź 06, 2007 8:31
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 133  Następna strona