Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiem, że temat się skończył, ale coś dodam.
Miałem "przyjemnośc" dowiedzieć się o sytuacji jaka spotkała czereśnię.
Czy mam jej wierzyć? A dla czego miałbym nie wierzyć?
Ksiądz to też tylko człowiek i przypisywanie mu nadnaturalnych cech jest prymitywizmem na wielką skalę. Są wśród nich świetni ludzie (wierzę, że zdecydowana większość), ale są też szuje, chamy, głupki i cymbały. Jak w każdym środowisku.
Tutaj jest sedno sprawy - obrona całego środowiska, bez patrzenia na poszczególne jednostki jest niepoważna. Tak samo jak niepoważne jest oskarżanie całego środowiska z powodu jednostki (czego czereśnia akurat nie robi).
Wyluzujmy więc i pozwólmy by kurz osiadł na tym temacie
Miłego poniedziałku  (niech was nie wkurzają za bardzo szefowie, nauczyciele itp.  )
|
Pn lut 11, 2008 0:10 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
baranek napisał(a): Mroczny... ja też mogę komuś napisać, jakich słów użyłeś wobec mnie ....
Jakich? Bo nie przypominam sobie. Cytuj: To nie jest żaden dowód- każdy może sobie coś wymyślić. Czereśniowa zapewne wie- jako prawnik- co mogłoby być dowodem. Poza tym nic nie daje drugiemu prawa do odpowiadania złem na zło.
Ha, a pisałem czereśniowej na PW, że pewnie będziecie pisać, że kłamie i to wymyśla. ;]
No, ale whatever.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn lut 11, 2008 14:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
viewtopic.php?t=15551
Rozumiem, że można kogoś nie lubić, ale wypadałoby stosować wobec siebie zasady, które stosuje się do innych. - Zawsze było mówione, żeby nie pisać tego samego- że niektórzy piszą posty nic nie wnoszące do dyskusji.
Co wniósł do dyskusji post Moniki  - Tłumaczenie mrówki (piszącej do mnie tonem, jakbyśmy się w ogóle nie znały) - że posty zostały wysłane równocześnie jest kpiną- starczy spojrxzeć na godziny.
Czysta złośliwość, czy chęć udowodnienia komuś, że nie może tu pisać?
|
Wt lut 12, 2008 15:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I po co takie uwagi?
Dobrze wiesz, że posty pisałyśmy RÓWNOCZESNIE. Pojawił sie watek Mrocznego i od razu na niego odpisałam. Tak samo zrobiłas Ty. Posty pojawiły sie w odstepie kilku sekund, ale wystarczyło że jeden pojawił sie np. o 15:19:55, a nastepny 15:20:01 i na forum widnieja jako pisane w minutowym odstepie.
Twój kolejny post (usunięty przez Mrówkę) był już czysta złośliwością.
Poza tym - jako były moderator - powinnas wiedziec, że do wymiany wzajemnych uwag, złośliwości, itp. słuzy PW.
|
Wt lut 12, 2008 15:54 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Od początku jak jestem na forum nie pamiętam, żeby była zasada, że usuwamy posty napisane jednocześnie przez różnych użytkowników - każdy może się wypowiedzieć. Jeśli miałaby być zasada o której piszesz "że post niczego nowego nie wnosi" (nie mówię tutaj o trollingu a zwykłych rozmowach) to 85% działu dot. sakramentów musielibyśmy usunąć podobnie z Prawem Kościelnym, podobnie z Prawdami Wiary, podobnie z Powołaniem, podobnie z... (i tu można wymienić większość działów). Bo należałoby przyjąć zasadę jedno pytanie - jedna odpowiedź
Co do godzin no cóż jedna minuta (a de facto może i różnica jednej sekundy ale nie ma tak dokładnego pomiaru) to na forum równoczesność, biorąc pod uwagę przesyłanie danych w formularzach, różne łącza itp itd...
A teraz pozwolę sobie na prywatną uwagę - Baranek ja Cię naprawdę bardzo lubię, ale prosiłaś abym zachowywała dystans do Ciebie, a najlepiej się nie odzywała więc... jako moderator jestem zobowiązana poinformować Cię o mojej interwencji, zachowałam więc najbardziej neutralną formę informacji (takie PW wysyłam do wszystkich osób, które moderuję), ale jak widać i tak Cię zraniłam nieumiejętnością - przepraszam 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Wt lut 12, 2008 15:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Poza tym - jako były moderator - powinnas wiedziec, że do wymiany wzajemnych uwag, złośliwości, itp. słuzy PW"
No to pouczenie jest niesamowite.
Na pw mamy wymieniac sie "zlosliwosciam"
|
Wt lut 12, 2008 16:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie monika, nie wiem- Twój post + uwagę mrówki w tonie ... hm.... daruję sobie określenie- odebrałam jako czystą złośliwość.
A dokładniej.... jak stwierdzenie, że nie istnieję i nie mam prawa głosu. Może i masz rację... wszyscy macie rację
|
Wt lut 12, 2008 16:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zielona_mrowka napisał(a):
A teraz pozwolę sobie na prywatną uwagę - Baranek ja Cię naprawdę bardzo lubię, ale prosiłaś abym zachowywała dystans do Ciebie, a najlepiej się nie odzywała więc... jako moderator jestem zobowiązana poinformować Cię o mojej interwencji, zachowałam więc najbardziej neutralną formę informacji (takie PW wysyłam do wszystkich osób, które moderuję), ale jak widać i tak Cię zraniłam nieumiejętnością - przepraszam 
Wyciąganie na all prywatnych rozmów jest chamstwem. - Przekręcanie ich- sama to określ. Prosiłam o usunięcie z listy kontaktów mojego numeru gg ...
[a teraz pewnie "sprawiedliwi" modzi wytną mój post, a mrówki zostawią]
|
Wt lut 12, 2008 16:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
P.S. Zwalniam cię z obowiązku wysyłania PW do mnie.
|
Wt lut 12, 2008 16:47 |
|
 |
Zencognito
|
Ależ drogie panie, jak już macie się kłócić lub bić to przynajmniej kłóćcie się i bijcie o mnie 
|
Wt lut 12, 2008 17:00 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Na gołe klaty!
;>
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt lut 12, 2008 17:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W kisielu!
Crosis
|
Wt lut 12, 2008 17:29 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Ja chyba jestem na to zbyt zielona
ps. Panowie cieszę się, żeście tacy chętni do kibicowania ale ja już takich rzeczy nie robię 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Wt lut 12, 2008 17:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A tak na poważnie.
Baranku, pamiętam czasy, kiedy to Ty w podobnym do mrówki tonie odpowiadałaś na poasty innych userów.
Ja tam lubiłem Twój styl moderacji, jako że był jasny i klarowny. Dla mnie, co nie znaczy, że był taki sam dla innych userów. Teraz jest podobnie. Dla mnie to, co się stało jest dość jasne i klarowne, ale dla Ciebie nie...
Z tego co wiem to chciałaś być traktowana jak normalny user. Ale pisząc, że zwalniasz mrówkę z obowiązku pisania Ci PW o interwencji automatycznie chcesz być traktowana inaczej. Ja jako zwykły user dostawałem takie PW od Ciebie i innych moderatorów czy ich chciałem, czy nie. Kiedyś kogoś nawet prosiłem o to, żeby mi ich nie wysyłał tylko ciął. Odpowiedź była jasna: mam wysyłać.
PS
I proszę, nie odbieraj tego posta w ten sposób, że chcę Ci "dokopać" kiedy już nie moderujesz... to po prostu poboczne spojrzenie. A szczerze mówiąc, to sądzę, że byłaś świetną moderką. Ale to samo sądzę też o mrówce.
Crosis
|
Wt lut 12, 2008 17:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Crosis napisał(a): Z tego co wiem to chciałaś być traktowana jak normalny user. Crosis
 A skąd ta wiedza pochodzi  Dziwne, że ja o tym nie wiem 
|
Wt lut 12, 2008 17:58 |
|
|
|