Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 16:41

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość
Wiem, że temat się skończył, ale coś dodam.
Miałem "przyjemnośc" dowiedzieć się o sytuacji jaka spotkała czereśnię.
Czy mam jej wierzyć? A dla czego miałbym nie wierzyć?
Ksiądz to też tylko człowiek i przypisywanie mu nadnaturalnych cech jest prymitywizmem na wielką skalę. Są wśród nich świetni ludzie (wierzę, że zdecydowana większość), ale są też szuje, chamy, głupki i cymbały. Jak w każdym środowisku.

Tutaj jest sedno sprawy - obrona całego środowiska, bez patrzenia na poszczególne jednostki jest niepoważna. Tak samo jak niepoważne jest oskarżanie całego środowiska z powodu jednostki (czego czereśnia akurat nie robi).

Wyluzujmy więc i pozwólmy by kurz osiadł na tym temacie

Miłego poniedziałku :D (niech was nie wkurzają za bardzo szefowie, nauczyciele itp. :D )

Pn lut 11, 2008 0:10

Mroczny... ja też mogę komuś napisać, jakich słów użyłeś wobec mnie ....

Jakich? Bo nie przypominam sobie.

Cytuj:
To nie jest żaden dowód- każdy może sobie coś wymyślić. Czereśniowa zapewne wie- jako prawnik- co mogłoby być dowodem. Poza tym nic nie daje drugiemu prawa do odpowiadania złem na zło.

Ha, a pisałem czereśniowej na PW, że pewnie będziecie pisać, że kłamie i to wymyśla. ;]

No, ale whatever.

Pn lut 11, 2008 14:19

Rozumiem, że można kogoś nie lubić, ale wypadałoby stosować wobec siebie zasady, które stosuje się do innych. - Zawsze było mówione, żeby nie pisać tego samego- że niektórzy piszą posty nic nie wnoszące do dyskusji.

Co wniósł do dyskusji post Moniki ?? - Tłumaczenie mrówki (piszącej do mnie tonem, jakbyśmy się w ogóle nie znały) - że posty zostały wysłane równocześnie jest kpiną- starczy spojrxzeć na godziny.

Czysta złośliwość, czy chęć udowodnienia komuś, że nie może tu pisać?

Wt lut 12, 2008 15:42
Dobrze wiesz, że posty pisałyśmy RÓWNOCZESNIE. Pojawił sie watek Mrocznego i od razu na niego odpisałam. Tak samo zrobiłas Ty. Posty pojawiły sie w odstepie kilku sekund, ale wystarczyło że jeden pojawił sie np. o 15:19:55, a nastepny 15:20:01 i na forum widnieja jako pisane w minutowym odstepie.
Twój kolejny post (usunięty przez Mrówkę) był już czysta złośliwością.
Poza tym - jako były moderator - powinnas wiedziec, że do wymiany wzajemnych uwag, złośliwości, itp. słuzy PW.

Wt lut 12, 2008 15:54

Od początku jak jestem na forum nie pamiętam, żeby była zasada, że usuwamy posty napisane jednocześnie przez różnych użytkowników - każdy może się wypowiedzieć. Jeśli miałaby być zasada o której piszesz "że post niczego nowego nie wnosi" (nie mówię tutaj o trollingu a zwykłych rozmowach) to 85% działu dot. sakramentów musielibyśmy usunąć podobnie z Prawem Kościelnym, podobnie z Prawdami Wiary, podobnie z Powołaniem, podobnie z... (i tu można wymienić większość działów). Bo należałoby przyjąć zasadę jedno pytanie - jedna odpowiedź

Co do godzin no cóż jedna minuta (a de facto może i różnica jednej sekundy ale nie ma tak dokładnego pomiaru) to na forum równoczesność, biorąc pod uwagę przesyłanie danych w formularzach, różne łącza itp itd...

A teraz pozwolę sobie na prywatną uwagę - Baranek ja Cię naprawdę bardzo lubię, ale prosiłaś abym zachowywała dystans do Ciebie, a najlepiej się nie odzywała więc... jako moderator jestem zobowiązana poinformować Cię o mojej interwencji, zachowałam więc najbardziej neutralną formę informacji (takie PW wysyłam do wszystkich osób, które moderuję), ale jak widać i tak Cię zraniłam nieumiejętnością - przepraszam :)

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Wt lut 12, 2008 15:57
"Poza tym - jako były moderator - powinnas wiedziec, że do wymiany wzajemnych uwag, złośliwości, itp. słuzy PW"

No to pouczenie jest niesamowite.
Na pw mamy wymieniac sie "zlosliwosciam"

Wt lut 12, 2008 16:00
Nie monika, nie wiem- Twój post + uwagę mrówki w tonie ... hm.... daruję sobie określenie- odebrałam jako czystą złośliwość.

A dokładniej.... jak stwierdzenie, że nie istnieję i nie mam prawa głosu. Może i masz rację... wszyscy macie rację

Wt lut 12, 2008 16:01

A teraz pozwolę sobie na prywatną uwagę - Baranek ja Cię naprawdę bardzo lubię, ale prosiłaś abym zachowywała dystans do Ciebie, a najlepiej się nie odzywała więc... jako moderator jestem zobowiązana poinformować Cię o mojej interwencji, zachowałam więc najbardziej neutralną formę informacji (takie PW wysyłam do wszystkich osób, które moderuję), ale jak widać i tak Cię zraniłam nieumiejętnością - przepraszam :)

Wyciąganie na all prywatnych rozmów jest chamstwem. - Przekręcanie ich- sama to określ. Prosiłam o usunięcie z listy kontaktów mojego numeru gg ...

[a teraz pewnie "sprawiedliwi" modzi wytną mój post, a mrówki zostawią]

Wt lut 12, 2008 16:46
P.S. Zwalniam cię z obowiązku wysyłania PW do mnie.

Wt lut 12, 2008 16:47

Ależ drogie panie, jak już macie się kłócić lub bić to przynajmniej kłóćcie się i bijcie o mnie ;-)

Wt lut 12, 2008 17:00

;>

Wt lut 12, 2008 17:20

Crosis

Wt lut 12, 2008 17:29

Ja chyba jestem na to zbyt zielona :shock:

ps. Panowie cieszę się, żeście tacy chętni do kibicowania ale ja już takich rzeczy nie robię ;)

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Wt lut 12, 2008 17:35

Baranku, pamiętam czasy, kiedy to Ty w podobnym do mrówki tonie odpowiadałaś na poasty innych userów.

Ja tam lubiłem Twój styl moderacji, jako że był jasny i klarowny. Dla mnie, co nie znaczy, że był taki sam dla innych userów. Teraz jest podobnie. Dla mnie to, co się stało jest dość jasne i klarowne, ale dla Ciebie nie...

Z tego co wiem to chciałaś być traktowana jak normalny user. Ale pisząc, że zwalniasz mrówkę z obowiązku pisania Ci PW o interwencji automatycznie chcesz być traktowana inaczej. Ja jako zwykły user dostawałem takie PW od Ciebie i innych moderatorów czy ich chciałem, czy nie. Kiedyś kogoś nawet prosiłem o to, żeby mi ich nie wysyłał tylko ciął. Odpowiedź była jasna: mam wysyłać.

PS
I proszę, nie odbieraj tego posta w ten sposób, że chcę Ci "dokopać" kiedy już nie moderujesz... to po prostu poboczne spojrzenie. A szczerze mówiąc, to sądzę, że byłaś świetną moderką. Ale to samo sądzę też o mrówce.

Crosis

Wt lut 12, 2008 17:53
Z tego co wiem to chciałaś być traktowana jak normalny user.
Crosis

?? A skąd ta wiedza pochodzi ?? Dziwne, że ja o tym nie wiem :)

Wt lut 12, 2008 17:58
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 222  Następna strona