marginalny % niewierzących w BOGA Polaków
Autor |
Wiadomość |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Drogi WIŚCIE, czy czytałeś fragment Ewangelii, który wkleiłem?
Mt 13,18-23
Pokazuje On dokładnie status quo Polaków.
I powiem więcej, z Nieba wg Pisma Świętego strąconych zostało do piekła (po próbie), ok 1/3 aniołów - Apokalipsa Św. Jana.
|
N lip 26, 2009 22:30 |
|
|
|
 |
WIST
|
Fragment ten dobrze tu pasuje, ale sam napisałeś na samym początku że Słuchając niektórych medii liberalnych można by było sądzić, że niewierzących jest nie 4,2%, a 95% społeczeństwa. Tak zakłamywana jest w Polsce rzeczywistość.
Więc albo mamy 95% wierzących (skoro media które zaniżają tą liczbę kłamią), albo jak pokazują przytoczone przeze mnie dane, oraz podany przez Ciebie fragment, sytuacja jest o wiele gorsza i została przepowiedziana na wszystkie czasy. A może to przestroga przed czym mamy się bronić, nie przepowiednia bez możliwości zmiany?
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
N lip 26, 2009 22:39 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Potem sprostowałem , chodzi o liczbę Katolików.
brak opcji Edycji własnego postu może doprowadzić do łez
Jest niewiele krajów na świecie, gdzie tak duży % ludzi Wierzy w BOGA, co w Polsce, dlatego Polska tak wściekle atakowana jest przez niektóre media.
Mamy ok 30% powołań Kapłańskich w Europie.
|
N lip 26, 2009 22:55 |
|
|
|
 |
No
|
Cytuj: Jest niewiele krajów na świecie, gdzie tak duży % ludzi Wierzy w BOGA, co w Polsce,
Chyba chodzi ci o kraje (względnie) rozwinięte bo w krajach 3 świata i szczególnie świecie islamskim wiara ma się dobrze z resztą i tak o ile pamiętam Rumunia jest wciąż od nas bardziej pobożna...
|
N lip 26, 2009 23:23 |
|
 |
WIST
|
Ja cieszyłbym się raczej czymś innym, bo to są statystyki, raz lepsze raz gorsze. Dziś jest fajnie bo wiedziemy prym, a jutro może się okazać że dorównany innym.
Dla mnie rzecz w tym, aby ludzie byli świadomi swej wiary, bo jak na razie żadne statystyki nie są zadowalające, gdy ludzie deklarują się/lub na podstawie chrztów mowa jest o ogromnej liczbie wiernych, podczas gdy im bardziej wnikamy (uczestnictwo na Mszy przyjmowanie Eucharystia) tym gorzej. W jakimś stopniu to pokazuje że jest jakiś problem. Masowość nie sprzyja jakości.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
N lip 26, 2009 23:25 |
|
|
|
 |
Witold
|
frater napisał(a): Doprecyzuję zatem, że Katolików jest w Polsce 95,8% wg danych SAC Nie, nie jest. Cytuj: Mam nadzieję , że po twojej wypowiedzi Moderatorzy przejrzą na oczy, że forum jest inwigilowane i ... - przez satanistów i lucyferjan Czy mogę domagać się o raport o stanie zdrowia psychicznego użytkownika "frater"? Cytuj: Słuchając niektórych medii liberalnych można by było sądzić, że niewierzących jest nie 4,2%, a 95% społeczeństwa. Tak zakłamywana jest w Polsce rzeczywistość.
Medii
A co takiego strasznego te media mówią?
Zaraz dowiemy się, że TVP to spisek Żydów, masonów, satanistów i ateistów...
|
N lip 26, 2009 23:31 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
WIST napisał(a): Ja cieszyłbym się raczej czymś innym, bo to są statystyki, raz lepsze raz gorsze. Dziś jest fajnie bo wiedziemy prym, a jutro może się okazać że dorównany innym. Dla mnie rzecz w tym, aby ludzie byli świadomi swej wiary, bo jak na razie żadne statystyki nie są zadowalające, gdy ludzie deklarują się/lub na podstawie chrztów mowa jest o ogromnej liczbie wiernych, podczas gdy im bardziej wnikamy (uczestnictwo na Mszy przyjmowanie Eucharystia) tym gorzej. W jakimś stopniu to pokazuje że jest jakiś problem. Masowość nie sprzyja jakości.
Masz rację.
Wielu też tych "posianych na drodze" uważa się za wielkich mędrców - i to poczucie wielkości i podziwu w oczach ich środowiska - a nie Wiara, czy jej brak – osłabia ich dążenia do BOGA.
|
N lip 26, 2009 23:46 |
|
 |
Sylwia A.
|
Witold napisał(a): Czy mogę domagać się o raport o stanie zdrowia psychicznego użytkownika "frater"?
Nie bądź nietolerancyjny! To jest forum integracyjne. Nowoczesna pedagogika zaleca raczej integrację oób upośledzonych z resztą, zamiast izolowania tych pierwszych.
|
N lip 26, 2009 23:49 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Dziękuję Sylwio.
|
N lip 26, 2009 23:59 |
|
 |
Witold
|
frater napisał(a): Sylwia napisał(a): Nie bądź nietolerancyjny! To jest forum integracyjne. Nowoczesna pedagogika zaleca raczej integrację oób upośledzonych z resztą, zamiast izolowania tych pierwszych. Dziękuję Sylwio.
 ROTFL 
|
Pn lip 27, 2009 0:12 |
|
 |
r4dz10
|
też bym prosił o raport 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Pn lip 27, 2009 8:10 |
|
 |
nieja
zbanowany na stałe
|
Oczywiście, że katolików jest większość.
Większość społeczeństwa to ludzie obojętni,
którym zwisa kościół i ateizm.
Walczą o przetrwanie! Maskują się w społeczeństwie,
nie chcą się wyróżniać od innych aby się nie narazić.
95%katolików - owszem na papierze.
To ja się zapytam, dlaczego nie zostało przegłosowane święto Trzech Króli ?
Zabrakło głosów w katolickim państwie ?
Jedynie milion polaków poparło stanowisko KK. A zdecydowana większość "olała sprawę".
Ja bym to widział tak: milion zagorzałych katolików, milion zagorzałych ateistów, a cała reszta obojętna.
Wg statystyk KK, z roku na rok regularnie spada liczba powołań do Kapłaństwa - nie jest dobrze.
Za parę lat, trzeba będzie zapożyczać kapłanów z innych, bardziej religijnych krajów...
|
Pn lip 27, 2009 8:29 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Ja i bardzo wielu moich znajomych, chętnie podpisałoby Tę istę, ale do nas nigdy nie dotarła.
Jak na razie to nasi Kapłani są na Misjach w Europie i na świecie.
|
Pn lip 27, 2009 10:32 |
|
 |
filippiarz
|
frater napisał(a): filippiarz napisał(a): A doczytałeś oznaczenie gwiazdką przy tych katolikach?  "ochrzczeni w KK" Też jestem ochrzczony w KK  Wszyscy znajomi okultyści i sataniści są ochrzczeni w KK  Mam nadzieję , że po twojej wypowiedzi Moderatorzy przejrzą na oczy, że forum jest inwigilowane i ... - przez satanistów i lucyferjan
Najwięcej znam chaotów, a nie satanolucyferian
Kilku próbowało tu pisać, ale dostali bana w większości za nick, a jeśli nie, to za kilka pierwszych postów, więc ich tu nie ma
Chodzi o to, że w tych 95% katolikach, o których mówisz, znajduje się spory odsetek antychrześcijan i osób niechętnych Kościołowi.
Po prostu kryterium przynależności statystycznej do tych 95% katolików jest tylko i wyłącznie chrzest, a ten w Polsce mają także sataniści, komuniści, lucyferianie, chaoci, wróżki, spirytyści, buddyści, muzułmanie i większość innych podobnych.
Statystyczna prawda to [censored] prawda 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Pn lip 27, 2009 10:50 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Wiem, że jasno się nie określiłeś , bo złamałbyś Regulamin i dostał wieczystego bana.
Ja osobiście walkę z `tym z ogonem` mam na co dzień i wiem ... więc i tak wszystkiego nie muszę mówić, bo i tak tu będziecie.
|
Pn lip 27, 2009 11:02 |
|
|
|