Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 5:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 568 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38  Następna strona
 Potop 
Autor Wiadomość

Post Re: Potop
Cytuj:
jedna grupa - eukariota
Chyba raczej królestwo, ale nie chcę się kłócić.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

So kwi 17, 2010 18:20
zbanowany na stałe

Witold napisał(a):

jakoś napisał(a):

Nie, nie żyją. Jeśli wierzysz w potwory z jeziora i spod łóżka to może najpierw skończ przedszkole, zanim weźmiesz się do dyskutowania na poważne tematy.

Tak to jest naprawdę naukowa argumentacja.
Cytuj:
I litości, nie odsyłaj mnie do wykładów tego głupka, ja już nimi po prostu rzygam. Dość się tego naoglądałem, każda minuta to strata czasu. To manipulator, kłamca i oszust - trzy słowa, stuprocentowo wartościowy opis.

ty tez jesteś manipulatorem , oszustem i kłamcą.
Niezłe argumenty co?
Cytuj:
Ten facet próbuje mi udowadniać współczesne istnienie dinozaurów za pomocą legendach o potworze z jeziora. To jest po prostu szczytowo żałosne, jeżeli tego nie widzisz, to naprawdę masz problem.

a z którym fragmentem sie nie zgadzasz?

Cytuj:
to na pewno kosmita.
A konkretnie z czym sie nie zgadzasz?

albo teza jakoby większe ciśnienie atmosferyczne powodowało zwiększenie ilości tlenu w powietrzu (sic!). I dziesiątki innych.

a czemu to nie może być prawdą?
Jeśli teza że dawno dawno temu z niczego powstało życie może być badane to bardziej prawdopodobne jest że ciśnienie powodowało większa ilość tlenu.
Cytuj:
Kłopot w tym, że o ile nie ma się wypranego przez Hovinda mózgu, to gołym okiem widać, że zdjęcie przedstawia najzwyczajniejszy w świecie łeb delfina.

tak to łeb delfina tez tam byłem i widziałem.

So kwi 17, 2010 18:47

Elbrus napisał(a):
Cytuj:
jedna grupa - eukariota
Chyba raczej królestwo, ale nie chcę się kłócić.

Eukariota to domena, jeśli chodzi o ścisłość ;-)

jakoś napisał(a):
ty tez jesteś manipulatorem , oszustem i kłamcą.
Niezłe argumenty co?

Argumenty ci podałem, linki ci podałem, nie wiem po co, bo idę o zakład że nawet na nie nie spojrzałeś, ale cóż... Zresztą wystarczy kilka minut posłuchać tego osobnika, żeby wyrobić sobie opinię na jego temat.

Cytuj:

Czytanie jak widzę również sprawia ci problemy. Zobacz mojego poprzedniego posta i jeszcze raz dokładnie go przestudiuj.

Cytuj:

Aha, więc może, zatem genialny profesor chemii dr. Jakoś wyjaśni nam teraz, jak to się dzieje, że atomy tlenu pod wpływem zwiększonego ciśnienia zaczynają się rozmnażać?

Cytuj:
Jeśli teza że dawno dawno temu z niczego powstało życie

Takiej tezy nie ma :(

Z góry zaznaczam, że nie istnieje również teza o tym, że życie powstało z kamienia, ani o tym że powstało kiedy piorun uderzył w kałużę (tak jakbyś pytał gdzie jeszcze Hovind kłamie. Odpowiedź brzmi wszędzie).

Cytuj:

Na zdjęciu wszystko doskonale widać.

So kwi 17, 2010 19:09
zbanowany na stałe

Witold napisał(a):
Argumenty ci podałem, linki ci podałem, nie wiem po co, bo idę o zakład że nawet na nie nie spojrzałeś, ale cóż... Zresztą wystarczy kilka minut posłuchać tego osobnika, żeby wyrobić sobie opinię na jego temat.

otóż argumentu nie podałeś żadnego oprócz inwektyw typu:oszust, kłamca i wieśniak.
Niestety mnie takie argumenty nie przekonują.
Linki oczywiści otworzyłem .
niestety komentarze napisane przez następnego nawiedzonego nic merytorycznego nie zawierają a tylko komentarze w stylu że to kłamca i nie płacił podatków.
natomiast co ma podatek do informacji przez niego podanej nie wiem.
ja tez nie płacę podatków ponieważ uważam że to złodziejstwo w imieniu prawa.

Cytuj:

Czytanie jak widzę również sprawia ci problemy. Zobacz mojego poprzedniego posta i jeszcze raz dokładnie go przestudiuj.

przestudiowałem nie podałeś żadnych argumentów.
Bo chyba nie myślisz że argumentem jest jak kogoś nazwiesz oszustem.
Cytuj:
Aha, więc może, zatem genialny profesor chemii dr. Jakoś wyjaśni nam teraz, jak to się dzieje, że atomy tlenu pod wpływem zwiększonego ciśnienia zaczynają się rozmnażać?

czemu miałyby się rozmnażać.
Tlenu było po prostu kiedyś więcej.
To teraz jest mniej. Nie potrzeba być profesorem chemii żeby wiedzieć że jak jest większe ciśnienie to jest więcej tlenu .
To szkoła podstawowa chyba.
Jak w balonie jest więcej powietrza czyli jest w nim większe ciśnienie to jest w nim więcej powietrza .
Jak jest więcej powietrza to jest też więcej tlenu.
To logika a nie chemia.

Cytuj:
Jeśli teza że dawno dawno temu z niczego powstało życie

Takiej tezy nie ma :(

to jaka jest teza powstania życia na ziemi.?

Cytuj:

Na zdjęciu wszystko doskonale widać.

Zdjęcie można "foto szopem" zrobić (mam nadzieje że wiesz o tym).
Rozumiem, że ci co tam byli osobiście tez widzieli to na zdjęciu a nie naocznie.

So kwi 17, 2010 22:41

Cytuj:
otóż argumentu nie podałeś żadnego oprócz inwektyw typu:oszust, kłamca i wieśniak.
Niestety mnie takie argumenty nie przekonują.
Linki oczywiści otworzyłem .
niestety komentarze napisane przez następnego nawiedzonego nic merytorycznego nie zawierają a tylko komentarze w stylu że to kłamca i nie płacił podatków.
natomiast co ma podatek do informacji przez niego podanej nie wiem.
ja tez nie płacę podatków ponieważ uważam że to złodziejstwo w imieniu prawa.

(...)

przestudiowałem nie podałeś żadnych argumentów.
Bo chyba nie myślisz że argumentem jest jak kogoś nazwiesz oszustem.

No i niestety jakoś bezczelnie łżesz, tak samo jak twój idol :(

Cytuj:
To teraz jest mniej. Nie potrzeba być profesorem chemii żeby wiedzieć że jak jest większe ciśnienie to jest więcej tlenu.

ROTFL

Koniec dyskusji. Przed napisaniem kolejnego posta skonsultuj się z lekarzem psychiatrą.

So kwi 17, 2010 23:21
zbanowany na stałe

Witold napisał(a):
To teraz jest mniej. Nie potrzeba być profesorem chemii żeby wiedzieć że jak jest większe ciśnienie to jest więcej tlenu.

Koniec dyskusji. Przed napisaniem kolejnego posta skonsultuj się z lekarzem psychiatrą.

skonsultowałem się.
powiedział żebym się agresywnymi postami nie przejmował.
Powiedział, że zawsze tak jest jak brak argumentów.

N kwi 18, 2010 0:38

Masz rację, to przez to że nie masz argumentów i do tego nie czytasz tego, co do ciebie piszę.

N kwi 18, 2010 9:48
zbanowany na stałe

Witold napisał(a):
Masz rację, to przez to że nie masz argumentów i do tego nie czytasz tego, co do ciebie piszę.

czytam
oto twoje argumenty
podkrelśle grubo

A konkretnie z czym sie nie zgadzasz?

To nie ja się z nim nie zgadzam, to rzeczywistość się z nim nie zgadza.
Poza typowymi dla kreacjonistów kłamstwami, Hovind wymyśla także zupełnie nowe i jeszcze bardziej absurdalne, licząc - niestety często trafnie - na to że jego słuchacze będą albo na tyle łatwowierni i głupi, że mu uwierzą. Np. w żuki ziejące ogniem rzekomo żyjące w Ameryce, albo teza jakoby większe ciśnienie atmosferyczne powodowało zwiększenie ilości tlenu w powietrzu (sic!). I dziesiątki innych.

jeśli nazywanie kogoś kłamcą, oszustem, głupim to są argumenty to współczuję argumentacji.

a cienienie atmosferyczne zawsze zwiększa ilość tlenu w powietrzu.

N kwi 18, 2010 11:09

Czy ty naprawdę jesteś tak głupi czy tylko udajesz?

(tak jakbym nie znał odpowiedzi, ale cóż)

Proponuję żebyś poparł jeszcze kilka innych wybuchowych tez Hovinda, np. żuki ziejące ogniem, albo to że jedna kropla wody jest w stanie pokryć całą powierzchnię ziemi.

"Jakoś" razem z Hovindem za chwile zrewolucjonizuje nam wszystkie nauki przyrodnicze. Zaczynając od wyjaśnienia mechanizmu rozmnażania się atomów tlenu pod wpływem zwiększonego ciśnienia. Zatem proszę, wyjaśniaj śmiało (nagroda Nobla gwarantowana) w jaki sposób jest to "logiczne" że zawartość tlenu w powietrzu zwiększa się pod wpływem ciśnienia. I w ogóle jak to działa, że pod ciśnieniem zwiększa się nie tylko ilość tlenu, ale w ogóle ilość powietrza, co również raczyłeś zasugerować.

Jesteś mój drogi żywym dowodem na to że wszystko to co napisałem i to:

Cytuj:
Nie potrzeba być profesorem chemii żeby wiedzieć że jak jest większe ciśnienie to jest więcej tlenu.

(...)

Jak w balonie jest więcej powietrza czyli jest w nim większe ciśnienie to jest w nim więcej powietrza .
Jak jest więcej powietrza to jest też więcej tlenu.

(...)

a cienienie atmosferyczne zawsze zwiększa ilość tlenu w powietrzu.

...nie pozostawia żadnych wątpliwości.

N kwi 18, 2010 11:27

@Witold, @jakoś
Odnośnie tlenu, to obaj macie rację i jednocześnie się mylicie ;)

Przy zwiększonym ciśnieniu powietrza ilość atomów tlenu w 1 m^3 się zwiększa, jednocześnie skład procentowy poszczególnych składników się nie zmienia (czyli tlenu w powietrzu jest nadal tyle samo).

N kwi 18, 2010 14:09

Ilość atomów się nie zwiększa!! Ciśnienie jest jedynie rodzajem siły. Tak jaby to wyjasnić, jak ściśniesz bułkę, to czy zmeini ci się masa bułki, albo jej ilość? Nie zmieni ci się tlyko OBJĘTOŚĆ -.-

N kwi 18, 2010 14:17

@ziele_force
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem.

Mierzysz przecież wycinek bułki a nie całą bułkę.
Połóż na wadze 1cm^3 bułki, następnie sprasuj inny kawałek tej samej bułki do 1cm^3 i również połóż na wadze. Oba ważą tyle samo?

N kwi 18, 2010 14:32
zbanowany na stałe

Witold napisał(a):
Proponuję żebyś poparł jeszcze kilka innych wybuchowych tez Hovinda, np. żuki ziejące ogniem, albo to że jedna kropla wody jest w stanie pokryć całą powierzchnię ziemi.

nie dyskutuję z na temat żuków .
Był konkretny temat i żadnych argumentów z twojej strony , że tak nie było.

Cytuj:
Zatem proszę, wyjaśniaj śmiało (nagroda Nobla gwarantowana) w jaki sposób jest to "logiczne" że zawartość tlenu w powietrzu zwiększa się pod wpływem ciśnienia. I w ogóle jak to działa, że pod ciśnieniem zwiększa się nie tylko ilość tlenu, ale w ogóle ilość powietrza, co również raczyłeś zasugerować.

większe ciśnienie powietrza to właśnie większa ilość powietrza w określonej objętości.
to logiczne.

może zamiast inwektyw wyjaśnij że tak nie jest profesorze chemii.

N kwi 18, 2010 15:04
zbanowany na stałe

ziele_force napisał(a):
Ilość atomów się nie zwiększa!! Ciśnienie jest jedynie rodzajem siły. Tak jaby to wyjasnić, jak ściśniesz bułkę, to czy zmeini ci się masa bułki, albo jej ilość? Nie zmieni ci się tlyko OBJĘTOŚĆ -.-

dobre.
co ma bułka do ciśnienia powietrza?

weź balon i zobacz czy jak więcej napompujesz to nie będzie więcej powietrza w środku.
gdzie wy do szkoły chodziliście?

N kwi 18, 2010 15:08

Cytuj:
weź balon i zobacz czy jak więcej napompujesz to nie będzie więcej powietrza w środku.

Tak, tępaku, jak NAPOMPUJESZ. Czyli jak WPOMPUJESZ TAM POWIETRZE. Od tego się zwiększy ilość powietrza, a nie od zwiększenia ciśnienia.

To coś jakby mówić, że kiedy nalewasz wody do szklanki, ilość wody w szklance zwiększa się z powodu zwiększenia ciśnienia w szklance (a nie, w żadnym razie, z powodu dolewania)

Proponuję inny eksperyment. Weź worek foliowy (byle jaki, byle szczelny) i zawiąż go tak, żeby był szczelnie zamknięty. Powinieneś tym sposobem zamknąć w środku jakąś ilość powietrza. A teraz go ściskaj, tak żeby powietrze miało dla siebie coraz mniej miejsca. W pewnym momencie dojdziesz do stanu, w którym dalsze ściskanie worka będzie niemożliwe tudzież będzie groziło jego pęknięciem. Czy w którym momencie tej akcji ilość powietrza w worku się zwiększyła?

fire_walk_with_me napisał(a):
Przy zwiększonym ciśnieniu powietrza ilość atomów tlenu w 1 m^3 się zwiększa, jednocześnie skład procentowy poszczególnych składników się nie zmienia (czyli tlenu w powietrzu jest nadal tyle samo).

W 1 m^3. Istotne jest jednak to drugie: skład procentowy poszczególnych składników się nie zmienia, ergo: ilość tlenu w powietrzu pozostaje bez zmian. To o czym mówisz to po prostu gęstość ;-)

N kwi 18, 2010 16:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 568 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38  Następna strona