Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza
Autor |
Wiadomość |
Dural
zbanowany na stałe
|
 Re: Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza
Cytuj: I jeżeli będzie zainteresowanie jestem gotów `zasypać Was` ogromem Cudów BOŻYCH. Jesli chodzi o mnie, to calymi dniami wlepiam slepia w ekran i oczekuje Twoich postow. Mozesz wierzyc lub nie, ale dochodzi do oczoplasow, czesto w zdaniach, zamiast jednej kropki widze kropek trzy! Ale to mnie nie zrazi! Dawaj!
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
So lut 13, 2010 17:43 |
|
|
|
 |
Witold
|
frater napisał(a): Podaj mi konkretne wyliczenia, jeżeli twierdzisz że Charyzmatycy nie mają racji?
Nadto ja już niejednokrotnie pokazywałem w tym wątku przykłady Cudów BOŻYCH nie dających się wytłumaczyć naukowo, a będących wbrew prawom fizyki.
I jeżeli będzie zainteresowanie jestem gotów `zasypać Was` ogromem Cudów BOŻYCH. Stężenie głupoty w tym poście wynosi coś koło 100%, co jest normą w postach fratera. Obliczono na podstawie: Cytuj: Podaj mi konkretne wyliczenia, jeżeli twierdzisz że Charyzmatycy nie mają racji? Typowym objawem przedawkowania religijności są zaburzenia w logicznym myśleniu, polegające m.in. na przerzucaniu ciężaru dowodu na drugą stronę. To prosta sztuczka erystyczna, która może być wynikiem cwaniarstwa, ale w przypadku fratera, obawiam się że to wynik zwykłej naiwności. Zresztą ja się nie czuję na siłach do "dyskusji" z prawdziwością np. objawień Glorii Polo, podobnie jak nie potrafię podjąć dyskusji z ludźmi którzy są głęboko przekonani o tym, że woda jest sucha. Pewne formy głupoty po prostu mnie przerastają. Cytuj: Nadto ja już niejednokrotnie pokazywałem w tym wątku przykłady Cudów BOŻYCH nie dających się wytłumaczyć naukowo, a będących wbrew prawom fizyki. Tak, podawałeś, stek pustych frazesów nie popartych niczym poza twoim "jest to 100% potwierdzone..." BULLSHIT. A na wszelkie kontrargumenty nawet nie próbowałeś reagować, tylko dalej nawijałeś "jest to 100% potwierdzone, bla, bla, bla" i powtarzałeś sensacje o tych samych cudach, o których pisałeś już wcześniej. Te twoje "cuda Boże" istnieją tylko w urojeniach twoich i tobie podobnych, to wszystko co można więcej powiedzieć w tym temacie. Te twoje "cuda" równie dobrze mógłbyś sam zmyślać i taką samą by miały wartość. Cytuj: I jeżeli będzie zainteresowanie jestem gotów `zasypać Was` ogromem Cudów BOŻYCH. Nie jesteś w stanie nas zasypać niczym poza kolejną dawką bezwartościowej, cudacznej propagandy, której nie potrafisz nawet bronić. Paradoks fratera polega na tym, że jest głęboko przekonany o swojej misji nawracania na jedyną słuszną ścieżkę, a w praktyce nikt tak nie odstrasza od chrześcijaństwa jak takie właśnie cudaki.
|
So lut 13, 2010 20:24 |
|
 |
Rozmyślacz
|
Witold jest moim idolem hahahaha A Frater ma zaburzenia religijno-maniakalne
|
Śr lut 24, 2010 22:07 |
|
|
|
 |
Rozmyślacz
|
|
N lut 28, 2010 20:51 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: frater poczytaj o zdjęciach jak oszukiwano  . Ale slabe porownanie. Fratra zdjecie w kolorach, takiego nikt nie podrobi! Zapomnialem wylaczyc skryptu i akurat czytajac ten temat wyskoczylo mi; "Gratuluje wygrales televizor". Takie reklamy, jesli juz sie czepiac, to prawie oszustwo, ale zaraz, zaraz...? Wielokrotnie przypomina sie nam o powadze i uczciwosci gospodarzy portalu wiara.pl., moze jednak telewizor czeka na Durala? Identyczna sprawa z Kosciolem i cudami, dokladnie, a odbiornik to jak ta odrosnieta noga 200 lat temu. Na okienko nie kliknalem, ja nie katolik, w cuda nie wierze! 
|
Cz mar 04, 2010 12:14 |
|
|
|
 |
Pjotrek
|
Mam GORĄCĄ PROŚBĘ do wszystkich tu piszących, w szczególności do przeciwników fratera. Frater to człowiek obłąkany. Nie da się mu nic wytłumaczyć, jest zamknięty na prawdę, jego wyobraźnia jest silniejsza niż logika. A co najważniejsze, jest bardzo lękliwy. Bo co zostałoby z fratera, gdyby tylko utracił wiarę w wyimaginowane cuda? Zostałby jedynie ziemski skafanderek i jednostka centralna z mnóstwem bugów. Frater, nie fair byłoby naigrywać się z Twojego intelektu. W końcu to nie Twoja wina. Dlatego apel do pozostałych rozmówców: DAJCIE SPOKÓJ. Nie kontynuujcie już tej dyskusji. Jest ona jedynie pożywką dla fratera, który coraz bardziej utwierdzony jest w swojej misji nawracania. Odejdźmy stąd po prostu, dajmy mu spokój. Ta dyskusja już od dawna przypomina zachowanie bandy dzieciaków nabijających się z niepełnosprawnych. Brutalne porównanie, ale tak jest. Bądźmy mniej zwierzęcy i zakończmy to już. Nie odpisujmy więcej. W szczególności Was o to proszę: Dural, Witold, Rozmyślacz, r4dz10.
|
Cz maja 13, 2010 13:53 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Pjotrek. Kazdy czlowiek publicznie wyrazajacy swoje poglady musi liczyc sie z mozliwoscia krytyki. Normalnie, czym poglady bardziej odbiegajace od ogolnie przyjetych, tym kontra glosniejsza i natarczywsza. Moze i frater to skrajnosc, ale ma prawo do swojego zdania. Jesli jemu przypinac latke szalenstwa to co mowic o "wyksztalconych pracownikach" KrK. Oni uganiaja sie za diablami czasowo zameldowanymi u ludzi ktorych Aniol Stroz popelnil seppuku, lub uciekl zostawiajac delikwanta na lodzie? Oni sa duzo grozniejsi, to ich napietnuj. Pomysl jak jalowe byloby forum bez fratra! Niech zyje frater! 
|
Pt maja 14, 2010 12:47 |
|
 |
ashkel86
|
Dural napisał(a): Pomysl jak jalowe byloby forum bez fratra! Niech zyje frater!  Wypijmy za zdrowie Fratera 
|
Pt maja 14, 2010 14:30 |
|
 |
Elbrus
|
Dural napisał(a): Przerzucimy sie na oplatki. Sa tacy ktorzy twierdza, ze wystarczy je sporzywac by zyc.  Przykład katolicki; Maria Robin (przyjmowała jedynie komunię św.) http://adonai.pl/cuda/?id=12Przykład pogański; Prahlad Jani, 82-letni Hindus, jogin http://www.nadajemy.ie/artykul/id/1470/Nie-jadl-i-nie-pil-70-lat-i-zyje.html
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So maja 15, 2010 10:41 |
|
 |
Tutte
|
Uff...ledwo przebrnęłam przez wątek i to przyznam,że po str.10 już tylko co kilka stron.Powiem szczerze,że zrobiło mi się trochę niedobrze.Jeżeli to co wypisuje i wkleja frater ma przybliżać do Boga,to wcale się nie dziwię,że jest tylu ateistów. Ja jestem jednak osobą wierzącą,ale podstawą mojej wiary nie są "cuda".Stawiam raczej na wiedzę i rozsądek,ten z kolei,pomaga wyciągnąc pewne wnioski ze słów samego Jezusa:"Bo powstaną fałszywi Chrystusowie oraz fałszywi prorocy i będą czynić wielkie znaki i dziwy,żeby-jeśli to możliwe-wprowadzić w błąd nawet wybranych"Mat.24:24,albo: "Ale obecność owego czyniciela bezprawia odpowiada działaniu Szatana z wszelkim potężnym dziełem oraz kłamliwymi znakami i proroczymi cudami,i z wszelkim nieprawym zwodzeniem wobec tych,którzy giną,otrzymując zapłatę za to,że nie przyjęli miłości do prawdy,by dostąpić wybawienia."2 Tesal.2:9,10.To ,oczywiście powiedział Paweł. A zatem,jeśli znaki i dziwy miały wprowadzać w błąd,to czego dowodzą te wymienione w wątku?Może są te od Boga i te od Szatana-jak je odróżnić?
|
So maja 15, 2010 12:55 |
|
 |
Elbrus
|
Tutte napisał(a): A zatem,jeśli znaki i dziwy miały wprowadzać w błąd,to czego dowodzą te wymienione w wątku? Dowodzą tego, że wiele różnych grup chce różnymi znakami udowodnić, że to oni mają rację. Tutte napisał(a): Może są te od Boga i te od Szatana Myślę że tych od Szatana jest może nawet więcej. Tutte napisał(a): jak je odróżnić? Należy zaufać Bogu i jego objawieniu, które jest Prawdą. Jeśli ktoś opiera się na ludzkich podaniach i naukach, to wiele ryzykuje.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
So maja 15, 2010 13:20 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Źródło Cuda Jana Pawła II - Paweł Zuchniewicz 2006
14.09.2003 Jan Paweł II odprawił w Bratysławie Mszę, która kończyła jego pobyt na Słowacji. Jedną z osób, która przyjęła Komunię z jego rąk, była dwunastoletnia dziewczynka. Jej ojciec Tibor Uljacki rok temu podczas audiencji u Papieża w Rzymie, prosił o Modlitwę w intencji chorej na białaczkę córki. Wkrótce dziecko wyzdrowiało. W Bratysławie Jan Paweł II osobiście chciał ją poznać. Arcybiskup Henryk Nowacki, Nuncjusz Apostolski na Słowacji, stwierdził, że z całym przekonaniem możemy mówić o prawdziwym Cudzie Uzdrowienia.
|
Wt maja 18, 2010 12:26 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
To bylo 14.09.2003? Szkoda, ze tak pozno napisales. Jak teraz sprawdzic ilu ludzi zachorowalo po mszy? A moze uwazasz, ze takowych nie bylo? Wlasciwie chcialbym wiedziec, co by odpowiedzial JPII gdybys mu oswiadczyl, ze on robi cuda?
|
Wt maja 18, 2010 13:52 |
|
 |
Elbrus
|
Dural napisał(a): Wlasciwie chcialbym wiedziec, co by odpowiedzial JPII gdybys mu oswiadczyl, ze on robi cuda? Krewna fotografa papieskiego, Arturo Mariego została uzdrowiona (chyba dzięki jakiejś chustce  ), ale że cud wydarzył się za życia papieża, dlatego nie może być uznany  w procesie beatyfikacyjnym. // http://www.youtube.com/watch?v=CLZ5E3UkV3U (cuda za pośrednictwem papieża Jana Pawła II - 6 części) Cóż... św. Piotr dokonywał cudów za życia i jakoś nikt nie wybrzydzał. 
|
Wt maja 18, 2010 14:19 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Cytuj: Wlasciwie chcialbym wiedziec, co by odpowiedzial JPII gdybys mu oswiadczyl, ze on robi cuda To BÓG czyni Cuda, natomiast Papież Jan Paweł II Posługiwał za czasów ziemskiego Pielgrzymowania Charyzmatem Uzdrawiania. Ja też Nim Posługuję. Charyzmaty Te należą do Kościoła Katolickiego, a BÓG wybiera poszczególne osoby do Posługi Nimi, podobnie jak wybiera Matkę Rodziny, czy Kapłana.
|
Wt maja 18, 2010 20:27 |
|
|
|