Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 02, 2025 20:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Obietnice 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Obietnice
stanislav napisał(a):
Ale co magicznego jest w NLP?
Mógłbyś rozwinąc ten wątek?
NLP jest bardzo technicze, mało jest pozycji w tym temacie pisanych ku pokrzepieniu. Nie ma tam pozytywnego myślenia, afirmacji itp. Pisze o tych wartościowych jak "Studium struktury subiektywnych doświadzeń" czy inne duetu Bandler - Grinder itd.
Oczywiście NLP zostało wchłonięte przez Rynek wiele z tego co ukazuje sie pod szyldem NLP to taka przemysłowa produkcja a jako cos co ma się sprzedać musi dawac obietnicę, być uproszczone i łatwo przyswajalne ( Batko, Grzesiak, NLS )
Rynek pochłania, przerabia na własne podobieństwo niemal wszystko np. moda na Emo która nijak ma sie do oryginału oraz cała masa firmowych produktów w tej stylistyce...
Dotyczy to również rynku książek religijnych ( papka pana Hołowni).

Z tym że ludzie nadal myślą magicznie to się zgadzam.

Panie Boże spraw aby....a będe....
Przeczytam ten czy inny poradnik a moje życie zmieni sie na lepsze.

Te przykłady co podajesz, nauka afirmacji, samo przekonywanie się - sprowadzające się do samogwałcenia umysłu, programowanie się w chore kody i programy - to wszystko kojarzy mi się z NLP. Widziałem też konkretne skutki. Fatalne.
Być może źle mi się kojarzy NLP, podobnie jak nie znającym szczegółów źle się kojarzy azotoks, i reiki. Być może. Jednak wiem, że NLP na pewno nie jest dla mnie. I znajomym odradzam.

Na forum są tematy, w których rozmawialiśmy o NLP.

Wskakuj tam, bo tu nie bardzo jest właściwe miejsce.

viewtopic.php?f=51&t=6252&start=0&hilit=NLP
viewtopic.php?f=40&t=25287&start=0&hilit=NLP

So gru 18, 2010 22:27
Post Re: Obietnice
:aniol: już trzeci miesiąc odmawiam - tajemnice szczęścia św brygidy - przyznam że skłoniła mnie do tego obietnica w stosunku do tych którzy mogą zostać nawróceniu , jeżeli mogę pomóc w taki sposób to to zrobię .
kiedyś marzył mi się pobyt w rzymie , nierealne dla mnie ,totalny brak czasu . - a jednak , miesiąc temu naprawdę czysty przypadek sprawił że razem z żoną byliśmy w rzymie , oczywiście watykan , asyż , wenecja . kilka spędzonych dni które mogę teraz pomalutku przeżywać .nie wiąże tego z modlitwą którą codziennie odmawiam , pomimo iż św brygida jest też patronką pielgrzymów , ale tak po cichu to jej dziękuję .i o dziwo znalazłem nawet czas na taką modlitwę . :-D

Pn gru 20, 2010 17:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2