Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 20, 2025 11:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Komuś ta blaga się udała, a tego maybacha nikt nie widział i jak nie było, tak nie ma.

Pn sty 03, 2011 18:59
Zobacz profil WWW
Selgrado napisał(a):
Komuś ta blaga się udała, a tego maybacha nikt nie widział i jak nie było, tak nie ma.

Podobnie jak nie zakazywano odprawiania Mszy św w kosciele św Pawła w Wiśle.
Jak kwalifikować kłamstwo????.....wedle autora????....obiektu kłamstwa??

Pn sty 03, 2011 19:26

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):
"By odnowić oblicze Ziemi", to zawołanie JPII często emitowane na antenie RM powinno docierać do wielu z Was.
Powinno, ale czy dociera?
Wy wolicie dzielic włos na czworo. Roztrząsać sprawy drugo i trzeciorzędne. Radzę więc, zamiast tego, posłuchajcie naszego Wielkiego Papieża, Marko, Alus i Kamalo!

http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=24260

Gito - od kiedy to kłamstwo jest sprawą drugo/trzeciorzędną?????......czyli plotka o maybachu nie warta była całego zbędnego szumu, oskarżeń o zamierzony "atak na Kościół"???

Kłamstwa mają swoją wagę oczywiście. Kłamstwo o maybachu było długo wałkowane, gdy zmanipulowani przeciwnicy RM przywoływali sprawę maybacha po wielu miesiącach, a nawet latach, kiedy już dawno było wiadomo, że maybach to pic na wodę.
A więć szum kolo tego kłamstwa robili przede wszystkim przeciwnicy RM.
Są kłamstwa zanierzone i niezamierzone, ciężkiego i lekkiego kalibru, te ciężkiego kalibru oczywiście nie są trzeciorzędne.

Wt sty 04, 2011 15:42

zsborniki- ale tak szczerze- nie przeszkadza Ci że jeśli wpłaciłeś na stocznię twoje pieniądze tam nie trafiły?
Ale tak jak mówiłam nie chodzi mi o pieniądze bo jeśli ktoś chce może sobie wpłacać nawet na Fundację Obrony Praw Much. Chodzi o to o czym pisałam wcześniej. O wzbudzanie w słuchaczach RM (pewnie nie we wszystkich ale znam takie osoby blisko) poczucia monopolu na prawdę, tego że "kto nie jest z nami jest naszym wrogiem", jątrzenie podziałów - też w Kościele- bo wiemy że zdania księży i biskupów są różne. To jest ważniejsze niż wnikanie w ich sprawy finansowe. Chodzi o to że można być wierzącym, zaangażowanym chrześcijaninem nie słuchając i nie popierając RM, że RM nie jest tożsame z Kosciołem, że to "tylko radio", i że nieprawdą jest że wszędzie poza RM, TVT i ND jest tylko kłamstwo i propaganda. A. I nie każdy kto nie lubi Rydzyka jest masonem, Żydem i złodziejem. :razz: ( z całym szacunkiem dla naszych starszych Braci w Wierze)

Śr sty 05, 2011 14:11

ToMu
Ile ToMu dałeś, że tak mocno troszczysz się o tych, których nazywasz "omamieni i zapatrzeni w RM i Rydzyka ludzie"? Ja jestem jednym z nich co dałem, daję i będę nadal wspierał każdą pozytywną inicjatywę i nie uważam się omamionym i zapatrzonym Ojca dyrektora Radia Maryja...Wiem na co pieniądze przeznaczyłem i na co później się zdeklarowałem i niech to Ci na razie wystarczy...
Uważam, jak wielu mądrzejszych i dostojniejszych w Kościele ode mnie, że Radio Maryja i dzieła wyrosłe przy nim są darem Pana Boga polskiemu społeczeństwu na ten czas aby przejrzeli, do czego prowadzi wolność pojmowana jako swawola.
Tylko Ci, którzy stoją z boku i niekonstruktywnie krytykują są u mnie zawsze godni pożałowania i przy każdej okazji staram się szczerze modlić za nich o dar zmiany optyki patrzenia czyli o ich nawrócenie.
Nie martw się, do pewnych sytuacji życiowych trzeba dojrzeć!

zsoborniki
W przysłowiowym międzyczasie - viewtopic.php?p=573035#p573035 - Jotka czyściła, więc nie wiem, czy moje też poleciało, ale denerwuje mnie, gdy ktoś się zacina i n-ty raz pisze to samo, jak mantrę.

Drogi zsoborniki

Jak już pisałem - nic nie dałem. I jak zauważył już choćby MARKO2010 - viewtopic.php?p=573710#p573710 - nie ma to znaczenia, bo do tego, aby piętnować i domagać się wyjaśnienia po prostu szwindla nie trzeba być bezpośrednio pokrzywdzonym. Ta sytuacja nie została wyjaśniona, pieniądze nigdy do tych, dla których rzekomo zbierane były - nie dotarły. To są fakty. I nie ma tu znaczenia, kto czy i ile dał.

Żeby się nie powtarzać - odsyłam do swojego viewtopic.php?p=572721#p572721 (ciut wyżej, 119 strona tematu).

Żadna to niekonstruktywna krytyka. Po prostu - bezskuteczna, jak głową w mur wobec Twojego powtarzania się - próba dowiedzenia się, gdzie tu jest wszystko jasne i oczywiste, skoro nie jest i do dzisiaj sprawa wyjaśniona nie została.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr sty 05, 2011 18:18
Zobacz profil WWW

ToMu i kropeczka ! Czepiacie się i czepiacie pieniędzy, tak jakby RM nic innego nie robilo, tylko zbieralo pieniądze. W tej chwili jest Apel Jasnogórski, więc zamiast wałkowania do znudzenia sprawy sprzed kilkunastu lat posłuchajcie tego co ważne.
http://www.radiomaryja.pl

Śr sty 05, 2011 21:13
zbanowany na stałe

Mnie się nie podoba, że ciągle ci sami ludzie piszą ciągle o tych samych pieniądzach sprzed bodaj 15 lat, czyli z czasów, gdy Wałęsa namawiał w telewizji żeby brać sprawy w swoje ręce, a Bielecki tłumaczył, że pierwszy milion trzeba ukraść.

Te czasy dawno minęły, i sami autorzy tych haseł, w nie pewnie już nie wierzą.

Jeśli pieniądze zostały zamienione na akcje, a przedsiębiorstwo upadło to mówi się trudno i jeśli się da, to trzeba z tym żyć.

Radio Maryja żyje.
I to w całej tej historii jest piękne.
Zaciekłość, z jaką wielu zwalcza Radio Maryja, oznacza ni mniej ni więcej, ze Radio zagraża jakimś interesom. I to nie są interesy babek moherowych, to jest pewne.

Śr sty 05, 2011 22:28
zbanowany na stałe

Masz na mysli "interesy" mezczyzn moherowych?

Cz sty 06, 2011 15:48
zbanowany na stałe

Jakkolwiek to nie rozważać, to mężczyźni nie chodzą w moherach.

Cz sty 06, 2011 16:46

ToMu

Piszesz:
Żadna to niekonstruktywna krytyka. Po prostu - bezskuteczna, jak głową w mur wobec Twojego powtarzania się - próba dowiedzenia się, gdzie tu jest wszystko jasne i oczywiste, skoro nie jest i do dzisiaj sprawa wyjaśniona nie została.

Ja nie jestem osobą kompetentną, by jednoznacznie wyjaśnić Tobie wszystkie sprawy związane z podejmowanymi akcjami Rodziny Radia Maryja. Ci co Rodzinę RM tworzą (w tym i ja osobiście), są poinformowani i akceptują wszystkie przedsięwzięcia. Natomiast Ci stojący z boku, nie uczestniczący w akcjach np. nie wspomagania własnymi środkami wszelkich przedsięwzięć RM, nie powinni mieć moralnego prawa do mieszania się w wewnętrzne sprawy tej społeczności! Takie jest moje zdanie!

Aby się dowiedzieć wiarygodnie, "gdzie tu jest wszystko jasne i oczywiste" trzeba się udać do źródła a źródłem jest sama rozgłośnia i Ci, którzy nią kierują. Plotka o niejasności finansów RM jest podawana w określonym celu - by zdyskredytować wiarygodność tak potrzebnego wielu Polakom, będących jednocześnie gorliwymi katolikami, radia.

Podobnie rozsiewa się fałszywki (plotki) w stosunku do finansów Kościoła a wszystko po to, by dzielić a nie jednoczyć wokół wspólnej sprawy. A wspólną sprawą dla każdego Polaka winna być dewiza BÓG, HONOR, OJCZYZNA.

Na ile państwo pod aktualnymi rządami nie przeszkadzając pozwala, Radio Maryja z większym lub mniejszym powodzeniem swoją misję opartą na w/w dewizie stara się realizować.
Tylko nie zaangażowani, stojący z boku wielokrotnie mają głos krytyczny niezależnie od tego, czy mienią się katolikami. Katolikami czasami o nawet dużym stażu lecz z brakiem nabytego doświadczenia życiowego! Stąd było moje pytanie do Ciebie: Ile dałeś ToMu?

zsoborniki

zsoborniki

Pt sty 07, 2011 18:39
Wiem, ze dla wielu GW to zaden autorytet, ale chcialabym zacytowac fragment tej informacji:
http://wyborcza.pl/1,75248,8915475,O__R ... iorke.html

Cytuj:
Zbiórki publiczne na terenie całego kraju można prowadzić tylko za zgodą Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji. Zgodnie z przepisami ich cel musi być godny poparcia, np. religijny, oświatowy, zdrowotny. Organizacja, jeśli dostanie zgodę, w miesiąc po zakończeniu akcji musi rozliczyć się co do złotówki ze zbiórki. Jej wynik musi być ogłoszony w ogólnopolskiej prasie lub na stronie internetowej, by ofiarodawcy mogli je poznać. Tak robi m.in. Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy.

Czyli obojetnie kto taka ogolnopolska zbiorke prowadzi, ma on obowiazek w ciagu miesiaca od zakonczenia zbiorki przedstawic szczegolowe rozliczenie w ogolnopolskiej prasie. Czy mu sie to podoba, czy nie. I nie jest to "przesladowanie i walka" z kimkolwiek.

Pt sty 07, 2011 19:53

Kamala

...i jaki ciąg dalszy? Z powodu wątpliwych dowodów (nagrań) rozprawa została przełożona... i jest to jeden ze sposobów nękania osób organizujących RM i dzieł z radiem związanych. Tej informacji już GW nie podała i może nie poda nigdy...

Ciekawe, na czyje zlecenie Rafał Maszkowski, informatyk i badacz Radia Maryja, który monitoruje program stacji, złożył zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia wykroczenia przez o. Rydzyka i innego redemptorystę, o. Piotra Andrukiewicza.

zsoborniki

Pt sty 07, 2011 21:34
Moze na wlasne zyczenie? Ja wiem, w Polsce jest niemile widziana jakakolwiek praworzadnosc, czyli po prostu donoszenie o przestepstwie.

No chyba, ze ty o tej zbiorce nie slyszales, ani nie slyszales, jak o.Rydzyk twierdzil, ze mu przeszkadzaja w tej zbiorce na geotermie? Moze to tez GW wymyslila?

So sty 08, 2011 12:57

Wczoraj dokonałam dobrego wyboru: słuchałam Radia Maryja.W piatek bardzo rzadko słucham audycji dla
młodzieży, wczoraj zrobiłam wyjatek. Jest wielu wspaniałych mlodych ludzi i to równiez pokazuje Radio Maryja.
http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=24331

So sty 08, 2011 13:01

Kolejny ciekawy temat w RM:Realizm polityki Romana Dmowskiego.
Ten niedoceniony mąż stanu okresu między-wojennego mało jest znany polskiemu społeczeństwu.
Zaleglości w tej dziedzinie nadrabia RM.
http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=24340

N sty 09, 2011 9:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 168  Następna strona