Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 3:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Czy doświadczyliście kiedyś cudu ? 
Autor Wiadomość
Post Re: Czy doświadczyliście kiedyś cudu ?
Soul33 napisał(a):
Skąd wytrzasnąłeś pomysł, że potrzebna jest jakakolwiek nadnaturalna ingerencja, aby świat istniał? Wszystko się trzyma bez tego.

Jeśli nie zadamy sobie pytań o początek i prawa natury, to się trzyma...Korzystasz ze wzroku mającego kąt widzenia 45 stopni i nie zadajesz sobie pytania czy Ktoś widzi 360 stopni.

Cz maja 05, 2011 19:32
zbanowany na stałe

Soul33 napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
Całe to krzesło rozpadnie się w jednym momencie, gdy Bóg postanowi zakończyć proces podtrzymywania życia.
Skąd wytrzasnąłeś pomysł, że potrzebna jest jakakolwiek nadnaturalna ingerencja, aby świat istniał? Wszystko się trzyma bez tego.

Może materia nieożywiona się utrzymałaby jakiś czas, choć ona przecież też ma swojego specyficznego ducha, uzasadniającego jej istnienie - tak wierzę.
Natomiast materią żywa - przestałaby żyć w momencie, gdy Bóg przestałby ją podtrzymywać przy życiu. Poczytaj Soul33 trochę o entropii i o rozważaniach o życiu autorstwa Ilya Prigogine, skądinąd noblisty. Żywe istoty są najmniej prawdopodobne do utworzenia i utrzymania się samoistnego :D

Pozdrawiam :)

Cz maja 05, 2011 19:47

Jak możecie mówić, że cudów nie ma ?? Zobaczcie czego dokonał nasz papież Jan Paweł II

Cz maja 05, 2011 19:54

Fakt. Swoją śmiercią doprowadził do tego, że kibole przez dwa tygodnie się nie naparzali. Cud!

Cz maja 05, 2011 19:59
Acro napisał(a):
Fakt. Swoją śmiercią doprowadził do tego, że kibole przez dwa tygodnie się nie naparzali. Cud!

A widzisz... Ja obserwowałam herosa wiary i odwagi, miłości do człowieka, wybitnego intelektualistę. I marzę sobie, żeby choć w części móc Jemu dorównać. Dla mnie to wzór człowieczeństwa. Cud, że podarował nam Bóg takiego człowieka.

Pt maja 06, 2011 9:16

Krótkie pytanie, krótka odpowiedź. Czy doświadczyłam cudu? Tak. Doświadczyłam cudownego uzdrowienia śmiertelnie chorej i po ludzku nie mającej szans przeżyć bliskiej mi osoby i to uzdrowienia wyjątkowo spektakularnego, typu "tobie mówię wstań" , takiego wobec którego nie można przejśc obojętnie, które rzuca na kolana, kiedy osoba umierająca w skrajnie cięzkim stanie w ciągu jednego dnia wstała, odzyskała pełnię sił fizycznych, pełną funkcję umysłową, wróciła do pracy, uprawiania sportu, cofnęły się w ciągu godzin objawy uszkodzenia narządów itp.
To było 4 lata temu. Osoba ta żyje, jest zdrowa, od tej pory nie chorowała.
Drugim wydarzeniem tego typu o którym wiem, jest dziecko które w czasie ciąży miało rozpoznane poważne problemy i wady, kilka badań w różnych ośrodkach potwierdzały że jest uszkodzone w wyniku zakażenia wewnątrzmacicznego- urodziło się całkowicie zdrowe i rozwija się bardzo dobrze (ma 5 lat). Czy był to błąd w badaniach (róznych, kilkakrotnie powtarzanych, przeprowadzanych w kilku miejscach) czy interwencja z góry? A może to odpowiedź na cichą modlitwę jego matki która przyjęła bez wahania potencjalnie chore dziecko prosząc jednak cały czas o zdrowie dla niego..?

So maja 07, 2011 14:29

Liza napisał(a):
Acro napisał(a):

A widzisz... Ja obserwowałam herosa wiary i odwagi, miłości do człowieka, wybitnego intelektualistę. I marzę sobie, żeby choć w części móc Jemu dorównać. Dla mnie to wzór człowieczeństwa. Cud, że podarował nam Bóg takiego człowieka.

To kto musi umrzeć, żeby nie tłukli się przez miesiąc?

Pn maja 09, 2011 20:34

moja sąsiadka była świadkiem cudu w częstochowianie
jak mała dziewczynka odzyskała wzrok

Wt maja 10, 2011 8:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2