Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 1:51

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Uwagi do moderacji II
W temacie "Plaga fałszywych objawień"
viewtopic.php?f=31&t=28336&start=30
Moderator szumi uporczywie stawia się ponad Boga, uparcie zdejmując z forum świadectwo Boże na to, że Pismo Święte jest Dziełem Bożym, a nie tekstem Szatana.

W temacie trwa dyskusja o różnych fałszywych objawieniach.
Użytkowniczka Silva zarzuciła użytkowniczce Oleksa57, że ta wierzy, iż Pismo Święte twierdzi, że Ziemia jest dziełem i własnością Boga i stwierdziła coś odwrotnego, mianowicie, że Ziemia jest własnością Szatana.
Na to Oleksa57, rozsądnie pokazała Psalm 104 (zawarty w Piśmie Świętym), który w przepięknych słowach przekazuje chwałę Stwórcy który jest i Stwórcą i Panem Ziemi - jako dowód, że błędem jest wyczytywanie w Piśmie, iż Szatan jest właścicielem Ziemi.

Skoro Bóg jest Panem Ziemi, a nie Szatan, jak twierdzi Silva, to wobec takiego niezrozumienia - podjąłem temat podkreślając, że:
Jezusowi Chrystusowi należy się Intronizacja na Króla Polski i innych Państw, aby już nikt nigdy więcej nie mylił Księcia tego świata z Królem Świata i Wszechświata Jezusem Chrystusem.

- co skądinąd z tematem jest związane nierozłącznie.

Moderator szumi, prawdopodobnie w wyniku błędnego zrozumienia Psalmu 104 i jego kontekstu w temacie fałszywych objawień, skasował przepiękne świadectwo Oleksy57, a następnie mój post z Powtórzonym Psalmem104.

Nienawiść Szatana do Słowa Bożego, zawartego w Piśmie Świętym, w Psalmie 104 jest dla mnie oczywista i przejawiona właśnie w szeptaniu do moderacji, by kasować na forum Boże świadectwa, a zaogniać wojny, spory i nieporozumienia między ludźmi.

Skoro tekst Psalmu 104 został podeptany przez moderację, załączam tu, na katolickim forum, chociaż link do tekstu Psalmu, aby odpowiadający i inni zainteresowani mogli spokojnie przeczytać to natchnione Słowo.

http://www.nonpossumus.pl/ps/Ps/104.php

Wzywam kierownika niniejszego katolickiego forum, Administratora Saxona, by dał swoje osobiste świadectwo w sprawie fałszywych objawień i fałszywych interpretacji Pisma Świętego.

Czy Psalm 104 jest elementem Pisma Świętego, czy nie jest?
Czy Ziemia jest własnością Szatana, jak głoszą fałszywi prorocy i interpretatorzy, czy jest Bożym stworzeniem i należy do Boga, Króla wszystkiego, co jest ?

Wt cze 14, 2011 13:53
Moderator

Silva odniosła się do słów Jezusa nazywającego szatana 'władcą tego świata' (zob. J 12,31; 14,30; 16,11).

A Ty polemizowałaś z tym, zupełnie nie zdając sobie sprawy, że obie odchodzicie od tematu. Posty nie na temat zostały usunięte i w tym m. in. te o których mówisz.

(J 8, 32b)

Wt cze 14, 2011 14:04
zbanowany na stałe

szumi napisał(a):
Silva odniosła się do słów Jezusa nazywającego szatana 'władcą tego świata' (zob. J 12,31; 14,30; 16,11).

A Ty polemizowałaś z tym, zupełnie nie zdając sobie sprawy, że obie odchodzicie od tematu. Posty nie na temat zostały usunięte i w tym m. in. te o których mówisz.

Szatan jest władcą tego świata, jednak nie jest na nim ani Stwórcą, ani Królem.
Ludzie, jak widać w rozwoju tematu, nieraz nie rozumieją tej różnicy i makabrycznie błądzą.

Dlatego potrzebna jest Intronizacja Jezusa Chrystusa na Króla każdego Państwa i całej Ziemi.

Aby już nigdy nie dochodziło do fałszywych objawień i fałszywych interpretacji Słowa Bożego.

Wt cze 14, 2011 14:16

maly_kwiatek napisał(a):
Szatan jest władcą tego świata, jednak nie jest na nim ani Stwórcą, ani Królem.
Ludzie, jak widać w rozwoju tematu, nieraz nie rozumieją tej różnicy i makabrycznie błądzą.
Odsyłam:
viewtopic.php?f=1&t=18152 - Władca tego świata
viewtopic.php?f=27&t=22243 - Szatan książe tego świata !

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Wt cze 14, 2011 14:47
Moderator

Silva nigdzie w tym temacie nie napisała, że szatan jest stwórcą świata.

(J 8, 32b)

Wt cze 14, 2011 15:34
zbanowany na stałe

Jeszcze by tego brakowało.

Wt cze 14, 2011 15:37
Moderator

No to dlaczego twierdzisz, że musiałaś wyprostować wypowiedź Silvy mówiącej, że szatan jest stworzycielem?

(J 8, 32b)

Wt cze 14, 2011 16:00
zbanowany na stałe

Czytaj ze zrozumieniem.
Tych tekstów już nie ma bo je skasowałeś.
Obejrzyj je więc w koszu forumowym.

Silva upiera się, na podstawie jakiejś fałszywej interpretacji ( co jest istotą tematu który uparłeś się wykasowywać, jeśli prowadzi do Boga), że Panem Ziemi jest Szatan.

Dlatego Oleksa57 i ja protestujemy przeciwko temu, bo to jest nieprawda.
Prawdą jest to co napisano w Psalmie 104:
Pan jest Stworzycielem i dlatego jest Panem Ziemi.
Cała Ziemia oddaje Panu cześć w Psalmie 104.

I choćby wielokrotnie kasowano i niszczono świadectwo chwały prawdziwego Boga - Pana Świata i Wszechświata, pozostanie On Panem. Teraz, zawsze i na wieki wieków - Amen

Fałszywe proroctwa i fałszywe interpretacje mogą się panoszyć tylko do czasu.

Wt cze 14, 2011 16:13
Moderator

Ale sam Jezus mówi, że szatan jest 'władcą tego świata'!

I jeśli ktoś przytacza te słowa, to tylko uznając Ewangelię za fałszywą można mówić o tym, że jest to fałszywe objawienie.

Mały_kwiatku - jeśli nie rozumiesz, co Jezus chciał przekazać mówiąc o 'władcy tego świata' to Twój problem, ale nie możesz negować istnienia takich słów w Ewangelii Jezusa.

(J 8, 32b)

Wt cze 14, 2011 16:48
zbanowany na stałe

Szkoda szumi, że Ty nie rozumiesz tych słów Jezusa...
Gdyby było jak mówisz, to Kościół Katolicki nie miałby sensu, byłby tylko jedną ze świątyń szatańskiego Babilonu na Ziemi ... szkoda...

Proponuję medytację nad tym i dużo, dużo modlitwy ...
Szatan jest księciem i władcą, podobnie zresztą jak człowiek (Czyńcie sobie Ziemię poddaną...) Jednak szumi, jest tylko jeden Król - jest nim Jezus Chrystus.
Teraz i zawsze i na wieki wieków - AMEN

Wt cze 14, 2011 17:07
szumi napisał(a):
Ale sam Jezus mówi, że szatan jest 'władcą tego świata'!

I jeśli ktoś przytacza te słowa, to tylko uznając Ewangelię za fałszywą można mówić o tym, że jest to fałszywe objawienie.

Mały_kwiatku - jeśli nie rozumiesz, co Jezus chciał przekazać mówiąc o 'władcy tego świata' to Twój problem, ale nie możesz negować istnienia takich słów w Ewangelii Jezusa.

Cytuj:
Ewangelia wg świętego Jana 18, 33-37
Wtedy powtórnie wszedł Piłat do pretorium, a przywoławszy Jezusa rzekł do Niego: "Czy Ty jesteś Królem Żydowskim?" Jezus odpowiedział: "Czy to mówisz od siebie, czy też inni powiedzieli ci o Mnie?" Piłat odparł: "Czy ja jestem Żydem? Naród Twój i arcykapłani wydali mi Ciebie. Coś uczynił?" Odpowiedział Jezus: "Królestwo moje nie jest z tego świata. Gdyby królestwo moje było z tego świata, słudzy moi biliby się, abym nie został wydany Żydom. Teraz zaś królestwo moje nie jest stąd". Piłat zatem powiedział do Niego: "A więc jesteś królem?" Odpowiedział Jezus: "Tak, jestem królem. Ja się na to narodziłem i na to przyszedłem na świat, aby dać świadectwo prawdzie. Każdy, kto jest z prawdy, słucha mojego głosu".

„Królestwo moje nie jest z tego świata” - powiedział Jezus, ale powiedział także: „Teraz królestwo moje nie jest stąd”. Królestwo Jego nie posługuje się przemocą, nienawiścią, złością - tym, na czym opierają swoją potęgę władcy ziemscy. Jednak Jezus jest królem tego świata i kiedyś ogarnie nas zdumienie, gdy się dowiemy, przez jakich ludzi, wiernych Ewangelii, a nie zauważonych - królował na tym świecie.
Ciekawe, że właśnie dwaj poganie, Piłat i żołnierz, który przebił włócznią bok Jezusa - świadczą o Jego nieprzemijającej potędze. Jezus mówił, że jest królem, wtedy kiedy był najmniej podobny do króla. Dzisiaj mówi się o Piłacie tylko dlatego, że urodził się w czasach Jezusa.
ks. Jan Twardowski

Szumi, "świat" jest tym, co nie pochodzi od Boga i do Niego nie prowadzi; to jest wszystko to, co jest sprzeczne z zasadami Bożego Królestwa ; wszystko, co nie jest prawdą, sprawiedliwością, miłością; co nie jest pragnieniem Boga.
Więc proponuję zostawić w spokoju ten cytat, bo to, co na jego podstawie jest wypisywane od wczoraj na tym forum, to totalna kompromitacja.
Jak już usuniesz wszystkie posty przeciwników Silvy w tej dyskusji, to zostaniesz jej niekwestionowanym zwycięzcą.
Drużyny walczyły dzielnie. Wygrał sędzia.

Wt cze 14, 2011 17:29
SAXON moderacja usunęła dwa moje posty, które były odpowiedzią na :
Silva napisał(a):
Ale chcesz logiki - proszę bardzo: Jezus powiedział "Królestwo moje nie jest z tego świata" czy "Królestwo moje nie jest z tego świata przed dopełnieniem tego po co przyszedłem na świat"?
Czy Ewangelia mówi coś o innym królowaniu Jezusa w czasie innym niż ten, gdy "Syn Człowieczy przyjdzie na obłokach niebieskich"?

oraz :
Silva napisał(a):

A ten świat należy do szatana, którego św. Paweł nazywa "bogiem tego świata"

oraz:
Silva napisał(a):

Gdzie jest granica? Granica jest w ludzkim sercu - jeśli człowiek coś przyjmuje albo odrzuca to tylko jego wolna decyzja do której ma prawo. Królestwo Boże może być tylko w sercach ludzi którzy przyjmują Jezusa za SWOJEGO Pana, zrzeszonych w Kościele.

Przepraszam za pokolorowanie mojego postu, ale chciałam w ten sposób ułatwić moderacji zorientowanie się w ilości dogmatycznych twierdzeń wprowadzonych do wątku przez Silvę, które jak się okazuje, są niepodważalne, bo dyskutować z nimi moderacja nie pozwala.

Na forum jestem od niedawna, nie znam ekspertów, ani niepisanych praw na nim obowiązujących.
Dziwne jest to forum, na którym wolno bluźnić Bogu, co ma miejsce w niektórych wątkach, ale nie wolno podważyć opinii studentki teologii.
Proszę o łaskawe zorientowanie się w ilości zapodanych przez Silvę dogmatów, popartych jakże przekonującym słowem " uważam ", z którymi nie wolno dyskutować.

viewtopic.php?f=31&t=28336&p=604675#p604675
Silva napisał(a):
Nie trzeba tego wmawiać - tak po prostu jest: Jego Królestwo nie jest z tego świata. A historia pokazuje, że "alians ołtarza z tronem" (łączenie wiary i polityki) jest bardzo szkodliwe i to szczególnie dla wiary i dla Kościoła, mniej dla polityki.

Oczywiście, trzeba dążyć do tego, żeby jak najwięcej ludzi uznawało Jezusa za swojego Pana i żeby prawa państwowe były jak najbardziej zgodne z prawem bożym, ale trzeba to zacząć od LUDZI a nie od państwa! Narzucanie czegokolwiek niezadowolonym ludziom powoduje jeszcze większe zniechęcenie do tego co jest narzucone. Gdyby jakimś dziwnym sposobem udało się "przepchnąć" oficjalną intronizację Chrystusa na Króla Polski to dla ateistów i innych anty- były kolejny powód do atakowania Kościoła i wiary a wiele ludzi zniesmaczonych tym wszystkim odeszłoby z Kościoła.

Zwłaszcza, że ja sama widziałam gazetkę propagującą ideę intronizacji, ale jak ją przeczytałam to też byłam zniesmaczona,
chociaż zdecydowanie jestem za Kościołem. Jeśli objawienia poznaje się po owocach, to stawiam na to że nawet jeśli to są prawdziwe objawienia to zostały źle wykorzystane.

viewtopic.php?f=31&t=28336&p=604681#p604681
Silva napisał(a):
Teologia nie domorosła - studiuję na wydziale teologicznym.
Ale chcesz logiki - proszę bardzo: Jezus powiedział "Królestwo moje nie jest z tego świata" czy "Królestwo moje nie jest z tego świata przed dopełnieniem tego po co przyszedłem na świat"?
Czy Ewangelia mówi coś o innym królowaniu Jezusa w czasie innym niż ten, gdy "Syn Człowieczy przyjdzie na obłokach niebieskich"?

viewtopic.php?f=31&t=28336&p=604725#p604725
Silva napisał(a):
Oczywiście że nie jestem nieomylna. Ale posługując się właśnie logiką i Pismem Świętym dochodzę do wniosku, że intronizacja bardziej zaszkodzi niż pomoże.

A ten świat należy do szatana, którego św. Paweł nazywa "bogiem tego świata"
(2 Kor 4,4). Podobną pokusę "intronizacji" podsuwał Jezusowi właśnie szatan mówiąc: "Jeśli więc upadniesz i oddasz mi pokłon, wszystko będzie Twoje" (Łk 4, 7).. Jezus odrzucił tę pokusę, ponieważ wiedział że w Jego posłannictwie nie chodzi o panowanie ziemskie - w tym temacie odsyłam do książki "Jezus z Nazaretu" Josepha Ratzingera, do rozdziału o kuszeniu na pustyni i do dokładnej analizy tej pokusy. W innym miejscu Jezus wyraźnie podkreślił, że Bogu należy oddać to co do Boga należy a władzy państwowej to co do niej należy.

Gdzie jest granica? Granica jest w ludzkim sercu - jeśli człowiek coś przyjmuje albo odrzuca to tylko jego wolna decyzja do której ma prawo. Królestwo Boże może być tylko w sercach ludzi którzy przyjmują Jezusa za SWOJEGO Pana, zrzeszonych w Kościele.
A jeśli coś się państwowym prawem albo przemocą narzuca to nie może być to z pewnością dobre, dlatego narzucanie wszystkim Polakom, nawet ateistom, tytularnego panowania Jezusa jako Króla będzie szkodliwe, to już jest "alians ołtarza z tronem", mieszanie wiary do brudnej polityki, który zawsze szkodzi wierze.

Rozumiem, że broniąc intronizacji odpowiada ci wizja naszych polityków wzajemnie opluwających się pod obrazem Chrystusa Króla i traktujących kwestię Jego intronizacji jako element rozgrywki politycznej mającej im służyć do utrzymania stołków?

A teraz ja oczekuję odpowiedzi na moje pytania:
Cytuj:
Jezus powiedział "Królestwo moje nie jest z tego świata" czy "Królestwo moje nie jest z tego świata przed dopełnieniem tego po co przyszedłem na świat"?

viewtopic.php?f=31&t=28336&p=604786#p604786
Silva napisał(a):
Oczywiście, że nie czyjeś poparcie jest treścią tego przesłania. Ale jeśli ta intronizacja miałaby być dokonana oficjalnie przez władze państwowe to nie ma siły - dla polityków stanie się tylko elementem rozgrywki, na którym oni sami mogą coś zyskać albo który może posłużyć do atakowania przeciwników. Mało Wam afery z krzyżem pod pałacem prezydenckim? Nie pokazało Wam to wystarczająco, jak najlepsze chęci mogą się stać powodem do obrażania się różnych ludzi i narzędziem do walki z przeciwnikami politycznymi? Z ideą intronizacji, jeśli by tylko zaistniała na poważnie w sejmie byłoby to samo a nawet i gorzej.

A mam nadzieję że nie zaistnieje, bo nie tylko z miejsca zostałaby ośmieszona i stałaby się przyczyną zgorszenia (sic!), ale też nie zgadza się z Pismem Świętym. Tak, Jezus jest Królem Wszechświata, bo jest jego Stwórcą, ale Jego panowanie objawi się dopiero w czasie paruzji, a do tego czasu światem rządzi szatan, spod władzy którego wyłączeni są tylko chrześcijanie, i to tak naprawdę tylko ci, którym zależy na wierze i na Bogu.

Jak intronizacja ma "pomóc duszom", twoim zdaniem? Czy kogoś zbawi to, że Jezus zostanie ogłoszony Królem Polski? Także nie przyczyni to chwały Panu, przeciwnie, jak już napisałam - znajdzie się bardzo wielu wrogów wśród ateistów i innych anty, ale co gorsze, spowoduje to także wielkie zgorszenie wśród katolików. Już wystarczy, że wszyscy polscy internauci śmieją się z bzdurnego kazania ks. Natanka na temat satanizmu. Takie zachowania tylko ośmieszają Kościół a nie pomagają w czymkolwiek.

Proszę również o ocenę merytoryczną poziomu dyskusji narzuconego mi przez Silvę, ponieważ moje posty są kasowane i w związku z tym nie mogę tego uczynić.
A także o wyjaśnienie mi, z jakiego powodu treść postów Silvy jest akceptowana jako związana z tematem wątku, a zaś moje odpowiedzi na podnoszone przez nią kwestie - już nie.

Wt cze 14, 2011 17:43
Moderator

oleksa57, zauważ, że Twoje posty też są w tym temacie.

A przy usuwaniu poszły także posty Silvy, te które były nie na temat (czyli te które były o tym, kto jest władcą tego świata).

(J 8, 32b)

Wt cze 14, 2011 18:25
zbanowany na stałe

Z tego co widzę, to wycięte zostały tylko te posty Silvy, w których insynuowała do Oleksy57, że Pismo Święte jest księgą Szatana. Nikt z tym nie polemizował bo takie coś się ignoruje.

Ciekawe, że wszystkie te akcje z Szatanem jako władcą tego świata, są realizowane pod nieobecność Saxona. Czyżby Szatan bał się Saxona? Jeśli tak, to chwała Bogu :)

Wt cze 14, 2011 18:42
Szumi, usunięty został żenujący post Silvy, w którym była mowa o Piśmie Świętym jako Biblii szatana. Na to nawet nie próbowałam odpowiadać, bo poniżej pewnego poziomu moja możliwość dyskutowania się kończy.
W tej chwili sytuacja jest taka, że posty Silvy wiszą w wątku niepodważalne jak wyrocznia Pana.
A dwa moje posty, które zawierały odpowiedź na niektóre twierdzenia Silvy, zostały skasowane.
Proponuję nie przedłużać tej dyskusji, bo jedyne, czemu ona w tej chwili służy, to zaciemnienie i zagmatwanie tego, co zrobiłeś.
Czekam na odpowiedź SAXONA.
Jeśli moje posty w wątku Uwagi do Moderacji znikną, to umieszczę je ponownie.

Wt cze 14, 2011 19:01
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 222  Następna strona